Baraż: Tż Sipma Lublin - Zkż Quick-mix Zielona Góra 52:38

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
JAG
Senior

#151 Postautor: JAG » 27 września 2004, o 22:20

Gelo pisze: ja tylko proszę naszych żużlowców żeby weszli do ekstraligi - kolejnego sezonu przepychanek z napinaczami z Rybnika i Rzeszowa nie zniosę.

chłopaki powinni wziąć sobie do serca te słowa,czyba że chca mieć Gela i kilka innych osób na sumieniu :wink: 8)

meridol

#152 Postautor: meridol » 28 września 2004, o 04:09

widac ze zielonka moze miec problem jesli suchy i klopot wypadna ze skladu. to powinno jeszcze bardziej naszych (sponsorow) zmobilizowac... tylko do czego. mysle ze do tego zeby sypnac troche kasy i dolozyc zielonce u nas jak najwyzej a w rewanzu pojechac po awans!!!
oby tak bylo!!!
czy juz cos wiadomo na temat sprzetu dla naszych chlopakow?

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#154 Postautor: motorlublin » 28 września 2004, o 09:32

ale z drugiej strony oferty w stylu :...nikt Ci tyle nie obieca ile ja Ci DAM... - już przerabialiśmy.
Lepszy wróbel w Garści, niż...!

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#155 Postautor: Łoptymista » 28 września 2004, o 10:06

motorlublin pisze:ale z drugiej strony oferty w stylu :...nikt Ci tyle nie obieca ile ja Ci DAM... - już przerabialiśmy.

Poważnie? Ja myślałem tylko, że była era nikt nie da ci tyle ile ja ci moge obiecać.;)

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#156 Postautor: Jinxsior » 28 września 2004, o 11:22

Wiecie co tak sobie mysle obym nie miał racji.
Ten mecz w Rybniku ktory pojechała Zielonka to woła o pomste do nieba z małym ALE.I tu sie pojawia taki mały zapytajnik w mojej głowie czy aby zielonka nie pojechała tego meczu z myśla ze to własnie my a nie oni nas zlekceważą.
W zeszłym roku wiemy jaki TeŻecik wykrecił wynik w Rybniku i tutaj doszukiwanie sie pewnych analogi przez Gawrzyka moze mijac sie z celem a nawet przynies opłakany w skutkach zamiar.
Artykuły o kontuzjach juniorow Falubazu moga byc tylko zmyleniem naszych i dzialaczy oczu.
Jest ogromna szansa aby wyrwac sie z wyjazdow na Ukraine w przyszłym sezonie i nasi zawodnicy musza o tym wiedziec.
Wprowadzmy taka bojowa atmosfere i "zniszczmy" Gosci w Lublinie.
Ja w to mocno wierze i mam nadzieje ze spelni sie wyrocznia Shacka ktory powiedział na poczatku sezonu ze jedziemy schematem Tarnowa.

Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#157 Postautor: Ar2rB » 28 września 2004, o 11:29

... tym bardziej, że Suchecki w tym sezonie już na torze raczej sie nie pojawi (Gazeta Lubuska):

"G.Klopot doznal lekkiego wstrzasnienia mozgu, jest mocno poobijany i
podrapany. Wg. zalecen lekarskich ma pozostac w lozku do czwartku. Natomiast Suchecki, prawdopodobnie w tym sezonie juz sie nie pojawi. Doznal pekniecia jednej z kosci prawego nadgarstka i ma zalozony opatrunek gipsowy."

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#158 Postautor: Prymus » 28 września 2004, o 11:35

Jinxsior pisze:Wiecie co tak sobie mysle obym nie miał racji.
Ten mecz w Rybniku ktory pojechała Zielonka to woła o pomste do nieba z małym ALE.I tu sie pojawia taki mały zapytajnik w mojej głowie czy aby zielonka nie pojechała tego meczu z myśla ze to własnie my a nie oni nas zlekceważą.
W zeszłym roku wiemy jaki TeŻecik wykrecił wynik w Rybniku i tutaj doszukiwanie sie pewnych analogi przez Gawrzyka moze mijac sie z celem a nawet przynies opłakany w skutkach zamiar.
Artykuły o kontuzjach juniorow Falubazu moga byc tylko zmyleniem naszych i dzialaczy oczu.Jest ogromna szansa aby wyrwac sie z wyjazdow na Ukraine w przyszłym sezonie i nasi zawodnicy musza o tym wiedziec.
Wprowadzmy taka bojowa atmosfere i "zniszczmy" Gosci w Lublinie.
Ja w to mocno wierze i mam nadzieje ze spelni sie wyrocznia Shacka ktory powiedział na poczatku sezonu ze jedziemy schematem Tarnowa.

Nie sądzę zeby naszym dzialaczom tak latwo dalo sie zmydlic oczy. Nie mam na mysli tego, jacy to oni sa przewidywalni, madrzy itd. Chodzi mi o to, ze w klubie chyba nikt nie olewa sobie tego spotkania. Kazdy za to wie, ze nawet bez dwoch juniorów Zielonka pozostaje faworytem.
A ze bojowa atmosfera na pewno by pomogla, nikt chyba nie watpi.

Pozdro
Obrazek

Awatar użytkownika
Stiv

#159 Postautor: Stiv » 28 września 2004, o 11:47

witam z Grodu Bachusa :D

co tu duzo mowic Falubaz jest zdecydowanym faworytem tych barazy. Osobiscie nie dopuszczam do siebie mysli ze Falubaz moze ten dwumecz przegrac. Moim zdaniem roznica sprzetowa miedzy ligami jest zbyt duza. Oczywiscie nie dziwie sie jezeli nasi przegraja w Lublinie ale bedzie to porazka minimalna. Bez ogromnych nakladow na sprzet zbyt duzo do powiedzienia TÅ» miec nie bedzie. Swoje zrobi Karlsson a reszta to wielka niewiadoma.Info o kontuzjach to zadne mydlenie. U nas po wyczynach CzeCzena w rybniku maly szpital bo Klopot lekki wstrzas mozgu a Suchecki ma gips na nadgarstek na dwa tygle. Sam zawodnik twierdzi ze sciagnie go wczesniej bo licza sie tylko baraze. Raczej pewne jest ze ujrzycie w Lublinie swojego zeszlorocznego idola Lee :D Nicki robi komplety w innych ligach ale raczej na jego powolanie sie nie zanosi. Od nas swoje zrobi Swist i Okon. Zagadka to postawa Huszczy, Klopota i juniorow. Moze odpowiedz poznamy po wystepie dziadka w pucharze burmistrza Rawicza.(jedzie tez Okon). Mimo to licze na wielkie emocje zarowno u was jak i u nas. Raczej do was sie nie wybieram gdyz krucho u mnie z mamonÄ… ale z tego co wiem juz pare aut jest gotowych ruszyc na Lublin. Zapraszam do zielonej bedzie widowisko co sie zowie. Oby tylko pogoda dopisala :D

pozdrawiam

PS.taka mala prosba...zmiencie w temacie "zkz quick-mix" na Falubaz :D

PS2.pozdrowienia z zielonej dla Siwuchy :lol: u nas raczej motyw z zywa maskotka by nie przeszedl :wink:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#160 Postautor: Gelo » 28 września 2004, o 11:58

Ja myślę, że różnice w sprzęcie są widoczne dopiero na poziomie 1 i 2 ligi. Wnioskuję to po obsadzie tegorocznego finału IMP i faktem, że Kostek miałby szansę na mistrza gdyby nie ten nieszczęsny defekt. A to, że jest do objechania każdy w Lublinie widział na własne oczy. Także Kuciapa radził sobie bardzo dobrze, a u nas za wiele nie pojeździł. Sprzętowo od lublinian może odstaje rzeczywiście Świst i Okoń, ale pozostali? Wydaje mi się, że mit o przepaści sprzętowej jest przesadzony i ma na celu podbudowanie ego zielonogórzan. Zapewne mało kto z kibiców Falubazu się do tego przyzna, ale mają pełne pory ze strachu przed koziołkami. A te zwlaszcza u siebie bodą bardzo boleśnie.

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#161 Postautor: Prymus » 28 września 2004, o 12:08

Gelo pisze:Ja myślę, że różnice w sprzęcie są widoczne dopiero na poziomie 1 i 2 ligi...

Co bylo widac jak ÅšlÄ…czka zaczÄ…Å‚ jezdzic na "niedobitkach" Åšledzia
Obrazek

Awatar użytkownika
Stiv

#162 Postautor: Stiv » 28 września 2004, o 12:20

Gelo pisze: Zapewne mało kto z kibiców Falubazu się do tego przyzna, ale mają pełne pory ze strachu przed koziołkami. A te zwlaszcza u siebie bodą bardzo boleśnie.

moze naszych gaci pelnych nie mamy i pampera zakladac nie zamierzam ale obawa o wynik jest jakas zawsze. Nikt nie twierdzi ze bedzie latwo i przyjemnie a i na innych forach dominuje ton wypowiedzi ze wygrana TZ-u w Lublinie nie bylaby niespodzianka. Falubaz w tym sezonie jedzi na wyjazdach tragicznie i tylko od naszych zawodnikow teraz zalezy zeby zeby te zla passe przelamac. A przykladu Kostka z IMP nie ma co przywolywac bo w 1 lidze byl on jak i cala druzyna poza zasiegiem rywali a porazki na koniec sezonu wynikaly z wakacyjnego juz podejscia po awansie zuzlowcow do meczow.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#163 Postautor: Gelo » 28 września 2004, o 12:30

Zapewniam Cie, że Kostek, czy uczestnik przyszłorocznego GP Chrzanek ani myślał odpuszczać komukowiek w Lublinie - i to dwukrotnie. Jeździli bardzo odważnie, ale nie byli poza zasięgiem naszych. To samo tyczy się Waszych obcokrajowców - w Lublinie ani Lee ani Nicki nie odjeżdżają naszym po starcie na 10 metrów. To mit i nic więcej. Chcę zwrócić uwagę, że taki Śledź robił silniki (do czasu) u tego samego tunera co np. Gapiński i jak wieść niesie, na treningu we Wrocławiu objeźdżał liderów wicemistrza Polski. Różnica w sprzęcie moze jest, ale nie aż tak wyraźna żeby jej nie można było nadrobić znajomoscią swojego toru.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#164 Postautor: Maxx » 28 września 2004, o 12:31

Temat jest jasny, u siebie musimy wygrać jak najwyżej się da a na wyjeździe pozostanie bronić wyniku z Lublina co będzie zadaniem arcytrudnym. Uważam, nie ja jeden zresztą, że jesteśmy w stanie wygrać u siebie do 35-37. Nie będzie łatwo, co do tego nikt nie ma wątpliwości, ale mam jakieś takie przeczucia, że będzie dobrze :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#165 Postautor: Gelo » 28 września 2004, o 12:33

Maxx pisze:Temat jest jasny, u siebie musimy wygrać jak najwyżej się da a na wyjeździe pozostanie bronić wyniku z Lublina co będzie zadaniem arcytrudnym. Uważam, nie ja jeden zresztą, że jesteśmy w stanie wygrać u siebie do 35-37. Nie będzie łatwo, co do tego nikt nie ma wątpliwości, ale mam jakieś takie przeczucia, że będzie dobrze :)
Pozdrawiam

A ja mam przeczucie, że u siebie wygramy nie więcej jak 10 oczkami. Za to zrobimy psikusa na wyjeździe i utrzymamy zaliczkę. Nie potrafię jednak racjonalnie tego uargumentować. To tylko widzi mi się.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#166 Postautor: bkapusta » 28 września 2004, o 12:44

Gelo pisze:
Maxx pisze:Temat jest jasny, u siebie musimy wygrać jak najwyżej się da a na wyjeździe pozostanie bronić wyniku z Lublina co będzie zadaniem arcytrudnym. Uważam, nie ja jeden zresztą, że jesteśmy w stanie wygrać u siebie do 35-37. Nie będzie łatwo, co do tego nikt nie ma wątpliwości, ale mam jakieś takie przeczucia, że będzie dobrze :)
Pozdrawiam

A ja mam przeczucie, że u siebie wygramy nie więcej jak 10 oczkami. Za to zrobimy psikusa na wyjeździe i utrzymamy zaliczkę. Nie potrafię jednak racjonalnie tego uargumentować. To tylko widzi mi się.

Mam nadzieje ze masz zdolnosci parapsychologiczne i doskonale przewidujesz przyszlosc;] Jak sie spelni masz u mnie piwo;]
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#167 Postautor: Lublin_Fan » 28 września 2004, o 12:48

Faktycznie wielkiej różnicy sprzętowej pomiędzy outsiderami Eligi a nami raczej nie ma, jednak przestrzegałbym przed hurraoptymizmem. Wypożyczony silnik za 2500 zł sprawy nie załatwi bo motocykl zawiera też inne części a dogranie tego wszyskiego razem nie jest wcale takie proste. Okazać się również może, że niby te extra silniki nie będą takie wydajne jak te na których obecnie startują nasi zawodnicy.
Zielonka będzie miała za lidera w tym meczu Lee Rirchardsona, który może dać im coś więcej niż te 15-18 pkt. On przecież doskonale zna nasz tor i kwestię dopasowania motoru do niego opanował do perfekcji. Widać to było np gdy w play offach dystansował na 50 metrów Nicki Pedersana, wtedy najlepszego zawodnika na świecie. Lee z pewnością swoją wiedzę przekaże pozostałym zielonogórzanom i może być gorąco.
Mimo wszystko optymistycznie widzę mecz z Lublinie. Gorzej będzie w Zielonej Górze.

Dla przypomnienie wyniki baraży z roku 85
12.10 Opole - Lublin 56 - 33
20.10 Lublin - Opole 54 - 35
Jak widać nawet wysoka zaliczna nic nie gwarantuje a historia lubi zataczać koło ;)

Pozdr

Awatar użytkownika
Stiv

#168 Postautor: Stiv » 28 września 2004, o 12:55

Gelo
po tym co pokazal Pedersen w Bydgoszczy nie zdziwlibym sie gdyby objechal go Mordel czy Stachyra. Boje sie tylko ze gdyby slabo w Lublinie pojechal Ricco(czego mu nie zycze)pojawilyby sie jakies oszolomy gloszace teorie spiskowe co by Lee nie chcial robic krzywdy Koziolkom.
Co do wyniku kazdy kibol stoi za swoimi i przepychanki nic nie dadza :D ja wierze w Falubaz Wy z TZ i niech tak zostanie. A nasze rozwazania zweryfikuje tor. Tylko czemu trza czekac 2 tyogdnie aaaaaaaa...

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#169 Postautor: Gelo » 28 września 2004, o 13:06

Gelo
po tym co pokazal Pedersen w Bydgoszczy nie zdziwlibym sie gdyby objechal go Mordel czy Stachyra. Boje sie tylko ze gdyby slabo w Lublinie pojechal Ricco(czego mu nie zycze)pojawilyby sie jakies oszolomy gloszace teorie spiskowe co by Lee nie chcial robic krzywdy Koziolkom.
Co do wyniku kazdy kibol stoi za swoimi i przepychanki nic nie dadza :D ja wierze w Falubaz Wy z TZ i niech tak zostanie. A nasze rozwazania zweryfikuje tor. Tylko czemu trza czekac 2 tyogdnie aaaaaaaa...
pozdrawiam

Nie ma mowy o jakichkolwiek przepychankach - pełen luzik i szacuneczek. Ostatni mecz z józkami zmęczył chyba wszystkich forumowiczów ;). Ja doceniam klasę rywala - bo ekstraligowiec to w koncu ekstraligowiec i prawdę mówiąc wolałbym żebyśmy trafili na Bydgoszcz czy Leszno. Wyszło jak wyszło - trudno. Ja mysle że Ricco pojedzie w obu meczach. Czy znajomość toru w Lublinie mu pomoże? Moim zdaniem nie ma to znaczenia przy tej klasie zawodnika. Przykladów na to, ze zawodnikowi jadącemu przeciwko swoim dawnym kolegom nie wiedzie się jest masa. Ale Lee to zawodowiec i raczej nie ma mowy o tym, żeby zszedł poniżej pewnego poziomu. Ja mu życzę jak najlepiej, byle w dwumeczu wygrał TŻ ;)

Awatar użytkownika
Sprawiedliwy
Szkółkowicz

#170 Postautor: Sprawiedliwy » 28 września 2004, o 13:58

TÅ» Lublin DOM:
Seniorzy:

Knapp 2,182
Piszcz 2,154
Trumiński 1,846
Franków 1,683
Mordel 1,583
Juniorzy:
Jeleniewski 1,438
D. Stachyra 1,103
Obco:
P.Karlsson 2,472

ZKÅ» WYJAZD:
Seniorzy:

Okoniewski 2,229
Åšwist 2,029
Huszcza 1,825
Kłopot 1,021
Kruk 0,578
Juniorzy:
Suchecki 0,929
Marcinkowski 0,217
Grabowski 0,107
Obco:
Richardson 2,732 (Sezon 2003 Lublin DOM)

TÅ» Lublin WYJAZD:
Seniorzy:

Knapp 1,674
Trumiński i Franków 1,545
Piszcz 1,345
Mordel 0,588
Junorzy:
Jeleniewski 1,069
D.Stachyra 0,833
Obco:
P.Karlsson 2,727

ZKÅ» DOM:
Seniorzy:

Åšwist 2,841
Kłopot 2,727
Okoniewski 2,340
Huszcza 1,837
Kruk 0,975
Juniorzy:
Suchecki 1,791
Grabowski 1,300 (2 biegi)
Marcinkowski 0,836
Obco:
Richardson 2,662

średnie ekstraligowe pomnożone przez współczynnik 1,3 wg. mnie odpowiedni do różnicy między Ekstra- a I Ligą

Awatar użytkownika
chooberrcik

#171 Postautor: chooberrcik » 28 września 2004, o 15:30

Sprawiedliwy pisze:TÅ» Lublin DOM:
Seniorzy:

Knapp 2,182
Piszcz 2,154
Trumiński 1,846
Franków 1,683
Mordel 1,583
Juniorzy:
Jeleniewski 1,438
D. Stachyra 1,103
Obco:
P.Karlsson 2,472

ZKÅ» WYJAZD:
Seniorzy:

Okoniewski 2,229
Åšwist 2,029
Huszcza 1,825
Kłopot 1,021
Kruk 0,578
Juniorzy:
Suchecki 0,929
Marcinkowski 0,217
Grabowski 0,107
Obco:
Richardson 2,732 (Sezon 2003 Lublin DOM)

TÅ» Lublin WYJAZD:
Seniorzy:

Knapp 1,674
Trumiński i Franków 1,545
Piszcz 1,345
Mordel 0,588
Junorzy:
Jeleniewski 1,069
D.Stachyra 0,833
Obco:
P.Karlsson 2,727

ZKÅ» DOM:
Seniorzy:

Åšwist 2,841
Kłopot 2,727
Okoniewski 2,340
Huszcza 1,837
Kruk 0,975
Juniorzy:
Suchecki 1,791
Grabowski 1,300 (2 biegi)
Marcinkowski 0,836
Obco:
Richardson 2,662

średnie ekstraligowe pomnożone przez współczynnik 1,3 wg. mnie odpowiedni do różnicy między Ekstra- a I Ligą

eee stary cosik nie poinformowany jestes :P nas jak wiadomo klopot jezdzi od nie dawna,a GRABOWSKI SKONCZYL JUZ KARIERE :lol: chyba,ze chodzi Ci o Grabskiego Damiana,to co innego...tak samo Kruk,ktory wystepuje u nas tylko wtedy,gdy nadejdzie jakis kataklizm (ostatnio czesto :? )

A co do samego dwumeczu... :) zapraszam serdecznie do Zielonki bo bedzie kapitalna oprawa i atmosfera :D na meczu z bydzia udalo nam sie uzbierac 2086,13 PLN , czesc z tego poszla na leszno,a z rolnikami uzbieralismy 500 PLN wiec swieeeetna imprezka siem szykuje ;] zapraszam na http://www.fnf.ceron.pl

Z naszej strony raczej zadnych roszad w skladzie Szymkowiak nie przewiduje,lecz nie wiadomo,czy Suchy (Suchecki) zdazy sie wykurowac do 10,przypomne,ze ma on reke w gipsie :( jezeli pojedzie,to sadze,ze w u Was mozemy minimalnie przegrac,a u siebie to bedzie juz....latwiutko ;)

pozdrawiam serdecznie :twisted:

Awatar użytkownika
kuba
Szkółkowicz

#172 Postautor: kuba » 28 września 2004, o 15:43

Chmm... jeżeli w zielonce taki szpital i wogole daja ciala na wyjazdach to ja bym proponowal żeby u siebie w krajowym jechac!!. A tak na powarznie to ja bym upatrywal pewnej szansy w tym ze zielonka musi to wygrac wszystko inne bylo by zaskoczeniem wieć nasi powinni pojechal na luzaka tak jak to zrobil wrocek w tarnowie , i co dalej sie dzialo to chyba wszyscy wiedzą

Awatar użytkownika
chooberrcik

#174 Postautor: chooberrcik » 28 września 2004, o 15:55

Gawrzyk pisze:Okoń - startowiec, na dystansie ostatni raz wyprzedził kogoś chyba jak był jeszcze juniorem w Pile. wiadomo (a raczej nie wiadomo 8) ) jak u nas sie startuje więc Okoń może skończyć wynikiem jak Karger.

Huszcza - szkoda ze nie odszedl w glorii chwały, bo teraz odstawia niezłą lipę. Całe życie znany z walczeności, jednak teraz jego "waleczność" przeradza się w czystą głupotę i często pachnie gipsem. Może coś pojechąc, ale równie dobrze przywieźć olimpiade.

Świst - kolejny z trzech najbardziej nielubianych przezemnie zawodniko (+ Okon i Huszcza). Chgw jak pojedzie. Ciężko ocenić...

stary czy ty w ogole wiesz,co piszesz ??? :? dla twojej wiadomosci,to Twisty (swist) zrobil ostatnio na rolnikach komplecik !! a para rico - twisty kosila wszystkich.Piotrek jest najpewniejszym punktem druzyny i nie byloby meczu (poza dwoma Rybnikami,gdzie byl tor motocrossowy) gdzie nie zapunktowalby powyzej 10 pkt..Andrzej Huszcza przezywa chwile slabosci,ale tylko i wylacznie sprzetowe,nie zapomnij kto nam wygral mecz z Apatorem,gdy Huszcza przywiozl Crumpa na 5:1 ze swistakiem :evil: no i nie wiem o co ci chodzi z gipsem,"tomek" od dluzszego czasu nie mial okazji zapoznac sie z miejskim szpitalem,wiec te opowiadania mozesz wlozyc miedzy bajki... Okon na dzien dzisiejszy znajduje sie w b.dobrej formie i do niego takze nie mozna miec zastrzezen,zgodze sie ze startowiec,ale na dystansie takze potrafi powalczyc bo akurat dysponuje znakomita maszyna...jezeli mialbym obiektywnie oceniac to naszymi slabymi punktami natobene moga byc Suchy,Klopot i ew.Huszcza,lecz nie sadze by tych dwoch ostatnich zrobil ponizej 5 pkt...Lee jak to Lee bardzo solidny,do spotkania podejdzie niesamowicie zmobilizowany (wiadomo ;) ) i to moze przyniesc ok.12 pkt... wiec na pewno nie bedzie tak jak sadzisz i nie potrzebnie przedstawiasz tu najczarniejsze scenariusze :?

troche sie zdenerwowalem,ale coz...zawsze tak jest jak kibic broni swoich barw ;)

pzdr
Obrazek

Zulu
Junior

#175 Postautor: Zulu » 28 września 2004, o 16:19

Gawrzyk pisze:
Lublin znany jest z oszczedności. Zrobienie takiego wyniku kosztem 1mln zlotych to mistrzotwo swiata. (Niektorzy majac trzy miloniony nie dostali sie do pierwszej czworki).
Tak to okreslaja zarowno zawodnicy z Lublina jak i działacze z Polski. Przyklad osczedności - koszty organizacyjne w Lubline 1 meczu sa 4 razy nizsze niz w drugoligowej Pile...

Ale za to dyżurny elektryk jest u nas wzywany w jednym meczu 4 x częściej, bo albo szwankuje taśma startowa albo totalnie wysiada nagłośnienie....

Ot, typowe lubelskie oszczędzanie, o którym rzeczywiście w Polsce jest głośno... :?