Apator Toruń - Motor Lublin 46:44 (21.05.2023)
Re: Apator Toruń - Motor Lublin, 21.05.2023, 19:15
O proszę panuleszke brakowało dociśnięcia do bandy Lindgrena… czyli jakby Lampart docisnął mocniej Freddiego i go połamał to przynajmniej „zawodnik w kasku niebieskim” byłby wykluczony. Super
Czasami coś napisze
Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!
Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!
Ale jak w ogóle można uzasadniać tym, że Lindgren wjechał tam gdzie nie było miejsca? Było. Skoro wjechał to tym samym udowodnił, że to miejsce było.
Przecież brak logiki aż bije po oczach.
Przecież brak logiki aż bije po oczach.
Istred, oglądasz żużel od lat, a piszesz jakbyś pierwszy pierwszy raz widział kontakt między zawodnikami. Żaden przepis nie każe zostawiać miejsca, ja przynajmniej nigdy o niczym podobnym nie słyszałem. Zamykanie bramy to żużlowa codzienność, a Ty powołujesz się na ludzką przyzwoitość?
na moje to tego przepisu nie ma od jakichś 20 lat, kiedy przestano rysować linię :)
Flagg pisze:Z drugiej strony, ja bym wykluczył w 2 biegu Bańbora. Na powtórkach było widać wyraźnie, jak niemal od razu po starcie zjeżdża ze swojej linii toru i wjeżdża na gor Affelta. A zdaje się do 30 megtra zawodnicy aja obowiazek trzymać sie swojej linii. Chyba że coś się w tej kwestii zmieniło.
na moje to tego przepisu nie ma od jakichś 20 lat, kiedy przestano rysować linię :)
Jeśli Lampart nie słyszał i nie widział Lindgrena CO NAJMNIEJ od połowy prostej, to powinien się udać na badania lekarskie. Wsadził w płot gościa wiedząc, że jest obok. Zamykać plot można ale do czasu gdy przy nim jest drugi zawodnik. Dociskanie do płotu to nie jest jego zamykanie, tylko bandyterka. Skandaliczna decyzja.
Być może :)
Ale mimo wszystko, Banbor nie jedzie "naturalnie". Zdecydowanie za wcześnie zaczyna "skręcać" w stronę Affelta. Sytuacja podobna do tej z wcześniejszego meczu, gdzie Fajfer zdecydowanie za wcześnie zaczyna zjeżdżać i nadziewa się na Vacula
Ale mimo wszystko, Banbor nie jedzie "naturalnie". Zdecydowanie za wcześnie zaczyna "skręcać" w stronę Affelta. Sytuacja podobna do tej z wcześniejszego meczu, gdzie Fajfer zdecydowanie za wcześnie zaczyna zjeżdżać i nadziewa się na Vacula
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
papi pisze:Istred, oglądasz żużel od lat, a piszesz jakbyś pierwszy pierwszy raz widział kontakt między zawodnikami. Żaden przepis nie każe zostawiać miejsca, ja przynajmniej nigdy o niczym podobnym nie słyszałem. Zamykanie bramy to żużlowa codzienność, a Ty powołujesz się na ludzką przyzwoitość?Flagg pisze:Z drugiej strony, ja bym wykluczył w 2 biegu Bańbora. Na powtórkach było widać wyraźnie, jak niemal od razu po starcie zjeżdża ze swojej linii toru i wjeżdża na gor Affelta. A zdaje się do 30 megtra zawodnicy aja obowiazek trzymać sie swojej linii. Chyba że coś się w tej kwestii zmieniło.
Zamykanie bramy polega na dojechaniu do płotu w sytuacji, gdy rywal napędza się po zewnętrznej ale JEST Z TYŁU. Zamykanie bramy do nie jest wciskanie zawodnika w płot. To jest żużlowy bandytyzm.
A regulamin akurat w kwestii wykluczeń jest prosty. Wykluczony jest ten zawodnik, który doprowadził do przerwania wyścigu. I tu sytuacja również jest oczywista. Lampart uderzył w Lindgrena i doprowadził do jego i swojego upadku, a w konsekwencji do przerwania wyścigu.
ja tam nie widziałem uderzenia w Lindgrena, zahaczyli się rękami, a że Lindgren był z tyłu i to on atakował to został wykluczony (spowodował przerwanie wyścigu)
W momencie wypadku Lindgren był przed Lampartem.
Przecież pierwszy kontakt nastąpił w momencie, jak Lampart delikatnie skontrował motocykl i walnął tylnym kołem w tylne koło Lindgrena, bo "chciał się odbić od bandy"
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Trochę żałuję, że Benz nie zadał Wiktorowi pytania w stylu: "Wiktor, dlaczego chciałeś się odbić od bandy, a odbiłeś się od Fredki?". Na bank padłaby odpowiedź "Nie wiem, nie zastanawiałem się nad tym" :D
Zdecydowanie więcej można wymagać od Znarzlika. Kontrakt wart miliony i w 15 biegu daje ciała? Żart?
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Flagg pisze:Przecież pierwszy kontakt nastąpił w momencie, jak Lampart delikatnie skontrował motocykl i walnął tylnym kołem w tylne koło Lindgrena, bo "chciał się odbić od bandy"
Lampart skontrował motocykl w momencie kontaktu ręka w rękę obu zawodników. Fredrik był dużo szybszy, ale to on spowodował przerwanie biegu, niestety. Tu nie ma wielkiej kontrowersji, decyzja sędziego 50/50, ja też bym wykluczył Lindgrena. Ale ja się nie znam.
To jest sport. Trudno. Taki wynik przewidywałem nie spodziewałem się tylko że tym kto spieprzy będzie mistrz świata. W takich momentach zaczynam tęsknić za ubiegłorocznym dna drużyny. I ten ból dupy po odejściu Mikkela w takich momentach jak teraz okazuje się zasadny.
No i przywieźli go na 1:5 w nic nie znaczącym meczu. Prawda.
Poczekajmy do końca sezonu, mogę postawić 5 złotych, że Bartek da nam jeszcze wiele radości w pozostałych 15 biegach w tym sezonie.
Poczekajmy do końca sezonu, mogę postawić 5 złotych, że Bartek da nam jeszcze wiele radości w pozostałych 15 biegach w tym sezonie.
Dobrze, że teraz, a nie w play-off, bo ten nasz ból trzaskającej dupy będzie słychać nad morzem i w Bieszczadach.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Klops1 pisze:No i przywieźli go na 1:5 w nic nie znaczącym meczu. Prawda.
Znaczącym. W ewentualnym finale ze Spartą to oni będą mieli przewagę przy ewentualnym remisie.
Gelo pisze:To jest sport. Trudno. Taki wynik przewidywałem nie spodziewałem się tylko że tym kto spieprzy będzie mistrz świata. W takich momentach zaczynam tęsknić za ubiegłorocznym dna drużyny. I ten ból dupy po odejściu Mikkela w takich momentach jak teraz okazuje się zasadny.
Luz. Zmarzlik zawalił w ostatni wyścigu, MM był się rozbił już na próbie toru.
Taki żarcik, bo obu lubie ;)
KrzyczącyK1b1c pisze:Klops1 pisze:No i przywieźli go na 1:5 w nic nie znaczącym meczu. Prawda.
Znaczącym. W ewentualnym finale ze Spartą to oni będą mieli przewagę przy ewentualnym remisie.
Wejdźmy więc do finału i wygrajmy
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Klops1 pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:Klops1 pisze:No i przywieźli go na 1:5 w nic nie znaczącym meczu. Prawda.
Wejdźmy więc do finału i wygrajmy
A jeśli Sparta wygra po remisie 90:90 to nie zaliczymy jej mistrzostwa?
Będziemy "moralnym mistrzem" :)
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Dobra będzie ciekawiej w lidze. W Toruniu jeszcze przegra i włókniarz i Sparta. Wspomnicie moje słowa
Ge(L)o pisze:Flagg pisze:Przecież pierwszy kontakt nastąpił w momencie, jak Lampart delikatnie skontrował motocykl i walnął tylnym kołem w tylne koło Lindgrena, bo "chciał się odbić od bandy"
Lampart skontrował motocykl w momencie kontaktu ręka w rękę obu zawodników. Fredrik był dużo szybszy, ale to on spowodował przerwanie biegu, niestety. Tu nie ma wielkiej kontrowersji, decyzja sędziego 50/50, ja też bym wykluczył Lindgrena. Ale ja się nie znam.
A od tej bandy to w takim razie kiedy Lampart planował się odbić? Na szczycie łuku?
Tak czy siak, Istred już to napisał. Gdyby tam nie było miejsca, to Lindgren by tam nie wjechał. Lampart powinien był go zamknąć zanim Fredka dojechał na wysokość jego tylnego koła, lub nawet minimalnie później. Wtedy Fred musiałby zwolnić i miałby na to czas. . Tymczasem Lampart wpuścił go na długość całego motocykla. Co miał wtedy Fredka zrobić?
Więc skoro niemal na szczycie prostej był na równi z Lampartem, a nawet lekko przed nim, to znaczy, że miejsce było. A skoro Lampart majac zawodnika obok siebie wciąż poszerzał, to wbijał go w bandę. A za takie coś jest wykluczenie.
Lampart sam się wkopał mówiąc, że nie wiedział, że jest tam Lindgren. Nie wiedział, więc dalej poszerzał, choć nie powinien
Ostatnio zmieniony 21 maja 2023, o 23:06 przez Flagg, łącznie zmieniany 1 raz.
Sparta już wygrała w Toruniu i to zdecydowanie.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
RadeKas pisze:Sparta już wygrała w Toruniu i to zdecydowanie.
Umknęło mi:)
Toż Lesław wyjaśnił, Ferdek trącił łokietkiem Lamparta....
istred pisze:Gelo pisze:To jest sport. Trudno. Taki wynik przewidywałem nie spodziewałem się tylko że tym kto spieprzy będzie mistrz świata. W takich momentach zaczynam tęsknić za ubiegłorocznym dna drużyny. I ten ból dupy po odejściu Mikkela w takich momentach jak teraz okazuje się zasadny.
Luz. Zmarzlik zawalił w ostatni wyścigu, MM był się rozbił już na próbie toru.
Taki żarcik, bo obu lubie ;)
Zmarzlik spieprzyl cały mecz. Tak jak spieprzyl arcywazny ze Spartą, który ustawił sezon. Tak pozostałych nie spieprzył. W barwach Stali miewał w Toruniu słabe mecze. Ale niestety tęsknię za zeszłorocznym składem. Takie mecze jak dziś dają pożywkę krytykantom że Kuba spełniając fanaberię ściągnął Zmarzlika ale rozpieprzył fajną drużynę.