Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
A Lorek w niego wierzył... Nie dalej jak w lutym chwalił decyzję o dzikiej karcie dla Tai'a.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Ciekaw jestem jak tam nastroje w Ostrovii :)
Zeszloroczny sezon pelen kontuzji, a w tym kontraktuja sobie Taia i starego (a przynajmniej wypalonego) lamliwego Holdera
Zeszloroczny sezon pelen kontuzji, a w tym kontraktuja sobie Taia i starego (a przynajmniej wypalonego) lamliwego Holdera
tezetomaniak pisze:Parnicki mógł mieć całą zimę na przygotowanie pod GP, ale nie, trzeba było trochę poprzeciągać i gadać coś o bańce w polskich mediach :)
Parnicki... bedzie mial duzo na glowie w tym sezonie, stawiam na dwa bieguny. Albo okaze sie banderowiec z krwi i kosci i pokaze jak sie wojuje, albo sie pogubi w tej ciżbie.
tezetomaniak pisze:Parnicki mógł mieć całą zimę na przygotowanie pod GP, ale nie, trzeba było trochę poprzeciągać i gadać coś o bańce w polskich mediach :)
Przypomina się jak Michelsen dostał nominację w ostatniej chwili i totalnie nie był w stanie rywalizować.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Podobnie Lambert rok wcześniej.
A i poniekąd na ligę przełożyły się te starty last minute.
A i poniekąd na ligę przełożyły się te starty last minute.
No, no,
Dwa sparingi trwaja, wyglada na to, ze nasza lubelska elita zuzlowa jest zainteresowana tylko soba. Nie od dzis w sumie, jak by nie bylo to pierwsze powazne jazdy w tym sezonie. No nic - gratuluje chlodnego podejscia. Emerytura emocjonalna tuz tuz...
Dwa sparingi trwaja, wyglada na to, ze nasza lubelska elita zuzlowa jest zainteresowana tylko soba. Nie od dzis w sumie, jak by nie bylo to pierwsze powazne jazdy w tym sezonie. No nic - gratuluje chlodnego podejscia. Emerytura emocjonalna tuz tuz...
chyba nieszczególnie rozumiem istotę Twojego problemu, proponuje zobaczyć wyniki z ostatnich 5 lat i ilość sparingów
papi pisze:chyba nieszczególnie rozumiem istotę Twojego problemu, proponuje zobaczyć wyniki z ostatnich 5 lat i ilość sparingów
Moj problem jest taki, ze na tym forum nikt nie ma problemu.... A lubie poroztrzasac kto, z kim, jak wyglada.... jeszcze przed sozonem.
Ale oczywiscie rozumiem demencje, rozleniwienie i co tam jeszcze wam doskwiera. Milego weekendu
PS. Kawczynski w szpitalu, ale w obliczu naszego inauguracyjnego meczu to nie ma znaczenia.
to poszukaj na facebooku, na pewno jest sporo nic nie wnoszących dyskusji o tym czy Dudek jechał dziś na sprzęcie sprzed roku, sprzed 3 lat czy może przepowiednia Barona o odcięciu od topowego sprzętu się ziściła. Zawodnicy nie traktują sparingów poważnie, więc jeśli na podstawie braku dyskusji diagnozujesz demencje i rozleniwienie użytkowników forum to polecam dokonać również samodiagnozy.
Miłego weekendu
Miłego weekendu
go! pisze:papi pisze:chyba nieszczególnie rozumiem istotę Twojego problemu, proponuje zobaczyć wyniki z ostatnich 5 lat i ilość sparingów
Moj problem jest taki, ze na tym forum nikt nie ma problemu.... A lubie poroztrzasac kto, z kim, jak wyglada.... jeszcze przed sozonem.
Ale oczywiscie rozumiem demencje, rozleniwienie i co tam jeszcze wam doskwiera. Milego weekendu
PS. Kawczynski w szpitalu, ale w obliczu naszego inauguracyjnego meczu to nie ma znaczenia.
Nie po raz pierwszy wypolerowałeś sobie ego obrażając ludzi którzy mogą mieć odmienne zdanie.. chcesz dyskutować tylko z kim, jak tych co mają inna opinie obrażasz … napisz wprost, że szukasz klakierów … ale rozumiem kompleksy i podstawowy brak logiki. Jeszcze milszego weekendu.
Saint pisze:Nie po raz pierwszy wypolerowałeś sobie ego obrażając ludzi którzy mogą mieć odmienne zdanie..
Ty sie do konca dobrze czujesz? Mialo byc moze troche przesmiewczo, sarkastycznie, ale nie sadzilem ze kogokolwiek tak uraze i jeszcze sobie ego wypoleruje. Nie chce sie wtracac w odmienne zdanie, ale powstrzymaj sie moze nieco.
go! pisze:Saint pisze:Nie po raz pierwszy wypolerowałeś sobie ego obrażając ludzi którzy mogą mieć odmienne zdanie..
Ty sie do konca dobrze czujesz? Mialo byc moze troche przesmiewczo, sarkastycznie, ale nie sadzilem ze kogokolwiek tak uraze i jeszcze sobie ego wypoleruje. Nie chce sie wtracac w odmienne zdanie, ale powstrzymaj sie moze nieco.
Nie miało być :-). Wyszło dokładnie tak jak zamierzałeś, a teraz tłumaczysz.
go! pisze:Saint pisze:Nie po raz pierwszy wypolerowałeś sobie ego obrażając ludzi którzy mogą mieć odmienne zdanie..
Tu w pierwszym zdaniu tez nie zamierzałeś obrażać? Samo wyszło? Teraz napiszesz, że autentyczna troska o moje zdrowie? Jak powstrzymasz się od obrażania, ja powstrzymam się od reagowania.
papi pisze:Zawodnicy nie traktują sparingów poważnie
Nie każdy tak uważa. Po wczorajszej wygranej z Falubazem honorowy prezes Stali Gorzów już zaczyna świętowanie. A mówimy o człowieku, który "przez pięć lat merytorycznie współpracował z Tomaszem Gollobem".
Złotusty senator pisze:To jest niesamowity sygnał, że to może być nasz sezon. Tak mówiłem i jeżeli Bednar zdobywał w Zielonej Górze 9 punktów i potrafił przedzielić parę Lebiediew — Madsen, to nie jest przypadek. Ale nie tylko Bednar, ale przecież Pollestad też pojechał znakomicie i w ogóle nasi wszyscy młodzieżowcy. Proszę zwrócić uwagę jaką dzięki tym zawodnikom trener Piotr Paluch będzie miał możliwość manewrowania już w meczach PGE Ekstraligi. Wygląda też na to, że to co mówił Piotr Paluch, że nasi świetne przepracowali — a zwłaszcza młodzież — okres zimowy, to prawda.
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... ze/4wce4yl
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Do rozstrzygnięcia pozostała już tylko kwestia koloru medalu.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Wiadomo, że po takim sparingu tylko złoto dla Staleczki. Apator o utrzymanie, bo dotychczas obydwa sparingi przegrane.
A i Jack Holder, będzie Mistrzem Świata. Nie po to przyszedł do Gorzowa, na najtrudniejszy tor świata by nie walczyć o medale.
A i Jack Holder, będzie Mistrzem Świata. Nie po to przyszedł do Gorzowa, na najtrudniejszy tor świata by nie walczyć o medale.
Cooper pisze:Do rozstrzygnięcia pozostała już tylko kwestia koloru medalu.
Dla Stali? Tu już pozamiatane, wzięli derby na sztywno, więc biorą ten sezon. Pollestad i Bednar w top10.
Ciekawe z kim pojadą w finale.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Dla nich finał to może być np. z Krosnem
- niespokojny
- Trener
Jeżeli ich celem jest dobicie do 30 punktów w Lublinie, Wrocławiu, Toruniu czy Zielonej to są spore szanse na powodzenie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
No chyba wszystko wskazuje na to, że duet Pawełczak - Przyjemski wprowadzi Polonię do Ekstraligi. Przepotężnie wyglądają, jak na 1-ligowych juniorów.
Ostatnio zmieniony 29 marca 2026, o 18:50 przez KrzyczącyK1b1c, łącznie zmieniany 1 raz.
zobaczymy czy seniorzy wprowadzą ;) zwłaszcza jak będą sobie przeszkadzać
Kto wygra ekstraligę w 2026 roku za Fortuną
Apator 2,5
Sparta 2,75
Motor 3,5
Reszta powyżej 10
GP
Zmarzlik 2,0
Kurtz 3,0
Holder 9,0
Bewley 13,0
Apator 2,5
Sparta 2,75
Motor 3,5
Reszta powyżej 10
GP
Zmarzlik 2,0
Kurtz 3,0
Holder 9,0
Bewley 13,0
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
No tak, zero zaskoczenia. Jesteśmy murowanym kandydatem do medalu, ale jeśli awansujemy do finału, to będzie to delikatna niespodzianka.
ligowy żużel wrócił do Świętochłowic, materiał od Musiała. Na jednym z ujęć Świącik i Januszka razem w kolejce, chyba nie ma złej krwi :)
https://www.youtube.com/watch?v=WGPhf-8066k
co ciekawe, ich ostatni mecz, w sezonie 2002 rozegrali u nas, było 63:25. Nie byłem co prawda na tym meczu, ale mam program z Kuriera Lubelskiego :)
http://www.speedwayw.pl/dmp/2002/lusw_1.htm
i inna ciekawostka
II liga polska na żużlu (2003)
tego, że w Szczecinie miał być żużel w 2003 roku to zupełnie nie pamiętałem
https://www.youtube.com/watch?v=WGPhf-8066k
co ciekawe, ich ostatni mecz, w sezonie 2002 rozegrali u nas, było 63:25. Nie byłem co prawda na tym meczu, ale mam program z Kuriera Lubelskiego :)
http://www.speedwayw.pl/dmp/2002/lusw_1.htm
i inna ciekawostka
"wikipedia pisze:II liga polska na żużlu w sezonie 2003. Do rozgrywek początkowo miało przystąpić osiem zespołów. Jeszcze przed rozpoczęciem sezonu zespoły Śląska Świętochłowice i Pogoni Szczecin wycofały się z walki.
II liga polska na żużlu (2003)
tego, że w Szczecinie miał być żużel w 2003 roku to zupełnie nie pamiętałem
Byly jakies przymiarki, ale do niczego powaznego nie doszlo. Tak jakby dawac na zapowiedzi po paru calusach ;)
W 2002 zbieralem programy, a potem wjechal Kurier i zaczal robic swoj szajs w gazecie. Mam to badziewie z arcywaznego meczu z Gwardia, a z "truskawki" na torcie ze Slaskiem dla mnie zabraklo
W 2002 zbieralem programy, a potem wjechal Kurier i zaczal robic swoj szajs w gazecie. Mam to badziewie z arcywaznego meczu z Gwardia, a z "truskawki" na torcie ze Slaskiem dla mnie zabraklo