Motor Lublin w sezonie 2026
- tezetomaniak
- Trener
Re: Motor Lublin w sezonie 2026
Jak stawał na starcie to człowiek nie wiedział czy wyjedzie z 1 łuku bo postanowi zapoznać się z nawierzchnią toru, czy na przeciwległej prostej wjedzie między dwóch rywali.
Bez przesady, miał odwagę ale nic poza tym. Akcje tego typu jak napisałeś były ponad jego siły :/
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
16 lat minęło to pamięć nie ta. Aż w programy zajrzałem. W sumie to miał tylko jedną taką akcję wynikającą z odwagi. Z Miszkolcem jak wjechał między Magosiego i Suchanka. Prędzej, no właśnie. Kończyło się na I łuku.
SF -
Czy ktoś wie coś więcej co z Bańborem na 26’ ?
Czy może okazać się w listopadzie, że jednak zmienia klimat? Dla mńie byłaby to ucieczka przed zwiększoną odpowiedzialnością, na którą tak niby czekał.j
„Lublin: Zmarzlik, Woryna, Cierniak (U24), Vaculik, Lindgren, Bańbor (?j), Jaworski (j)”
Czy ktoś wie coś więcej co z Bańborem na 26’ ?
Czy może okazać się w listopadzie, że jednak zmienia klimat? Dla mńie byłaby to ucieczka przed zwiększoną odpowiedzialnością, na którą tak niby czekał.j
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
~~~~~~~~
Z Banborem nic się nie wydarzy
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- Dragon_Juventino
- Junior
Zmartwił mnie ten znak zapytania, ale skoro dwa (mocno zorientowane głosy) rozpraszają moje moje niepokoje - to dziękuję bardzo.
~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~
Może nic się nie wydarzy w kontekście Banbora w Motorze ;)
Dragon_Juventino pisze:Potwierdzam.
A z Zmarzlikiem w 2027? :)
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Piotr Więckowski w "Pięć Jeden" zaprzeczył, że szukamy zagranicznego juniora na 8/16, a na ten numer rozpatrywani są przede wszystkim Dawid Cepielik i Michał Psiuk, który w grudniu skończy 16 lat.
- niespokojny
- Trener
Trzeba się będzie przyzwyczajać do nowych realiów. Parę 1:5 może się pojawić w juniorskim na wyjazdach.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Tak. To może być pierwszy sezon od wielu lat, w którym nie będziemy mieli juniora gwarantującego trójki w drugim biegu. Liczę na to jednak, że Bańbor jako lider zrobi postęp, a Jaworski dostanie odpowiednią górkę hajsu.
po odejściu Romana da się słuchać to 5:1?
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Przyznam, że słucham sporadycznie i nigdy na żywo, a zazwyczaj tylko omówienie PGEE. Oglądałem wywiad z Panem Ziółkowskim, teraz z Piotrem Więckowskim i jest spoko. A od dawna Romana nie ma już w Pięć Jeden? Bo przyznam, że w trakcie sezonu miałem przerwę od oglądania (na YouTube) i potem patrzę, że go nie ma.
I bardzo dobrzeKrzyczącyK1b1c pisze:Piotr Więckowski w "Pięć Jeden" zaprzeczył, że szukamy zagranicznego juniora na 8/16, a na ten numer rozpatrywani są przede wszystkim Dawid Cepielik i Michał Psiuk, który w grudniu skończy 16 lat.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
kilka miesięcy na pewno. Ale ja oglądam z 3 razy w roku i to wyłącznie wybrane rozmowy po sezonie
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ogólnie Więckowski w tej rozmowie sprawia wrażenie bardzo zmęczonego, może nawet zrezygnowanego. Widać, że temat stadionu jest dużym obciążeniem.
Żałowałem odejścia Michelsena, ale jakoś to zniosłem.
Żałuję odejścia Kubery, ale kupuję argument o duuużo większej kasie duuużo bliżej domu, trochę mniej o wyjściu z bańki i potrzebie większej odpowiedzialności za wynik. Ale dla mnie spoko i bardzo fair poinformowanie o tym z dużym wyprzedzeniem. A że brat mówił - to akurat słabe.
Odejścia Holdera też żałuję ale też przeżyję. Jak się Gorzów wypłaci to się zdziwię. A jak się nie wypłaci to się uśmieję :)
Rozumiem też Kępową odrobinę romantyzmu w biznesie. Ktoś cię wystawił po podaniu ręki (Michelsen, wcześniej Hancock?), ktoś nie chciał z Tobą współpracować choć mu nieba przychylałeś - to wówczas najlepsze co można było zrobić to zrobić majstra innymi rękami. I to się Kubie przecież udawało. "Czarna lista" - hmmm, jeżeli jesteś przekonany, że ktoś Cię w jakiś sposób zawiódł - to masz do niej prawo. Rozstajesz się z kulturą, z wyprzedzeniem dajesz czas na znalezienie zastępstwa - dla mnie jest OK. Rzucasz papierami, uciekasz na zwolnienie i wymuszasz skrócenie wypowiedzenia - do mnie nie wrócisz choćbyś był mistrzem świata. Więc jestem w stanie zaakceptować, że Kuba ma zawodników, z którymi nie wróci do współpracy - bo czymś go zawiedli.
Żałuję odejścia Kubery, ale kupuję argument o duuużo większej kasie duuużo bliżej domu, trochę mniej o wyjściu z bańki i potrzebie większej odpowiedzialności za wynik. Ale dla mnie spoko i bardzo fair poinformowanie o tym z dużym wyprzedzeniem. A że brat mówił - to akurat słabe.
Odejścia Holdera też żałuję ale też przeżyję. Jak się Gorzów wypłaci to się zdziwię. A jak się nie wypłaci to się uśmieję :)
Rozumiem też Kępową odrobinę romantyzmu w biznesie. Ktoś cię wystawił po podaniu ręki (Michelsen, wcześniej Hancock?), ktoś nie chciał z Tobą współpracować choć mu nieba przychylałeś - to wówczas najlepsze co można było zrobić to zrobić majstra innymi rękami. I to się Kubie przecież udawało. "Czarna lista" - hmmm, jeżeli jesteś przekonany, że ktoś Cię w jakiś sposób zawiódł - to masz do niej prawo. Rozstajesz się z kulturą, z wyprzedzeniem dajesz czas na znalezienie zastępstwa - dla mnie jest OK. Rzucasz papierami, uciekasz na zwolnienie i wymuszasz skrócenie wypowiedzenia - do mnie nie wrócisz choćbyś był mistrzem świata. Więc jestem w stanie zaakceptować, że Kuba ma zawodników, z którymi nie wróci do współpracy - bo czymś go zawiedli.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Więckowski powiedział też jedna ciekawa rzecz.W trakcie sezonu poprosili sztab szkoleniowy aby zrobili coś żeby wygrane były niższe.Zaznaczyl wyraźnie że były dużo wyższe koszty wynagrodzeń dla zawodników.
- Łoptymista
- Trener
udało sie, na apatorze nie dobilismy do 55
Ge(L)o pisze:A to potwierdzone, że Kępa traktuje to jak grę, którą przeszedł, jest trochę znudzony, bo niewiele wyzwań zostało i może niedługo przestanie "grać" ?
Bo ostatnio sporo na forum pojawia się głosów o grze, którą Kępa przeszedł jakby to był menadżer Mańskich.
KrzyczącyK1b1c pisze:Ogólnie Więckowski w tej rozmowie sprawia wrażenie bardzo zmęczonego, może nawet zrezygnowanego.
Nie chcę siać defetyzmu i rozpuszczać plotek, ale chodzą od jakiegoś czasu pogłoski, jakoby Kępa&Więckowski nie planowali siedzieć w klubie do emerytury i za jakiś czas możliwe są drastyczne zmiany organizacyjno-właścicielskie.
Motor mocnyj!
Aby patrzeć aż zaraz jaki pseudo redaktor puści artykuł że będą zmiany w klubie i to poważne.
A tak serio to dziwne jest to co powiedział Więckowski. Nie słuchałem akurat wczoraj tego programu, muszę to nadrobić w takim razie.
A tak serio to dziwne jest to co powiedział Więckowski. Nie słuchałem akurat wczoraj tego programu, muszę to nadrobić w takim razie.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Flagg pisze:Z Banborem nic się nie wydarzy
I tak się stało. Około 30 minut temu wrzucił na Instagrama zdjęcia z finału, a w poście napisał - "Za rok razem @orlenoilmotorlublin walczymy o najwyższe cele".