Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Mam wrażenie że z tej wygranej trójki akurat teraz my wyglądamy najlepiej. Nawet jak Jack wróci na półfinały zastanowiłbym się nad wariantem z Matim na rezerwie. To się sprawdza. A niewiadomo w jakiej Jack będzie formie
Gelo pisze:Mam wrażenie że z tej wygranej trójki akurat teraz my wyglądamy najlepiej. Nawet jak Jack wróci na półfinały zastanowiłbym się nad wariantem z Matim na rezerwie. To się sprawdza. A niewiadomo w jakiej Jack będzie formie
Tylko,że rezerwowy może raz zastapić juniora a to trochę ryzyko.
Moim zdaniem każdy teraz będzie patrzeć, żeby uniknąć nas w półfinale. Szczególnie Rusko, bo oni mają kartę w ręce
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2023, o 21:21 przez kibicLBN, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Nie no przy pełnym składzie Cierniak pod 8/16 nie ma sensu, bo ma gwarantowane tylko 2 biegi, a Bańbor z Grzelakiem muszą pojechać 4 razy.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Zakładasz że to będzie Jack jeden do jeden? Ale jeżeli miałby jechać Grzelak to oczywiście bez sensu
nawet jak nie będzie, to chyba lepszy on niż dodatkowy bieg dla Bańbora/Grzelaka?
Myślę, że na juniorów Apatora to możemy dać szansę debiutu wychowankowi. Nie wiem który tam jest teraz lepszy, Jaworski czy Grzeszczyk. A nuż trafimy drugiego Małkiewicza. A Grzelak nie rokuje. Dziś to kryminał, jak 16 latek świeżo po licencji albo jeszcze przed.
Grzeszczyk nie może, bo 16 lat skończy w listopadzie.
ale tutaj nie ma co zakładać. Nawet jeśli Jack nie będzie Jackiem 2.0, to chyva żeby lepiej jechał on, niz Bańbor czy Grzelak. A Cierniak z numeru juniorskiego i tak dwa razy moze jechać za senioraGelo pisze:Zakładasz że to będzie Jack jeden do jeden? Ale jeżeli miałby jechać Grzelak to oczywiście bez sensu
A jeśli Jack będzie jechać swoje, lub nawet trochę gorzej na poziomie 6-8 pkt, to po prostu tracimy start Cierniaka.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
papi pisze:nawet jak nie będzie, to chyba lepszy on niż dodatkowy bieg dla Bańbora/Grzelaka?
Bieg z Affeltem za minus osiem to rzecz niewybaczalna. Grzelak nie powinien już pojechać dla Motoru żadnego wyścigu.
no dlatego Cierniak pod 8 przy dyspozycyjnym Jacku to zły pomysł, oznacza on że Bańbor i Grzelak jadą po 2 biegi. Tego nawet nie ma co rozważać
Gelo pisze:Bieg z Affeltem za minus osiem to rzecz niewybaczalna. Grzelak nie powinien już pojechać dla Motoru żadnego wyścigu.
Ostatni raz kiedy nasz zawodnik mnie tak zdenerwował to było gdy Jamróg przegrał z Tonderem a Griszę wykluczyli za przejechanie linii toru.
kibicLBN pisze:Moim zdaniem każdy teraz będzie patrzeć, żeby uniknąć nas w półfinale. Szczególnie Rusko, bo oni mają kartę w ręce
Częstochowa ma w zasięgu kuchenne drzwi do finału i pewnie oni akurat nie będą kalkulować, bo Wrocław ich za mocno obił ostatnim razem. Może we Wrocławiu mogą wyjść z założenia, że lepszy Lublin bez Holdera teraz niż ew. później i w pełnym składzie.
Tymczasem spośród faworytów tylko Lublin ma na tę chwilę okrojony skład, a wśród przegranych tylko Toruń ma pełny, bo Holder w Lesznie jest i chyba pozostanie luką w składzie. Myślę, że nawet pogubiony Apator powinien zrobić w Lublinie więcej punktów niż przetrzebiona Stal w Częstochowie, więc jeśli Wrocław awansuje i nie zmiażdży okrutnie Leszna i jeśli my też awansujemy to najpewniej spotkamy się w półfinale. Tym bardziej jeśli we Wrocławiu chcą zapolować na Motor właśnie teraz.
Ale to nie jest kwestia tego, kto bardziej chce, bo pod taśma staną też rywale, a oni również mają swój interes - przegrać jak najniżej.
Leszno we Wrocławiu zrobiło 38 pkt ( Wrocek chyba wtedy nie testował, ale pewności nie ma)
Toruń w Lublinie 31
Gorzów w Częstochowie 45
Oczywiście teraz nie będzie Thomsena, więc zadanie dla Stali dużo trudniejsze, bo Fajfer, Jasiński i Paluch będą musieli wspiąć się na wyżyny. Ale skoro Czewa nawet z Grudziądzem u siebie męczyła się niemiłosiernie, to naprawdę nie co skazywalbym Stali na sromotną porażkę.
Leszno we Wrocławiu zrobiło 38 pkt ( Wrocek chyba wtedy nie testował, ale pewności nie ma)
Toruń w Lublinie 31
Gorzów w Częstochowie 45
Oczywiście teraz nie będzie Thomsena, więc zadanie dla Stali dużo trudniejsze, bo Fajfer, Jasiński i Paluch będą musieli wspiąć się na wyżyny. Ale skoro Czewa nawet z Grudziądzem u siebie męczyła się niemiłosiernie, to naprawdę nie co skazywalbym Stali na sromotną porażkę.
A wiecie, że w obecnej sytuacji przegrana z Toruniem u siebie 42:48 daje nam pewny LL?
Zarówno Motor jak i Sparta zapewne wolałyby się spotkać w finale. Jednak w rewanżach nikt nie będzie kalkulował. Każda z przegranych dzisiaj drużyn walczy o lucky loosera, więc musimy wygrać możliwie najwyżej z Apatorem, licząc że to Włókniarz nie nastuka więcej punktów u siebie…
Flagg pisze:Ale to nie jest kwestia tego, kto bardziej chce, bo pod taśma staną też rywale, a oni również mają swój interes - przegrać jak najniżej.
Ojtam od razu chcieć nisko przegrać, kiedy w teorii można nawet wygrać i zarobić. Faktycznie jednak, z Toruniem u nas to może być różnie, skoro poprzednim razem był łomot, później nas ograli, później ponoć kilku od nich się ogarnęło, a teraz przegrali gładko u siebie nawet pomimo 5:0 na tacy. U nich wówczas brakowało Lewandowskiego, u nas Kubery i książeczki Grzelaka. Teraz zabraknie pewnie Holdera. Poprzedni wynik to ponoć była lekka aberracja, z tym że może jednak właśnie nie.
Gorzów w Czewie? - strasznie krótki kocyk tam będą mieć, o ile ktoś nie zgasi światła albo nie zbronuje toru to ciężko mi sobie wyobrazić godny wynik Gorzowa.
Leszno we Wrocławiu? - może i zakręcą się w podobnych okolicach, ale Wrocław ma tego Kevina, Leszno gorszą wersję Holdera i tu "chcenie" może być istotne, a zwłaszcza ew. brak chęci gospodarzy do nabijania punktów.
Ale to takie tam dywagacje bez sensu, wszystko się może obrócić o 179° przez jeden upadek, deszcz, plandekę albo jakieś bezprecedensowe cuda.
Raf pisze:A wiecie, że w obecnej sytuacji przegrana z Toruniem u siebie 42:48 daje nam pewny LL?
Nie jeżeli w którymś z pozostałych dwumeczów padnie remis. Pewny LL może mieć tylko Częstochowa, jeśli przegra 41-49.
Już widzę jak drużyny celują w konkretny wynik. Jak przed 15tym biegiem masz przegrać 5:1 to można sobie celować. Poza tym łatwo nie trafić. Za gruby chajs leży na torze.
Wszystkie trzy druzyny mają dokladnie ten sam cel - wygrac jak najwyzej i jechac 1/2 z LL. Nikt nie bedzie kalkulowac, czy lepiej trafić na Lublin bez Holdera teraz, czy później. Finał to finał. Masz minimum srebro. Więc nie będzie pewnie żadnej kalkulacji, tylko ciśnięcie do końca we wszystkich trzech meczach.
Mam nadzieję, że Holder wróci po ćwierćfinale... jeżeli jednak trafimy na Spartę wręcz musowo.
Ciekawe jak sytuacja z tą ręką bo czas goni. Półfinał już 27.08.
Ale na rewanż 10.09 to już chyba da radę?
Ale na rewanż 10.09 to już chyba da radę?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Kaman pisze:Mam nadzieję, że Holder wróci po ćwierćfinale... jeżeli jednak trafimy na Spartę wręcz musowo.
Musowo? Jak nie chcę nic mówić, ale nadgarstek odgrywa całkiem sporą rolę w żużlu. Jak nie będzie w stanie utrzymać kierownicy, to na pewno i tak pojedzie bo jakiś typ na forum napisał "musowo" ...
Jeszcze ma po drodze Cardiff. Nie sądzę żeby to odpuścił.
Haron90 pisze:Kaman pisze:Mam nadzieję, że Holder wróci po ćwierćfinale... jeżeli jednak trafimy na Spartę wręcz musowo.
Musowo? Jak nie chcę nic mówić, ale nadgarstek odgrywa całkiem sporą rolę w żużlu. Jak nie będzie w stanie utrzymać kierownicy, to na pewno i tak pojedzie bo jakiś typ na forum napisał "musowo" ...
Czytaj nie przejdziemy Sparty.