Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

Re: Stadion

#9576 Postautor: ravajas » 23 września 2026, o 14:56

Spokojnie, za rok mamy wybory. Założymy się, że Cepelia z megafonem obieca stadion, byle tylko zagłosować na kandydatów Volksdeutsche Partei do sejmu i senatu?
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#9577 Postautor: tezetomaniak » 23 września 2026, o 15:02

Przypomnę, że PiS po przejęciu władzy wpisuje stadion żużlowy w Lublinie na listę inwestycji strategicznych, to już nie przelewki.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#9578 Postautor: ravajas » 23 września 2026, o 15:14

Byle tylko zagłosować na nich do sejmu i senatu :D
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

go!
Trener

#9579 Postautor: go! » 23 września 2026, o 16:13

tezetomaniak pisze:Przypomnę, że PiS po przejęciu władzy wpisuje stadion żużlowy w Lublinie na listę inwestycji strategicznych, to już nie przelewki.

Wtedy z SAFE sie sfinansuje. Chocby i za pol miliarda :D

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#9580 Postautor: Gelo » 23 września 2026, o 16:26

E nie - Ukraińcy już tego nie oddadzą.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#9581 Postautor: luCas » 23 września 2026, o 16:45

Teatrzyk dla gojow, wiadomo, ze ten stadion nigdy nie powstanie. :D
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#9582 Postautor: ravajas » 23 września 2026, o 17:51

Niestety i ja tak myślę.
Nachodzi mnie refleksja, że dokąd dało się odraczać egzekucję to ekscytowano nas obietnicami i złotymi latami lubelskiego żużla. Teraz Ekstraliga, zresztą według zapowiedzi, powiedziała sprawdzam i okazało się, że pod listkiem figowym jest... figa.
Przedwyborcze obietnice będą przeplatać się z mnożeniem komplikacji formalnych, finansowych, organizacyjnych, politycznych. A na koniec tego cyrku zostanie trochę dymu i wykiwana rzesza kibiców. Szkoda. I mam nadzieję, że się mylę.
pozdrawia:
Rafał Borowski

Flagg
Trener

#9583 Postautor: Flagg » 23 września 2026, o 18:39

Na tym etapie chyba już nawet najwięksi optymiści nie mają za bardzo argumentów, żeby wierzyć, ze ten stadion powstanie. Ja byłem mocno umiarkowanym, Nie nastawiałem się, ze on powstanie, ale tez nie negowałem takiej możliwości. Ale umówmy się, to wygląda tak, jakby robiono wszystko, żeby ten stadion nie powstał.

I obawiam się, że piękne czasy lubelskiego żużla mogą się szybko skończyć. Wątpię, żeby Kępę bawiło prowadzenie klubu na uchodźctwie przez n-lat. Tak samo jak w pewnym momencie stwierdzi, że dalsze użeranie się z miastem i łykanie obietnic też go nie bawi. Po prostu zabierze zabawki i zostawi klub komuś innemu.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Karamba
Kadrowicz

#9584 Postautor: Karamba » 23 września 2026, o 18:43

Krzyczący kibic jest moim kandydatem jakby co

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#9585 Postautor: Gelo » 23 września 2026, o 18:50

Toruń już ma prezesa.

ezbeg
Trener

#9586 Postautor: ezbeg » 23 września 2026, o 19:10

Jak byłem zdystansowany na zasadzie "uwierzę jak zobaczę", to teraz tym bardziej podtrzymuje swoje zdanie.
My mamy dość tych cyrków, w klubie też mają dość tych cyrków. Podzielę zdanie Flagga. Kępa prędzej czy później zabierze zabawki i tyle będzie. Ile będzie można jeździć w innym województwie. Zresztą stadion w Tarnowie to też nie jest nowoczesny obiekt. Ekstraliga i do niego zaczęłaby mieć z czasem wątpliwości. A potem co ? Do Rzeszowa ? Może Rawicz ? Liczyć na łaskę Skrzydlewskiego ?

Awatar użytkownika
istred
Trener

#9587 Postautor: istred » 23 września 2026, o 20:22

Skoro stadion nie będzie budowany to dlaczego Motor miałby się wynieść z Zygmuntowskich? Bo Ekstraliga nagle się obrazi i nie da licencji? :) bez żartów.

Cierpliwość Kępy owszem, może się kiedyś skończyć. Jednak nie zapominał bym o tym, że Kępa nie prowadzi klubu charytatywnie, a z tego co kojarzę Motor rok do roku wychodzi na plus.

Flagg
Trener

#9588 Postautor: Flagg » 23 września 2026, o 20:32

Dac licencję da. Słowa Więckowskiego, że nie ma powrotu na Z5 to po prostu zwykły straszak. Nikt nie wyrzuci z ligi Motoru, bo to się nikomu nie opłaca.

I Kępa nie pracuje charytatywnie, ale jeśli dobrze kojarzę sprawozdania finansowe, to jakiś wielkich kokosów też nie pobiera. Myślę, że spokojnie sobie poradzi bez klubowej pensji. I wątpię, żeby ta pensja trzymała go przyspawanego do stołka w sytuacji, gdy miasto od 7 lat pogrywa sobie z nim w kwestii stadionu. A dobrze wiemy, że Kępa bywa pamiętliwy i łatwo strzela fochy.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
papi
Trener

#9589 Postautor: papi » 23 września 2026, o 20:52

w ostatnich 2 latach za które są dostępne sprawozdania, Zarząd (3 osobowy) pobierał rocznie 840 tysięcy. Jeśli biorą po równo (choć nie sądze) to 280k na osobę. Do pierwszego wystarcza.

A swoją drogą, za 2025 była strata na 2 mln przy przychodach 25 mln (o 2 mln mniej niż 2024 kiedy wynik był na minimalnym plusie). Ciekawe co będzie w tym roku

ezbeg
Trener

#9590 Postautor: ezbeg » 23 września 2026, o 21:47

W tym roku chyba może być gorzej. Chociaż trochę na punktach zaoszczędzili w niektórych meczach. Lecz to chyba tak nie działa ;)

I mam nadzieję, że słowa Więckowskiego to straszak. Naprawdę. Ja juz po prostu mam dość. Wiem, przez lata warunki na Zygmuntowskich mi nie przeszkadzały. Jednak trochę sytuacja się zmieniła. Więcej osób to większy ścisk. Trakty na koronie są niedrożne. To samo schody. Cud, że nic się nie stało poważnego. Może za często bywałem na Arenie to się przyzwyczaiłem do dobrego. Może za często bywałem na Narodowym, czy nawet na Motoarenie. Dobra nie ta liga stadionowa. Ale nawet jak się porówna warunki do Częstochowy, to jest różnica.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#9591 Postautor: papi » 23 września 2026, o 21:50

nie no, rok temu mieliśmy na pewno rekordowo drogi zespół, a ilość punktów w rundzie zasadniczej była kosmiczna. Kosztów powinno być sporo mniej, pytanie jak z przychodami

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#9592 Postautor: niespokojny » 23 września 2026, o 22:09

Gelo pisze:
Klops1 pisze:I tutaj można winić miasto głównie za brak rzetelnej komunikacji i cyniczne zbijanie kapitału politycznego na kibicach żużla. Oni powinni wyjść do nas 5 lat temu i od razu uczciwie oznajmić
"Kurwa, za co? Ludzie, my na drogi nie mamy"

Najuczciwiej byłoby po prostu nic nie mówić w myśl nieśmiertelnego "kto nie ma miedzi - ten cicho siedzi". Ale członkowie tej bandy oszustów motto "co szkodzi obiecać" mają w swoim DNA. Ale co się dziwić - przykład od lat idzie z góry - są tacy co uwierzyli w paliwo po 5,19 jedną decyzją i ci sami będą bili brawo Żukowi jak ten pojawi się na stadionie.

No więc drogi Gelu, jeśli chodzi Ci o 5,19 zł z 2022 r., przeliczone na dzisiejszą siłę nabywczą w Polsce, to wychodzi około 6,38 zł. Zdaje się, że za tyle tankowałem niedawno. A już na pewno zanim rudy brat pisowców zza oceanu wystrzelił rakiety na Iran. A, że nie zrozumiałeś pytania: „dziś zostaje pan premierem, po ile będzie jutro paliwo?” to twój problem. Śledząc twoje posty, jednak wcale mnie to nie dziwi, że ani czytać ze zrozumieniem nie potrafisz, ani podstaw ekonomii nie znasz.

Jeżeli chodzi o stadion, to o ciężkiej sytuacji Mostostalu Warszawa wiadomo było już pod koniec 2025. Zdaje się, że dopiero teraz GDDKiA zerwała z nimi umowę. Trochę ciężko mi uwierzyć, że taki cyrk się odwala tylko po to żeby nie wybudować. Można modernizować skromniej, jak np. Wiele ośrodków w Polsce - Krosno, Grudziądz, Bydgoszcz, Rzeszów. Tam się przecież skończyło na jednej trybunie i nikt im odebraniem licencji nie grozi.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych