Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cooper
Trener

Re: Żużel w TV

#21501 Postautor: Cooper » 24 stycznia 2025, o 15:10

Wszelkie wskaźniki gospodarcze i ekonomiczne za Pisu i teraz (żeby było jasne - z Eurostatu) wskazują, że Polska w ciagu roku z lidera gospodarczego spadła na pysk w ogon Europy

Czyli na koniec PiS doprowadził nas na skraj przepaści w którą nowy rząd dał tylko ostatni krok, no chyba, że chcesz nam powiedzieć, że w kilka miesięcy wskaźniki statystyczne to efekt bieżących rządów.

Pomijając fakt, że ledwo się zakończył 2024 i naprawdę ciężko o rozbudowane dane za cały rok itd. I pomijając też fakt, że sformułowanie "wszelkie wskażniki wskazują, że jesteśmy w ogonie" to po prostu manipulacja i nieprawda. Wystarczy spojrzeć na pierwszy klasyczny z brzegu - przyrost PKB 2023 vs 2024.

Co nie zmienia faktu, że rzeczywiście jesteśmy prawdopodobnie u progu kryzysu zarówno europejskiego jak i krajowego - co raczej nie wróży dobrze takim inwestycjom jak stadiony.

Ten rok pewnie jeszcze przykryją miliardy z KPO (swoją drogą, może tu by się coś dało znaleźć, nie wiem jakaś farma na dachu stadionu :P )
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
istred
Trener

#21502 Postautor: istred » 24 stycznia 2025, o 15:10

Niewiele zrozumiałeś z mojego wywodu.
Tak, wiem...
Może chociaż Ty coś zrozumiałeś z mojego.
Więc wyjaśniam - dobre rządzenie polega na tym, że pieniądze są i na drogi i na przedszkola i na onkologię i na wozy strażackie ale i na stadion i na halę.
Życzę Ci tak sprawnego zarządzania własnym budżetem. Żebyś wygospodarował pieniądze i na wakacje na Malediwach i na nowe Porsche. Wyprostuj kark i strzep z siebie skundlenie narzucone przez Tuska.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#21503 Postautor: Gelo » 24 stycznia 2025, o 16:54

Tylko zapytam kontrolnie - 640 baniek (tak dwa stadiony) wydanych przez Trzaskowskiego na muzeum sztuki nowoczesnej, w którym eksponaty to książki uczące transchłopców seksu oralnego to model gospodarności? Nieczynny kibel za 650 tysięcy z alejką z trocin też jest w porządku nie?
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2025, o 09:05 przez Gelo, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#21504 Postautor: Gelo » 24 stycznia 2025, o 17:01

no chyba, że chcesz nam powiedzieć, że w kilka miesięcy wskaźniki statystyczne to efekt bieżących rządów.
To właśnie chcę powiedzieć - prawdę. Masowe zwolnienia, firmy uciekające z Polski to efekt ostatniego roku. Pis zostawił gospodarkę w znakomitym stanie ze świetnymi ratingami.

Co nie zmienia faktu, że rzeczywiście jesteśmy prawdopodobnie u progu kryzysu zarówno europejskiego jak i krajowego
zawsze jak tusk jest u wladzy na świecie jest kryzys. Co za pech. A może po prostu jest tak jak powiedzial.o nim doradca Thatcher...
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2025, o 18:34 przez Gelo, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#21505 Postautor: Torsen » 24 stycznia 2025, o 18:22

Masowe zwolnienia w PKP Cargo są BEZPOŚREDNIM efektem zarządzania przez pisowską nomenklaturę z Morawieckim na czele. A co do ucieczek z Polski, to poza Romanowskim i byłym sędzią Szmydtem - nie kojarzę, więc nawet nie wiem, do czego się odnieść.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#21506 Postautor: papi » 24 stycznia 2025, o 19:42

nasz były sponsor - Azoty to też dobry przykład "potęgi" zbudowanej przez poprzednią władzę

qpa
Junior

#21507 Postautor: qpa » 24 stycznia 2025, o 20:42

niesamowite że ktoś wierzy jeszcze że pis to nie jest to samo co po :D

ermen
Zawodowiec

#21508 Postautor: ermen » 24 stycznia 2025, o 21:18

Gelo pisze:
no chyba, że chcesz nam powiedzieć, że w kilka miesięcy wskaźniki statystyczne to efekt bieżących rządów.
To właśnie chcę powiedzieć - prawdę. Masowe zwolnienia, firmy uciekające z Polski to efekt ostatniego roku. Pis zostawił gospodarkę w znakomitym stanie ze świetnymi ratingami.

"Nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne" :lol:
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#21509 Postautor: Gelo » 24 stycznia 2025, o 21:20

papi pisze:nasz były sponsor - Azoty to też dobry przykład "potęgi" zbudowanej przez poprzednią władzę

Produkcja azotów opiera się na gazie. Zapewne nie pamiętasz, że Rosja najechała Ukrainę i skończył się dopływ ruskiego gazu.

Ge(L)o
Trener

#21510 Postautor: Ge(L)o » 24 stycznia 2025, o 21:42

qpa pisze:niesamowite że ktoś wierzy jeszcze że pis to nie jest to samo co po :D

Ktoś ? 85-90 proc polskiego społeczeństwa szacując ostrożnie. Nie w kij dmuchał.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#21511 Postautor: Gelo » 24 stycznia 2025, o 21:50

Ja jednak dostrzegam różnice i to zasadnicze.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#21512 Postautor: Torsen » 24 stycznia 2025, o 21:59

Gelo pisze:
papi pisze:nasz były sponsor - Azoty to też dobry przykład "potęgi" zbudowanej przez poprzednią władzę

Produkcja azotów opiera się na gazie. Zapewne nie pamiętasz, że Rosja najechała Ukrainę i skończył się dopływ ruskiego gazu.

A inwestycja w blok węglowy to ruski gaz? A Polimery w Policach to też ruski gaz?
Azoty to Ostrołęka "na miarę naszych możliwości". Festiwal niekompetencji w zarządzaniu. A ruski gaz jedynie zwieńczył dzieło.

Ge(L)o
Trener

#21513 Postautor: Ge(L)o » 25 stycznia 2025, o 07:10

Gelo pisze:Ja jednak dostrzegam różnice i to zasadnicze.

Od 30 lat robią nam taki magiel, żebyśmy właśnie jak najwięcej różnic dostrzegali. A w istocie to jedno i to samo. Wszyscy z jednego nadania, z Magdalenki. Spadkobiercy i kontynuatorzy systemu socjalistycznego i komunizmu z ludzką twarzą, pod płaszczykiem prawicy, lewicy, konserwatyzmu czy liberalizmu. Dajemy się nabierać od dekad, widać to przy urnach każdych wyborów. Złodzieje, niszczyciele Polski i obyczajów. I jedni i drudzy za uszami mają tyle samo, choćby ich sekty przekonywały, że jedni są lepsi niż drudzy.

qpa
Junior

#21514 Postautor: qpa » 25 stycznia 2025, o 08:28

Ge(L)o pisze:
Gelo pisze:Ja jednak dostrzegam różnice i to zasadnicze.

Od 30 lat robią nam taki magiel, żebyśmy właśnie jak najwięcej różnic dostrzegali. A w istocie to jedno i to samo. Wszyscy z jednego nadania, z Magdalenki. Spadkobiercy i kontynuatorzy systemu socjalistycznego i komunizmu z ludzką twarzą, pod płaszczykiem prawicy, lewicy, konserwatyzmu czy liberalizmu. Dajemy się nabierać od dekad, widać to przy urnach każdych wyborów. Złodzieje, niszczyciele Polski i obyczajów. I jedni i drudzy za uszami mają tyle samo, choćby ich sekty przekonywały, że jedni są lepsi niż drudzy.

o to to te same gęby były tu i tu np Morawiecki :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#21515 Postautor: Gelo » 25 stycznia 2025, o 08:36

Żeby nie powtarzać bredni że wszyscy to to samo i mieć właściwy ogląd czyja gęba była gdzie i kiedy proponuję obejrzeć film "Nocna zmiana". Morawieckiego tam nie zobaczysz.

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#21516 Postautor: boxing » 25 stycznia 2025, o 08:56

Kornela czy Mateusza? A jak Mateusza to Mateusza-bankiera, Mateusza-działkowca, Mateusza-doradcy Tuska, czy Mateusza-premiera-inwestora strategicznego Red Is Bed?
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#21517 Postautor: Gelo » 25 stycznia 2025, o 09:06

Mateusza premiera.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#21518 Postautor: kibicLBN » 25 stycznia 2025, o 09:14

Gelo pisze:Żeby nie powtarzać bredni że wszyscy to to samo i mieć właściwy ogląd czyja gęba była gdzie i kiedy proponuję obejrzeć film "Nocna zmiana". Morawieckiego tam nie zobaczysz.

Ojeju. Wystarczy trochę zaczerpnąć wiedzy z różnych źródeł, żeby zrozumieć sens tamtych dni i decyzji. Rząd Olszewskiego nie miał szans się utrzymać i to żaden spisek. Ordynacja wyborcza z 1991r wprowadziła taki bajzel, że musiało się to skończyć przyspieszonymi wyborami. Przecież POC uzyskało 8.71% głosów, miało 44 mandaty poselskie jako uwaga! - najslisniejsze ugrupowanie koalicji.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#21519 Postautor: kdsz » 25 stycznia 2025, o 12:09

Przerywając sagę "Gelo w oblężonej twierdzy" polecam odcinek "Mówi się żużel" z Patrickiem Hansenem. Bardzo fajna rozmowa. Jedna rzecz mnie zaskoczyła, szczególnie po obejrzeniu dwóch odcinków serialu "Niemożliwe". Patrick w podcaście przyznaje, że mógłby rzucić żużel na rzecz dobrej pracy w innej branży. To chyba pierwsza publiczna wypowiedź zawodnika z takim przekazem.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#21520 Postautor: InDorka » 25 stycznia 2025, o 13:13

Mnie zaskoczyło nieunikanie odpowiedzi na najbardziej osobiste pytania i jego bardzo naturalne zachowanie.
Natomiast nie dałam rady odsłuchać tego w jednym kawałku chociaż podkasty zostawiam sobie na czas robienia pierogów, to ponad trzygodzinny program to już za dużo.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

rumburaquee
Zawodowiec

#21521 Postautor: rumburaquee » 25 stycznia 2025, o 13:57

No ostatnie to takie " kobyły". Ja mam tyle dobrze że słucham w samochodzie.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#21522 Postautor: papi » 30 stycznia 2025, o 19:44

nie wiem czy ktoś wysłuchał najnowszego nagrania z Kasprzakiem, ale ja po 20 minutach wymiękam. Wszyscy wokół źli, wszyscy chcą się wybić na Kasprzaku, bo to się dobrze sprzedaje. Ego jakby był legendą żużla. On mógł być chamski wobec wszystkich, bo to emocje, jak schodziły to było wszystko ok. Jak inny zachowywał się podobnie to udawał kogoś kim nie jest...

Jeśli prawie 3 godzinna rozmowa jest cała w taki deseń to współczuje

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#21523 Postautor: kdsz » 30 stycznia 2025, o 20:22

papi pisze:Jeśli prawie 3 godzinna rozmowa jest cała w taki deseń to współczuje

Jest cała w taki deseń. Zachował się jak cham? Nieprawda, winna jest tv, bo to chamstwo nagrała. Uderzył brata? Ale przecież nie wiedział, że to był brat, walił na oślep. Hampel niedobry, bo nie pomógł w wyścigu SGP, w Gorzowie nim pomiatali. Miałby worek medali, ale się nie dało z powodu wagi. Temat wagi zresztą katował wielokrotnie.
Jeśli podcast miał ocieplić wizerunek KejKeja, to chyba średnio wyszło. Kilka ciekawych rzeczy powiedział, więc w sumie nie żałuję, że posłuchałem z tempem x1.5, ale gdybym nie posłuchał, to nie byłaby to wielka strata.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
papi
Trener

#21524 Postautor: papi » 30 stycznia 2025, o 20:31

No to nie żałuję, nawet jeśli ominęło mnie kilka ciekawostek. Lubiłem Kasprzaka jako zawodnika, myślę że mógł osiągnąć więcej (a już na pewno skończyć w lepszym stylu), ale poza torem, no cóż... Tak jak mówisz, raczej nie poprawił odbioru tym wywiadem.
No i poziom wypowiedzi, ja wiem że sportowcy to nie poloniści, ale jednak lubię posłuchać kogoś kto nie mówi jak potłuczony. Kasprzak nie jest najgorszy, ale jednak odrobinę poniżej poziomu, który pozwalałby mi słuchać dłuższy czas bez zażenowania

rumburaquee
Zawodowiec

#21525 Postautor: rumburaquee » 30 stycznia 2025, o 21:13

Czy ja wiem że cały czas w taki deseń. Ja trochę zmieniłem zdanie na temat KK. Co do Hampela powiedział że nie ma pretensji tylko że w żużlu a szczególnie GP nie ma przyjaciół. Fajnie mówił, szczerze.