Stadion
Re: Stadion
Ten stadion nie powstanie przez najbliższe lata. Moge sie załozyc, ze nie powstanie do 2028. Jak przegram zakład, posypie głowę popiołem i postawie browara/flaszke chetnym, ktorzy twierdza inaczej. Miasto nie ma kasy - przyklad z ostatnich dni https://www.dziennikwschodni.pl/lotnisko/lotnisko-kosztuje-nas-coraz-wiecej,n,1000316468.html, do MOSIRu tez trzeba dokladac, wszedzie szukaja oszczednosci. Zaraz dojda protesty mieszkancow ze halas, ze sie kurzy albo ekolodzy cos wynajda. Cos tam ruszy przed wyborami zeby nabic sobie kapital wyborczy. Zgadzam sie z Cooperem, ze w dzisiejszych realiach mozna by bylo rozwazyc tuning Zygmuntowskich, tak zeby bylo chociaz te 15 tys, co nam powinno w zupelnosci wystarczyc.
Ale co tam można jeszcze stuningować ?
Proponuję schody. Że tam się nikt nigdy nie zabił to jest cud. I że ktoś ten stadion zaklepał pod kątem licencji to Kępa musiał grubo posmarować.
Proponuję schody. Że tam się nikt nigdy nie zabił to jest cud. I że ktoś ten stadion zaklepał pod kątem licencji to Kępa musiał grubo posmarować.
Cooper pisze:zgodny z wymogami krajowych i międzynarodowych federacji sportów motorowych, siatkówki, koszykówki, piłki ręcznej i lekkiej atletyki
Brakuje jeszcze tylko federacji pływackiej :)
A co z końmi?! Czy konie mnie słyszą?!
Ge(L)o pisze:Ale co tam można jeszcze stuningować ?
Ja na ten moment zadowolę się przywróceniem numeracji miejsc :>
dannie pisze:Ja na ten moment zadowolę się przywróceniem numeracji miejsc :>
Racja. Kupujac bilet czy karnet za gruby hajs powinno sie miec pewna miejscowke. A tak karnetowicze musza walczyc o dobre miejsce 2 h przed meczem. Mozna remont Zygmuntowskich robic etapami, zburzyc te ziemne trybuny i betonowe schody, zrobic metalowa konstrukcje lub cos a'la Krosno tylko pare rzedow wyzej.
Złoty pisze:dannie pisze:Ja na ten moment zadowolę się przywróceniem numeracji miejsc :>
Racja. Kupujac bilet czy karnet za gruby hajs powinno sie miec pewna miejscowke. A tak karnetowicze musza walczyc o dobre miejsce 2 h przed meczem. Mozna remont Zygmuntowskich robic etapami, zburzyc te ziemne trybuny i betonowe schody, zrobic metalowa konstrukcje lub cos a'la Krosno tylko pare rzedow wyzej.
W lubelskich warunkach niewykonalne w przerwie między sezonami.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Złoty pisze:dannie pisze:Ja na ten moment zadowolę się przywróceniem numeracji miejsc :>
Nie lepiej ziemne trybuny wykorzystać? Ja bym zainwestował w porządną trybunę główną z lożami VIp, garażem dla busow itd. Resztę bym zostawił bez zmiam, ewentualnie dobudował jakieś kible za trybuną od Bystrzycy. Wystarczy.
https://www.facebook.com/watch/?v=1308333476607370
Powstała już koncepcja nowego stadionu żużlowego wraz z wizualizacją.
Wygląda ładnie, ale pewnie nie doczekamy go i tak
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Robi wrażenie :) bardzo fajnie to wygląda
To już chyba czwarta koncepcja w ostatnich dziesięciu latach. Zwykłe mydlenie oczu.
Saeyl pisze:https://www.facebook.com/watch/?v=1308333476607370
Pięknie się prezentuje i na tym możemy zakończyć ;)
Ge(L)o pisze:To już chyba czwarta koncepcja w ostatnich dziesięciu latach. Zwykłe mydlenie oczu.
Mógłbyś podesłać 3 poprzednie?
Ja kojarzę jedną. Żużlowo-piłkarską na Zygmuntowskich sprzed 15 lat.
Jest gdzieś więcej szczegółów technicznych ?? Nigdzie nie mogę znaleźć takich fundamentalnych kwestii jak dach czy jest stały czy otwierany,jakie jest nachylenie dolnej trybuny po mniejsze pierdoły jak parking dla rowerów i hulajnogi.
A po co to komu potrzebne? Ładnie wygląda ten rysuneczek, kibice dadzą spokój na jakiś czas ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Cz@rek pisze:Jest gdzieś więcej szczegółów technicznych ?? Nigdzie nie mogę znaleźć takich fundamentalnych kwestii jak dach czy jest stały czy otwierany,jakie jest nachylenie dolnej trybuny po mniejsze pierdoły jak parking dla rowerów i hulajnogi.
Jest tyle co tutaj:
https://lublin.eu/lublin/przestrzen-mie ... 133,1.html
Jest otwarte spotkanie konsultacyjne, na którym na pewno będzie wykonawca projektu. Można przyjść i zapytać o każdy szczegół techniczny jaki nam się marzy.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
^^^Poszedłbym ,ale środek dnia w środku tygodnia...środek miasta ;) Ale jak ktoś będzie niech zda później relację.
istred pisze:Mógłbyś podesłać 3 poprzednie?
https://www.dziennikwschodni.pl/sport/z ... 28154.html
https://wiadomosci.onet.pl/lublin/powst ... in/2m7eh16
Ponadto chyba na etapie projektowania Areny Lublin (przynajmniej na początkowych etapach), były też plany, żeby tam był żużel również, ale za to nie dam sobie ręki uciąć (ktoś mnie może poprawić). Jeżeli zaliczymy to do wyliczanki, to dzisiejsza koncepcja byłaby czwarta :). Aczkolwiek niestety internet nie zachował wszystkich rzeczy z lat 2003-2010, więc może cośtam wtedy też było (np. w tym wątku obrazki wygasły https://www.skyscrapercity.com/threads/ ... wy.453487/)
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
istred pisze:Ge(L)o pisze:To już chyba czwarta koncepcja w ostatnich dziesięciu latach. Zwykłe mydlenie oczu.
Mógłbyś podesłać 3 poprzednie?
Dla żużla to była najlepsza opcja. Wtedy realna, ale ktoś "mądry " postanowił zmarnować kupę kasy na Krochmalnej, bo były unijne bimbaliony i trza było wydać :) kiedys widziałem ranking najgorszych unijnych tzw inwestycji i Krochmalna była w czubie .
A za kilka lat może i piłkarski Motor doczeka się swojego Kępy, który wprowadzi go do ekstraklasy. I nie mówcie, że to SiFi, bo 6 lat temu Elipa w Lublinie to też było SiFi.
Więc lepiej, że ta Arena jest, niż miałoby jej nie być
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Nie mówię tak, to bardzo realne. Jakoś byśmy się musieli pomieścić na Z5. Jesteśmy biednym miastem nie stać Lublina na kilka stadionów.
Aktualnie największy plus Areny to to, że skórokopy się tam przeniosły.
O ile się nie mylę to jest cholernie droga w utrzymaniu.
O ile się nie mylę to jest cholernie droga w utrzymaniu.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
A ceną tego jest to, że żużel jest na lata udupiony na upudrowanym trupie. Gdyby nie wojna, inflacja itd. to by już nas wywalali z eligi. Pamiętacie w 2019 jaki był dym o nasz stadion? Póki co jest spokój, ale jak sytuacja w kraju się jakoś unormuje znowu zacznie się grilowanie.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Flagg pisze:A za kilka lat może i piłkarski Motor doczeka się swojego Kępy, który wprowadzi go do ekstraklasy. I nie mówcie, że to SiFi, bo 6 lat temu Elipa w Lublinie to też było SiFi.
W to nie uwierzę. Już były Bąki, Żewłakowy i inne Saganowskie i co? Piłkarski Motor to stan umysłu.
Bąka czy Żewłakowa trudno nazwać poważnymi ludźmi ;)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski