Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
100% racji
rumburaquee pisze:Jeżeli chodzi o ruskich żużlowców z Polskim paszportem to kryterium jest jedno dla mnie. Co powiedzieli po otrzymaniu "kwitów".... tyle dziękuję i do widzenia.
Jakie to ma znaczenie?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Zasadnicze.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Czarek pisze:rumburaquee pisze:Jeżeli chodzi o ruskich żużlowców z Polskim paszportem to kryterium jest jedno dla mnie. Co powiedzieli po otrzymaniu "kwitów".... tyle dziękuję i do widzenia.
Jakie to ma znaczenie?
Ma.
Władek jak zwykle dowiózł
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/11285 ... pociagnelo
Może się mylę, ale oglądałem to zdarzenie kilka razy. Nie jest tak, że zaatakował bez pardonu. To bardzo grzeczny oraz ułożony chłopak - przekonuje w rozmowie z WP SportoweFakty Władysław Komarnicki, komentując atak Oskara Fajfera.
I dzień dobry na klatce mówi i zakupy pomoże wnieść. W sumie to Lebiediew mógł się odsunąć od tej kredy jak widział, że zawodnik wielkiej Stali jedzie. A tak w ogóle to winę ponosi finansowanie Motoru przez SSP. Skończmy z tą patologia, bo ktoś jeszcze przez Kępę zginie na tym torze!
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/11285 ... pociagnelo
Może się mylę, ale oglądałem to zdarzenie kilka razy. Nie jest tak, że zaatakował bez pardonu. To bardzo grzeczny oraz ułożony chłopak - przekonuje w rozmowie z WP SportoweFakty Władysław Komarnicki, komentując atak Oskara Fajfera.
I dzień dobry na klatce mówi i zakupy pomoże wnieść. W sumie to Lebiediew mógł się odsunąć od tej kredy jak widział, że zawodnik wielkiej Stali jedzie. A tak w ogóle to winę ponosi finansowanie Motoru przez SSP. Skończmy z tą patologia, bo ktoś jeszcze przez Kępę zginie na tym torze!
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Gelo pisze:Zasadnicze.
Jakie?! Trudno to wyrazić słowami?
Wróćmy pamięcią do zeszłego roku i ataku Zmarzlika na Woźniaka, pan Sekretarz powiedział wtedy:
https://sportowefakty.wp.pl/amp/zuzel/1 ... do-kibicow
Władysław Komarnicki pisze:Ten atak był niefortunny i moim zdaniem niepotrzebny. Wiem, jakim sportem jest żużel, ale to nie było do końca fair ze strony Bartka. Nie musiał jechać aż tak ostro. Mam też świadomość, że Bartek takich ataków w swojej karierze przeprowadził znacznie więcej. To był jednak szczególny mecz i podkreślam, że w mojej ocenie nie musiał tego robić
https://sportowefakty.wp.pl/amp/zuzel/1 ... do-kibicow
Pan senator jest po prostu zapatrzony w Stal jak w coś niezwykłego, jedynego w swoim rodzaju. Tam jest wszystko na tip top. Jakby w klubie była sodoma i gomora to i tak byłoby dobrze.
Trochę się zgodzę z sympatycznym panem Władkiem. Odniosłem wrażenie, że motocykl Fajfera nagle przyspieszył (czyli "pociągło"). Oskar nie jest wirtuozem jazdy na motocyklu, więc nie opanował sytuacji i skasował Lebiediewa. Ale premedytacji bym się nie doszukiwał. Oczywiście mogę się mylić, tym bardziej, że tydzień temu w Toruniu Fajfer pokazał kilka niebezpiecznych akcji na torze, co może sugerować przerost ambicji nad aktualnymi możliwościami.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
A w mojej ocenie źle oszacował gdzie znajdzie się Lebiediev i nie doszacował prędkości z jaką będzie tuż po wejściu w łuk. Po prostu miał taką prędkość że nie był w stanie wyłamać motocykla przed Lebiedievem. Mówiąc w skrócie - pojechał bez głowy, coś jak Lindgren rok temu w SGP Mallili.
Porównanie do Gały trochę nie na miejscu, ale faktycznie czerwona by nie zaszkodziła, żeby lepiej ochłodzić głowę Oskara.
Porównanie do Gały trochę nie na miejscu, ale faktycznie czerwona by nie zaszkodziła, żeby lepiej ochłodzić głowę Oskara.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
kdsz pisze:Trochę się zgodzę z sympatycznym panem Władkiem. Odniosłem wrażenie, że motocykl Fajfera nagle przyspieszył (czyli "pociągło"). Oskar nie jest wirtuozem jazdy na motocyklu, więc nie opanował sytuacji i skasował Lebiediewa. Ale premedytacji bym się nie doszukiwał. Oczywiście mogę się mylić, tym bardziej, że tydzień temu w Toruniu Fajfer pokazał kilka niebezpiecznych akcji na torze, co może sugerować przerost ambicji nad aktualnymi możliwościami.
Już w połowie dystansu, który pokonał Fajfer w drodze na Lebiediewa, mógł redukować prędkość. Pewnie sam to robił parę razy, a już na pewno robią to często jego koledzy. Wszystko wyglądało na intencjonalne wjechanie w ścieżkę, na której nie powinien się znaleźć, bo wiadomo było, że musiał tam za chwilę pojawić się prowadzący zawodnik.
Wejście w drugi łuk w Gorzowie jest newralgiczne - tam jest dużo wypadków. Fajfer przycinkę zrobił za późno i dodatkowo złapał jakąś przyczepność. Taki Zmarzlik by to jeszcze wyprowadził, bo przyciągnąłby bardziej motocykl do siebie. Ale Fajfer tego nie zrobił.
- niespokojny
- Trener
ezbeg pisze:Pan senator jest po prostu zapatrzony w Stal jak w coś niezwykłego, jedynego w swoim rodzaju. Tam jest wszystko na tip top. Jakby w klubie była sodoma i gomora to i tak byłoby dobrze.
Sodoma i gomora powiadasz? Były lewe faktury, wyłudzanie kasy z miasta, sponsor który okazał się być pralnią pieniędzy, paląca się rozdzielnia w kluczowym meczu który układał się niekorzystnie… A i tak było cacy.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Wiem wiem. Miałem dopisać dalej, ale nie wyszło
Przecież przewinienia p. Grzyba z dotacjami, były dla niego niewielkie.
Przecież przewinienia p. Grzyba z dotacjami, były dla niego niewielkie.
ezbeg pisze:Przecież przewinienia p. Grzyba z dotacjami, były dla niego niewielkie.
Widocznie mierzy swoją miarką :) Wnioski nasuwają się same :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
https://x.com/peter_polcopper/status/18 ... 0422696287 - Rusiecki z odpowiedzią dla Władka.
Dolary przeciw orzechom, że gdyby to była akcja Lebiediewa na Vaculiku, lub Szymku to pierwszy darłby ryja, że trzeba jeźdźca bez głowy zawiesić.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Po pojedynku dziennikarskim Dryła-Musiał mamy starcie złotoustego senatora z orłem interpunkcji.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
A może wrócić do zawieszenia na kolejne mecze? Bo teraz chyba dopiero po 2 czerwonych jest przerwa, co się jeszcze nie zdarzyło odkąd przepisy uległy zmianie.
Ujemne punkty w konkretnym meczu to jakiś absurd
papi pisze:A może wrócić do zawieszenia na kolejne mecze? Bo teraz chyba dopiero po 2 czerwonych jest przerwa, co się jeszcze nie zdarzyło odkąd przepisy uległy zmianie.
To tak jakby anulowano bramki piłkarzy, którzy dostali czerwone kartki. Tylko absencja/absencje w kolejnych meczach.
Czarek pisze:papi pisze:A może wrócić do zawieszenia na kolejne mecze? Bo teraz chyba dopiero po 2 czerwonych jest przerwa, co się jeszcze nie zdarzyło odkąd przepisy uległy zmianie.
To tak jakby anulowano bramki piłkarzy, którzy dostali czerwone kartki. Tylko absencja/absencje w kolejnych meczach.
I teraz sobie wyobraź, że za ten mecz Fajfer dostaje czerwoną i absenscję na kolejny mecz, a następny Stal by jechała z Grudziądzem, który jest bezpośrednim konkurentem do spadku Leszna. Unia by była podwójnie stratna.
A co to ma za znaczenie z kim jechaliby mecz? Kary mają z założenia zapobiegać pewnym zachowaniom.
To takie myślenie jak Łopacińskiego żeby w nominowanych nie wykluczać zawodników, bo może wpłynąć na wynik.
To takie myślenie jak Łopacińskiego żeby w nominowanych nie wykluczać zawodników, bo może wpłynąć na wynik.
Xmarx pisze:Czarek pisze:papi pisze:A może wrócić do zawieszenia na kolejne mecze? Bo teraz chyba dopiero po 2 czerwonych jest przerwa, co się jeszcze nie zdarzyło odkąd przepisy uległy zmianie.
I teraz sobie wyobraź, że za ten mecz Fajfer dostaje czerwoną i absenscję na kolejny mecz, a następny Stal by jechała z Grudziądzem, który jest bezpośrednim konkurentem do spadku Leszna. Unia by była podwójnie stratna.
Chcesz chorych zasad, układanych pod kątem konkretnej drużyny?
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Zbliża się lipiec, a to termin, w którym Azoty znikają z kevlarów Motoru. Ciekawe, czy znalazła się firma chętna na to, by zastąpić reklamowo tę powierzchnię. Jedna z najbardziej zastanawiających rzeczy prócz wyjazdów do Gorzowa i Torunia.
a to BMW nie weszło w nazwę stadionu żeby wyrównać? ;)