ravajas pisze:Panowie, przychodzę z prośbą, tą samą co kiedyś: czy wklei ktoś link do transmisji dzisiejszych meczów? Poprzednie linki nie działają, stąd moja ponowna prośba. Z góry serdecznie Bóg zapłać.
telewizjada.cc
ravajas pisze:Panowie, przychodzę z prośbą, tą samą co kiedyś: czy wklei ktoś link do transmisji dzisiejszych meczów? Poprzednie linki nie działają, stąd moja ponowna prośba. Z góry serdecznie Bóg zapłać.
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
KrzyczącyK1b1c pisze:No ten przykład Buczkowskiego to chyba odwrotny xD. Buczek nie dawał sobie rady w Ekstralidze i właśnie zejście do 1. ligi było jego najlepszą decyzją.
KrzyczącyK1b1c pisze:Ten sezon pokazuje, że ewidentnie jest coś nie tak w Częstochowie ;). Mikkel i Drabik jeździli tam dosyć średnio, żeby nie powiedzieć słabo - odeszli i u obu zmieniło się wszystko jak za dotknięciem różdżki ;)
Flagg pisze:W tym sezonie nie wyglądało to źle - do kontuzji Pawlickiego i Hansena. Tylko wraz z tymi kontuzjami przyszedł też kompletny zjazd dyspozycji Karczewskiego. I nawet zwyżka formy Woryny niewiele obecnie daje. Dodać do tego bardzo chimerycznego Doyle'a i...nie odważyłbym się obecnie postawić pieniędzy na utrzymanie Włókniarza.
Rybnik - 35%
Częstochowa - 30%
Gorzów - 25%
Zielona - 10%
Tak procentowo ocenilbym szanse na bezpośredni spadek z Eligi na dzień dzisiejszy.
I tak, w świetle beznadziejnej dyspozycji Hampela i Rasmusa, niewiadomej po kontuzji Pawlickiego i dwóch dziurach (na juniorce i U-24) wydaje się, że nawet Falubaz nie może spać spokojnie.
Haron90 pisze:A kiedy ostatnio tam było dobrze? Jeszcze parę sezonów wcześniej juniorzy maskowali prawdziwy obraz Włókniarza, ale od kiedy Miśkowiak i Świdnicki odeszli, równia pochyła. A winny jest jeden - Świącik.
istred pisze:Haron90 pisze:A kiedy ostatnio tam było dobrze? Jeszcze parę sezonów wcześniej juniorzy maskowali prawdziwy obraz Włókniarza, ale od kiedy Miśkowiak i Świdnicki odeszli, równia pochyła. A winny jest jeden - Świącik.
Bo?
Łatwo się wskazuje winnych nie mając pojęcia o tym co i jak wygląda w klubie. Myślę, że przyczyn tego jakie wyniki osiągała Częstochowa było wiele. Oczywiście, na koniec zawsze winny jest szef czyli Świącik, który bezpośrednio albo pośrednio odpowiada za wszystko w klubie, jednak to nie jest tak, że wymiana Świącika to cudowne uzdrowienie Częstochowy.
Klub nawet fajnie się rozwijał i swojego czasu miał naprawdę mocną paczkę, ale podjęto kilka błędnych decyzji, przespano czas na zmiany i Częstochowa jest gdzie jest. Trzeba było wcześniej pozbyć się Madsena (nawet pomimo wyników, które osiągał) i zastąpić go innym niezłym zawodnikiem - choćby MM, a tak wsadzono MM i Drabika i razem z Madsenem rozwalili cały zespół.
Poza trzeba było próbować z sensem ogarnąć Częstochowski tor (choćby całkowicie wymienić nawierznię pomiędzy sezonami) i spasować do niego wszystkich zawodników, a nie robić go pod dyktando jednego zawodnika, dodatkowo z marnym skutkiem.
istred pisze:Co to znaczy - traktowanie klubu jak prywatnego folwarku? Jest prezesem, to jest taki jego prywaty folwark. Nie wiem jaka jest struktura własnościowa Włókniarza, ale jeśli działalność Świącika by się właścicielom klubu nie podobało, to by go wymienili.
istred pisze:Co to znaczy - traktowanie klubu jak prywatnego folwarku? Jest prezesem, to jest taki jego prywaty folwark. Nie wiem jaka jest struktura własnościowa Włókniarza, ale jeśli działalność Świącika by się właścicielom klubu nie podobało, to by go wymienili.