Skład na sezon 2005

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
G>k>s

#651 Postautor: G>k>s » 23 października 2004, o 23:34

Z nasz tak,a z wasza?

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#652 Postautor: RadeKas » 23 października 2004, o 23:36

Ja na przyklad uwazam Koscieche i Chrzanowskiego za swietnych zuzlowcow. Zadowolony?

A to ze ktos z nas ma (czy moze raczej, mial) inne zdanie, nie zaczy ze trzeba o tym pisac w kazdym swoim poscie.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#653 Postautor: yamahaR1 » 24 października 2004, o 09:03

dobrze byłoby mieć 2 zawodników z tej 4 : Dobrucki, Kościecha, Kuciapa, Świderski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#654 Postautor: Gelo » 24 października 2004, o 09:49

G>k>s pisze:Ja PO PROSTU TYLKO PRZYTACZAM SLOWA NIJAKIEGU GURU WASZEGO FORUM, NIC WIECEJ...

Dziekuje za tego guru - ja bym jednak nie przesadzal ;). Szkoda, ze nie przytaczasz innych moich wpisów - że takie odpady t odobrzy żużlowcy i chetnie bym ich widział w Lublinie. Może nie doczytales albo nie chciales doczytac. A wypadałoby skoro juz musisz cytpwac.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#655 Postautor: Talib » 24 października 2004, o 10:55

No cóż bardzo spodobała mi się koncepcja zarysowana przez harry'ego. Czyli utrzymać skład + wypasiony sprzęt. Na awans to w zupełności powinno wystarczyć, ale dwa małe ale.

1. Obcokrajowiec. Coś mnie świerzbi w kościach, że Karlsson zarazi się niestety przyszczycą. Mojego ulubieńca (B.Pedersen) nie będzie można ściągnąć bo dostał stałą dziką kartę GP 2005, więc zostają jak dla mnie trzy możliwości (kolejność nieprzypadkowa): Loram/Jensen/Max.
2. Seniorów ci u nas dostatek: 5 (Knapp, Piszcz, Jeleniewski, Franków, Trumiński), a juniorów jak na lekarstwo, więc ... może by pogrzebać dobrze w kieszeniach sponsorów i ściągnąć tego Gomólskiego. Ma 17 lat, ma sprzęt i ma dryg do jazdy. Coś mi się wydaje, że mógłby to być jego sezon (z koziołkiem na plastronie oczywiście)!

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#656 Postautor: Lublin_Fan » 24 października 2004, o 11:12

Gorzów nie bedzie się liczył w walce o awans bo stracą Hliba. Gówniarzowi sodówa już odwaliła i chce się nachapać szmalu w Elidze.

Natomiast odnośnie porządnego dosprzętowienia naszych seniorów. Kuciapa w tym roku jeździł na maszynkach wartych 40 tyś każda. Zakładając, że zawodnik musi mieć dwie takie to już 80 tyś. Sądząc po (mimo wszystkich) niskich stawkach za punkty nie widze takiego głupka, który podpisze kontrakt w Lbn, weźmie 80 tyś pożyczki w klubie a potem przez cały sezon bedzie się martwił czy jakimś cudem zdoła to spłacić. TYm bardziej, że 70% klubów w tym kraju jest zdolna dać im więcej.
I podobnie jestem zdania, że koniec świata jest bliski, jeśli na takie kontrakty zwerbujemy Jelenia, Trumnę czy Frankowa.
A odnośnie Jelenia. Jak da mu się jeszcze szybszy sprzęt to na pierwszym lepszym treningu w Lublinie nie zmieści się przy płocie i kredytu na sprzęt nie spłaci :)

Zdecydowanie jestem za tym, żeby zakupić przynajmniej jednego porządnego seniora, czyli kogoś z tych: Kościecha/Dobrucki/Kuciapa.

Przy czym jak będzie to józek to ja rejestruje firmę i będę przedstawicielem clerasilu na całe województwo ;)

Pozdr.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#657 Postautor: mikas » 24 października 2004, o 11:13

Jeszcze raz powtarzam, w następnym sezonie awansować będzie o wiele trudniej Czy Ty Talib chcesz aby awans zapewnił nam Gomólski? :shock: Sorry ale potrzebujemy seniorów na poziomie 10 punktów(a przynajmniej jednego na 10 a drugiego na 7-8 ). Do tego realnie patrząc Jespen Jensen, bo Loram pewnie zostanie w Rybniku a Peter pojdzie do józków.
W ostateczności potrzeba nam jednego seniora na miare Kościechy(mój zdecydowany faworyt) + dobry sprzęt.
Nie chce widzieć w Lublinie żadnego nowego juniora, mają jeździć nasi żeby w przyszłości coś z nich było, poza tym zawsze do klubu w przyszłości łatwiej sprowadzić z powrotem wychowanków, niż zawodników którzy wszystkie swoje sprawy i rodziny mają na zachodzie Polski.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#658 Postautor: Ar2rB » 24 października 2004, o 11:18

Lublin_Fan pisze:A odnośnie Jelenia. Jak da mu się jeszcze szybszy sprzęt to na pierwszym lepszym treningu w Lublinie nie zmieści się przy płocie i kredytu na sprzęt nie spłaci :)

no niekoniecznie. Kilka ostatnich meczy (nie mowie o tym z ZG u siebie) jechał całkiem przyzwoicie i wcale nie "całował" sie z bandą. Jeśli dobrze, naprawde dobrze, przepracuje zimę, poprawi kondyche i siłe - to może być całkiem dobrze.

Lublin_Fan pisze:Przy czym jak będzie to józek to ja rejestruje firmę i będę przedstawicielem clerasilu na całe województwo ;)

Hm :lol:
Kuciapszczak już chyba nie potrzebuje takich specyfików.
A na powaznie to... fajnie by było gdyby zdobywał dla nas punkciki :).

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#659 Postautor: Talib » 24 października 2004, o 11:19

mikas napisał:

"W ostateczności potrzeba nam jednego seniora na miare Kościechy(mój zdecydowany faworyt) + dobry sprzęt."

Przepraszam bardzo. Ile trzeba wydać na Kościechę, przebijemy Toruń i Gdańsk?! Wolne żarty!

"Nie chce widzieć w Lublinie żadnego nowego juniora, mają jeździć nasi "

Czyli kto? Kępa, Stachyra, kogoś pominąłem? Aaaa ... Klimek, ale on jest odrobinkę za młody.

"żeby w przyszłości coś z nich było, poza tym zawsze do klubu w przyszłości łatwiej sprowadzić spowrotem wychowanków, niż zawodników którzy wszystkie swoje sprawy i rodziny mają na zachodzie Polski."

Śledź też jest naszym wychowankiem :) .

Co ty chcesz od Gomólskiego, uważasz, że pod Zygmuntowskimi będą nocować Kołodziej z Hlibem i Buczkowskim? A na koniec pobiją się o to, który ma podpisać kontrakt? Przekonasz się, Gomólski wyląduje w takim np. Gorzowie (za Hliba) i będziemy mlaskać,że trafił im się taki zdolny junior...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#660 Postautor: mikas » 24 października 2004, o 11:23

To ja jeszcze raz zapytam czy takim składem chcesz wywalczyc awans??
1.Jeleniewski
2.Franków
3.Knapp
4.Obco
5.Piszcz
6.Dawid
7.Gomólski
rez.Trumiński
Jak dla mnie to szczytem marzeń byłaby wtedy pierwsza czwórka.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#661 Postautor: Ar2rB » 24 października 2004, o 11:24

mikas pisze:Nie chce widzieć w Lublinie żadnego nowego juniora, mają jeździć nasi żeby w przyszłości coś z nich było, poza tym zawsze do klubu w przyszłości łatwiej sprowadzić z powrotem wychowanków, niż zawodników którzy wszystkie swoje sprawy i rodziny mają na zachodzie Polski.

zauważ, że bez juniora (jako-takiego) conajmniej 5 biegów jest albo na remis, albo w plecy. To nie jest zbyt optymistyczne. Pozatym wątpie czy Dawid bedzie w ogole w stanie pojechać 5 biegów na poziomie choćby ciut wyższym od szkółki.

A w razie kontuzji? (odpukać). Kto bedzie jechał? Nikt?
Ostatnio zmieniony 24 października 2004, o 11:27 przez Ar2rB, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#662 Postautor: Talib » 24 października 2004, o 11:26

mikas napisał:

"To ja jeszcze raz zapytam czy takim składem chcesz wywalczyc awans??
1.Jeleniewski
2.Franków
3.Knapp
4.Obco
5.Piszcz
6.Dawid
7.Gomólski
rez.Trumiński
Jak dla mnie to szczytem marzeń byłaby wtedy pierwsza czwórka."

Tak właśnie takim, bo na droższy nas nie stać! I poustawiaj inaczej pary, a nie będzie źle.

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#663 Postautor: Ar2rB » 24 października 2004, o 11:30

Talib pisze:Tak właśnie takim, bo na droższy nas nie stać! I poustawiaj inaczej pary, a nie będzie źle.

Taki skład na dzień dzisiejszy nie gwarantuje nawet sukcesu na wyjeździe w Krośnie. Tym bardziej, że o Gomóle możemy sobie tylko pomarzyć.
A w razie odejścia Knappa? Co wtedy? Poki co jakoś mi sie ten przyszły sezon nei widzi. Jednak nei trace wiary i trzymam kciuki za działaczy :).

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#664 Postautor: mikas » 24 października 2004, o 11:31

Ar2rB pisze:no niekoniecznie. Kilka ostatnich meczy (nie mowie o tym z ZG u siebie) jechał całkiem przyzwoicie i wcale nie "całował" sie z bandą. Jeśli dobrze, naprawde dobrze, przepracuje zimę, poprawi kondyche i siłe - to może być całkiem dobrze.

A zauważyłes jak w Zielonej było szeroko na łukach?? On nawet jakby bardzo chciał to tam by raczej w bande nie wjechał :wink:

zauważ, że bez juniora (jako-takiego) conajmniej 5 biegów jest albo na remis, albo w plecy. To nie jest zbyt optymistyczne. Pozatym wątpie czy Dawid bedzie w ogole w stanie pojechać 5 biegów na poziomie choćby ciut wyższym od szkółki.

Dlatego jestem za tym aby zamiast tego sprowadzić dwóch seniorów którzy by pociągneli wynik w dwóch innych parach. I wcale nie jest powiedziane ze Dawid czy Kacper nie zaczną robic postępów(a raczej jest to bardzo prawdopodobne) i wtedy od mniej więcej połowy sezonu czyli najważniejszej jego części para z juniorem powinna jeździć teoretycznie na 4:2 conajmniej.
A w razie kontuzji? (odpukać). Kto bedzie jechał? Nikt?

To jest jedyny argument nad którym tez myslałem i który w miarę do mnie by przemawiał, ale tez nie koniecznie. Mamy jeszcze Wronę i może dałoby się w razie nieszczęscia przekonać Szymona Bałabucha do jazdy. Fakt punktów oni nie gwarantują zadnych ale i tak jakieś ryzyko musimy podjąc ze względu na finanse i podjąc decyzję albo seniorzy albo junior. ja jestem ze nalezy zaryzykować troszkę bardziej i liczyć ze kontuzji nie nabawią się juniorzy. Gdzies jeszcze pisałem ze moznaby sprowadzic Jamrozego(jeśli Wrocław go puści) + Kościechę, wtedy tez nie byłoby źle i w razie kontuzji jesteśmy zabezpieczeni. Na lepszych juniorów raczej nas na 100% nie będzie stać.

I jeszcze pytanie do Harrego. Czy wiadomo już kiedy będzie znana mniej więcej wyskosć budżetu klubu na następny sezon??
Ostatnio zmieniony 24 października 2004, o 11:39 przez mikas, łącznie zmieniany 1 raz.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#665 Postautor: Ar2rB » 24 października 2004, o 11:36

A w przyszłym roku ktoś sie szykuje do zdawania licencji?
Bo mimo wszystko dwóch juniorów w składzie to conajmniej o dwóch za mało.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#666 Postautor: Talib » 24 października 2004, o 11:52

Ar2rB napisał:

"Taki skład na dzień dzisiejszy nie gwarantuje nawet sukcesu na wyjeździe w Krośnie. "

A kto wywalczył baraże? Kuciapa, Baran, Jędrzejak, Buczkowski i Hlib ? Czy Knapp, Piszcz, Jeleniewski, Trumiński i Franków? No kto?

No tak to pewnie trzeba będzie oddać w Krośnie walkower :lol: :lol: ?

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#667 Postautor: kdsz » 24 października 2004, o 12:05

Talib pisze:A kto wywalczył baraże? Kuciapa, Baran, Jędrzejak, Buczkowski i Hlib ? Czy Knapp, Piszcz, Jeleniewski, Trumiński i Franków? No kto?

Jasne, ze oni, ale nie zapominaj, ze w tym roku mielismy atut w postaci Jelenia-juniora, dzieki ktoremu [przynajmniej w Lublinie] wygrywalismy bieg mlodziezowcow. W sezonie 2005 bedzie pod tym wzgledem duzo gorzej, by nie powiedziec makabrycznie.

Mnie koncepcja budowania skladu pt. 'ci sami zawodnicy + ekstra sprzet' nie podoba sie specjalnie. Przyklad przecietniaka Tomasza Rempaly, ktory w Lublinie na e-ligowym motocyklu byl poza zasiegiem naszych, to chyba jedyny argument, jak dla mnie za slaby. Ja jestem zwolennikiem sciagniecia conajmniej jednego seniora na poziomie Dobruckiego, Jedrzejaka czy Kosciechy. Bez zmian w skladzie bedzie nam ciezko o pierwszÄ… czworke, nie mowiac juz o awansie
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#668 Postautor: Ar2rB » 24 października 2004, o 12:07

Talib pisze:A kto wywalczył baraże? Kuciapa, Baran, Jędrzejak, Buczkowski i Hlib ? Czy Knapp, Piszcz, Jeleniewski, Trumiński i Franków? No kto?

oni oni, dodatkowo jeszcze Jeleniewski, Karlsson i mimo wszystko - Śledź.

Talib pisze:No tak to pewnie trzeba będzie oddać w Krośnie walkower :lol: :lol: ?

Na dzien dzisiejszy, bez jakiś wzmocnien z zewnątrz bedziemy dysponować słabszym składem niż w minionym sezonie. Co do Krosna... już kiedyś tam pojechaliśmy po 2 punkty.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#669 Postautor: Talib » 24 października 2004, o 12:16

Panowie mierzmy zamiary na siły, a nie siły na zamiary! Dobrucki?, Jędrzejak?, Kościecha :shock: ? Poproszę namiary na sponsora/ów który/którzy to sfinansują. I szanujcie swoich zawodników, bo poza Śledziem i częściowo Frankiem wypruwali w tym sezonie na torze flaki. Stąd się wzięły te baraże!

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#670 Postautor: kdsz » 24 października 2004, o 12:22

Dokladnie Talib tak jak mowisz, mierzmy zamiary na siły. Jesli nie ma kasy na wzmocnienia - nie mowmy o awansie do e-ligi.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#671 Postautor: motorlublin » 24 października 2004, o 12:55

harry pisze:No jest tu kilka nieporozumień:
1. Jędrzejak ??? Pamiętam jak wielu z was nabijało się z Ostrowa, że biorą Ogóra. I tak było!Facet miał bardzo średni poziom, dwa najlepsze mecze pojechał z Gnieznem a wiele razy mocno przycieniował. W Ostrowie dwa razy obiechał go Franek z trasy więc o kim my mówimy???
2 Słaboń - no niby tak ale nie olśnił mnie wynikami z tego roku - bardzo chimeryczny no a poza tym jest z Wrocławia a ja już mam uraz na zawodników z tego miasta.
3. Kto jedzie sprzęt czy zawodnik? Jeleń udowodnił, że jak sie ma dobry sprzęt to i extraliga niestraszna - może lepiej kupić dobry sprzęt i przypilnować gości żeby dobrze zainwestowali.
4. No i ciągle jest pytanie o prawo Bosmana ale w tym wypadku w kontekście tego jak zawodnikowi się kończy kontrakt ( bo o to Bosmanowi przede wszystkim chodziło) to nie wolno wystawiać żadnej kwoty za niego. I jak znam życie to mogą być problemy z obcokrajowcami ale jak nasze orły dowiedzą się że mogą być za darmo po sezonie to ruszy lawina procesów sądowych.

O ile mnie pamięć nie myli to lubelskie kluby reprezentowali tylko dwaj zawodnicy z Wrocławia:
Robert Słaboń - Motor
Krzysztof Zieliński - LKŻ

Jeśli Słaboń jest chimeryczny to co powiedzieć o Frankowie czy Piszczu....

Gość

#672 Postautor: Gość » 24 października 2004, o 14:05

Gdzieś wyczytałem że Gorzowiacy szykują niezłą ekipe :

1.Paluch
2.Bajerski
3.Staszewski
4.Flis
5.Jensen
6.Brzozowski
7.Rajkowski

jeśli to by sie potwierdziło , to nie wiem czy są do objechania

harry
Trener

#673 Postautor: harry » 24 października 2004, o 19:48

No powiem szczerze, że ja tutaj czegoś nie rozumiem. Aż sobie przejrzałem ostatnie wyniki naszego zespołu. Przecież gdyby Karlsson pojechał na swoim normalnym poziomie w meczach z Gdańskiem czy Rzeszowem ( we wrzesniu) to roznieślibyśmy ich w puch. A gGdańsk jechał jakby mieli wygrać złote kalesony, że o Rzeszowie nie wspomnę. I nagle okazuje się, że chłopaki które tego dokonały nie wejdą do górnej czwórki w przyszłym sezonie??????? Trumiński, który bez kompletnie żadnego przygotowania na średnim motorku wygrywa z wszystkimi asami Gdańska i przywozi za plecami Barana, Gjedde, Trojana i Kuciapę nie mówiąc już o Świście w zielonce nie nadaje sie do zespołu??? Oczywiście mając sponsora za 1mln ( Gdańsk)zł i budżet 3mln ( czyli extraligowy) można budować dreamteamy. Ale tak naprawdę my z budżetem trzy razy mniejszym nie byliśmy duzo gorsi a gdyby nie kontuzje i niedoróbki co poniektórych to te 7 punktów moglibyśmy mieć więcej ( Gruydziądz - brak Piszcza, 2X Rzeszów - postawa Śledzia i Franka + brak Piszcza, Gorzówe - brak śledzia i Piszcz dopiero co po kontuzji) a wtedy byłoby jeszcze baaaardzo ciekawie i ten skład" na dolną czwórkę" "Fartem" mógłby awansować do extra ligi. Dlatego nie moge co poniektórych zrozumieć gdy wypisują hasła wieszczące słabość tego składu.
W tym sezonie został popełniony jeden błąd - bardzo długo nie było zawodnika, który byłby "batem" na innych czyli piątego i szóstego seniora i dlatego niektórym we łbach sie poprzewracało. W następnym roku takiej sytuacji na pewno nie będzie i powinno być duuuużo ciekawiej. I jestem pewny, że wtedy każdemu będzie się chciało przyjeżdżać na trening i inwestować w sprzęt a nie na przykład w samochody...

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#674 Postautor: bkapusta » 24 października 2004, o 20:23

motorlublin pisze:
harry pisze:No jest tu kilka nieporozumień:
1. Jędrzejak ??? Pamiętam jak wielu z was nabijało się z Ostrowa, że biorą Ogóra. I tak było!Facet miał bardzo średni poziom, dwa najlepsze mecze pojechał z Gnieznem a wiele razy mocno przycieniował. W Ostrowie dwa razy obiechał go Franek z trasy więc o kim my mówimy???
2 Słaboń - no niby tak ale nie olśnił mnie wynikami z tego roku - bardzo chimeryczny no a poza tym jest z Wrocławia a ja już mam uraz na zawodników z tego miasta.
3. Kto jedzie sprzęt czy zawodnik? Jeleń udowodnił, że jak sie ma dobry sprzęt to i extraliga niestraszna - może lepiej kupić dobry sprzęt i przypilnować gości żeby dobrze zainwestowali.
4. No i ciągle jest pytanie o prawo Bosmana ale w tym wypadku w kontekście tego jak zawodnikowi się kończy kontrakt ( bo o to Bosmanowi przede wszystkim chodziło) to nie wolno wystawiać żadnej kwoty za niego. I jak znam życie to mogą być problemy z obcokrajowcami ale jak nasze orły dowiedzą się że mogą być za darmo po sezonie to ruszy lawina procesów sądowych.

O ile mnie pamięć nie myli to lubelskie kluby reprezentowali tylko dwaj zawodnicy z Wrocławia:
Robert Słaboń - Motor
Krzysztof Zieliński - LKŻ

Jeśli Słaboń jest chimeryczny to co powiedzieć o Frankowie czy Piszczu....

Mysle ze harry ma uraz do zawodnikow wypozyczonych z WTS niekoniecznie wychowankow tego klubu -> Sledz.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#675 Postautor: boxing » 24 października 2004, o 20:39

A jak w koncu jest z tym prawem Bosmana? Jezeli funkcjonuje to chyba nie tylko w pilce ale tez w innych dyscyplinach?
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!