Dominik Kubera
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Re: Dominik Kubera
O tym właśnie piszę :) a Gelo zasugerował jakby postępowanie Abramczyka miało doprowadzić do niszczenia kariery, co jest wyolbrzymieniem. Oczywiste jest, że jak Polonia teraz nie awansuje (moim zdaniem awansuje), to Wiktor nie wróci przez długie lata do Metalkasu.
KrzyczącyK1b1c pisze:O tym właśnie piszę :) a Gelo zasugerował ...
Gelo to rozne rzeczy sugeruje :)
Sponsor wymusza na nim krok do tyłu, zamiast do przodu, zatrzymuje go w rozwoju - więc w jakimś stopniu psuje = niszczy mu karierę. Nie w sensie że rujnuje dokumentnie, ale Wiktor ma jeszcze trochę rzeczy do poprawy. Szwecja w poprawie trochę pomoże. Ale z pewnością pomogłaby też jazda z najlepszymi na świecie w PGE Extralidze, a nie w Metalkasie.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
To się różnie może potoczyć... Zawsze ze 30 wyścigów więcej. Udział w 15-tych biegach. Czasem branie na siebie odpowiedzialności za mecz. To też sporo daje. Ja na przykład mam teorię że u nas Kubera rozwijał się dopóki ciążyła na nim presja na wynik. Jak już nic nie musiał trochę zblakł.
Jasne, że się może potoczyć róznie. Nicki też został mistrzem świata jeżdżąc w drugiej lidze. Błędne jest natomiast założenie. Sponsor chce awansu tu i teraz i po trupach do celu. Zrobili z Wiktora zakładnika wieloletnich układów. Ja to trochę rozumiem. Wiktor kocha Bydgoszcz i nigdy tego nie krył. Ale dla samego Wiktora to uwstecznienie. Widocznie producent konserw zmienił hierarchię priorytetów.
Pewnie powiedzieli młodemu, że ma wrócić inaczej koniec sponsoringu na wieki wieków (do tego jest spalony w Bydgoszczy i ma nie wracać), albo nawinęli makaron na uszy iż w Bydgoszczy jest długofalowy pewny projekt zaś Motor się kończy (zgodnie z popularną retoryką w socjalach i u niektórych ekspertów). No chyba, że dostał zgniłą rybę w gazecie.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
A pewnie nasze firmy niewiele mogłyby zaproponować mu w porównaniu do obecnych kwot kładzionych przez Abramczyka.
Czy mogły czy nie mogły to się nie dowiemy... Mi się obiło o uszy że od Abramczyka około 400k. To już jest potężny sponsor indywidualny i wielka kasa.
Taki junior robi robotę. Kuba to wie i ten sezon to dobitnie pokazał. Przy czterech seniorach Apatora tylko tu można szukać punktów, bo Cierniaka w Toruniu nie można traktować poważnie. Problem w tym, że rybki były z Wiktorem zanim zostali sponsorem Polonii. Nie było możliwości go zatrzymać.
Domin zamienił beemkę na merca :)
A niech tam sobie jeździ i zarabia. U nas czas na nowe twarze, Kacperek i Martin dadzą radę. Przewietrzenie składu dobrze nam zrobi nie mam wątpliwości co do tego.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Wiem, że temat Domina jest już tu opisany na wiele sposobów, ale ciekawej wypowiedzi udzielił Sportowym Faktom:
Czyli w jego ocenie to nie sprzęt ani team nie zawinił z wynikami w tamtym sezonie. Dla mnie to zaskakujące.
Źródło: https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/12319 ... zyjemnosci
Dominik Kubera pisze:Zostaję przy silnikach Michała Marmuszewskiego, bo dogadujemy się bardzo dobrze i wiem, że możemy osiągać razem sukcesy. Niezmieniony pozostaje także mój team. Choć w liczbach mój sezon nie wygląda doskonale, to jednak udało mi się zrealizować wszystkie cele: jestem medalistą mistrzostw Polski, z Motorem byłem w finale, a na dodatek wciąż będę ścigał się w Grand Prix. Z perspektywy czasu uważam, że zbyt mocno dramatyzowałem oceniając swoje występy.
Czyli w jego ocenie to nie sprzęt ani team nie zawinił z wynikami w tamtym sezonie. Dla mnie to zaskakujące.
Źródło: https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/12319 ... zyjemnosci
Nie wiem, co musiałoby się stać, abym cieszył się cienkim pierdzeniem Kubery w Falubazie 
- tezetomaniak
- Trener
Z punktu widzenia Motoru to decyzja Kubery była najlepszą jaką mógł podjąć. Kępa miałby duży problem, żeby sam mu podziękować, a tak to po raz kolejny ma farta :)
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
tezetomaniak pisze:Z punktu widzenia Motoru to decyzja Kubery była najlepszą jaką mógł podjąć. Kępa miałby duży problem, żeby sam mu podziękować, a tak to po raz kolejny ma farta :)
Tu na razie bym się wstrzymał do występu Kacpra
Wystarczyły pierwsze mecze i już widać jak działa na Kuberę i Przyjemskiego odejście z Lublina , a to że oni mają tego świadomość , będzie skutkować na ich niekorzyść.
Kibice z Zielonej Góry nie są tak łaskawi jak lubelscy o czym świadczą komentarze po wczorajszym meczu typu:
"Domin Kubera za miliony wozi zera."
"Za taki wynik bilety dla kibiców na mecz z Grudziądzem sponsorują... Pawlicki, Kubera i prezes Falubazu."
"Jak to jest możliwe że taka drużyna ma najdroższe bilety w Polsce ? Wzięliście sobie ogórka Kuberę za miliony monet to płaćcie mu ze swojej kieszeni a nie z kibiców.
Tfu leszczyniaku na fotelu prezesa."
"To jakiś Kubera z Temu czy jak?" Zmienił motto ponoć przywozi zawsze zera
"Wy się bardziej skompromitowaliście niż Czewa…. Problem w tym że u Nas skład za miliony"
"Można przegrać ale taki w...l masakra to na drugą ligę za słabi są dać Dominkiowi jeszcze z bańke i bilety zrobić po 160 zł"
"Kubera się odnalazł w nowym środowisku i niestety skończy jak jego utalentowany rówieśnik Smektała no ale jak się ma takiego menadżera w postaci braciszka to nic dziwnego"
"Domin Kubera za miliony wozi zera."
"Za taki wynik bilety dla kibiców na mecz z Grudziądzem sponsorują... Pawlicki, Kubera i prezes Falubazu."
"Jak to jest możliwe że taka drużyna ma najdroższe bilety w Polsce ? Wzięliście sobie ogórka Kuberę za miliony monet to płaćcie mu ze swojej kieszeni a nie z kibiców.
Tfu leszczyniaku na fotelu prezesa."
"To jakiś Kubera z Temu czy jak?" Zmienił motto ponoć przywozi zawsze zera
"Wy się bardziej skompromitowaliście niż Czewa…. Problem w tym że u Nas skład za miliony"
"Można przegrać ale taki w...l masakra to na drugą ligę za słabi są dać Dominkiowi jeszcze z bańke i bilety zrobić po 160 zł"
"Kubera się odnalazł w nowym środowisku i niestety skończy jak jego utalentowany rówieśnik Smektała no ale jak się ma takiego menadżera w postaci braciszka to nic dziwnego"
przegrają z GKM to butelki mogą polecieć. Ale Dominikowi to raczej nie przeszkadza
Niby tak. Co tam opinie kibiców i latające butelki. Najważniejsze, że ma zmiany, których potrzebował i ma bliżej domu...
Ostatnie posty w tym wątku to festiwal infantylizmu. Pieczenie Waszych tyłków, bo Dominik odszedł, czuć na kilometr :)
Na przyszłość radzę się nie przywiązywać do zawodników. To lepsze dla psychicznego dobrostanu kibiców.
Na przyszłość radzę się nie przywiązywać do zawodników. To lepsze dla psychicznego dobrostanu kibiców.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
kdsz pisze:Na przyszłość radzę się nie przywiązywać do zawodników. To lepsze dla psychicznego dobrostanu kibiców.
Dobre rady, ale czyjemu sercu jest żal Przyjemskiego ? :)
mogę mówić tylko za siebie, ale nigdy nie nastawiałem się, że Dominik będzie u nas jeździł do emerytury, więc jego odejście prędzej czy później było oczekiwane. Natomiast wypowiedź "Trudno powiedzieć, co musiałoby się stać, bym zmienił Motor Lublin" będzie się za nim ciągnęła już zawsze i przez jej pryzmat będę patrzył na wyczyny Dominika. Jest to dla Ciebie infantylne? Trudno
kdsz pisze: Ostatnie posty w tym wątku to festiwal infantylizmu. Pieczenie Waszych tyłków, bo Dominik odszedł, czuć na kilometr :)
Twoje opinie na ten temat średnio mnie interesują, każdy ma prawo do swojego zdania. O 16.30 Polonia Bydgoszcz jedzie z Rybnikiem i wcale mnie tyłek nie piecze, że Wiktorek tam jeździ. Kibicuję Maxowi P. z wiadomych sobie powodów i trzymam za niego kciuki
Bozena pisze:Twoje opinie na ten temat średnio mnie interesują...
...i dlatego postanowiłaś się odnieść
Wiktor Przyjemski robił świetny wynik w Motorze, ale ma prawo jeździć gdzie chce i nigdy nie miałem problemu z jego powrotem do Bydgoszczy. Nie rozumiem analogii.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"