Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Odsłuchem rozmowę Benza z Kasprzakiem na yt C+. Tutaj Krzychu wypadł dużo lepiej. Nie kreował się na żużlowego męczennika, a skupił się na ciekawostkach ze swojej świetnej przecież kariery.
Ale Benz masakra. Najbardziej kuriozalny fragment to pytanie "Komu chciałbyś podziękować?". I zanim KejKej zdążył cokolwiek powiedzieć, redaktor zaczął wymieniać kolejne osoby związane przez lata z teamem Kasprzaka.
Ale Benz masakra. Najbardziej kuriozalny fragment to pytanie "Komu chciałbyś podziękować?". I zanim KejKej zdążył cokolwiek powiedzieć, redaktor zaczął wymieniać kolejne osoby związane przez lata z teamem Kasprzaka.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Mateusz Puka informuje, że od sezonu 2026 ekstraliga może być pokazywana wyłącznie w C+, bez Eleven. Pffff
*Wyłącznie na strumyku
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Luźny styl komentarza Korościela z Kuźbickim nie pasował. Lepiej pełny metafor, porównań w wykonaniu Noskowicza, czy pewnie się wielu narażę - Dryły.
A tak serio - pewnie kwestie finansowe za sublicencję.
A tak serio - pewnie kwestie finansowe za sublicencję.
kdsz pisze:Mateusz Puka informuje, że od sezonu 2026 ekstraliga może być pokazywana wyłącznie w C+, bez Eleven. Pffff
Zdecydowanie wolałbym odwrotnie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Dziś Kępa gościem w Pięć Jeden.
Coś sensownego powiedział, czy klasyczny Kuba, czyli jak powiedzieć, żeby nic nie powiedzieć? :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Flagg pisze:Coś sensownego powiedział, czy klasyczny Kuba, czyli jak powiedzieć, żeby nic nie powiedzieć? :)
Najciekawsze (subiektywnie) informacje:
- Na obozie rowerowym rok temu była gruba ściema z Przyjemskim. Kuba osobiście wsadzał go na rower, żeby porobić zdjęcia, a cały obóz przejeździł na skuterze, żeby nikt nie dowiedział się o kontuzji na crossie i operacji. Jak zobaczył go w Gorican na pierwszym treningu przedsezonowym to Kępa się załamał.
- Użył pomidora w pytaniu czy widzi przestrzeń do powrotu MM do Lublina w najbliższych kilku latach.
- Kewlary w tym roku mają delikatnie zaskoczyć kibiców
- Kepa przeprowadza już luźne rozmowy z BZ na temat pozostania (imo to sygnał, że w klubie finansowo nadal dobrze)
- Klub planuje otworzyć dla kibiców park maszyn do spotkania z zawodnikami jak rok temu
Mogłem coś pominąć, ale generalnie jak zwykle mało wylewny xD
ale i niektóre pytania nie wiem czemu miały służyć. Opowieść o ciszy w samochodzie wracającym z Torunia to słowa Kępy z któregoś z wywiadów, a oni pytają ile jest prawdy w tej plotce. Później pytanie o finał 1 ligi czy oglądał, gdzie też już to było maglowane.
W sumie najciekawsze zostało już wyżej podane. Do tego można dodać, że Kępa jako jedyny z prezesów jest przeciwny zagranicznemu juniorowi, uważa że Ekstraliga u-24 nic dobrego nie przyniosła a decyzja o jeździe na granatowo w Gorzowie była jego.
No i nie ma szans na takie miasteczka przedmeczowe jak we Wrocławiu, bo to ogranicza infrastruktura.
No i nie ma szans na takie miasteczka przedmeczowe jak we Wrocławiu, bo to ogranicza infrastruktura.
KrzyczącyK1b1c pisze:- Kewlary w tym roku mają delikatnie zaskoczyć kibiców
Oby nie było to zaskoczenie jak bodajże w 2022 r. Aż mnie telepie na wspomnienie tych obrzydliwych żółtych akcentów.
Piękny przykład na to co dociera do kibiców, a jaka jest rzeczywistość.Na obozie rowerowym rok temu była gruba ściema z Przyjemskim. Kuba osobiście wsadzał go na rower, żeby porobić zdjęcia, a cały obóz przejeździł na skuterze, żeby nikt nie dowiedział się o kontuzji na crossie i operacji. Jak zobaczył go w Gorican na pierwszym treningu przedsezonowym to Kępa się załamał.
Podobnie należy odbierać sytuację z Janowskim i Dobruckim. Pewnie dość wąskie grono wie o co tak naprawdę poszło.
KrzyczącyK1b1c pisze:- Użył pomidora w pytaniu czy widzi przestrzeń do powrotu MM do Lublina w najbliższych kilku latach.
Moim zdaniem, użycie "pomidora" oznacza ni mniej, ni więcej, niż to, że tego nie wyklucza.
Lekcja nt. "zakopywanie toporów wojennych" - odrobiona. Brawo Prezes. Za mało wartościowych grajków, żeby się na nich obrażać. A Michelsen uosabia drogę Motoru LEPIEJ NIŻ KTOKOLWIEK INNY NA ŚWIECIE. No dobra, jest tuż za J. Kępą.
a ja myślę że żaden topór nie został zakopany. Kępa wyciągnął wnioski z niepotrzebnej (nawet jeśli słusznej) deklaracji o Hancocku, że dopóki on będzie, to dla Amerykańca nie ma miejsca w Motorze. To dało paliwo do dyskusji o "czarnych listach" Kuby itp.
Moim zdaniem użył pomidora żeby nie powiedzieć otwarcie "nie", w tym kontekście faktycznie odrobił lekcje. Jak ktoś chce się łudzić i rozdrapywać rany to droga wolna, wg mnie MM już w Motorze nie pojedzie
Moim zdaniem użył pomidora żeby nie powiedzieć otwarcie "nie", w tym kontekście faktycznie odrobił lekcje. Jak ktoś chce się łudzić i rozdrapywać rany to droga wolna, wg mnie MM już w Motorze nie pojedzie
Torsen pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:- Użył pomidora w pytaniu czy widzi przestrzeń do powrotu MM do Lublina w najbliższych kilku latach.
Moim zdaniem, użycie "pomidora" oznacza ni mniej, ni więcej, niż to, że tego nie wyklucza.
Lekcja nt. "zakopywanie toporów wojennych" - odrobiona. Brawo Prezes. Za mało wartościowych grajków, żeby się na nich obrażać. A Michelsen uosabia drogę Motoru LEPIEJ NIŻ KTOKOLWIEK INNY NA ŚWIECIE. No dobra, jest tuż za J. Kępą.
https://youtu.be/3l9RgtWJnRg?feature=shared
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Ktoś wysłuchał już wywiadu Dreczki z Olkowiczem? Warto? Ciekawi mnie czy opowiada coś o kulisach odejścia z Eleven, bo ponoć koledzy mieli go już dosyć
Uff- znów prawie trzy godziny. Chociaż go nie lubię, dałam radę.
Dużo ciekawostek żużlowych i okołożużlowych ( może tylko dla mnie). Odsłania kulisy pożaru rozdzielni w Gorzowie, cytuje dialogi z różnymi ludźmi sprzed 20 lat i takie tam różne jak to on.
Z Eleven odszedł bo nie było ich stać na niego, a z Canal+ z powodu zmęczenia materiału po 20 latach pracy.
Ogólnie jest z siebie bardzo zadowolony, ale gdyby mu zaproponowano powrót … leci w podskokach.
Dużo ciekawostek żużlowych i okołożużlowych ( może tylko dla mnie). Odsłania kulisy pożaru rozdzielni w Gorzowie, cytuje dialogi z różnymi ludźmi sprzed 20 lat i takie tam różne jak to on.
Z Eleven odszedł bo nie było ich stać na niego, a z Canal+ z powodu zmęczenia materiału po 20 latach pracy.
Ogólnie jest z siebie bardzo zadowolony, ale gdyby mu zaproponowano powrót … leci w podskokach.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
Oby nie musiał
InDorka pisze:Z Eleven odszedł bo nie było ich stać na niego (...)
Naprawdę tak powiedział?
InDorka pisze:Ogólnie jest z siebie bardzo zadowolony
Momentami miałem wrażenie, że pod maską megalomanii ukrywał frustrację gwiazdora odstawionego na boczny tor. Ale moim zdaniem rozmowa jest całkiem ciekawa. Przez lata nazbierało się mnóstwo historii, które pan Olo chętnie przytaczał. Nie żałuję, że słuchałem.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Generalnie dla mnie się podoba " Mówi się żużel":)
kdsz pisze:InDorka pisze:Ogólnie jest z siebie bardzo zadowolony
Momentami miałem wrażenie, że pod maską megalomanii ukrywał frustrację gwiazdora odstawionego na boczny tor. Ale moim zdaniem rozmowa jest całkiem ciekawa. Przez lata nazbierało się mnóstwo historii, które pan Olo chętnie przytaczał. Nie żałuję, że słuchałem.
historie na pewno ciekawe, ale pierwsze zdanie idealne w punkt - ten odcinek mógłby mieć nazwę "Spowiedź obrażonego megalomana". Co drugi to "mój kolega", ten dostał silnik dzięki mnie, ten pracę w TV, tego ja odkryłem, ten mecz się odbył, bo po moim pomyśle samochody wyjechały na tor. Smutne jest to, że gość, który ma naprawdę wiele do powiedzenia, robi to w tak mało przystępny sposób.
Dziwny jakiś ten tor po przebudowie w Bydgoszczy. Ciekawe czy w sezonie to będzie tor, który był w latach ubiegłych, czyli banda chodzi czy zepsuli i jazda gęsiego.
No i na razie coś Dominik słabo jedzie, wczoraj brylował, dziś nie ;) Przewrotne są te zawody przedsezonowe. Może usłyszał to co komentatorzy powiedzieli, że ostatnio rok w Motorze jedzie.
No i na razie coś Dominik słabo jedzie, wczoraj brylował, dziś nie ;) Przewrotne są te zawody przedsezonowe. Może usłyszał to co komentatorzy powiedzieli, że ostatnio rok w Motorze jedzie.
Podczas relacji Kryterium Asów, przed drugim biegiem Kubery, coś bąknął jeden z prowadzących o możliwych zmianach klubu przez uczestników biegu. Trzy razy cofałem żeby usłyszeć jakie nazwisko wymienił ale tak mamrotał że nie szło zrozumieć, choć z kontekstu całego zdania mogło wskazywać na Dominika. Czy ktoś jeszcze zwrócił na to uwagę?

- tezetomaniak
- Trener
Przyjemski tak kocha Bydgoszcz, że nawet biegów nie kończy