Nasi rywale - 2025
Re: Nasi rywale - 2025
Serio - ci żużlowcy nie prowadzą rozumu. Drabol wychowany na torach gdzie jeździ się "na okrętkę" (Częstochowa, Wrocław), Drabol, który miał rekord toru w Lublinie i nawet bez formy potrafił zrobić tu widowisko idzie do klubu, gdzie liczy się start i wyprzedzenie rywala jak ten nie popełni błędu graniczy z cudem (jak się nie jest Zmarzlikiem). Przecież już nawet Zielona Góra dawałaby mu szansę na skuteczniejszą jazdę.
-
- Trener
W tej formie Drabik będzie skuteczny na każdym torze. Przypominam, że ma on średnią wyjazdową 2.086, czyli na każdym torze w Polsce idzie mu co najmniej bardzo dobrze :)
To zanim strzelisz takiego babola następnym razem to zobacz jak zaszalał Drabik w Grudziądzu. Odnoszę wrażenie, że chciałbyś za wszelką cenę dyskutować a nie masz wiedzy. Do tego wszyscy są według Ciebie lepsi/ważniejsi od Motoru. Jakieś kompleksy?
-
- Trener
Żaden babol :) Drabik jechał w Grudziądzu, gdy był w totalnej dupie sprzętowej. Z Gorzowem u siebie i na wyjeździe w Grudziądzu zrobił najgorsze wyniki w sezonie. Potem miał dwa mecze przerwy i wrócił odmieniony. No chyba, że rybnicki tor też mu nie pasuje, że zrobił z fatalnym wówczas Gorzowem 6+2? :)
Rok temu wprawdzie też zdobył 0 punktów, ale to był dziwny mecz, a Drabik był w zupełnie innej dyspozycji niż dziś. Natomiast jak cofniemy się do 2023 roku, gdy Maks miał całkiem przyzwoity sezon, to w Grudziądzu zrobił 9+2 w 5. Zatem to nie jest wszystko takie czarno-białe.
A, no i chcę Cię uświadomić, że Twoje wrażenie jest mylne :)
Rok temu wprawdzie też zdobył 0 punktów, ale to był dziwny mecz, a Drabik był w zupełnie innej dyspozycji niż dziś. Natomiast jak cofniemy się do 2023 roku, gdy Maks miał całkiem przyzwoity sezon, to w Grudziądzu zrobił 9+2 w 5. Zatem to nie jest wszystko takie czarno-białe.
A, no i chcę Cię uświadomić, że Twoje wrażenie jest mylne :)
Gelo staje się Nickim Pedersenem tego forum, wszyscy wokół głupi, tylko jeden geniusz
W sumie prawie mój rówieśnik - starość zobowiązuje :) Do geniuszu daleko ale jednak ludzi o małej wiedzy dookoła, którzy lubią mieć coś do powiedzenia kilku by sie znalazło.
Gelo pisze:W sumie prawie mój rówieśnik - starość zobowiązuje :) Do geniuszu daleko ale jednak ludzi o małej wiedzy dookoła, którzy lubią mieć coś do powiedzenia kilku by sie znalazło.
Sadzac po liczbie postow na tym forum, to ty najbardziesz lubisz miec cos do powiedzenia.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/12077 ... ja-prezesa
Czy.ja dobrze rozumiem,.że Kanclerz chce jechać Ekstraligę Buczkowskim, Huckenbeckiem, Loktajevem i Woźniakiem?
On wie, że Przyjemski może jechać maks 6 biegów, a nie 15?
Czy.ja dobrze rozumiem,.że Kanclerz chce jechać Ekstraligę Buczkowskim, Huckenbeckiem, Loktajevem i Woźniakiem?

On wie, że Przyjemski może jechać maks 6 biegów, a nie 15?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
A co ma powiedzieć w wywiadzie, który przeczytają Buczkowski i spółka? Że jak tylko wywalczy awans bezpośrednio albo w barażu to zrezygnuje z ich usług na rzecz rzeczonych Thomsena i Holdera?
Już niejeden prezes tak powiedział i awans zobaczył jak świnia gwiazdy. Na miejscu Kanclerza bym sobie z Jackiem i Andersem rozmawiał i negocjował i nic nie mówił nikomu.
Już niejeden prezes tak powiedział i awans zobaczył jak świnia gwiazdy. Na miejscu Kanclerza bym sobie z Jackiem i Andersem rozmawiał i negocjował i nic nie mówił nikomu.
DON'T THINK!!! DRINK!!!
Myślę, że Buczkowski i spółka dobrze wiedzą o ewentualnych rozmowach transferowych i za bardzo im to nie przeszkadza, bo wiedzą, że lepiej zarobią zostając w 2 lidze robiąc po 10 punktów (albo w meczach z barszczami 12-15) niż w Ekstra robiąc po 4.
Numer z utrzymaniem zespołu składem w większości I ligowym zdarzył się w ostatnim czasie raz. I byliśmy to my. Do tego wzmocnieni Łagutą. A i tak mieliśmy szczęście w postaci Apatora który był wówczas drużyną memem i Gorzowa który chciał walczyć o tytuły Kildemandem i Kasprzakiem w nieparzystym sezonie.
Więc blefuje :)
Więc blefuje :)
Ostrów też wiele nie zmienił ;)
Bo przeliczyli się z tym że się uda.
Ostrów nie miał nawet specjalnie w planach utrzymania. Oni zrobili po prostu skok na kasę, żeby wyremontować stadion i spłacic długi. Dlatego pojechali składem oszczędnościowym.
Górski, czy kto tam był wtedy prezesem, mówił wprost, że Ostrowa nie stać na to żeby jeździć w Elidze.
Górski, czy kto tam był wtedy prezesem, mówił wprost, że Ostrowa nie stać na to żeby jeździć w Elidze.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Zresztą awansowali..bo nikt nie chciał awansować z I ligi. Znaczy może chciał Rybnik w 2021 r. ale spaprali półfinał.
A w 2023 r. Krosno przedobrzyło z torem i na równej stolnicy z nikim nie mieli szans.
A w 2023 r. Krosno przedobrzyło z torem i na równej stolnicy z nikim nie mieli szans.
Flagg pisze:On wie, że Przyjemski może jechać maks 6 biegów, a nie 15?
po tych dymach rzeczywiscie lacza Holdera z Polonia, ale czy to wyjdzie? Pewnie w tej sytuacji, po Jacka zglaszaja sie wszyscy w EL oprocz Motoru.
Ale fakt faktem, ze moze byc ciekawie tej jesieni
Ciekaw słowa Cegielskiego, który raczej ma dobre rozeznanie i wie, co mówi:
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/12079 ... z-od-zmarz
Flagg pisze:Ciekaw słowa Cegielskiego, który raczej ma dobre rozeznanie i wie, co mówi:
Noo, wszystko takie na okraglo, ale to ciekawe:
Jako gorzowianin mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto pomoże. Mam nadzieję, że zrobi to miasto czy radni. Z drugiej strony chciałbym jednak zobaczyć jakieś realne ruchy. Odkąd miasto pomogło klubowi, nie słyszałem ani jednej wypowiedzi działaczy o pozyskaniu ważnego sponsora. Nic takiego do mnie nie dotarło.
Czyli miasto i radni raz jeszcze, a ludzie niech wpieprzaja kit z okien na tym bezrybiu. Zajebiscie
Ale bedzieta miec zuzel w elidzie. Za to jest prokurator i jesli sie teraz wywina, to tylko ze wzgledu na uklady. Ale to nie moze trwac wiecznie
Nie no ciekawe było te, np. to, że Zmarzlik w Gorzowie miał 3-4 kontrakt w drużynie,.co mnie specjalnie nie zdziwiło, bo od dawna piszę, że te ploty o wielomilionowych kontraktach Zmarzlika zarówno w Gorzowie, jak i Lublinie są mocno przesadzone.
Również to, że Gorzów przodowal z kontraktach sponsorskich, jak i potwierdzenie tego, co się również w środowisku mówiło: Czyli szantażowanie zawodników, że albo przedłuża kontrakt, albo nie zobaczą kasy.
Również to, że Gorzów przodowal z kontraktach sponsorskich, jak i potwierdzenie tego, co się również w środowisku mówiło: Czyli szantażowanie zawodników, że albo przedłuża kontrakt, albo nie zobaczą kasy.
-
- Trener
https://x.com/WTSSparta/status/1965023723217387717 - Krawczyk podpisał długoterminową umowę z Wrockiem, ale 2026 sezon spędzi w Ostrovii.
Włókniarz Częstochowa stracił sponsora tytularnego - firmę Krono-Plast. Nie będą także już sponsorem stadionu.
Chodzą słuchy, że Krono-Plast chciał kupić klub i spłacić jego długi, ale kosztem odejścia prezesa. Jak widać chyba się nie udało.
Chodzą słuchy, że Krono-Plast chciał kupić klub i spłacić jego długi, ale kosztem odejścia prezesa. Jak widać chyba się nie udało.
wywiozą Świącika na taczce :)
Saeyl pisze:Włókniarz Częstochowa stracił sponsora tytularnego - firmę Krono-Plast. Nie będą także już sponsorem stadionu.
Pieknie, to jest milosc do sportu i do klubu! Swiacik, jak mowilem, jest nie do usuniecia, tylko ciekawe co on teraz zrobi?
A jednak firma Krono-plast potwierdza, że rozmowy w sprawie przejęcia Włókniarza trwają.
Dla Częstochowy to chyba jedyny ratunek, bo że Swiacikiem u sterów klub ewidentnie zmierza ku pierwszej lidze.
Dla Częstochowy to chyba jedyny ratunek, bo że Swiacikiem u sterów klub ewidentnie zmierza ku pierwszej lidze.