Baraż: Tż Sipma Lublin - Zkż Quick-mix Zielona Góra 52:38

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
borys88

#226 Postautor: borys88 » 29 września 2004, o 17:43

nie no, Panowie bez jaj. Wynik w Lublinie to tylko kwestia rozmiarów zwycięstwa gospodarzy :wink: ...niestety gorzej na wyjeździe. Myślę, że jeśli wygramy u siebie ok. 55:35 (100% zaangażownia), to wtedy mamy szanse na awans.

Ja już się nie mogę doczekać 10 października, a Wy... ?? :cry:

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#227 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 29 września 2004, o 17:55

ja też sie nei moge doczekać(jak mi sie już ręce trzęsą to tne confetti :lol: )

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#228 Postautor: RadeKas » 29 września 2004, o 17:57

Ja sie tylko boje o pogode, bo to co sie dzieje od kilku dni nie napawa szczegolnym optymizmem. No ale co poradzic, taka pora roku...
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Pietter
Szkółkowicz

Ekstraliga jest nasza!!!!

#230 Postautor: Pietter » 29 września 2004, o 19:02

Patrząc na zespół ZKŻ-u Quick-Mix Zielona Góra można odnieść wrażenie ,że TŻ Sipma Lublin ma ekstraligę w Kieszeni:
Obcokrajowiec:
Nicky Pedersen-konflikt z działaczami klubu występ niepewny
Lee Richardson- Sprzeda mecz i tyle

Seniorzy:
Grzegorz Kłopot- Mocno poobijany po meczu z Rybnikiem
Andrzej Huszcza- Kłopoty sprzętowe
Rafał Okoniewski- Nienajlepsza forma po złamaniu nogi

Juniorzy:
Zbigniew Suchecki- Kontuzja nadgarstka
Reszta juniorów prezentuje się poniżej poziomu Daniela Jeleniewskiego i Dawida Stachyry choć Alan Marcinkowski miał przebłyski w tym roku.

TAk więc sytuacja zielonogórskiego klubu nie przedstawia się zaciekawie.
Jeszcze tragiczna śmierć polskiego lidera ZKŻ-u Rafała Kurmańskiego.

TEEEEEŻŻŻEEEEETTTTTTTTTTT

Awatar użytkownika
chooberrcik

Re: Ekstraliga jest nasza!!!!

#231 Postautor: chooberrcik » 29 września 2004, o 19:22

Pietter pisze:Nicky Pedersen-konflikt z działaczami klubu występ niepewny

Seniorzy:

Juniorzy:
Reszta juniorów prezentuje się poniżej poziomu Daniela Jeleniewskiego i Dawida Stachyry Alan Marcinkowski miał przebłyski w tym roku.

hehe prosze nie rozmieszaj mnie... z jednym sie moge zgodzic... NickI Pedersen na 1000% nie pojedzie z Wami..i tak nikt go juz nie chce :?
haha Rico sprzeda mecz ? :lol: no comment..

Nie najlepsza forma Okonia ?? hehe od niedawna (nie liczac meczu z Rybnikiem) nie schodzi ponizej 10 pkt !! co prawda jego kuracja trwala baaardzo dluugo,ale jak juz jest zdrowy to hohooo ;)

no tak tak..nasi juniorzy sa zdecydowanie gorsi..to,ze Alan Marcinkowski przegrywa z takimi jak Miskowiak,Kasprzak czy bracia Szczepaniakowie to normalnie hanbaaaaaa,co nie ? :roll: ale nie,przeciez Daniel Jeleniewski jest o wiele lepszy,on robi xxx pkt. w 1 lidze,a "Jurek" w -E yyy pkt. ale co taaaam....ciotaa.. :?

lublinianie (dobrze ?? :) ) ja naprawde nie wiem skad sie tacy ludzie u Was biora...normalnie jak takich widze to jestem za aborcja :? :? ludzie..trzymajcie mnie !!
Obrazek

Awatar użytkownika
chooberrcik

#232 Postautor: chooberrcik » 29 września 2004, o 19:24

Pietter pisze:Nicky Pedersen-konflikt z działaczami klubu występ niepewny

Seniorzy:

Juniorzy:
Reszta juniorów prezentuje się poniżej poziomu Daniela Jeleniewskiego i Dawida Stachyry Alan Marcinkowski miał przebłyski w tym roku.

hehe prosze nie rozmieszaj mnie... z jednym sie moge zgodzic... NickI Pedersen na 1000% nie pojedzie z Wami..i tak nikt go juz nie chce :?
haha Rico sprzeda mecz ? :lol: no comment..

Nie najlepsza forma Okonia ?? hehe od niedawna (nie liczac meczu z Rybnikiem) nie schodzi ponizej 10 pkt !! co prawda jego kuracja trwala baaardzo dluugo,ale jak juz jest zdrowy to hohooo ;)

no tak tak..nasi juniorzy sa zdecydowanie gorsi..to,ze Alan Marcinkowski przegrywa z takimi jak Miskowiak,Kasprzak czy bracia Szczepaniakowie to normalnie hanbaaaaaa,co nie ? :roll: ale nie,przeciez Daniel Jeleniewski jest o wiele lepszy,on robi xxx pkt. w 1 lidze,a "Jurek" w -E yyy pkt. ale co taaaam....ciotaa.. :?

lublinianie (dobrze ?? :) ) ja naprawde nie wiem skad sie tacy ludzie u Was biora,ktorym w ogole przychodzi do glowy zeby porownywac obie ligi...oczywiscie sa zawodnicy,ktorzy z pewnoscia daliby sobie rade w -E,ale inni..no coz..np.taki Michal Rajkowski,ktory jest wspanialym juniorem w 1 lidze..a jak przyjechal na eSKe to sie kompletnie spalil ..

boze widzisz,a nie grzmisz...
Obrazek

zubek59
Kontakt:

#233 Postautor: zubek59 » 29 września 2004, o 19:30

Pietter napisał takie bzdury, że śmiać się chce. Ja nie piszę o TŻ LUBLIN bo nie znam dobrze tego klubu, więc Ty Pietter jeśli nie masz wiedzy na temat naszego klubu to lepiej nie pisz nic, bo wszyscy będą się z Ciebie śmiać.

Lee Richardson - sprzeda mecz i tyle.

Pietter Ty chyba jeszcze dzieckiem jesteÅ›, co?

Poza tym pisanie że Okoniewski nie jest w formie to kolejna przesada. W zasadzie nie chce mi się komentować tego wszystkiego co napisał Pietter.
GG: 6632538

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#234 Postautor: bartosch » 29 września 2004, o 19:31

Pietter pisze:Lee Richardson- Sprzeda mecz i tyle

zapomnij...
carpe diem!

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#235 Postautor: RadeKas » 29 września 2004, o 19:34

Czyli rozumiem ze zielono gorzanie uwazaja ze Marcinkowski jest lepszy od Jelenia :D... hehe... no spoko.

U nas obstawiam 53-37 dla TÅ»

w Zielonej 52-38 dla Falubaza i euforia w Kozim Grodzie 8)
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

zubek59
Kontakt:

#236 Postautor: zubek59 » 29 września 2004, o 19:36

Nie wiadomo czy Marcinkowski jest lepszy od Jeleniewskiego. Tego nie powiedzieliśmy. Ciężko jest porównywać tych dwóch zawodników.

Zielonogórzanie a nie

Zielono górzanie

!!!!!!!!!!!
GG: 6632538

Awatar użytkownika
Stiv

#237 Postautor: Stiv » 29 września 2004, o 20:07

Pietter pisze:Lee Richardson- Sprzeda mecz i tyle

Reszta juniorów prezentuje się poniżej poziomu Daniela Jeleniewskiego i Dawida Stachyry choć Alan Marcinkowski miał przebłyski w tym roku.

TAk więc sytuacja zielonogórskiego klubu nie przedstawia się zaciekawie.
Jeszcze tragiczna śmierć polskiego lidera ZKŻ-u Rafała Kurmańskiego.

informacje godne "Faktu" takich farmazonow jeszcze nie czytalem w kontekscie tego meczu. Sprzedac to mozesz swoje gacie akcji "Pajacyk" a Okon juz dawno zapomnial ze kiedys mial cos zlamane. Lecz niestety racje przyznam Ci w sprawie juniorow. Jezeli Suchy nie wydobrzeje bedzie krucho

pozdrawiam

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#238 Postautor: grzesieck » 29 września 2004, o 20:48

Nie utożsamiajcie kibiców lubelskich z tym głąbem co napisal ze Lee sprzeda mecz...on jest z Puław;]
METHANOL ADVENTURE TEAM

KrzyÅ›
Junior

#239 Postautor: KrzyÅ› » 29 września 2004, o 20:57

Proponuję usuwać posty albo banować takich gówniarzy którzy "zaczynają pisac o sprzedawaniu meczy np. przez Lee itd." Znowu robi się niezłe gówno na forum...

P.s.
Trochę opanowania też w forowaniu wyników bo moim zdaniem 55-35 dla nas w meczu o być albo nie być to lekka przesada. Widze że co niektórzy nieźle się podniecili po meczu z Rzeszowem i upatrują kiepskiego przeciwnika w Zielonce. Nasza drużyna jest taka że każdy może wygrac z każdym jak i przegrać...

Awatar użytkownika
Maciek
Szkółkowicz
Kontakt:

#240 Postautor: Maciek » 29 września 2004, o 21:21

I to jest kibic liczy na to że Lee sprzeda mecz :evil: i co to wtedy bedzie za mecz musimy go wygrac ale zeby mowic o sprzedawaniu meczy :cry: jeszcze do tego kto mu zaplaci za sprzednie meczu ja tam chce zeby mecz byl fair walka do konca i SIPMA wychodzi zwycięsko 8)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

sledzio

#241 Postautor: sledzio » 29 września 2004, o 21:23

do meczyka w Lublinie zostało już 11 dni adrenalina z każdym dniem rośnie powoli ale coś czuje że będzie tródno wygrać u siebie z zielonką obym się mylił stawiam w Lublinie 46 - 44 a w zielonce przed 15 biegiem przegrywamy 43-40 i jedziemy an 1 - 5 i wygrywamy całe spotkanie 44 - 45 i mamy extralige !!! boże co by to się działo w sektorze z kibicami z Lublina hehe a kibice zielonki chyba żyć nam nie dali pózniej !!! a tak powaznie 49 - 41 dla Lbn w Lublinie a w zielonej 48-42 dla zielonki !!! pozdrawiam

Awatar użytkownika
Maciek
Szkółkowicz
Kontakt:

#242 Postautor: Maciek » 29 września 2004, o 21:26

sledzio pisze:do meczyka w Lublinie zostało już 11 dni adrenalina z każdym dniem rośnie powoli ale coś czuje że będzie tródno wygrać u siebie z zielonką obym się mylił stawiam w Lublinie 46 - 44 a w zielonce przed 15 biegiem przegrywamy 43-40 i jedziemy an 1 - 5 i wygrywamy całe spotkanie 44 - 45 i mamy extralige !!! boże co by to się działo w sektorze z kibicami z Lublina hehe a kibice zielonki chyba żyć nam nie dali pózniej !!! a tak powaznie 49 - 41 dla Lbn w Lublinie a w zielonej 48-42 dla zielonki !!! pozdrawiam

Taki mecz by byl fajny jak opisales adrenalina do konca :roll: i tak powinno by byc :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Krychs
Senior

#243 Postautor: Krychs » 29 września 2004, o 21:27

Do meczu już, albo jeszcze półtora tygodnia. Ale będzie się działo...
Bardzo ucieszył mnie artykuł mówiący o spotkaniu dyrekcji klubu ze sponsorami i władzami miasta mówiący o jasnych deklaracjach finansowania klubu w przypadku awansu. Oby na obietnicach się nie skończyło :!:
A jeśli chodzi o przygotowanie sprzętowe i mobilizacyjne naszych zawodników to wierzę, że dyrektor Siwek zrobi wszystko co w jego mocy byśmy walczyli z Zielonką jak równy z równym.
Uważam, że nie stoimy napewno na straconej pozycji. Przy pełnej mobilizacji jesteśmy w stanie sprawić niespodziankę.
Obstawiam w Lublinie 52-38, na wyjeździe 39-51 :)

Awatar użytkownika
Pietter
Szkółkowicz

#244 Postautor: Pietter » 29 września 2004, o 22:11

Chooberrcik ty chyba tylko śledzisz drugą ligę i mecze TŻ-u. Zobacz co piszesz Marcinkowski zostanie pokonany przez Jeleniewskiego z palcem w dupie na finale BK jakoś sobie nie radził. Chłopie ogarnij się jakoś może i popełniłem błąd pisząc o słabej postawie Okoniewskiego ale Lee sprzeda mecz ZKŻ rozwiąże kontrakt z nim a następny rok Lee będzie w TŻ-cie.

Typowany wynik:
TÅ»-ZKÅ» 70:20
ZKÅ»-TÅ» 60:30

Awans TŻ-u i tyle nie kłóć się ze mną wiem lepiej.

Piotr_zg

#245 Postautor: Piotr_zg » 29 września 2004, o 22:19

Widzę morale w Lublinie wysokie. Po meczu z Rybnikiem nagle doszliście do wniosku skoro Rybnik potrafi to i my. Skoro lubicie tak porównywać mecz do meczu to ja wam przedstawię waszym tokiem myślenia baraże z drugiej strony:
Sezon temu mimo tego, że mieliście silniejszy skład (Richardson, co by nie mówić był trochę lepszy od Karlssona, a Śledź był krajowym liderem) niż obecnie nie potrafiliście wygrać u siebie z Rybnikiem, który ma praktycznie ten sam skład, a nie ma wątpliwości, że motory muszą być dużo mocniejsze niż w zeszłym roku. Idąc dalej waszym tokiem myślenia, można dojść do stwierdzenia, że jesteście dużo słabsi od RKM, czyli wychodzi na to, że 25pkt to wasz szczyt możliwości w ZG. A w Lublinie wynik w okolicach 45 z lekkim wskazaniem na was.
To nie jest złośliwość, ale czysta rachuba.

A już moim zdaniem, to uważam szczerze, że wasz skład jest porównywalny do bydgoskiego, ale z 2 różnicami. Nie macie tak wielkiego atutu toru i Karlsson to połowa Jonssona. Knappa pamiętam z 02' jak u siebie zrobił 9 pkt w 6, a w ZG 7pkt w 5 (z czego z tych 16pkt, 9 na kolegach z drużyny), Karlssona pamiętam z tego samego sezonu, gdy w ZG zrobił 8 pkt w 5, a u siebie 8 w 5 i 5 w 5. Franków jeździł sezon temu w Pile i w ZG zrobił 4 w 5 (3 na kolegach) i 7 w 5 (4 na kolegach), a u siebie 4 w 3 (2 na kolegach) i 13 w 5 (w meczu playoff gdzie ZG jechała o pietruchę i przegrywała wszystkie wyjazdy). Piszcza widziałem na ligowym dopiero w 2000 roku, a pozostałych seniorów przed 2000 rokiem. Młodzieżowców Lublina było mi dane oglądać tylko na zawodach indywidualnych.
Uważam, że w Lublinie będzie ciężko. Niestety, ale mamy tylko 3 w miare pewnych zawodników na wyjazdy. O ile Okoń, Świst i Lee powinni zrobić około 30-35 pkt razem, to reszta ekipy już gorzej. Młodzieżowcy z 1-2pkt, Kłopot z 5, Huszcza z 2-3. Ogólnie stawiam, że zrobimy jakieś 42 pkt. U siebie natomiast uważam, że powinna być już miazga, o ile oczywiście pogoda nie zmieni toru tak, ze nasi nie będą mogli się dopasować. Myślę, że w ZG Świst, Okoń i Lee będą praktycznie poza zasięgiem rywali, Karlsson, nie jest zawodnikiem pokroju Jonssona, czy Rickardssona, więc myślę, że prócz pojedynczych przebłysków furory nie zrobi. A reszty ekipy totalnie nie widzę w ZG. Kłopot u siebie jest naprawdę mocny i tak jak wspomniałem krajowy Lublina to dla mnie druga Bydzia, a Kłopot w meczu z Bydgoszczą strzelił by komplet gdyby nie było Andreasa. Suchecki w ZG jest poza zasięgiem młodzieżowców Lublina, a i myślę, że jest wstanie wygrać z każdym zawodnikiem krajowym Motoru. Ogólnie bez żartów uważam, że wygram w granicach 60:30. Oczywiście wszystkie moje rozważania są robione z myślą, że żaden zawodnik już nie nabawi się kontuzji, ani nikt nie ..... sprzeda, oraz, że aura nie będzie głównym aktorem tego widowiska.

ps. życzę sobie i Wam przedniego widowiska i dobrej pogodny 10 i 17 października, tak aby nie zostało zepsute to piękne widowisko.

borys88

#246 Postautor: borys88 » 29 września 2004, o 22:46

chooberrcik w roli przypomnienia Daniel Jeleniewski w ostatnim meczu wygrał wyścig, w którym jechali kolejno: Tomasz Rempała, Peter Karlsson, Rafał Trojanowski, wygrał także wyścig juniorski osiągając najlepszy czas dnia, no i miał tez 3 miejsce za Kuciapą i Karlssonem, na koniec ostatnie miejsce ale tamten wyścig już nie miał żadnego znaczenia ... :wink: wątpie żeby jakikolwiek junior ZBLIŻYŁ się do Jelenia :?

borys88

#247 Postautor: borys88 » 29 września 2004, o 22:54

i jeszcze dla Piotra_zg: nie mów, że Karlsson to połowa Jonssona, bo Peter Karlsson w tym roku na DMŚ zrobił najwięcej punktów z całej drużyny w meczu finałowym (najważniejszym), czyli wniosek się nasuwa taki, że Peter to zawodnik który powinien pociągnąć naszą drużynę do zwycięstwa oraz, że Szwed umie trzymać nerwy na wodzy i w decydującym momencie na pewno zrobi to trzeba i zdobędzie 3 pkt. wygrywając bieg, a jeśli zajdzie taka potrzeba to w całym meczu 15...

Szkoda tylko, że Peterowi (wg mnie) najbardziej zależy na zdobywaniu jak najwiekszej ilosci punktow niż na zwycięstwie drużyny, bo jadąc na pierwszym miejscu nie pomaga kolegom i często jest tak, że prowadząc 5:1 wygrywamy 4:2 lub czasem nawet jest remis 3:3 :cry:

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#248 Postautor: grzesieck » 29 września 2004, o 23:13

borys88 pisze:chooberrcik w roli przypomnienia Daniel Jeleniewski w ostatnim meczu wygrał wyścig, w którym jechali kolejno: Tomasz Rempała, Peter Karlsson, Rafał Trojanowski, wygrał także wyścig juniorski osiągając najlepszy czas dnia, no i miał tez 3 miejsce za Kuciapą i Karlssonem, na koniec ostatnie miejsce ale tamten wyścig już nie miał żadnego znaczenia ... :wink: wątpie żeby jakikolwiek junior ZBLIŻYŁ się do Jelenia :?

L O L ! :lol: :lol: :lol:

PS. Wez Gawrzyk pouciszaj paru młotów bo piszą takiego głupoty ze az sie czytac nie chce
METHANOL ADVENTURE TEAM

borys88

#249 Postautor: borys88 » 29 września 2004, o 23:15

PS. to jeśli byłeś na meczu (a nie pamiętasz...) to zerknij w program i sobie popatrz...

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#250 Postautor: Cz@rek » 30 września 2004, o 00:02

Nie ma co się licytować i napinać,każda drużyna ma swoje plusy i minusy
a kto będzie górą przekonamy się 10.10.04.
Teraz najważniejsze aby dobrze zainwestować w tuningi silników.
Swoich silników,bo pożyczanie sprzętu jak niektórzy proponują
to wyrzucanie pieniędzy w błoto.Jak taki interes wyszedł Rzeszowowi
wszyscy ostatnio widzieli.

PS:I troche z innej beczki-Czy wiadomo już coś na temat transmisij
barazy w Polsacie :?: