Mateusz Cierniak

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Ge(L)o
Trener

Re: Mateusz Cierniak

#526 Postautor: Ge(L)o » 10 czerwca 2026, o 19:47

Ta. Wszyscy odejdą i wejdą na wyższy poziom i wyjdą z cienia Zmarzlika. A my zostaniemy w końcu z tym Zmarzlikiem i sześcioma kelnerami :D

Raczejj
Junior

#527 Postautor: Raczejj » 10 czerwca 2026, o 20:49

kdsz pisze:
Rusek pisze:A tu cytat:
Mateusz Cierniak pisze:Gdyby rzeczywiście był taki scenariusz i stała się ta ewentualność, że Motor Lublin będzie korzystał właśnie z toru w Tarnowie, to tak czysto teoretycznie, dla mnie to co więcej chcieć? Ekstraliga i to tuż pod domem, układ w pewnym sensie idealny. Nie wiem w ogóle jak na to patrzeć. Takie „double double” bym powiedział. W sumie i domowy tor i wcale nie domowy. Patrząc na to, że ten tarnowski tor jest po przebudowie, to nie do końca jest mój domowy. Nawet kilka dni temu miałem okazję, żeby potrenować sobie tam kilka kółek przed meczem w Gorzowie. Mordka się cieszyła jak tam się jeździło. Zawsze mi się przyjemnie wraca do Tarnowa. Ale nie chcę tu nic mówić konkretnego. Wiadomo, że fajnie by było, ale jeszcze długa droga

Nie brzmi to jak wypowiedź gościa, który jest jedną nogą w Gorzowie.

Brzmi to jak wypowiedź gościa, który coś przeczuwa, że może być na wylocie ale on sam bardzo chce zostać w Motorze więc wymyślił argument z Tarnowem ;)

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#528 Postautor: Kargolo » 11 czerwca 2026, o 08:12

To już jakaś zaawansowana psychologia :P
Mi to brzmi jak odpowiedź na pytanie czy byłby szczęśliwy gdyby Motor przez rok jeździł w Tarnowie.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#529 Postautor: kdsz » 6 lipca 2026, o 08:46

Mateusz Cierniak o przyszłości pisze:Chcę zostać w PGE Ekstralidze i wiem, że w niej zostanę. Aktualnie jestem w trakcie przeprowadzania rozmów i szukania odpowiedniej ścieżki dalszej kariery.

i o jeździe w Tarnowie pisze:Na pewno brzmi to bardzo kusząco. Wydaje mi się, że niejeden zawodnik chciałby móc ścigać się w macierzystym klubie. Tutaj wyglądałoby to nieco inaczej, ponieważ byłyby to starty na torze, na którym się wychowałem, ale w barwach drużyny z Lublina. To bardzo rzadko spotykany układ. Gdyby się jednak ziścił scenariusz z moją jazdą na torze w Tarnowie, byłaby to naprawdę bardzo fajna możliwość.

https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/12607 ... stanowisko
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#530 Postautor: Saeyl » 7 lipca 2026, o 20:09

Jak się potwierdzi to Cierniak za Fredkę w 2027.
https://x.com/JacekGumowski/status/2074546591579431001

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#531 Postautor: Gelo » 8 lipca 2026, o 07:14

W takim razie kwestia czy Fred kończy karierę. Jakby jednak nie to byłoby fajnie jakby poszedł do Częstochowy. Mati na bank zostanie. Swoją drogą ma nieprawdopodobne szczęście. Został beneficjentem chyba wszystkich regulaminów. A być może los odpłacił mu za bycie lojalnym. Nie każdy ma to szczęście żeby będąc przeciętnym zawodnikiem tyle lat jeździć w najlepszym klubie, bez presji, u boku najlepszych kolegów na świecie, stabilnie finansowo, bez afer i bez bujania się po Polsce. I jeszcze teraz ten Tarnów. Trudno sobie wymarzyć coś lepszego wchodząc w wiek seniora kiedy w rodzinnym mieście nie ma klubu. To tak jakby zmienił klub bez zmiany klubu. Tylko jeżdzić. Czekam z utęsknieniem na spektaklakularny skok formy i wejście dwie półki wyżej.

KrzysiekS
Senior

#532 Postautor: KrzysiekS » 8 lipca 2026, o 08:23

Prędzej czy później Mati wejdzie na wyższy poziom i stanie się zawodnikiem na 2,0 w Ekstralidze. Ma do tego w ręku wszystkie narzędzia. Tylko czy starczy w klubie cierpliwości... Ja tam trzymam mocno kciuki aby to właśnie w naszych barwach wszedł w swój Prime. Ma też jedną ważną zaletę, na którą składa się: trochę talentu, trochę szczęścia, trochę inteligencji torowej. Mianowicie potrafi się wywinąć z sytuacji które pachną gipsem. Przypomina mi w tym Zmarzlika.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#533 Postautor: papi » 8 lipca 2026, o 09:04

Ja bym dodał, że umie wyciągać wnioski. Kwestia żeby robił to po obchodzie/próbie toru, a nie po drugim starcie

go!
Trener

#534 Postautor: go! » 8 lipca 2026, o 09:25

Saeyl pisze:Jak się potwierdzi to Cierniak za Fredkę w 2027.
https://x.com/JacekGumowski/status/2074546591579431001

No raczej tak. Tym bardziej, ze Fred daje jakies sygnaly tym wycofaniem sie z GP, ze zdrowie juz nie to.

rumburaquee
Zawodowiec

#535 Postautor: rumburaquee » 8 lipca 2026, o 11:08

W sumie fajnie jakby następny As zakończył karierę w Motorze. A nie wróć Hampel w zielonej.

Kaman
Kadrowicz

#536 Postautor: Kaman » 8 lipca 2026, o 13:23

Nawet głupotą byłoby się pozbywać Cierniaka, skoro czeka nas przeprowadzka do Tarnowa.