Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Ta dyscyplina sportu bez hałasu nie ma żadnego sensu, kropka. Trudno to uzasadnić, ale nie sądziłem, że kiedykolwiek trzeba to będzie robić na forum żużlowym :)
- tezetomaniak
- Trener
truskawa pisze:I chodzi chyba o to żeby kibiców było więcej, a nie mnie.
W Lublinie to pewnie lepiej jakby było mniej :) A już na pewno nie potrzeba na trybunach ludzi, którym przeszkadza i tak już wykastrowany dźwięk silników motocyklowych.
Torsen pisze:Ta dyscyplina sportu bez hałasu nie ma żadnego sensu
To by uzasadniało dlaczego pasjonuje się nią jedynie parę osób na ziemi, tej ziemi, co jednak oczywiście nie jest prawdą, bo chodzi o ściganie, a nie lepszy hałas.
Gdy robiono pierwsze przymiarki do VARu w piłce nożnej, a raczej postulowano jego wprowadzenie, władze światowej piłki twierdziły że błędy sędziowskie są częścią widowiska i z tego powodu nie zastąpią ich technologią. W tym przypadku jest podobny poziom argumentacji.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Nie wszystko na tym świecie musi być dla każdego. Więcej nie znaczy lepiej. Wszystko to idzie w złym kierunku - każdemu musi pasować, każdy musi mieć po równo. Albo jesteś fanem żużla i wszystkiego, z czym ten sport jest związany, albo szukasz sobie sportu bardziej odpowiadającego twoim gustom. Stanowcze nie spłacaniu i kastrowaniu wszystkiego tylko po to, aby każdemu się podobało.
Ale kto powiedział, że elektryczne motocykle nie będą hałasować? :)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
truskawa pisze:To by uzasadniało dlaczego pasjonuje się nią jedynie parę osób na ziemi
Czy Ty naprawdę chcesz nam wmówić, że gdyby motocykle żużlowe były cichsze/nie emitowałyby hałasu, to liczba kibiców w innych krajach by drastycznie wzrosła? :D :D :D
Motor mocnyj!
Cooper pisze:Ale kto powiedział, że elektryczne motocykle nie będą hałasować? :)
Za gówniarza wkładało się kawałek plastiku między ramę tylnego trójkąta a mocowanie torpeda w rowerze. Może i tu by się przyjęło?
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
ravajas pisze:Cooper pisze:Ale kto powiedział, że elektryczne motocykle nie będą hałasować? :)
Za gówniarza wkładało się kawałek plastiku między ramę tylnego trójkąta a mocowanie torpeda w rowerze. Może i tu by się przyjęło?
ale to dalej będzie robić hałas a chodzi o to ,żeby cicho było to na meczach będzie nas więcej. Oczywiście ,że nikt z chodzących aktualnie na mecze nie zrezygnuje tylko dlatego ,że będzie cicho taką mam koncepcję .
Nie wierzę, na forum żużlowym - że jest za głośno?
Jak wprowadzili nowe tłumiki był dramat ,do tej pory tęsknię za starym dźwiękiem .
Jak wprowadzili nowe tłumiki był dramat ,do tej pory tęsknię za starym dźwiękiem .
never ride faster than your angel can fly
- niespokojny
- Trener
Bez halasu to nie ma sensu. Ten halas po prostu wzmacnia przekaz, wg mnie np. Nawet teraz to juz nie to samo co bylo na starych tlumikach. Nie dosc ze ciszej to jeszcze mniej zapachu.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Ja zapachem. Co się stało z zapachem ?
Żużel bez ryku motocykli i zapachu i pyłu na twarzy może dla mnie nie istnieć, choćby nie wiem jak bardzo zacięta i interesująca była sama rywalizacja. Mówiąc krótko mam w dupie taki żużel.
Przecież jak za dzieciaka poszedłem na Zygmuntowskie, a potem zobaczyłem jakąś transmisję tv to przed telewizorem czułem tę woń, a pył muskał mnie po twarzy.
Zaraz równie dobrze jak żużel będzie mi się oglądało zawody w koszeniu trawników.
Żużel bez ryku motocykli i zapachu i pyłu na twarzy może dla mnie nie istnieć, choćby nie wiem jak bardzo zacięta i interesująca była sama rywalizacja. Mówiąc krótko mam w dupie taki żużel.
Przecież jak za dzieciaka poszedłem na Zygmuntowskie, a potem zobaczyłem jakąś transmisję tv to przed telewizorem czułem tę woń, a pył muskał mnie po twarzy.
Zaraz równie dobrze jak żużel będzie mi się oglądało zawody w koszeniu trawników.
"Metanol spalany z domieszką oleju rycynowego daje ten charakterystyczny dla żużla zapach"
Ponoć tego oleju już się nie uzywa i stąd brak charakterystycznego zapachu a i ja tęsknię za starymi tłumnikami.
Ponoć tego oleju już się nie uzywa i stąd brak charakterystycznego zapachu a i ja tęsknię za starymi tłumnikami.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
truskawa pisze:Torsen pisze:Ta dyscyplina sportu bez hałasu nie ma żadnego sensu
To by uzasadniało dlaczego pasjonuje się nią jedynie parę osób na ziemi, tej ziemi, co jednak oczywiście nie jest prawdą, bo chodzi o ściganie, a nie lepszy hałas.
Gdy robiono pierwsze przymiarki do VARu w piłce nożnej, a raczej postulowano jego wprowadzenie, władze światowej piłki twierdziły że błędy sędziowskie są częścią widowiska i z tego powodu nie zastąpią ich technologią. W tym przypadku jest podobny poziom argumentacji.
Ale argument z d*py, co ma piernik do wiatraka? Na błędy sędziowskie narzekała większość. Na hałas w żużlu takie ewenementy jak Ty, a wręcz większości podoba się ten dźwięk!
Może e-liga załatwić to regulaminowo - określając parametry na olej i dopuszczając tylko rycynę :)
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
niespokojny pisze:Nawet teraz to juz nie to samo co bylo na starych tlumikach. Nie dosc ze ciszej to jeszcze mniej zapachu.
Prawdę mówiąc dla mnie dźwięk po wprowadzeniu nowych tłumików był nie do odróżnienia od poprzedniego. Przy czym słuch nie jest moim najmocniejszym zmysłem. Zwykle słyszę to co chcę usłyszeć ;)
Nie wyobrażam sobie żużla na silnikach elektrycznych. Jedynym słyszalnym dźwiękiem byłaby chyba szpryca. No i wrzaski kibiców, może i dobrze, że obecnie zagłuszane przez ryk silników. Do szkolenia adeptów elektryki mogą się nadać, ale nie do wyczynowej rywalizacji. Likwidacja silników na metanol to byłby krok w przepaść, nad którą żużel i tak już dzisiaj stoi.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Jak wprowadza silniki elektryczne, to u nas "Jaki tu spokój" będzie lecieć po każdym biegu :D
Automatycznie będziemy co bieg "Je*ać Falubaz"?
Coś słychać o dzisiejszym SGP? Wczoraj w zapowiedzi na Eleven mówili, że jest ryzyko przełożenia na Niedzielę i wtedy Sparta jedzie w Krośnie bez Kowalskiego.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
blajar pisze:Coś słychać o dzisiejszym SGP? Wczoraj w zapowiedzi na Eleven mówili, że jest ryzyko przełożenia na Niedzielę i wtedy Sparta jedzie w Krośnie bez Kowalskiego.
Trening odwolali zeby tor przykryc. Reszta w rekach Boga :)
go! pisze:blajar pisze:Coś słychać o dzisiejszym SGP? Wczoraj w zapowiedzi na Eleven mówili, że jest ryzyko przełożenia na Niedzielę i wtedy Sparta jedzie w Krośnie bez Kowalskiego.
Trening odwolali zeby tor przykryc. Reszta w rekach Boga :)
Siły wyższej! Zaraz będzie debata o jakiego chodzi ;)
Sprawdziłem na szybko prognozy pogody. Wszystkie (z wyjątkiem yr.no) zapowiadają w Gorzowie stabilne opady ~1,5 mm do godziny 22-23. Jutro na cały dzień prognozowana jest dobra pogoda, więc seniorzy wystartują na bank. Ciekawe co z juniorami. Na sobotę ich przecież nie przełożą, bo trudno sobie wyobrazić, że tor wytrzyma 46 wyścigów jednego dnia. Nie mówiąc o personelu organizującym imprezę.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Termin rezerwowy SGP 2 to niedziela.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Plandeka w Gorzowie zdjęta 3 godziny temu, a oni dalej nie potrafią poradzić sobie z torem :)
Ale to w Polsce B i Lublinie jest problem że bo plandeka niby przecieka i trzeba AZ niemal dwóch godzin, żeby po jej zdjeciu doprowadzić tor do porządku :)
Ale to w Polsce B i Lublinie jest problem że bo plandeka niby przecieka i trzeba AZ niemal dwóch godzin, żeby po jej zdjeciu doprowadzić tor do porządku :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
W dodatku robia GP więc całkiem porażka.
Długo będziemy udowadniać że tam jest gnój a stolica speedwaya jest na Lubelszczyźnie
Długo będziemy udowadniać że tam jest gnój a stolica speedwaya jest na Lubelszczyźnie
never ride faster than your angel can fly