Baraż: Tż Sipma Lublin - Zkż Quick-mix Zielona Góra 52:38

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#26 Postautor: Lublin_Fan » 22 września 2004, o 23:51

Hmm mi nasuwa się taka refleksja. W ubiegłym roku Kołodziej szedł przez całą pierwszą ligę jak przecinak. Jeździł bajecznie. Unia awansowała, kupiła chłopakowi o wiele lepszy sprzęt a okazało się, że progresji wyników nie było.... Może zadyszka formy może coś nie tak? Ale przecież 21.04 w Lublinie na eliminacjach do IME szalał jak opętany. Na tym samym sprzęcie co w lidze.
Zatem wniosek z tego dla mnie jest tylko jeden :) Nie mamy szans. Może nazwiska Śwista, Kłopota i Huszczy nie rzucają na kolana, ale przy sprzęcie jaki posiadają - na naszych powinno wystarczyć.
obym się mylił

Pozdr.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#27 Postautor: mikas » 23 września 2004, o 01:02

Bez inwestycji w sprzęt, możemy w ogóle do baraży nie przystępować,bo nie mamy szans na podjęcie walki.Jeśli chcemy poważnie myśleć o zaatakowaniu Ekstraligi inwestycja w sprzęt jest warunkiem koniecznym.W innym wypadku obawiam się,że możemy mieć problem z wygraniem nawet na swoim torze. Wierzyć w wygraną przy odrobinie szczęścia trzeba, ale szczęściu trzeba też pomóc, inaczej nic z tego nie będzie.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Gość

#28 Postautor: Gość » 23 września 2004, o 07:36

Ja myślę, że w barażach będzie tragedia.
Zobaczycie, że na bank nie wyjdziemy z 75pkt w żadnym z meczy, ale zdobędziemy w nich powyżej 45 :D hehe.
Cieszy was to :twisted: ??

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#29 Postautor: Kiry » 23 września 2004, o 08:04

Jestem z Lublina, ale co do wyniku baraży to raczej przychylałbym się do wypowiedzi ludzi z Zielonej. Powiem nawet wiecej, teoretycznie TZ wygrywajac u siebie i 55-35 nie sądze ze byłby w stanie utrzymać przewage punktową. Miedzy e-liga a I-liga jest ogromna przepaść, szczególnie sprzetowa i to jest fakt

O ile jeszcze u siebie mamy szanse nawiazac walke, to w grodzie Bahusa cieżko bedzie wyjsc z ... 30, niestety. U siebie Swist, Okon, Klopot, Suchecki a nawet Huszcza są w stanie przywiesc od 10 oczek wzwyż.
W Lublinie najciezej bedzie ze Świstem i Okoniem. Powalczy Lee i na bank Suchecki. Reszta jest do objechania i tu widziałbym cien szansy na minimalne zwyciestwo.

Cale szczescie ze tak jest ulożony kalendarz ze pierwszy mecz jest u I-ligowca, bo ile osob przyszloby po laniu w pierwszym meczu barazowym :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Fazi

#30 Postautor: Fazi » 23 września 2004, o 09:34

O róznicy w jakości sprzętu między e-ligowcami a nami już wiele napisaliście. A ja chciałbym was zapytac, co z różnicami technicznymi wynikającymi z przepisów o rozgrywaniu meczów w ligach? Chodzi mi o osłony za tylnym kołem. Czy nasi żużlowcy będą musieli w barażach takie założyć, czy wszyscy pojadą bez? Pytam, bo do tej pory taka sprawa nas nie interesowała, a teraz chyba jest ważna. Czy ktoś z Was wie, co o tym mówią przepisy?

Awatar użytkownika
Fazi

#31 Postautor: Fazi » 23 września 2004, o 09:50

A co do samych barazy, to, abstrachując od samego wyniku, uważam, że klub nie jest przygotowany na ekstraligę.
Bo:
1. z teraźniejszym składem (z całym szacunkiem dla naszych sportowców za to, co zrobili w ostatnich dwóch sezonach - chwała im za to!) trudno by mysleć o utrzymaniu się w lidze.

2. sponsor, z jego dotychczasowym zaangażowaniem, tez nie jest e-ligowy, a nie wydaje mi się, żeby w razie ewentualnego awansu Sipma wyłozyła kasę na poziomie zespołów ekstraligowych. Chyba, że doszedłby jakiś naprawdę mocny sponsor, ale kto??? Lubelszczyzna, niestety do najbogatszych regionów nie należy. A jak nie ma kasy, to nie ma ani sprzętu, ani składu. Wystarczy, że jest kasa, to jest wszystko, łącznie z Mistrzostwem Polski (Unia Tarnów).

3. Infrastruktura. To przecież wstyd! Nawet w porównaniu z innymi stadionami I-ligowymi, a nie mówiąc już o e-ligowych! Niestety, miasto ma gdzieś remont stadionu, a kluby (Motor i TŻ) nie wyłozą przecież kasy na remont czegoś, co nie jest ich własnością, to zrozumiałe.

Z uwagi na to, co napisałem powyżej, uważam, że, niestety, ale jeszcze teraz do ekstraligi nam daleko. A to wielka szkoda, bo przecież każdy kibic chciałby oglądać rozgrywki na najwyższym poziomie. Ale to jest moje zdanie, może inni są większymi optymistami.
Ale na barażach, oczywiście, będę i, jak zawsze zedrę gardło dopingując naszych żuzlowców.
Pozdro,
Fazi

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#33 Postautor: yamahaR1 » 23 września 2004, o 10:17

Mam nadzieje że będzie ładna pogoda bo ja to przyjde nawet jakby śnieg padał, ale jak będzie zimno to za dużo ludzi niestety na stadion nie zawita.
Mam jeszcze 2 pytania :
1. czy miasto coś zrobi wokół tego meczu ? jakaś promocja,reklamy (prasa,radio,TVL w końcu k**a od czego jest ta tv regionalna)?przydałoby sie w końcu to jakby nie patrzeć najważniejsze wydarzenie ostatnich lat w tym sporcie w Lublinie
2. co na meczach robi prezydent Lublina ?czy on jest ślepy i nie widzi jak wygląda ten stadion? w końcu to jest niby stadion miejski i nie wstyd mu, że polsat sport pokaże stadion całej Polsce ? te 50tys. które obiecał na baraże to jednak troche za mało żeby mieć jakiś kontakt z e-ligowcami niech chociaż jakiegoś dodatkowego sponsora załatwi
Jak narazie to chyba tylko ......Jeleniewski ma sprzęt do walki, Rempała podobno pożyczał sprzęt od braci ,a kto go objechał? Jeleń jako jedyny. Jeżeli patrzeć obiektywnie to Okoniewski w porównaniu z np. Piszczem ma rakiete, ale jest jeszcze czas na inwestycje a poza tym zdażają się czasem defekty i to w najlepszym nawet sprzęcie, tego się przewidzieć nie da.Faworytem nie jesteśmy ale może być różnie tym bardziej że przy złej pogodzie nawet w Zielonej Górze tor może nie być aż takim atutem gospodarzy pozdr

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#34 Postautor: yamahaR1 » 23 września 2004, o 10:45

najbardziej mi szkoda Frankowa bo sprzęt ma kiepski.Widać nawet że chce walczyć wygina sie na tym motocyklu, próbuje coś nadrobić techniką ale nie za dużo może zrobić. Wszyscy wiemy jaki on ma potencjał,jakby miał sprzęt na poziomie Okoniewskiego to w barażach spokojnie by go objeżdżał. Chociaż z drugiej strony jak już spuścimy zielonke do niższej ligi :twisted: to chętnie bym widział Okonia w naszej drużynie

Awatar użytkownika
fLiGiErT_MiSzCz

#36 Postautor: fLiGiErT_MiSzCz » 23 września 2004, o 10:58

gratuluje awansu do barazy i zycze szczescia w nich
pzdr
Obrazek

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#37 Postautor: Prymus » 23 września 2004, o 11:21

Fazi pisze:2. sponsor, z jego dotychczasowym zaangażowaniem, tez nie jest e-ligowy, a nie wydaje mi się, żeby w razie ewentualnego awansu Sipma wyłozyła kasę na poziomie zespołów ekstraligowych. Chyba, że doszedłby jakiś naprawdę mocny sponsor, ale kto??? Lubelszczyzna, niestety do najbogatszych regionów nie należy. A jak nie ma kasy, to nie ma ani sprzętu, ani składu. Wystarczy, że jest kasa, to jest wszystko, łącznie z Mistrzostwem Polski (Unia Tarnów)..

Nie wiem ile masz lat ale jak znam zycie browar juz walisz. Nic Ci do glowy naprawde nie przyszło??
Przeciez Perła jest gigantem w porównaniu z Simpą!
Inna sprawa tylko w tym, czy bedzie chciala zainwestowac.
Ale z tego co widzialem zaczela sie juz reklamowac w ogolnopolskiej telewizji, wiec moze...
Obrazek

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#38 Postautor: Lublin_Fan » 23 września 2004, o 11:28

Ja dodam,że w Gorzowie Strabag dał 400 tyś, tak samo jaki i Telenet. Czyli łącznie 800 tyś od dwóch firm. Przy czym część tej kasy poszła na spłatę długów zrobionych jeszcze w elidze.
A Marma sypnęła 300 tyś, ale była to kwota tylko na baraże. Ile dali wcześniej - tego nie wie nikt.

Moim zdaniem jeśli klub nie zafunduje zawodnikom profesjonalnego tuningu to oni sami nie zrobą tego na pewno. w przypadku ewentulnego awansu połowa zawodników wylatuje z Lublina więc po co pakować im kasę na 2 mecze. Nonsens.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#39 Postautor: Łoptymista » 23 września 2004, o 12:13

Róznica między Sipmą, a Perła jest jeszcze jedna i nie sprowadza się tylko do potencjalnych klientów.
To Sipma daje kasę na klub... O perełce jako sponsorze możemy sobie tylko pomarzyć. Pewnie że wscyscy by chcieli, zeby browar dał powiedzmy te 600 tysięcy, ale z tego nic nie wynika. nie wiem czy Perła ma jaką strategię marketingowa (pewno ma), i nie wiem czy jest w niej wspoeranie lokalnego klubu zuzlowego (pewno NIE).

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#40 Postautor: Prymus » 23 września 2004, o 12:24

Bimmer pisze:
Prymus pisze:Przeciez Perła jest gigantem w porównaniu z Simpą!

W porównaniu z kim? :shock:

Oj tak jakos mi sie szybko napisało.. :oops:
Obrazek

chudziutki

Witam was z Zielonej Gory

#41 Postautor: chudziutki » 23 września 2004, o 12:25

No coz tak jakos wyszlo ze jezdzimy w barazach. Lubie Wasz zespol i szczerze zycze powodzenia, ale patrzac realistycznie to macie male szanse na pokonanie ZKZ. Zielona jest teraz na fali. Swist z Okoniem maja bardzo dobra forme, na Lee tez mozemy liczyc bo wiadomo ze to on z zagranicznych u nas pojedzie. Mimo wszystko zapowiadaja sie dobre mecze o e-lige. Pozdrowienia z Zielonej!
KURMANEK, NA ZAWSZE W NASZEJ PAMIECI

Zygfryd

#42 Postautor: Zygfryd » 23 września 2004, o 13:34

w Lublinie
MOTOR FALUBAZ

Franków 7 Huszcza 5
Trumiński 6 Kłopot 9
Knapp 9 Åšwist 10
Piszcz 6 Richardson 11
Karlsson 10 Okoniewski 8
Stachyra 0 Suchecki 4
Jeleniewski 4 Marcinkowski 1
razem 42 48

w Zielonej Górze

Huszcza 8 Franków 4
Kłopot 11 Trumiński 3
Åšwist 13 Knapp 6
Richardson 10 Piszcz 4
Okoniewski 13 Karlsson 9
Suchecki 6 Stachyra 0
Marcinkowski 1 Jeleniewski 2
razem 28 62

no i wszystko jasne 8)

Gość

#43 Postautor: Gość » 23 września 2004, o 14:07

Zygfryd pisze:w Lublinie
MOTOR FALUBAZ

Franków 7 Huszcza 5
Trumiński 6 Kłopot 9
Knapp 9 Åšwist 10
Piszcz 6 Richardson 11
Karlsson 10 Okoniewski 8
Stachyra 0 Suchecki 4
Jeleniewski 4 Marcinkowski 1
razem 42 48

w Zielonej Górze

Huszcza 8 Franków 4
Kłopot 11 Trumiński 3
Åšwist 13 Knapp 6
Richardson 10 Piszcz 4
Okoniewski 13 Karlsson 9
Suchecki 6 Stachyra 0
Marcinkowski 1 Jeleniewski 2
razem 28 62

no i wszystko jasne 8)

Chyba raczej :

W Lublinie:

Franków 8 Huszcza 4
Trumiński 6 Kłopot 3
Knapp 10 Åšwist 11
Piszcz 8 Richardson 10
Karlsson 12 Okoń 9
Stachyra 1 Suchecki 2
Jeleniewski 6 Marcinkowski 0

Gość

#44 Postautor: Gość » 23 września 2004, o 14:19

Właśnie o tym pisałem Bimmer w swoich typowaniach , Lee wykreci komplet ! (2,2,2,2,2,) czyli 10 ptk.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#45 Postautor: Maxx » 23 września 2004, o 16:19

Temat jest krótki, jeśli znajdzie się kasa na remonty silników to będzie można myśleć o korzystnym wyniku dwumeczu. Tyle tylko, że trzeba na to naprawdę sporo kasy. Miejmy jednak nadzieję, że nasz łebski Dyrektorek i na to znajdzie lekarstwo :twisted:

Awatar użytkownika
Maciek
Szkółkowicz
Kontakt:

#46 Postautor: Maciek » 23 września 2004, o 17:37

Co dyrektor wymysli to zalezy od sponsorow czy beda remonty czy nie :evil:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

max3
Zawodowiec

#47 Postautor: max3 » 23 września 2004, o 19:11

Po co remontowac nie wiele to da ,po prostu trzeba pozyczyc silnik na baraz kierunek Wroclaw.Koszt pozyczenia okolo 2000zl na mecz.

rob7
Senior

#48 Postautor: rob7 » 23 września 2004, o 20:02

własciwy kierunek,Wrocław będzie już po sezoniie, kasa im się przyda
a Franek na sprzęcie Gapy albo Miśka będzie nie do objechania
a przeciez jzdzili razem w Pile mozna próbować

rob7
Senior

#50 Postautor: rob7 » 23 września 2004, o 20:53

to jeśli w klubie nie ma 4x2500=10 000 to o jakiej walce o e-lige my mówimy?