Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Dlatego analize formy prowadze na podstawie tego co jest tu i teraz. Bo nikt nie wie, co bedzie za 2 miesiace. Na 04.07.2026 nic nie wskazuje na to, ze tam wygramy.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Ale skąd wiesz jaka jest obecna forma Motoru skoro tego nie wie nikt - z zawodnikami włącznie. Słabiej jedzie Jaworski ale lepiej Cierniak - to na pewno. Vaculik - nie wiadomo, Woryna - nie wiadomo, Lindgren - nie wiadomo. A co będzie za miesiąc czy dwa, w jakim składzie pojedziemy i po ilu serwisach? Totalne wróżenie z fusów. Stawianie znaku równości między wyjazdami do Torunia i do Grudziądza jest po prostu niedorzeczne - na co by nie patrzeć. Ja wierzę, że nasi będą wtedy wiedzieli o co jadą, a taki Vaculik to nie jest pierwszy lepszy pętak z łapanki. Wystarczy, że przypomni sobie jak we dwóch trzepać rywali. I to lepszych niż Tarasienko. Grudziądz nie preferuje zawodników jeżdżących na okrągło i ze słabszymi startami ale Fred pod koniec triasu też tam walnął komplet - czyli da się. GKM poza MJJ nie ma w składzie żadnego pewniaka.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ma pewnych juniorów.
Którzy z zasady nie są pewniakami.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ja wiem, że Ty lubisz deprecjonować Grudziądz, ale na tę chwilę nic nie wskazuje na to, byśmy mieli być faworytem na wyjeździe z GKMem, gdzie mają Vadima, MJJ i juniorów w takiej dyspozycji.
W zeszła niedzielę o 18 nic nie wskazywało na to, że jesteśmy w stanie wywiezc 40 punktów z Zielonej Góry
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
KrzyczącyK1b1c pisze:Ja wiem, że Ty lubisz deprecjonować Grudziądz, ale na tę chwilę nic nie wskazuje na to, byśmy mieli być faworytem na wyjeździe z GKMem, gdzie mają Vadima, MJJ i juniorów w takiej dyspozycji.
Niezbyt często to robię, ale zgadzam się z Gelem. Teraz to wróżenie z fusów. O ile nie będzie kontuzji i pojedziemy do Grudziądza w pełnym składzie, to uważam, że ich ogolimy.
Kto to w ogóle jest Vadim? Czy on jest lepszy niż Woryna albo Vaculík? No proszę Cię, zejdź na ziemię.
Mieliśmy kilka frajersko przegranych spotkań w tym sezonie, ale wciąż uważam, że Motor jest drużyną lepszą niż Grudziądz.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ja się zgadzam, że w ZG też byliśmy skazywani na porażkę i udowodniliśmy, że nas stać, zgadza się, że jest to wróżenie z fusów (na tym polega w sumie dyskusja o przyszłych meczach). Natomiast na pewno nie zgadzam się z mówieniem "A kto to jest Vadim". Gość po objechaniu 52 biegów jest ósmym zawodnikiem PGE Ekstraligi. W tym sezonie zdecydowanie udowadnia, że każdy powinien na niego uważać - zarówno u siebie, jak i na wyjeździe.
Jak, by to powiedzieć... :)
GIGI pisze:Czy on jest lepszy niż Woryna albo Vaculík?
Jak, by to powiedzieć... :)
Ostatnio zmieniony 4 lipca 2026, o 14:02 przez KrzyczącyK1b1c, łącznie zmieniany 2 razy.
luCas pisze:Wygrana w Grudziadzu jest rownie prawdopodobna jak w Toruniu. Zejdzcie na ziemie.
Wygrana w Toruniu nie była prawdopodobna. W Grudziądzu zdobędziemy więcej punktów niż w Toruniu - mogę postawić na to każde pieniądze - tylko co z tego, skoro to nic nam nie da. JEŻELI nasi będą jechać jak w Zielonej plus Bańbor wróci do zdrowia plus Fred się podleczy - to będzie można powalczyć. Po Toruniu byłem przekonany że koniec sezonu. Ale Zielona - Mati, Vacul i Fred - wlali odrobinę nadziei. No i jeżeli wszyscy będą zdrowi - to pytanie jak zestawić formację juniorską. Zdrowy Bańbor byłby pewniakiem. Ale czy na 2 bieg Cerjak ze startem jak w powtórce 2 biegu w Zielonej czy Bartek Jaworski, który zdobył tam swój najważniejszy tytuł IMEJ i też potrafił strzelać jak z procy, ale teraz zgubił formę?
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Jestem o tyle optymistą, że w Grudziądzu znacznie większe (niż np. w Toruniu) znaczenie ma start, a nasi udowodnili, że potrafią się dobrze w tym elemencie zaprezentować. W Zielonej od drugiej serii gnietliśmy tym miejscowych niesamowicie.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
W tym sezonie naprawdę nie am sensu typować dalej niż na najbliższą kolejkę.
Nie tak dawno Parnitzki golił Zmarzlika i zapewniał Unii 2 punkty w meczu z Motorem. Wczoraj dramatyczny na wyjazdach Kowalski to były zbyt wysokie progi dla niego. Po zeszlotygodniowej wygranej, Unia była mocnym kandydatem nawet do 1 miejsca po RZ. Teraz są o jedną porażkę z Grudziądzem od wypadnięcia z PO.
Grudziadzowi całą robotę w tabeli robią te 2 punkty zdobyte przy Z5. Gdyby nie one, to ich szanse na PO byłyby niemal iluzoryczne. Zobaczymy jak sobie jutro poradzą że słabym dotąd na wyjazdach Apatorem.
Nie tak dawno Parnitzki golił Zmarzlika i zapewniał Unii 2 punkty w meczu z Motorem. Wczoraj dramatyczny na wyjazdach Kowalski to były zbyt wysokie progi dla niego. Po zeszlotygodniowej wygranej, Unia była mocnym kandydatem nawet do 1 miejsca po RZ. Teraz są o jedną porażkę z Grudziądzem od wypadnięcia z PO.
Grudziadzowi całą robotę w tabeli robią te 2 punkty zdobyte przy Z5. Gdyby nie one, to ich szanse na PO byłyby niemal iluzoryczne. Zobaczymy jak sobie jutro poradzą że słabym dotąd na wyjazdach Apatorem.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Pewnie jestem w mniejszości, ale nie znoszę zawodów w Bydgoszczy. Zawsze jak nasi tam jadą, to oglądam z nadzieją że nikomu nic się nie stanie
W 5 biegu widać było jak wolny sprzęt ma Jaworski. Zrobił wszystko poprawnie ze startu, a na wyjściu z łuku ledwo udało mu się Pawlickiego minąć.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Dziwne te zawody. Jamrog jedzie jak nie on, Zmarzlik i Janowski niemrawo, ale dobrze, że Kacper bezbłędnie po 3 biegach i to może prognostyk, że nadal będzie mocnym ligowcem w tym sezonie
Zmarzlik będzie jutro latał jak wsciekly