Flagg pisze:truskawa pisze:Zerknąłem na szybko na te półfinały sprzed 2 lat i Kubera zrobił w nich 1,84 na bieg a Lambo/Dudek 1,7. Żadnej przepaści tu nie widzę a mówimy o momencie dołku Dudka
Akurat Dudek w tamtym półfinale miał średnią 1.5. W meczu o 3 miejsce też dal popis robiąc w nim średnią 1.33 A ten mierny Kubera, w finale z Gorzowem zrobił średnią 2.46. Szkoda, że nie mieliśmy wtedy Dudka, nie?
I ten 2022 wcale nie był taki zły w wykonaniu Dudka (całościowo średnia 2.0), Głebszy kryzys zaczął się w 2023 i trwał niemal do końca tego sezonu.
Zresztą Twoja teza jest tak absurdalna, że właściwie nie wiem, po co z nią dyskutuje.
Teza o tym że Sajfutdinov/Dudek/Lambert są lepsi od Zmarzlik/Kubera/tu wybierz:Lindgren lub Holder jest absurdalna i nie zasługuje na polemike?
Użyta przez Ciebie hiperbola chyba jest tu trochę przesadzona, bo nawet jeżeli uważasz inaczej i nawet jeżeli masz rację, to jest to kwestia niuansów, a nie absurdalności. Przy przyjęciu odpowiednich kryteriów zarówno ja jak i ty moglibyśmy udowadniać przeciwnie, a jeśli chodzi o prognozy na przyszły sezon to zakładam że moje konie by wygrały.
Skupiles się na deprecjonowaniu Dudka, a ja proponuję porównywanie trójkami. Lambert wydaje mi się że wskakuje na absolutny top i to raczej on będzie w najbliższych latach regularnym faworytem w gp. Po Emilu widać natomiast że to po prostu talent czystej wody któremu nie nudzi się ściganie pomimo wielu lat na torze. Imponuje mi tez przy okazji jego spokój ducha. Jak patrzę natomiast na zmarzlika.to wyobrażam sobie że on może się po prostu obrazić na cały świat za ewentualną porażkę i nie potrafić tego przerobić w głowie - w konsekwencji zamiast spokojnie wracać do formy, to nerwowo jeszcze pogarszać wyniki szarpiąc się przy okazji i stwarzając zagrożenie dla kolegów z toru. Emil jest kozakiem i nie przypominam sobie żeby kiedyś komuś coś przy okazji zrobił na torze, a na pewno nie po chamsku
O JH i FL nawet nie ma co gadać, bo tak jak wyliczyłes że Dudek dwa lata cieniuje, to ci powyżej też 2 lata ale mają co najwyżej tyle dobrych sezonów w elidze.