Stal Gorzów - Motor Lublin 24.05.2026 godzina 19.30
Stal Gorzów - Motor Lublin 24.05.2026 godzina 19.30
Tak jak nie wiedziałem co napisać o meczu z Falubazem (chociaż przyznam, że Myszy mi utarły nosa, bo spodziewałem się meczu podobnego jak w Częstochowie) tak i teraz nie wiem co napisać. Gorzów bez Thomsena nie wydaje się rywalem nie do pokonania. Mamy urealniony obraz naszej drużyny, zwłaszcza formacji młodzieżowej, ale ogromne nadzieję pokładam w Zmarzliku i Vaculiku. Może ten ostatni nie zapomniał jak się robi dwucyfrówki na gorzowskim torze?
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
Re: Stal Gorzów - Motor Lublin 24.05.2026 godzina 19.30
Za wcześnie ten temat. Przedtem jeszcze mamy 2 inne ligowe mecze.
Dokładnie najpierw Sparta u nas 10 maja a następnie wyjazd Leszno 17 maja. Ale czemu ten mecz w Gorzowie jest 24 maja właściwie?
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
1 maja, kiedy powinien być mecz w Gorzowie jest IMP Challenge. Aczkolwiek to i tak nie stanowiło przeszkody na przełożenie na ten dzień meczu Włókniarz Falubaz, przez co z Challenge wypadli Miskowiak i Pawlicki wobec czego dostali dzikie karty na cykl IMP.
ezbeg pisze:1 maja, kiedy powinien być mecz w Gorzowie jest IMP Challenge. Aczkolwiek to i tak nie stanowiło przeszkody na przełożenie na ten dzień meczu Włókniarz Falubaz, przez co z Challenge wypadli Miskowiak i Pawlicki wobec czego dostali dzikie karty na cykl IMP.
Aa to bardzo mądre hehe.
Całkiem normalna sytuacja w żużlowym uniwersum :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Jaką macie optykę na ten mecz? Zakładając, że Lindgren nie zdąży się wykurować, będziemy faworytem meczu?
Będziemy przecież u nas jest plejada gwiazd jak to mówili dziś w trakcie trwania meczu w Lesznie. Ale czekaj, przed sezonem mieliśmy skład taki sobie, oni sami nie no wiedzą co mówią.
A tak szczerze wynik może być różny, nie da się przewidzieć. Gorzów jedzie zaskakująco dobrze w tym sezonie.
A tak szczerze wynik może być różny, nie da się przewidzieć. Gorzów jedzie zaskakująco dobrze w tym sezonie.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Vacul u siebie, Zmarzlik też, Cierniak Gorzów lubi, Witrynie raczej też pasuje, zaważą juniorzy. Z małym plusem na nas stawiam.
- niespokojny
- Trener
Nie zdziwię się jak Vacul powtórzy dzisiejszy wynik.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Vacul wydaje sie niestety byc powaznym problemem na caly sezon. Tu widze nasze dziury w potencjalnym finale ligi.
Z kolei kontuzja Freda, miejmy nadzieje niegrozna, to z kolei okazja do rozjezdzenia juniorow i Matiego w pelnym wymiarze w kazdym meczu. Nie ma sie co tego bac, np. Grudziadz czy Gorzow swiadomie tak jada caly sezon. Juz w Lesznie chlopaki pokazali ze nie pekaja.
Z kolei kontuzja Freda, miejmy nadzieje niegrozna, to z kolei okazja do rozjezdzenia juniorow i Matiego w pelnym wymiarze w kazdym meczu. Nie ma sie co tego bac, np. Grudziadz czy Gorzow swiadomie tak jada caly sezon. Juz w Lesznie chlopaki pokazali ze nie pekaja.
W Gorzowie ostatnio nam szło. W Lesznie wprawdzie też, ale tam nawet jak wygrywaliśmy to te zwycięstwa były wymęczone.
Tu mimo dzisiejszej kaszanki Vaculika, podchodzę spokojniej.
Tu mimo dzisiejszej kaszanki Vaculika, podchodzę spokojniej.
Unia w każdym meczu miała realne szanse na zwycięstwo, więc wygrana na własnym torze z Motorem bez 1 seniora to żadna sensacja ani dramat.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Podobny wynik jak dzisiaj, może pójść w dwie strony.
Chcieliśmy emocji i zawodów na styku to mamy. Koniec z wyjazdami do jednej bramki. Skoro Leszno wygrało, to taki Gorzów czy GKM, nie mówiąc o Sparcie, też mogą.
Vacul jedzie taki bez bezjajeczny zuzel, że cudów się nie spodziewam. Gorzów ma fajną drużynę, Jack w sztosie, Thomsen, Bednarz, Pollestad strachu nam napedzą. Jeszcze pewnie mają płacone.
Mecz na przetarcie dla naszych juniorów, którzy pewnie pojadą za Freddiego. (Oby nie) Miejmy nadzieję, że zaprocentuje w PO.
Gromić u siebie, zbierac te bonusy i do przodu.
Chcieliśmy emocji i zawodów na styku to mamy. Koniec z wyjazdami do jednej bramki. Skoro Leszno wygrało, to taki Gorzów czy GKM, nie mówiąc o Sparcie, też mogą.
Vacul jedzie taki bez bezjajeczny zuzel, że cudów się nie spodziewam. Gorzów ma fajną drużynę, Jack w sztosie, Thomsen, Bednarz, Pollestad strachu nam napedzą. Jeszcze pewnie mają płacone.
Mecz na przetarcie dla naszych juniorów, którzy pewnie pojadą za Freddiego. (Oby nie) Miejmy nadzieję, że zaprocentuje w PO.
Gromić u siebie, zbierac te bonusy i do przodu.
Mimo wszystko Stal uważam za drużynę bardziej przewidywalną od Leszna i dlatego stawiam na minimalne zwycięstwo Motoru. Z Fredem byłoby łatwiej.
pozdrawia:
Rafał Borowski
Rafał Borowski
dobra Vacul, to jest twoja ostania szansa. Chyba, że w finale złoto przywieziesz to zapomnę tę biedę z zasadniczego.
Już raz nam złoto "przywiózł". Nie wystarczy? ;)
No jak w Lesznie spodziewałem się meczu na stuku tak tutaj jakieś większe niepokoje są. Po pierwsze boję się że od naszych juniorów aż takiego wsparcia nie dostaniemy, bo skutecznie ich zniwelują (oby te słowa obróciły się w gówno) Po drugie wiary w Vaculika brak. Liderzy na moje oko dzisiaj: Holder, Thomsen = Zmarzlik, Woryna. U24 Pollestad u siebie > Cierniak. Juniorzy u siebie też dla nich. A te dodatkowe biegi trójki (Bednar, Paluch, Pollestad) nie będą gorsze od Vacula... Dlatego ciężary straszne. W razie jakby dostawali to też mają argumenty na mocną taktyczną, bo dwie gwiazdy błyszczą. Fajny mecz się szykuje, będzie adrenalinka do końca.
Zakładam, że do niedzieli nie przeprowadzimy jakiegoś spektakularnego transferu (o ile w ogóle jest taki możliwy, bo z seniorów to same Zagary zostały. Może jakiś Rasmus Karlsson?). Akurat tak się składa że wyjazd w Gorzowie, który jedzie 2 kevlarami pod 10 i 12. Więc myślę, że można zaryzykować i naszych ustawić tak samo, niech się Bańbor, Cierniak i Jaworski wykażą, Paluch czy Bednar to nie są goście poza zasięgiem dla żadnego z nich.
Więc tak, nr 2 i 4 dla Cepielika i Szmyda, a Cierniak pod 16 i bawimy się :)
Więc tak, nr 2 i 4 dla Cepielika i Szmyda, a Cierniak pod 16 i bawimy się :)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Cooper pisze:Paluch czy Bednar to nie są goście poza zasięgiem dla żadnego z nich.
Złotousty porównuje Bednara do Thomsena, więc wiesz... Przynajmniej jeszcze niedawno porównywał. Buba, mówiąc o Gorzowie „nic tu nie ma”, mógł radykalnie obniżyć swoją klasę sportową w oczach senatora.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Według komunikatu Ekstraligi do siódmego meczu może być ZZ za Freda. Nie mam pewności czy Ziółek umie w zz ale akurat Gorzów można taktycznie rozegrać na kilka sposobów.
Cierniak nie może jechać pod 8/16 bo jest o jeden rok za stary. Ta pozycja jest dla zawodników do 23 roku życia (rocznikowo).
A i za Lindgrena nie można zastosować ZZ w trybie przewidzianym dla zawodnika kontuzjowanego. On z uwagi na średnią łapie się tylko na punkt związany z występami
https://archiwum.pzm.pl/pliki/zg/zuzel/2026/Regulaminy/2026pgee_20251017_clean.pdf
Wiem. Jestem pan maruda i niszczyciel dobrej zabawy :(
A i za Lindgrena nie można zastosować ZZ w trybie przewidzianym dla zawodnika kontuzjowanego. On z uwagi na średnią łapie się tylko na punkt związany z występami
w dniu meczu bierze udział w zawodach FIM lub w finale SEC (Speedway Euro Championship) lub w meczu innej ligi, wymienionej w kontrakcie zawodnika, jeżeli mecz innej ligi jest rozgrywany w dniu różnym od przypisanego w systemie slotów na rozgrywanie Ekstraligi, przy czym udział w meczu innej ligi nie dotyczy zawodników obcokrajowców U24
https://archiwum.pzm.pl/pliki/zg/zuzel/2026/Regulaminy/2026pgee_20251017_clean.pdf
Wiem. Jestem pan maruda i niszczyciel dobrej zabawy :(
Bzdury piszecie obaj.
Nie można ZZ za Freda. Z powodu kontuzji tylko 1 i 2 średnia może być ZZ.
Cierniak może pod 8/16, od tego sezonu się to zmieniło i jest do 24 rż.
Nie można ZZ za Freda. Z powodu kontuzji tylko 1 i 2 średnia może być ZZ.
Cierniak może pod 8/16, od tego sezonu się to zmieniło i jest do 24 rż.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Zwracam zatem honor z Cierniakiem. Co do ZZ podtrzymuje swoje zdanie które jest tożsame, bo wiem że nie można za Lindgrena zastosować tej instytucji.
No to Cierniak pod 8 i idziemy na rekord ilości rezerw zwykłych w ciągu jednego meczu.
Aż sobie program wydrukuję :)
Aż sobie program wydrukuję :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!