Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
Nie no, z drugiej strony system gdzie bieg finałowy był tak samo punktowany jak każdy inny był wybitnie głupi. Najbliższy optimum był chyba ten z podwojonymi punktami za finał.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
osiągnijmy kolejny poziom debilizmu, róbmy tak jaki kiedyś finały A, B, C i D, a na koniec wielki finał między zwycięzcami każdego z wcześniejszych finałów.
kibicLBN pisze:Najbliższy optimum był chyba ten z podwojonymi punktami za finał.
Zgadzam się. Zupełnie nie rozumiem dlaczego z tego zrezygnowano. Podnoszony swego czasu argument, że teoretycznie zwycięzca może mieć na końcu zawodów mniej punktów niż gość spoza podium i tak być nie może, uważam za debilny i go odrzucam.
W. Komarnicki: "Nawet jeśli decyzja o zwolnieniu Stanisława Chomskiego może wydawać się irracjonalna, to ja jej będę bronił"
kdsz pisze:https://po-bandzie.com.pl/zuzel-wielkie-zmiany-w-grand-prix-koniec-z-polfinalami-wiecej-sprintow/
To może od razu zrobić jakiś system wzorowany na Zlatej Prilbie. Eliminacje, ćwierćfinały, półfinały, finał. Będzie więcej zawodników, to będzie można dać więcej dzikich kart i wszyscy będą szczęśliwi.
XD Zacząłem pisać to ironicznie, ale kończąc post już zacząłem się zastanawiać, czy serio nie byłoby to lepsze od tego co chcą nam zafundować.
Media temat dykretnie przemilczaly, lecz kilka dni temu zmarla Brygida Gollob, byla zona Tomasza.
Pogubila sie w zyciu totalnie a do smierci prawdopodobnie doprowadzila ja choroba alkoholowa.
Pogubila sie w zyciu totalnie a do smierci prawdopodobnie doprowadzila ja choroba alkoholowa.
Chyba mieliśmy ładne kewlary (albo ukłon w stronę sąsiada) bo Zagara w naszym zaprezentowali w Tarnowie, a w międzyczasie gdzie indziej śmigał ;)
Ponieważ sprawa dotyczy naszego sponsora - według najnowszego raportu zyski Orlenu w ciągu roku spadły o 96%. Uśmiechamy się szerzej...
Mrozek wycisnął maksa z tego co zostało. Mają wprawdzie nadwyżkę ale tragedii nie ma. Jak nie będzie zgrzytów z Włókniarzem i z GKM nie są bez szans. Mrozek, Żyto, Drabik, Pedersen - może być wesoło :)
Co może pójść nie tak
W. Komarnicki: "Nawet jeśli decyzja o zwolnieniu Stanisława Chomskiego może wydawać się irracjonalna, to ja jej będę bronił"
Pasuje jak nigdy https://youtu.be/KZWKkgDpCHY?si=GmGQIsjfhEhm3nb8
Do tego wszystkiego jeszcze Mrozek i Żyto :D
Do tego wszystkiego jeszcze Mrozek i Żyto :D
Motor mocny
- tezetomaniak
- Trener
Jakieś kursy że nie dojadą w tym składzie do końca sezonu?
Może i się nie utrzymają, ale rozrywki powinni dostarczyć co nie miara.
Nicki z Holderem mają stare zatargi z GP, wystarczy jakiś lekki zapalnik i będziemy mieli powtórkę z Częstochowy. Maks i Gleb żyją w swoim świecie, a tym wszystkim będzie zarządzał najmniej stabilny emocjonalnie prezes w Polsce.
Beczka prochu.
Nicki z Holderem mają stare zatargi z GP, wystarczy jakiś lekki zapalnik i będziemy mieli powtórkę z Częstochowy. Maks i Gleb żyją w swoim świecie, a tym wszystkim będzie zarządzał najmniej stabilny emocjonalnie prezes w Polsce.
Beczka prochu.
I bohater awansu przypuszczalnie na ławce, pięknie to zbudowano ;)
No ale... Wąsaty Krzychu szył z tego co mial
No ale... Wąsaty Krzychu szył z tego co mial
No jak dla mnie straszny paździerz wyszedł. Ale cóż, na moje oko Tungate ma większe szanse w elidze na dobrą jazdę niż Holder czy Ruski.
Zawsze Drabik może utknąć w korku tuż przed meczem. I tak 3 razy pod rząd
- Dragon_Juventino
- Junior
Strasznie nudno.
Wczoraj PS podał,że Kasprzak nieoficjalnie zakończył karierę.
Wczoraj PS podał,że Kasprzak nieoficjalnie zakończył karierę.
Dzisiaj czytałem też, że Mateusz Świdnicki skończył karierę.
co skończył? :D
Tak, wiem - to skończył razem z wiekiem juniora ;)
Kargolo pisze:Może i się nie utrzymają, ale rozrywki powinni dostarczyć co nie miara.
Beczka prochu.
Ekipa taka, że żeby zobaczyć kuchnię meczu to bym i PPV dokupił :)
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Nie róbmy ze Świdnickiego jakiegoś zupełnego amatora. Mateusz jednak ma na koncie tytuł Młodzieżowego Indywidualnego Mistrza Polski, a w MŚJ był tuż za podium.
Jak już jesteśmy przy zawodnikach związanych z Czewą, to dziś pojawiło się info, że Kajetan Kupiec daje sobie spokój z żużlem (przynajmniej na razie).
Jak już jesteśmy przy zawodnikach związanych z Czewą, to dziś pojawiło się info, że Kajetan Kupiec daje sobie spokój z żużlem (przynajmniej na razie).
Artur Bogińczuk też był, a medal IMŚJ (nawet złoty) ma Kujawa ;)
ja najbardziej zapamiętam, że pokonał (chyba nawet 2 razy, tylko nie w jednym meczu) Zmarzlika w Gorzowie i okradł z medalu IMŚJ Lamparta robiąc durną wywrotkę i powodując powtórkę, w której medal zapewnił sobie Miśkowiak
Z Czewy szczególnie mnie ciekawi Karczewski, przecież on miał być ogromnym talentem, a teraz mimo kontraktu z Włókniarzem chyba nieszczególnie jest brany pod uwagę w konteście składu ligowego
ja najbardziej zapamiętam, że pokonał (chyba nawet 2 razy, tylko nie w jednym meczu) Zmarzlika w Gorzowie i okradł z medalu IMŚJ Lamparta robiąc durną wywrotkę i powodując powtórkę, w której medal zapewnił sobie Miśkowiak
Z Czewy szczególnie mnie ciekawi Karczewski, przecież on miał być ogromnym talentem, a teraz mimo kontraktu z Włókniarzem chyba nieszczególnie jest brany pod uwagę w konteście składu ligowego