Żużel LIVE - shoutbox meczowy

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
KrzyczącyK1b1c
Trener

Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy

#7701 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 19 kwietnia 2026, o 18:39

Zabrakło jednej strzelby Unii, żeby to ugrać.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#7702 Postautor: papi » 19 kwietnia 2026, o 18:41

a Piter nie dźwignął 2 ostatnich biegów

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#7703 Postautor: Rusek » 19 kwietnia 2026, o 18:44

Kargolo pisze:Ale to AI jest irytujące. Kolejne bezsensowne cyfry na ekranie. Najgorszy pomysł od lat.

Oj bardzo. Ale ja np dziś po prostu na to nie patrzyłem ignoruje to na ekranie :-).
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#7704 Postautor: Kargolo » 19 kwietnia 2026, o 18:45

kibicLBN pisze:Ale dlaczego. Ja mam właśnie szacun dla niego za to. Trzeba mieć mega wyczucie i zimną krew.

Oczywiście wymaga chłodnej głowy oraz wyczucia i regulamin dopuszcza jedną taką zagrywkę w zawodach, ale dla mnie to krzywy, niesportowy ruch.

W końcu dobre widowisko w tym nudnym jak ... sezonie :P
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#7705 Postautor: Gelo » 19 kwietnia 2026, o 18:46

Mam nadzieję że to badziewne AI się sk9ńczy szybciej niż zaczęło. W żużlu to skrajny idiotyzm

Flagg
Trener

#7706 Postautor: Flagg » 19 kwietnia 2026, o 18:50

Dopiero początek sezonu, sporo czasu do PO, ale Dudek i Emil mają ewidentnie problemy. Juniorzy z Torunia też zero postępów.

Leszno może sobie pluć w brodę. 2 ponadprogramowe punkty były na wyciągnięcie ręki, co by im bardzo pomogło w walce o top 4.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#7707 Postautor: kibicLBN » 19 kwietnia 2026, o 18:51

Z drugiej strony 2 defekty Bloederna to był mega fart.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#7708 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 19 kwietnia 2026, o 18:52

Szczególnie, że otrzymali w prezencie dwa defekty Bloedorna, który jechał na punktowanych pozycjach. Takie coś na wyjeździe trzeba wykorzystywać

edit: @kibicLBN szybciej wspomniał o tym

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#7709 Postautor: niespokojny » 19 kwietnia 2026, o 19:10

Frajerstwo Okoniewskiego, puścił najlepszego swojego Parnickiego tylko 4 razy.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#7710 Postautor: kibicLBN » 19 kwietnia 2026, o 19:15

Pisałem wcześniej. W dodatku ta długa przerwa go wybiła z jazdy i w słabo obsadzonym 12. miał śliwkę

Karamba
Kadrowicz

#7711 Postautor: Karamba » 19 kwietnia 2026, o 20:13

Piczny włos zabrakło by dwaj faworyci do złota punkty zgubili już w drugiej kolejce.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#7712 Postautor: kdsz » 20 kwietnia 2026, o 08:14

Gelo pisze:Mam nadzieję że to badziewne AI się sk9ńczy szybciej niż zaczęło. W żużlu to skrajny idiotyzm

Żużel, szczególnie drużynowy, jest dosyć matematyczny i choćby przykład GuruStats pokazuje jak dobrze można opisać jeżdżenie w kółko za pomocą liczb. Jest to oczywiście łatwiejsze, bo bracia Gugu opisują przeszłość, a w przypadku eksperymentu C+ mówimy o przyszłości. Wydaje mi się, że kibiców nie tylko drażni niska skuteczność AI, ale też absurdalność przewidywań. Sajfutdinow, Dudek i Michelsen błądzą w Lublinie jak dzieci we mgle, ale AI wciąż szacuje ich szansę na wygraną na 2 z kawałkiem. Bez znaczenia z jakiego pola jadą i przeciwko komu (wyjątek - wyścigi ze Zmarzlikiem). Wydaje się, że model zupełnie nie uwzględnia aktualnej formy zawodnika i legendarnej dyspozycji dnia. A przecież wiemy, że przy dobrym dopasowaniu do ekstraligowego stołu nawet przeciętny zawodnik może mieć dzień konia, vide zeszłoroczny Rohan w Częstochowie.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#7713 Postautor: Kshyhu » 20 kwietnia 2026, o 08:48

A ja do tego po prostu podchodzę jako do ciekawostki. Nie przywiązuję się do tego, co AI "wypluwa" na ekranie, ot zerknę, przeanalizuję w głowie, czy też bym tak to widział i przechodzę do obserwowania współzawodnictwa. I każdemu polecam taki schemat, ewentualnie po prostu ignorowanie tej nowinki. Ale żeby zaraz likwidować? Niech sobie będzie, na odbiór całych zawodów nie wpływa i w niczym nie przeszkadza.
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#7714 Postautor: Rusek » 20 kwietnia 2026, o 08:52

Kshyhu pisze:A ja do tego po prostu podchodzę jako do ciekawostki. Nie przywiązuję się do tego, co AI "wypluwa" na ekranie, ot zerknę, przeanalizuję w głowie, czy też bym tak to widział i przechodzę do obserwowania współzawodnictwa. I każdemu polecam taki schemat, ewentualnie po prostu ignorowanie tej nowinki. Ale żeby zaraz likwidować? Niech sobie będzie, na odbiór całych zawodów nie wpływa i w niczym nie przeszkadza.

Pytanie czy to nie nakłada jeszcze większej presji na samych zawodników którzy mają ekrany w boksach i niekiedy obserwują spotkanie z tej perspektywy. Niedługo powiedzieć mogą że skoro komputer tak wylicza to niech za nich jeszcze pojedzie ;-).
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#7715 Postautor: Gelo » 20 kwietnia 2026, o 09:32

Kshyhu pisze:A ja do tego po prostu podchodzę jako do ciekawostki.

Serio to jest ciekawe? Dla mnie to kolejny patent typu kamera z drona za ostatnim gościem kiedy sto metrów z przodu toczy się walka o zwycięstwo. Ślepa pogoń za nowoczesnością. Na rympał i bez sensu.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#7716 Postautor: dannie » 20 kwietnia 2026, o 09:43

Ale to już raczej błąd realizatora, który w danym momencie wybrał obraz z drona do emisji. To że taka dodatkowa kamera jest to spoko. Inna sprawa jak jest wykorzystywana i kiedy.
Obrazek

Flagg
Trener

#7717 Postautor: Flagg » 20 kwietnia 2026, o 09:48

kdsz pisze:Wydaje mi się, że kibiców nie tylko drażni niska skuteczność AI, ale też absurdalność przewidywań. Sajfutdinow, Dudek i Michelsen błądzą w Lublinie jak dzieci we mgle, ale AI wciąż szacuje ich szansę na wygraną na 2 z kawałkiem. Bez znaczenia z jakiego pola jadą i przeciwko komu (wyjątek - wyścigi ze Zmarzlikiem).
Ten model chyba nie uwzględnia niczego sensownego. Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, może prompty ma źle napisane, albo coś. No ale zdaniem tego modelu, to w Lublinie po 10 biegach miało być 30-30. Na jakiej podstawie? jakie dane z przeszłości czy terazniejszosci sugerowały taki wynik? Ano żadne. Chyba, że się do 2019 cofniemy...
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#7718 Postautor: dannie » 20 kwietnia 2026, o 09:53

Podejrzewam, że ten model nie uwzględnia, na jakim torze odbywa się mecz i pomiędzy jakimi konkretnie drużynami.

Uwzględnia ogólnie średnie zawodników, mecz/wyjazd i ew. bezpośrednie starcia poszczególnych zawodników.

W tym układzie jakoś to 30:30 mogło mu wyskoczyć.
Obrazek

blajar
Trener

#7719 Postautor: blajar » 20 kwietnia 2026, o 10:12

No ponoć nie. Miał uwzględniać tor i przeszłe wyniki danych zawodników na nim i aktualizować również dane w oparciu o odjechane już biegi danego spotkania. Coś to słabo wygląda w kwestii wypluwanych wyników, aczkolwiek ja z ciekawością do tego podchodzę, może się nauczy. Absolutnie nie hejtuję i nie przeszkadza mi to tak długo, jak komentatorzy się tym nie próbują wspierać.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#7720 Postautor: kdsz » 20 kwietnia 2026, o 10:15

dannie pisze:bezpośrednie starcia poszczególnych zawodników.

Zdaje się Frątczak coś takiego sugerował. Jeśli model nie uwzględnia różnicy między potencjałem domowym i wyjazdowym zawodników, a bierze pod uwagę wyłącznie dotychczasowy bilans pojedynków, to jest to zupełny niewypał. Ja akurat jestem w grupie kibiców, którym głupie AI nie przeszkadza cieszyć się zawodami, ale wolałbym żeby trochę zmądrzało.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#7721 Postautor: kibicLBN » 20 kwietnia 2026, o 10:22

A ja nie kumam czemu się niektórzy bulwersują. Wiadomo, że model nie jest doskonały i nigdy nie będzie, ale jest bardziej obiektywny, beznamiętny, opierający wyłącznie na faktach. To fajnie że można konfrontować opinie ludzi i maszyny.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#7722 Postautor: tezetomaniak » 20 kwietnia 2026, o 10:30

To jest tylko i wyłącznie próba na siłę pokazania czegoś nowego i bycia "na czasie". Z tego co było przekazywane to model nie uwzględnia sytuacji na torze w danym meczu, nie analizuje czy np. historycznie dany zawodnik po słabym początku zdołał się przełożyć itd. Nie analizuje jak w danym dniu "działają" konkretne pola startowe, czy tor umożliwia wyprzedzanie. To są dużo ważniejsze czynniki niż bilans pomiędzy zawodnikami z 5 ostatnich lat. No i najważniejsza sprawa, czy to jest ML, który z każdym wyścigiem będzie uczył się żużla i wyciągał wnioski. Obawiam się, że wątpię.

Karamba
Kadrowicz

#7723 Postautor: Karamba » 20 kwietnia 2026, o 10:45

Obrazek
Mój model AI wyrzucił informację, że po dwóch kolejkach Wielki Motor na czele tabeli jest, może ktoś potwierdzić z innego źródła ?

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#7724 Postautor: kibicLBN » 20 kwietnia 2026, o 11:18

tezetomaniak pisze:To jest tylko i wyłącznie próba na siłę pokazania czegoś nowego i bycia "na czasie". Z tego co było przekazywane to model nie uwzględnia sytuacji na torze w danym meczu, nie analizuje czy np. historycznie dany zawodnik po słabym początku zdołał się przełożyć itd. Nie analizuje jak w danym dniu "działają" konkretne pola startowe, czy tor umożliwia wyprzedzanie. To są dużo ważniejsze czynniki niż bilans pomiędzy zawodnikami z 5 ostatnich lat. No i najważniejsza sprawa, czy to jest ML, który z każdym wyścigiem będzie uczył się żużla i wyciągał wnioski. Obawiam się, że wątpię.

No z tego co ja zrozumiałem, to wpływ pól startowych w danym dniu i z jakich pól, jak skuteczny jest zawodnik - uwzględnia.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#7725 Postautor: Hayden » 20 kwietnia 2026, o 14:06

Po prostu mieli w C+ jakiś korporacyjny OKR czy tam inny KPI „zastosowanie AI w transmisjach sportowych” czy coś w tym stylu bo to każdy teraz ma, no i coś takiego sobie wymyślili. Później zrobią jakieś badanie opinii, wybiorą kilka pozytywnych komentarzy i przekażą managementowi w formie prezentacji jako wielki sukces, tyle. Mnie to osobiście ani ziębi ani grzeje, ot nic nieznaczący niuans
Motor mocny