Wiktor Przyjemski

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
ezbeg
Trener

Re: Wiktor Przyjemski

#726 Postautor: ezbeg » 9 października 2025, o 22:33

Pozostając w temacie wątku - Przyjemski miał jednego sponsora z Lublina - Ladros. To jest hurtownia mięsa. Reszta to bydgoscy. Chyba dziura w budżecie do zasypania byłaby za duża. Zatem to chyba była propozycja bez możliwości odmówienia. Takie trochę mafijne metody :lol:

Wtedy jak przyjechał Pawlicki z Piłą, to zapachniało taką Ekstraligą. A najbliżej pokonania jednego z nich był Paweł Miesiąc, tylko złapał kapcia. Szkoda że wtedy nasi dostawali też bęcki od Dilgera i Frankowa (dla którego to był chyba najlepszy mecz w sezonie). Faktem jest że to był fatalny mecz. Na betonie, na nowych tłumikach zrobili co chcieli. A wynik końcowy nie odzwierciedlał tego jak to wyglądało naprawdę, zwłaszcza że 14 i 15 bieg Piła odpuściła.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#727 Postautor: papi » 9 października 2025, o 22:38

nie no obaj Pawliccy znaleźli wtedy pogromców
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/22020 ... 4347-wynik

Ale faktycznie pamiętam defekt Miesiąca (chyba na ostatnim okrążeniu) i że małolat Przemek podjechał do niego i go podwiózł do parkingu. Biorać pod uwagę jaką opinie miała wówczas rodzina Pawlickich, było to bardzo miłe zaskoczenie.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#728 Postautor: Torsen » 9 października 2025, o 22:43

Hayden pisze:Ja z tego meczu to przede wszystkim pamiętam jak Karol Baran miał ich wozić :D

i gdzie ten rzeszowski wieszcz dobrodziej?

KrzyczącyK1b1c
Trener

#729 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 9 października 2025, o 22:45

ezbeg pisze:Pozostając w temacie wątku - Przyjemski miał jednego sponsora z Lublina - Ladros. To jest hurtownia mięsa. Reszta to bydgoscy. Chyba dziura w budżecie do zasypania byłaby za duża. Zatem to chyba była propozycja bez możliwości odmówienia. Takie trochę mafijne metody :lol: .

O, czyli jednak był ktoś z Lublina, bo gdzieś wcześniej pisałem, że same bydgoskie firmy. No w każdym razie niestety - jeśli baza sponsorska była z konkretnego regionu, to trochę nie dziwne, że wymagali.

ezbeg
Trener

#730 Postautor: ezbeg » 9 października 2025, o 22:46

papi pisze:nie no obaj Pawliccy znaleźli wtedy pogromców

Ale faktycznie pamiętam defekt Miesiąca (chyba na ostatnim okrążeniu) i że małolat Przemek podjechał do niego i go podwiózł do parkingu. Biorać pod uwagę jaką opinie miała wówczas rodzina Pawlickich, było to bardzo miłe zaskoczenie.

Dobra. Racja. Chociaż to było w tych nominowanych, które pojechali łagodniej bo po 13 biegu mieli pewne zwycięstwo.
I chyba niejeden na trybunach po tym meczu stracił nadzieję na awans, zwłaszcza że następny mecz domowy był z Ostrowem który też jeńców nie brał (przynajmniej w dotychczasowym przebiegu sezonu).

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#731 Postautor: kibicLBN » 9 października 2025, o 22:47

Torsen pisze:
Hayden pisze:Ja z tego meczu to przede wszystkim pamiętam jak Karol Baran miał ich wozić :D

Może też robił za słupa jak Karol Baran i nie może pisać z celi :roll:
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#732 Postautor: boxing » 9 października 2025, o 22:50

papi pisze:nie no obaj Pawliccy znaleźli wtedy pogromców

Coś mi zawodnicy ze zdjęcia bardzo nie pasują do składu meczowego.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
papi
Trener

#733 Postautor: papi » 9 października 2025, o 22:53

nie zwróciłem uwagi. Ale co ciekawsze to skład z roku 2012, a mecz był rok wcześniej :) ktoś nieudolnie zaktualizował artykuł

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#734 Postautor: Torsen » 9 października 2025, o 22:54

kibicLBN pisze:
Torsen pisze:

Może też robił za słupa jak Karol Baran i nie może pisać z celi :roll:

A Karol, niesłusznie skazany, przebywa na gó… na Górnym Mokotowie?
Ostatnio zmieniony 9 października 2025, o 22:58 przez Torsen, łącznie zmieniany 1 raz.

ezbeg
Trener

#735 Postautor: ezbeg » 9 października 2025, o 22:58

papi pisze:nie zwróciłem uwagi. Ale co ciekawsze to skład z roku 2012, a mecz był rok wcześniej :) ktoś nieudolnie zaktualizował artykuł

To chyba zdjęcie z meczu w Łodzi. Miśkowiak nie miał jeszcze uszytego kevlaru. Zresztą. Niby nasi jednolite stroje, a jednak każdy kombinezon od innego "krawca" przez co różniły się. A takie zdjęcie wstawili, bo z tego co kojarzę serwis później przeszedł przebudowę i dali co mieli aktualnego.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#736 Postautor: papi » 9 października 2025, o 23:08

na Rakowieckiej nie ma już aresztu, więc raczej tam nie siedzi, chyba że pod sklepem ;)

Korneliussen pojechał 2 mecze, w tym właśnie w Łodzi
http://www.speedwayw.pl/dmp/2012/lolu_1.htm
http://www.speedwayw.pl/dmp/2012/gnlu_1.htm

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#737 Postautor: boxing » 9 października 2025, o 23:27

Karol dostał jakiś wyrok za mafię paliwową? Rok temu miał być mentorem Wojdyły w Krośnie. Został skazany?
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#738 Postautor: kibicLBN » 9 października 2025, o 23:33

Karol to wybitny intelekt lubelskiego speedwaya. Ja straciłem rachubę jak został słupem i dostał zarzuty i jak zablokował sobie karierę, bo chciał żeby kluby mu na papierze płaciły 100zl/pkt a resztę pod stołem, ale nikt na to nie chciał pójść :lol: żużlowcy nie słyną z mądrości, ale Karol chyba
https://youtu.be/Hzi6OCvrG-k?si=DlxxwCDp82ZTmFLe
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#739 Postautor: Perez » 10 października 2025, o 12:35

Torsen pisze:

Tu liczyła się tylko zajawka Karola. Widocznie zbrakło jej w tym meczu :)
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#740 Postautor: kdsz » 10 października 2025, o 13:03

Torsen pisze:

Proboszcz Dobrodziej, o ile o nim mowa, był z Tarnowa. Z Rzeszowa był za to Flint, fanatyczny entuzjasta i hagiograf Karola Barana. Przypomnę jego kultowy wpis.

Flint pisze:Pod względem talentu to Karol nakrywa czapką połowę ekstraligowców. Natomiast pod względem chęci 3/4 ekstraligowców nakrywa czapką Karola.;]

Co oczywiście nie zmienia faktu, że to właśnie dla takich żużlowców (a nie pizdeczek pokroju Hampela, czy innych kierwa Hancocków) przychodzi się na żużel. 8)

viewtopic.php?f=10&t=2612&p=298616&hilit=karol#p298616
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

ezbeg
Trener

#741 Postautor: ezbeg » 10 października 2025, o 14:04

Tymczasem Motor z Hampelem 10 lat później. I pełne trybuny.

Zaś Karol Baran na obrzeżach żużla. Od 2022 roku bez klubu.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#742 Postautor: Perez » 10 października 2025, o 16:23

Ja już się zrobiło sentymentalnie to $konrzen$ to zyje i ma się dobrze?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#743 Postautor: luCas » 10 października 2025, o 17:29

Tak :)

Btw. Wlasnie sobie uswiadomilem, ze w tym roku mam juz "oczko" obecnosci na forum XD
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#744 Postautor: Speedway » 11 października 2025, o 20:49

O, dwa tygodnie temu stuknela mi dwudziestka. Ciekawe czy gdzies w zuzlowej Polsce jest jeszcze tak zywotne forum ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#745 Postautor: Cz@rek » 21 października 2025, o 21:35

luCas pisze:Tak :)

Btw. Wlasnie sobie uswiadomilem, ze w tym roku mam juz "oczko" obecnosci na forum XD

U mnie też "oczko" -Zdrówka i kolejnego oczka sobie życzmy ;)

KrzyczącyK1b1c
Trener

#746 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 27 października 2025, o 15:58

https://www.facebook.com/WiktorPrzyjems ... iwVgBTq8fl Wiktor pożegnał się z Motorem. Wcześniej Motor na swoich socialach pożegnał się z całą trójką zawodników dzień po dniu.

Ge(L)o
Trener

#747 Postautor: Ge(L)o » 27 października 2025, o 21:07

Dziękujemy. Za wszystkie punkty i za szczerość. Nigdy nie ukrywał, że Polonia Bydgoszcz ma pierwszeństwo. I nie mówił, że nie wie, co by się musiało stać, żeby odszedł z Lublina.
Chętnie zobaczę go jeszcze kiedyś w żółto-biało-niebieskich barwach.
Powodzenia Wiktor !

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#748 Postautor: Łoptymista » 28 października 2025, o 07:46

KrzyczącyK1b1c pisze:https://www.facebook.com/WiktorPrzyjemski505/posts/pfbid02F5EcKs1kYcVw52G4Yr4dNdTb9cBCreU5YHqRkMNyy7oN2Yocn1gk9eJiwVgBTq8fl Wiktor pożegnał się z Motorem. Wcześniej Motor na swoich socialach pożegnał się z całą trójką zawodników dzień po dniu.

Fajnie, że Wiktor tak miło zareagował na tę akcję klubu.

Swoją drogą to całkiem fajnie zostało to pomyślane i wykonane. :)

A co do WP to będzie nam brakować w kolejnych sezonach takie napieracza na pozycji juniora.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#749 Postautor: istred » 28 października 2025, o 10:38

Co jest "fajnego" w poście Przyjemskiego? Dość krótko i w zdawkowy sposób podziękował za lata w klubie.
Nie, żebym uważał, że to było nie na miejscu, tylko pamiętam, że jak Michelsen napisał długi post pożegnalny na FB to było oburzenie, że się żegna z kibicami przez FB, a teraz Przyjemski pisze dwa oschłe zdania czytam, że "fajnie", że "miło".

KrzysiekS
Senior

#750 Postautor: KrzysiekS » 28 października 2025, o 11:03

Nie no Wiktor wszystko rozegrał w porządku i bez niedomówień. Zawsze mówił i niczego nie ukrywał, że Polonia to dla niego priorytet i chciałby tam być częścią czegoś wielkiego, a u nas jest na zasadzie jestem profesjonalistą i robię to najlepiej jak umiem. Nie sądzę aby ktokolwiek z nas mógł się przyczepić do jego formy sportowej w naszym klubie. Myślę, że wcale nie podchodzi do tematu jako krok wstecz i nie wylewa łez. Raczej widzi szklankę do połowy pełną. Czytaj, fajnie że będę miał szansę wprowadzić mój klub do Ekstraligi, budować w nim swoją własną legendę. Wiadomo że finansowo musi się to też zgadzać, ale mimo wszystko... Mi tam jego podejście bardzo się podoba. Jest w dzisiejszych czasach unikatowe. Nie oszukujmy się i spójrzmy prawdzie w oczy. Gdyby taka historia dotyczyła nas to klaskalibyśmy tutaj uszami. Dlatego ja mam do niego szacunek i zawsze te parę oklasków dostanie.
Ps Gdyby tak weszli i spadli z hukiem to kto wie... ale to już odległa baśń zza horyzontu...