Dominik Kubera

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Dominik Kubera

#1351 Postautor: Gelo » 11 kwietnia 2026, o 12:41

Ja nigdy nie odczułem, że Wiktor jest lubelski i nie zmienił tego nawet cebularz. To, że odejdzie wcześniej czy później było oczywiste i on się nigdy nie krył z sentymentem do Bydgoszczy. Pieczenie tyłka, że odszedł Dominik? Do niedawna pewnie tak. I to tylko dlatego, że nas wszystkich ordynarnie oszukał. Jeszcze ze dwa takie mecze jak wczoraj i ból minie bezpowrotnie. Trochę nas już przestawił mentalnie Michelsen. Ja osobiście nie oczekuję, że Woryna zastąpi Dominika 1:1. Wyjąwszy poprzedni sezon Kacper nawet nie stał koło Dominika. Ale wierzę w magię Motoru i że przed Kacprem wszystko co najlepsze. A na przeciwległym biegunie jest Dominik, który w wywiadzie po meczu wygląda jak zbity pies. Nie bez satysfakcji mogę zacytować klasykę - "miałeś chamie złoty róg".

ezbeg
Trener

#1352 Postautor: ezbeg » 11 kwietnia 2026, o 13:28

Tylko żeby finalnie DK nie zemścił się na Kępie jak rok temu MM. Pamiętamy kto przywiózł złoto dla Apatora. Lecz patrząc na skład Falubazu to prędko zemsta nie nastąpi. O ile też nastąpi, bo jak miliarder im się wycofał to gwiazdozbiorów nie będzie.

Ale jak mówiłem w innym wątku. Po wczorajszym uważam, iż dobrze się stało że drogi Motoru i Kubery się rozeszły. Bardziej chodzi o kwestie formy.

A odejście Przyjemskiego. On czuł się mocno związany z Polonią. W zasadzie było to do przewidzenia, że tam wróci.

O ile odejście MM wkurzyło (początkowo), to z czasem przyszła myśl na zasadzie że to jest wolny rynek. Zawodnik chce to odchodzi. Szkoda tylko, że kręcą w wywiadach. A później jak wychodzą tzw. przecieki kontrolowane to mówią, że to głupoty. Po czym przychodzi obniżka formy.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#1353 Postautor: Kargolo » 11 kwietnia 2026, o 13:44

kdsz pisze:Ostatnie posty w tym wątku to festiwal infantylizmu. Pieczenie Waszych tyłków, bo Dominik odszedł, czuć na kilometr :)

Na przyszłość radzę się nie przywiązywać do zawodników. To lepsze dla psychicznego dobrostanu kibiców.

Masz bekę z zawodnika, który kręcił w wywiadach i odszedł z klubu w fatalnym stylu? Jesteś infantylny i piecze Cię dupa!
Krytykujesz zawodnika? Jesteś hejterem!

To nie jest aż tak czarno-białe. Dominik sam sobie zasłużył na te żarty i myślę, że nikt tu maści na ból dupy nie potrzebuje.
Ja dodam tylko tyle:
– Co do Leona…Jest nam bardzo potrzebny dzisiaj, ale niestety podjął decyzję, że nie pojedzie. I ja bym już na tym temat zakończył. – powiedział Grzegorz Walasek dla stacji Canal+

Brawo Domin! W fantastycznym miejscu się znalazłeś, magia Falubazu! :)

A Wiktorowi życzę powodzenia. Fajnie byłoby widzieć znowu Polonię w Ekstralidze.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1354 Postautor: niespokojny » 11 kwietnia 2026, o 17:43

Podpisał umowę z Lotto po czym czmychnął do Zielonej Góry. Tak się nie robi, dlatego mi go nawet nie żal.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych