Zuzel i pilka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
radzio_

#26 Postautor: radzio_ » 14 września 2004, o 22:34

nie wiem czy to do mnie czy nie ale naprawde jestem dość młodym kibicem MOTORU chodze dopiero 7 lat i jestem kibicem (czyt. bez ironi) ktory troszeczke sie zna na tej piłeczce :P

pozdro

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#27 Postautor: mikas » 25 września 2004, o 20:13

Dziś znów na meczu Motoru była awantura, zresztą kolejny raz głównie przez gówniarzy. Piłkarze gości bali sie opuścic murawe po meczu, z trybun leciały butelki,sędzia dostał jakims przedmiotem i upadł. Zapomnijmy o zdjęciu krat :evil:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

harry
Trener

#28 Postautor: harry » 25 września 2004, o 20:50

A to pech!!! Wyszedłem 3 min przed końcem i w takim razie nie widziałem najlepszych momentów tego meczu

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#30 Postautor: _piotrusss » 25 września 2004, o 20:57

sting126 pisze:I w zwiazku z tym mam pytanie: czy jesli stadion zamknelaby policja lub jakis inny lokalny podmiot (oprocz LZPN) to moglyby sie odbywac na nim zawody zuzlowe? Wydaje mi sie, ze nie... I co wtedy????

Mi się wydaje że zamknięty byłby jedynie dla sekcji piłkarskiej...
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#31 Postautor: bkapusta » 25 września 2004, o 21:03

_piotrusss pisze:
sting126 pisze:I w zwiazku z tym mam pytanie: czy jesli stadion zamknelaby policja lub jakis inny lokalny podmiot (oprocz LZPN) to moglyby sie odbywac na nim zawody zuzlowe? Wydaje mi sie, ze nie... I co wtedy????

Mi się wydaje że zamknięty byłby jedynie dla sekcji piłkarskiej...

Za zlamanie zasad bezpieczenstwa [np. jak ktos komus butelka w leb - zwlaszcza jak tym drugim kims jest sedzia;] do odpowiedzialnosci moze byc pociagniety organizator [kara finasowa dla klubu, inne takie przyjemnosci;] jak i "obiekt" na ktorym zawody sie odbywaly [w sensie zamkniecie stadionu dla publiki;]
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

krzyh_s

#32 Postautor: krzyh_s » 25 września 2004, o 21:14

Dziwię się tym dziwnym dyskusjom - ja na piłke chodzę od ponad 30 lat, na żużel ok 20, nie widzę w sobie żadnych konfliktów - dla mnie dalej to jest ten sam klub - MOTOR - i będę chodził dalej pomimo beznadziejnych gnoi na piłce i zarozumialców na żuzlu. Tyle.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#34 Postautor: _piotrusss » 25 września 2004, o 21:34

krzyh_s pisze:Dziwię się tym dziwnym dyskusjom - ja na piłke chodzę od ponad 30 lat, na żużel ok 20, nie widzę w sobie żadnych konfliktów - dla mnie dalej to jest ten sam klub - MOTOR - i będę chodził dalej pomimo beznadziejnych gnoi na piłce i zarozumialców na żuzlu. Tyle.

O ile stadion nie zostanie zamknięty... wtedy sobie pójdziec co najwyżej na piłkę ręczną.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

krzyh_s

#35 Postautor: krzyh_s » 25 września 2004, o 21:48

eeeeeetam, to już wole iśc na rugby!!

JAG
Senior

#36 Postautor: JAG » 25 września 2004, o 22:24

z jakiej niby paki konsekwencje wybryków chuliganów z piłkarskiego spotkania miałyby dotknąć żużlowej publiczności.piłkę i żużel łączy tylko obiekt więc jakiekolwiek kary nałożone na klub piłkarski nijak sie mają według mnie do TŻu.
ja tam jestem spokojna w tej kwestii

Awatar użytkownika
istred
Trener

#37 Postautor: istred » 25 września 2004, o 22:30

No to mam szczęście, bo byłem jak na razie na dwóch meczach Motoru.
15 minut na meczu z Heko i 10 minut dzisiejszym 8)

Stałem dość blisko całego zamieszania, przy barku klubowym i nie widziałem żeby sędzia czymś dostał, a uważnie się przyglądałem lecącym butelkom. Jeśli w ogóle czymś dostał to bardzo małym.

Awatar użytkownika
Gretzky

#38 Postautor: Gretzky » 25 września 2004, o 22:51

Cala zadyme zrobily gnojki , obok mnie stal gora 10 letni gowniarz ktory napieral w pilkarzy z wieliczki butelkami , najlepiej skonczyc z wpuszczaniem gowniarzy na mecze za darmo niech placa za bilety tak jak kazdy i przynajmniej mniej tego elemntu bedzie przychodzic , starzy szalikowcy pokrzyczeli i tyle , nie pierwszy raz gowniarze robia zadyme a klub nie reaguje , a co do stadionu to jezeli bedzie zamkniety to jedynie na mecze pilkarzy ale szczerze watpie czy go zamkna , skonczy sie co najwyzej na jakies karze finansowej , poza tym sedziemu nic sie nie stalo pewnie przypekal tak jak premier Ukrainy trafiony jajkiem i zemdlal ;)

Krzysztof

#39 Postautor: Krzysztof » 26 września 2004, o 01:11

Hmmmm.
Dla mnie jest to mało ważne, czy to są 10-15, czy 45 latkowie. Mam na osiedlu i takich i takich. Jedni i drudzy jednogłośnie krzyczą i piewają nienawiścią zarówno do policji jak i do klubów z tzw. kosą. Starzy może i odeszli na drugi plan, ale swoją popierdoloną* ideologię wpoili młodym kretynom. Zawsze mnie zastanawiało, czy ci ludzie są aż tak krótkowzroczni. Nazywają się wiernymi kibicami, a szkodzą. Czy trzeba wybitnego logika im, by stwierdzili, że sami sobie przeczą ? Pozostaje nadzieja, że te skurwysyny* (wszyscy), któregoś dnia spotkają się na jakimś polu i tam zakończą swoją marną, gównianą egzystencję.

Na koniec:

"... nie ma litości dla skurwysynów*..." - Kazik S.

*) przepraszam
...

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#40 Postautor: Regdal » 26 września 2004, o 09:50

Piłka na takim poziomie powinna byc przeniesiona na ul.Kresową.

rks

d

#41 Postautor: rks » 26 września 2004, o 10:27

na meczu polecilao z 5 butelek i to na to zuzlowy.jak dobrze pamietam na zuzlu u nas to norma wiec powinno sie zmakonac staion na mecze zuzlowe.przypomne ze w kilku meczach sedzia opuszczal stadion w skorcie policji czyli na zuzle chodza bandyci.na zuzlu uzywane sa srodki pirotechniczne zabronione w regulaminie staidonu.motor juz nie uzywa.czyli 3 rzecz za ktora powinni zamknac stadion.podczas biegow rucane sa serpentyny co stwarza mozliwosc wypadku,na zuzlu wiecej sie klnie.to sa argumenty ktore maja miejsce.wiec gdzie ta kulturalna publicznosc zuzlowa.......a tak w ogole to ten stadion nie powinien byc w ogole dopuszczony d zadkych rozgrywek.bo nie spelnia zadnych norm.i to wina miasta.a gadanie ze cos zniszcza czy cos to bzdura.wczoraj jak juz bylo po meczu koles rzucil butelke na tor.ja krzyknalem zj.......e ku....nie rzucaj.i od razu byl posluch.miasto udaje gada ze zniszcza stadion a tak naprawde nie ma zadnego pomyslu i wmawia ludziom ze nie remontujastaidonu przez to ze ejst tu pilka.ale gdy obie sekcje byly w 1 lidze to wszyscy kochali i pilke i zuzel.i nikomu nic nie przeszkadzalo.a co do tego incydentu to wygladalo to tak ze po 1 h gry nowak ,zmuda i jeszcze jeden musieli zejsc bo zostali skopani.sedzia nie reagowal.kolesie z wieliczki przy kazdym starciu upadali teatralnie z krzykiem na ustach......po cyzm zaraz stawali-sedzia nie reagowal.wtedy tez gdy tamci wjezdzali nogami od tylu w pilkarzy motoru.pod koniec meczu i po meczu doszlo do bijatyki miedzy pilkarzami,notoroycznie wieliczka grala na czas. nie dostajac za opoznianie gry zadnej kartki.sedzia nie paowal nad tym wsyztskim.pomeczu przy wyjezdzie zuzlowcow.stakla z 200 osobowa grupka.macie racje ze gnoji ale nietylko.wieliczka przeszla .sedziowie stali jeszcze na murawie.i wydaje mi sie z epoleciala butelkakoles padl.......ale zaraz wstal nic mu sie nie stalo.ja uwazam to za debilizm.bo jedno ze dopusil do tego ze nasi pilkarze zchdozili jednen po drugim z kontuzjami ze koles w ogole nad niczym nie panowal.to taka sama sytuacja jak z kaczmarkiem.jest ceinaka granica w checi dania sedziemu w buzie i tego aby klubowi nie robic klopotow.co do krat to......ja bym je scial wszedzie.bylaby jedna zadyma wylapal bym jej uczestnikow i tyle.

rks

d

#42 Postautor: rks » 26 września 2004, o 10:29

to czemu lkz jak dostawal alnie od rawicza czy krosna nie wyniosl sie z stadionu.przeciez prezentowal gorszy poziom sportowy niz teraz MOTOR...a na mecze chodizla porownywalan liczba osob.......jak tu wszyscy maja krotka pamiec.....bardzo krotka

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#43 Postautor: Regdal » 26 września 2004, o 10:32

bylaby jedna zadyma wylapal bym jej uczestnikow i tyle.

...i zrobić im pałowanie.Ale to i tak nic nie da ,bo po kilku dniach już zapominają smak pały.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#44 Postautor: mikas » 26 września 2004, o 11:04

Rks niestety prawda jest taka jak napisał w innym wątku Hayabusarider:
Piłka=HOOLIGAN's i nie próbuj wmawiać ludziom,że tak nie jest. Hools jest jednym ze sposobów "kibicowania" na piłce nożnej, tak było, jest i tak zawsze będzie!!! Nie próbuj pisać,że jest możliwość aby to zmienić, bo takiej możliwości NIE MA, wywali sie ze stadionow jednych przyjdą następni. Taki jest "urok" piłki nożnej. I ja nie oskarzam tu kibiców piłkarskich, mimo ze oni też sobie nie radzą z porzadkiem w swoich szeregach i powinni powaznie podejsc do sprawy, a nie chowac sie na meczach, niewywieszac flag i udawac ze problemu nie ma. Mam wielkie pretensje do organizatorów spotkań i do miasta bo to oni nie potrafią zapewnic bezpieczenstwa na stadionie. Jak moze byc tak ze panowie ochroniarze oglądaja sobie spotkanie zamiast pilnowac porządku. Kazdy z nich powinien stac tyłem do murawy/toru i patrzec na kibiców, oni tam są w pracy a nie na pikniku, dopoki nikt tego nie zmieni incydenty beda pojawiały sie zawsze. Po drugie jesli miasto nie zapewnia cywilizowanych warunków do ogladania meczu tylko traktuje ludzi jak zwierzeta w klatce to ludzie tak właśnie bedą sie zachowywali.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
istred
Trener

#45 Postautor: istred » 26 września 2004, o 12:32

na meczu polecilao z 5 butelek i to na to zuzlowy.jak dobrze pamietam na zuzlu u nas to norma wiec powinno sie zmakonac staion na mecze zuzlowe.

Norma :shock: ? Oprócz mecz z Gorzowem nie pamiętam kiedy poleciały butelki na tor, a chodzę już parę dobrych lat.
przypomne ze w kilku meczach sedzia opuszczal stadion w skorcie policji czyli na zuzle chodza bandyci.

Chyba za czasów kiedy na żużel przychodzili hools Motoru.
podczas biegow rucane sa serpentyny co stwarza mozliwosc wypadku,na zuzlu

Chyba jak polewaczka się ściga z ciągnikiem. Na początku zdarzało się, że jacyś małolaci rzucali na tor serpentyny czy konfetti przy wieździe polewaczki, ale to był chyba jeden czy dwa mecze.
wiecej sie klnie

bez komentarza

Najlepsze na piłce jest to jak brak obiektywizmu kibiców. Np. wiedzą, że był faul i to czasami wyraźny, a gwiżdżą i wrzucają na sędziego. :roll:

Odkąd chodzę na żużel widziałem tylko jedną bójkę, jakoś około 96 roku i to pobili się kibice między sobą, chyba jakaś sprzeczka. Nawet nie porównuje tego do piłki.
to czemu lkz jak dostawal alnie od rawicza czy krosna nie wyniosl sie z stadionu.przeciez prezentowal gorszy poziom sportowy niz teraz MOTOR...a na mecze chodizla porownywalan liczba osob.......jak tu wszyscy maja krotka pamiec.....bardzo krotka

Gdzie miał się przenieść ? Może na Sygnał, tam jest, a właściwie był minitor :).

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

Re: d

#46 Postautor: luCas » 26 września 2004, o 12:41

rks pisze:to czemu lkz jak dostawal alnie od rawicza czy krosna nie wyniosl sie z stadionu.przeciez prezentowal gorszy poziom sportowy niz teraz MOTOR...a na mecze chodizla porownywalan liczba osob.......jak tu wszyscy maja krotka pamiec.....bardzo krotka

Hehehe inteligencja kibicow pilkarskich :twisted: :twisted: A gdzie LKÅ» mial sie przeniesc? Tor zuzlowy jest tylko jeden (chyba ze jeszcze ten w Glusku :lol:) a boisk troche wiecej :lol: Serpentyny w czasie biegow zdarzaja sie b.rzadko, przewaznie leca juz PO zakonczeniu biegu...

MOTOR wypad na kresowa, tam przynajmniej niczego nie da sie zniszczyc :lol: :twisted:
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#47 Postautor: Erwin » 26 września 2004, o 14:30

istred pisze:
na meczu polecilao z 5 butelek i to na to zuzlowy.jak dobrze pamietam na zuzlu u nas to norma wiec powinno sie zmakonac staion na mecze zuzlowe.

Norma :shock: ? Oprócz mecz z Gorzowem nie pamiętam kiedy poleciały butelki na tor, a chodzę już parę dobrych lat.

Nie da się ukryć, że na ostatnim meczu z Rzeszowem kilka butelek znalazło się na torze, to jednak sprawka gości, których "(naj)lepsza" drużyna uległa słabym koziołkom :twisted:

Awatar użytkownika
Przemas
Szkółkowicz
Kontakt:

#48 Postautor: Przemas » 26 września 2004, o 15:13

A mi sie marzy zeby tż-cik awansował do ekstraligi a Motor do 2 ligi i wszyscy beda zadowoleni :P

Awatar użytkownika
Gretzky

#49 Postautor: Gretzky » 26 września 2004, o 18:16

PRZEMAS pisze:A mi sie marzy zeby tż-cik awansował do ekstraligi a Motor do 2 ligi i wszyscy beda zadowoleni :P

wiekszosci kibicow to sie marzy aby to nastapilo jeszcze w tym sezonie :D

rks

g

#50 Postautor: rks » 26 września 2004, o 21:58

ja powtorzse raz kolejny jestem PRZECIW bandytom na stadionach .uwazam ze nalezy ich tepic.ale nie moze byc tak ze normlani kibcie chcay 2 ligi w lublinie placili za to.np zamykanie stadionow czy brakiem remontu czy sama slawa ze kibic motoru to bandyta bo to bzdura.bo debile ktorzy ccha sie ponawalac i maja akurat na sobie szlaik motoru to nie kibice.i jestem przeciwko niekotrym tu osob gadajacym w stylu wywalic pilke ze stadionu to tak samo moznaby wywalic zuzel.czy reczna z mosiru.bo nie ma ani jednego obiektu w tym meiscie chdocby os rednich warunkach do kibicowania.ja chce ekstarligi zuzla i pilki czy chcocby 2 ligi pilki.tak samo jak ejstem za tym aby odbudoiwala sie potega recznje.po ejstem z lublina tak jak tu wsyzcy.wiec skonczmy to szczucie sie nawzajem tylko dopingujmy druzyny i tepmy debili mieniacyh sie kibicami motoru