Unia Leszno - Motor Lublin - 17.05.2026 r. (niedziela), godz. 17:00
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Re: Unia Leszno - Motor Lublin - 17.05.2026 r. (niedziela), godz. 17:00
Przecież pisałem, że nie krytykuję tego ruchu.
Z Instagrama Lindgrena - wycofuje się w tym tygodniu ze startów w lidze duńskiej i GP. Ale chyba z automatu też mu odpada polska liga (to już mój dopisek).
Jak już Freddie wycofuje się z GP to znaczy, że mu rękę albo nogę urwało.
A może po prostu pesel się odzywa?
Może po prostu ma kontuzje ;]
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Cooper pisze:Może po prostu ma kontuzje ;]
niby jaką? ;)
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
kibicLBN pisze:Mam nadzieję, że szybko dostaniemy informacje o zdrowiu Lindgrena i że będą w miarę pozytywne. Tylko żeby klub nie wypuszczał nowych bredni o ,, stłuczeniach" jak było z Kuberą...
Niestety u nas jak zawsze. Mija jakieś 20 godzin po upadku, na pewno już są diagnozy, a na socialach cisza ;)
KrzyczącyK1b1c pisze:kibicLBN pisze:Mam nadzieję, że szybko dostaniemy informacje o zdrowiu Lindgrena i że będą w miarę pozytywne. Tylko żeby klub nie wypuszczał nowych bredni o ,, stłuczeniach" jak było z Kuberą...
Niestety u nas jak zawsze. Mija jakieś 20 godzin po upadku, na pewno już są diagnozy, a na socialach cisza ;)
Klub był zawsze oszczędny w informacjach o kontuzjach.Z Kubera,Przyjemskim(dobrze ukrywali)czy z Holderem żadne oficjalne info nie wychodziło.Teraz pewnie będzie podobnie.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Teraz wyszło już na szczescie info
Flagg pisze:Ramirez73 pisze:my tak serio? biomy się Leszna? to w jaki sposób Motor ma walczyć o medale? jesteśmy stawiani jako jedni z pretendentów do mistrzostwa. absolutnie nie lekceważymy rywali ,ale obawiać się porażki z beniaminkiem?
Głupotą byłoby się tego meczu nie obawiac. Leszno ma do ta pakietem z najlepszym obecenie juniorem na swiecie. A w Lesznie problemy będzie mieć zarówno Sparta,.jak i Apator, czyli zespoły, które przed sezonem uważane były za mocniejsze od nas. Zresztą porażka w Lesznie wcale nie oznacza, że przegramy też na Olimpijskim czy w Toruniu. Tak jak nie oznacza, że wygramy w Gorzowiez czy że zdobędziemy lub nie mistrza Bo te mecze nie mają bezpośredniego przełożenia do siebie. To jest po prostu spotkanie, które może dać nam dodatkowa przewagę w walce o pierwsze miejsce po rundzie zasadnicznej.
Nie sądzę żeby zespoły z Torunia i Wrocławia miały problemy w Lesznie. Z dużą dozą prawdopodobieństwa można przyjąć że na spokojnie wygrają swoje mecze. Motor jadąc wczoraj 2 zawodnikami i młodzieżą trochę ponad stan, zdobył 44 pkt. Cierniak spóźnił się na dwie pierwsze serie ,a Vaculik wypisał się z meczu przed trzecią serią. Upadek Lindgrena załatwił na dobrą sprawę spotkanie. Zgoda. Pawlicki ,Cook i Parnicki pojechali bardzo dobre zawody. Reszta daleko jechała piach. To nie Unia wygrała z Motorem, tylko Motor pechowo przegrał z Unią.
Apator wygrał u siebie z Unią 2 pkt, Sparta 50:40. Takie wyliczanie, że przegraliśmy bo Cierniak jechał od połowy, a Vaculik do połowy nie ma sensu. MM, Bloedorn czy Kowalski też nie muszą w Lesznie dobrze pojechać
Unia jest mocna w meczach, gdzie może robić zmiany taktyczne. Dlatego w miarę trzymają wynik z mocnymi przeciwnikami na wyjazdach. Wobec formy Pawlickiego i Parnickiego. Zengota cienki, Kołodziej po drugiej stronie rzeki. Cook na dwa uda. Drugi junior poniżej oczekiwań.
Przegraliśmy z mocno średnią aktualnie drużyną z wystrzałem formy Pitera i Nazara. I jak na złość wylosował się dobry Cook i jeszcze w trakcie meczu nie wiadomo skąd wyszło, że mogli taktyczną walnąć.
Nie była to wkalkulowana porażka (jaką możemy zakładać na wyjazdach ze Spartą i Apatorem) i nawet przy absencji Szweda powinniśmy to wygrać.
Przegraliśmy z mocno średnią aktualnie drużyną z wystrzałem formy Pitera i Nazara. I jak na złość wylosował się dobry Cook i jeszcze w trakcie meczu nie wiadomo skąd wyszło, że mogli taktyczną walnąć.
Nie była to wkalkulowana porażka (jaką możemy zakładać na wyjazdach ze Spartą i Apatorem) i nawet przy absencji Szweda powinniśmy to wygrać.
Jak już się prowadzi sześcioma to wypadałoby to dowieźć. Niestety Vacul zawalił po całości i co gorsze jak wynika z wywiadu sam nie wie dlaczego. Oby drugi kiepski sezon i rezygnacja z GP nie oznaczała włączenia na stałe mentalu oddzierania kuponów i zarabiania tanim kosztem. Czy inni sobie poradzą w Lesznie? Sparta pewnie tak. Ale wyjazdowe patologie Toruń i Grudziądz moim zdaniem popłyną.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2026, o 09:40 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Warto zauważyć, że brak Lindgrena nie bardzo wpłynął na punkty w Lesznie, może urwałby coś więcej w 12 biegu (jakoś wątpię) ale za to nie wiem czy byłoby 5:1 w 9.
Ja do Cierniaka nie mam pretensji jakichś dużych, powiedziałbym, że robi swoje ogólnie. Natomiast Vaculik... Mecz ze Spartą tylko zaciemnił obraz.
Ja do Cierniaka nie mam pretensji jakichś dużych, powiedziałbym, że robi swoje ogólnie. Natomiast Vaculik... Mecz ze Spartą tylko zaciemnił obraz.
Tylko niech robi swoje od 1 serii, a nie od 3. Jak się gubi to obowiązkowa próba toru. Jest w ostatnim roku wieku chronionego, nie ma już gigantów w zespole, ma dobre warunki żeby pokazać, że warto go zostawić na kolejne lata. Bardzo bym chciał żeby tak się stało, ale na ten moment robi moim zdaniem za mało
Zdecydowanie robi za mało. W każdym tegorocznym meczu modliłem się, żeby jak najszybciej wyjeździł swoje wyścigi i nie męczył siebie i kibiców. Ma swoje cierniakowe przebłyski ale to ciągle za mało punktów - jak na te przebłyski. Na szczęście Gorzów to nie Toruń - Mati miewał tam niezłe mecze.
Chodzi mi o to, że w takim Lesznie niby "tylko 6 punktów, ale przywiózł Parnickiego, wygrał bieg na 5:1 i pojechał dobrze nominowany. Więc punktów tylko 2 więcej od Vaculika ale jazda dużo lepsza, szczególnie jeśli chodzi o "momenty meczu".
Ale Mati jako 2-krotny IMS powinien powoli obierać cel na GP (start rok temu w Challengu to był dobry znak) i równać do Woryny, a nie Vaculika (zwłaszcza w takiej dyspozycji). Rok temu robił prawie 1.8, dziś 1.5. Wejście w sezon ma słabe, a to rok, który w dużej mierze wpłynie na jego dalszą karierę. Oby u nas, ale póki co nie daje wiele powodów.
Powtórzę - wiem, że Mati to ulubieniec lubelskich kibiców. Lojalny, wierny, już zakorzeniony na dobre. Ale punktowo musi pokazać, że jest pełnowartościowym seniorem. A tak nie jest niestety. Ogólnie dziwna sprawa z tymi ostatnimi mistrzami juniorów. Lidsey, Miśkowiak - ich jazda to wyciskacz łez.
Vaculík rzeczywiście zawalił ten mecz, to fakt. Spotkanie ze Spartą trochę zaciemniło obraz jego formy, bo choć w końcówce miał świetne starty, to ogromną robotę wykonali wtedy koledzy z drużyny – Cierniak i Lindgren – którzy kapitalnie przyhamowywali zawodników Sparty, otwierając mu drogę do punktów. Sam nie wiem co myslec o formie Martina. Mysle że mecz w Gorzowie da nam pełniejszy obraz jego obecnej formy.
- tezetomaniak
- Trener
GIGI pisze:Mysle że mecz w Gorzowie da nam pełniejszy obraz jego obecnej formy.
Niekoniecznie. Nawet jak zrobi tam 12 pkt to nie musi nic oznaczać ponad to, że zna tor i ma na niego silnik. Kubera w Lublinie pojechał bardzo dobrze, a gdziekolwiek indziej kaleczy dramatycznie.
A ja myślę, że nie da, bo to jednak jego "domowy" tor. No chyba, że pojedzie piach to wtedy będzie jednoznaczna odpowiedź, że w połowie sezonu zasadniczego jest wciąż w lesie.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Nie zazdroszczę Kubie teraz potencjalnych ruchów kadrowych. Mamy 3 zawodników, którzy jeżdżą słabo lub w kratkę z czego jeden z nich ma poważną kontuzję i nie wiadomo kiedy wróci. Oby podjął dobre decyzje z Martinem, Matim i Fredem
Na miejscu Kępy robię tak : Fred do widzenia, Cierniak i Vaculik zostają. Łatwiej będzie zrobić jeden konkretny ruch kadrowy niż trzy. Wychodziłoby, że potrzebny tylko transfer U24 (albo bez transferów i eksplozja talentów Bańbora, Jaworskiego i Szmyda).
Ja mam nadzieję że te luźne plotki o Bewleyu się sprawdza. Podobny typ do Freda, potrafi irytować ale sufit bardzo wysoko, a perspektywy ciekawsze. Ale to dalej wymaga transferu U24