Motor Lublin w sezonie 2023

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
KrzyczącyK1b1c
Trener

Re: Motor Lublin w sezonie 2023

#351 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 3 listopada 2022, o 17:27

KDS pisze:Niektórzy by chcieli, żeby Motor był najfajniejszym klubem z najfajniejszymi, niekoniecznie najlepszymi, zawodnikami. Tak można myśleć, kiedy jesteś ligowym średniakiem i nie robi Ci różnicy czy zajmiesz 5 czy 7 miejsce. Ale my jesteśmy mistrzem Polski i od nas się oczekuje przede wszystkim zwycięstw. Konkurencja zbroi się po zęby, podkupuje nam zawodników, kombinuje z licencjami dla ruskich - wszystko po to, żeby strącić nas z tronu. Jak będziemy grzeczni i fajni, to szybko odpadniemy z tej gry. A zadaniem prezesa jest żeby do tego nie dopuścić.

Bo niektórzy chcieliby powrotu do drugiej ligi i "prawdziwego żużla". Dla mnie to absurd ;)

Karamba
Kadrowicz

#352 Postautor: Karamba » 3 listopada 2022, o 17:28

koldi8 pisze:
papi pisze:PS. linia najmniejszego oporu ;)

spowodowało, że finały oglądałem z obojętnością bo nie robiło dla mnie różnicy czy wygra Lublin jeszcze bez Zmarzlika czy Gorzów ze Zmarzlikiem ale już jedną nogą w Lublinie ;)

Kolega to na pewno z Lublina ? bo to już jest mocno owocowe wino

koldi8

#353 Postautor: koldi8 » 3 listopada 2022, o 17:43

Karamba pisze:
koldi8 pisze:
papi pisze:PS. linia najmniejszego oporu ;)

spowodowało, że finały oglądałem z obojętnością bo nie robiło dla mnie różnicy czy wygra Lublin jeszcze bez Zmarzlika czy Gorzów ze Zmarzlikiem ale już jedną nogą w Lublinie ;)

Kolega to na pewno z Lublina ? bo to już jest mocno owocowe wino

Kolega nie z Lublina co pisał we wcześniejszym poście, ale wychowany "żużlowo" w Lublinie i ma sentyment do Motoru i chciałby innego Motoru, taki z tego roku był jeszcze fajny :)
I jeszcze kilka zdań na koniec ode mnie: da się mieć drużynę na topie bez wielkich pieniędzy, patrz Unia Leszno 2017-2020. I chciałbym żeby Motor podążał taką drogą. Rozumiem, że dla większości liczy się wynik i nic więcej, nie ważne w jaki sposób, jaką drogą i nie robi wam specjalnie różnicy kto jeździ w Waszym klubie, aby punkty się zgadzały. Chciałem rzucić inne światło, inną opinię, może romantyczną/unikatową, ale da mnie smakującą bardziej. Jeśli dla Was ważniejsze jest 1 mce z "gorzowskim" Zmarzlikiem niż 3-4 mce w składzie ze "swoimi" (nie mylić z wychowankami) zawodnikami to ok, szanuje ale mój żużel jest inny i z tego powodu niestety na Zygmuntowskich się nie pojawię w następnych latach, chyba że jakiś fajny turniej indywidualny będzie w Lublinie.
Pozdrawiam i miłych wrażeń na żużlowych stadionach w następnych latach :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#354 Postautor: Gelo » 3 listopada 2022, o 17:45

Gdyby zachować skład i dobrać do niego Zmarzlika można byłoby mówić o dream teamie. Ale trzeba tez pamiętać że Motor w tym roku sam urósł do rangi dream teamu. Jechaliśmy dalej jednym zawodnikiem z GP niekoniecznie czołowym. Jechaliśmy Maksem po bardzo długiej przerwie czyli kotem w worku ze znakiem zapytania. Po prostu ciężką pracą, dobrą atmosferą i szczęściem do sprzętu staliśmy się dobrze naoliwionym walcem. Nikt nam tego nie dał za darmo. Nazwiskowo do Czewy Wrocka Gorzowa i Torunia nie mieliśmy podejścia. A wygraliśmy. Zmierzam do tego że linia klubu właśnie jest słuszna. To dobra strategia uczyniła dream team a nie skupowanie gwiazd. Zmarzlik jest jedynym wyjątkiem który bardziej trzeba rozpatrywać w kategoriach fanaberii/marzenia prezesa niż długofalowej strategii.
Ostatnio zmieniony 3 listopada 2022, o 17:50 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Flagg
Trener

#355 Postautor: Flagg » 3 listopada 2022, o 17:49

Karamba pisze:Kolega to na pewno z Lublina ? bo to już jest mocno owocowe wino
Napisał przecież, że nie jest z Lublina, ale kibicuje Motorowi z sentymentu.

niespokojny pisze:
koldi8 pisze:Nie wolelibyście drużyny - Michelsen/Hampel/Kubera/Lampart/ jakiś fajny rozwojowy obcokrajowiec zamiast Lagute, np. Rasmus Jensen plus Cierniak/własny junior? Może nie byłoby mistrzostwa, ale byłoby bez kupowania wyniku za pieniądze.

Kolego zostaw takie sklady na czas gdy nie bedzie prosperity bo na pewno kiedys pieniedzy bedzie mniej i nie zawsze Lublin bedzie walczyl o mistrzostwo. Niektorzy chyba za bardzo przywykli do dziadostwa. I prosze mi pokazac sport druzynowy w ktorym nie decyduja pieniadze. Tym tokiem myslenia to mozna powiedziec ze kazde mistrzostwo jest kupione za pieniadze, mniejsze lub wieksze.

W Punkt. Dodałbym jeszcze, że te pieniądze w żużlu sa szczególnie ważne. W innych dyscpylinach możesz jeszcze nadrabiać brak hajsu dla najlepszych zawodników świetnym scoutingiem, wyciaganiem ukrytych perełek czy dobrym sztabem szkoleniowym. W żużlu tego nie zrobisz. Tutaj wybierasz spośród kilkudziesięciu dostępnych zawodników. I ten kto ma najlepszych i najdroższych zdobywa medale. Bo Ci najlepsi i najdrożsi sa najwyżej w kolejce do najlepszych tunerów i mają najlepszy sprzęt. Historie takie jak Miesiąca są piękne ale zdarzają się raz na kilka lat. Leszno miał hajs i miało 4 tytuły. Teraz hajsu nie ma i za rok bedzie trzeci sezon bez medalu. Kazdy z tych żużlowych krezusów miał lepsze i gorsze dni. My tez będziemy mieć. Na ten moment trzeba więc korzystac, że Kępa potrafił zbudowac takie zaplecze sponsorskie, które od dwóch lat umozliwia nam walkę o medale.
Koldi8 pisze:I jeszcze kilka zdań na koniec ode mnie: da się mieć drużynę na topie bez wielkich pieniędzy, patrz Unia Leszno 2017-2020
Tak, tak :) Sajtfudinov, Kołodziej, Pawlicki, Hampel + dwójka juniorów z absolutnego TOPu światowego to nie była druzyna za duze pieniądze xDxD

pewnie dlatego Rusiecki jakoś koło 2018-2019 chwailił się po radiach, że jakby chciał, to może kupić kazdego w tej lidze xD
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

KDS
Junior

#356 Postautor: KDS » 3 listopada 2022, o 18:03

Jedyny zawodnik, z tych odchodzących, o którym można powiedzieć, że był "nasz" (choć nie do końca) to Wiktor Lampart.

Michelsen nie był "nasz". Jeździł tu tylko 4 lata. Mieszka daleko na Śląsku. Kibice się do niego przywiązali, bo jeździł fajnie, wygrywał i wysyłał serduszka.

Kubera nie jest "nasz". Jest tu dopiero 2 lata, a niektórzy już go traktują jak swojego.

Hampel to już w ogóle, zwiedził pół Polski, a mało kto wyobraża sobie obecny Motor bez niego.

I jestem przekonany, że tak samo przywiążą się i do Zmarzlika, jeśli tylko ten zostanie tutaj na te 3-4 lata. Bo ludzie lubią się przywiązywać do wszystkiego co trwa trochę dłużej. Nawet jeśli teraz twierdzą, że za żadne skarby nie będą mu kibicować - zmienią zdanie po kilku meczach efektownie wygranych w decydującym 15 biegu ;)

Karamba
Kadrowicz

#357 Postautor: Karamba » 3 listopada 2022, o 19:19

Mikuś i Dzieciaczek to ostatni z pierwszego składu po awansie pewna epoka dobiegła końca

Sebekmotor
Kadrowicz

#358 Postautor: Sebekmotor » 3 listopada 2022, o 20:46

Zaczęła się nowa ,Dominika Kubery. Żużel to biznes, nie ma sentymentów , ale jak ten chłopak nas opusci, a tak w końcu się stanie nie ma co się łudzić, to z czasu dramy po info o odejściu MM będziemy się śmiać. Mega gość, mega zawodnik. Uwielbiam go słuchać, zawsze powie coś ciekawego. Elokwentny, inteligentny i w ogóle ;)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#359 Postautor: kibicLBN » 3 listopada 2022, o 20:50

Zgadza się. Tak samo jak zakończyła się pewna epoka z odejściem Łełka. Facet jeździł u nas przed laty, od ostatniej reaktywacji przeszedł wszystkie stopnie rozgrywek i na każdym miał wielkie znaczenie w sukcesie, ale się wypaliło. A na teraz to aż żal było patrzeć na Pawła w 2 lidze, który nie jest w stanie średniej 2.0 wykręcić i odchodzi z Rzeszowa w niesławie...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Rusek
Zawodowiec

#360 Postautor: Rusek » 4 listopada 2022, o 10:13

https://youtu.be/-zl2RuXr0TM
Krótka relacja z lotniska Lublin na kanale Ekstraligi i kilka zdań od naszych nowych nabytków.

Jack twierdzi że drużna będzie jeszcze mocniejsza, tego się trzymajmy :-)
A tak szczerze to będzie ciekawy sezon zobaczymy jak zgra się nasz zespół. Jestem dobrej myśli. Jeju znów tyle czekać do kwietnia...
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

Flagg
Trener

#361 Postautor: Flagg » 4 listopada 2022, o 10:17

No patrzcie, dało się zadać normalne pytania! Wciąz dość sztampowe, ale jednak dwie półki wyzej niż od naszego localsa :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#362 Postautor: Cooper » 4 listopada 2022, o 11:04

koldi8 pisze: Nie wolelibyście drużyny - Michelsen/Hampel/Kubera/Lampart/ jakiś fajny rozwojowy obcokrajowiec zamiast Lagute

No ale przecież gdyby kapitan nie wypiął się na przyklepane ustalenia, to myślę, że byłby taki skład, tyle, że zamiast "fajny obcokrajowiec" byłby "najfajniejszy Polak". Niestety, to nie Kępa wszystko wywrócił Zmarzlikiem (było oczywiste, że po tym seoznie szukamy napieracza za Łagutę), tylko Miguelowi się odmieniło.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

#363 Postautor: Retrospeedway » 4 listopada 2022, o 12:01

Za Michelsena przyszedł Zmarzlik czyli pierwszy zawodnik ligi za szóstego zawodnika ligi. +
Za Drabika przyszedł Lindgren czyli za 22 zawodnika ligi przyszedł 14 zawodnik ligi. +
Za ZZ przyszedł Holder który miał średnią meczową 8,20 pkt. Nasza ZZ miał ok 8 punktów średnią.
Największy ból to te taśmowe 5-1 w juniorskim,jak nie dołączy ktoś z Ostrowa to będziemy ciency w tej kategorii i modły o chociaż 3-3 w juniorskim.

Flagg
Trener

#364 Postautor: Flagg » 4 listopada 2022, o 12:03

Retrospeedway pisze:Za ZZ przyszedł Holder który miał średnią meczową 8,20 pkt. Nasza ZZ miał ok 8 punktów średnią.

Huk, że nasza ZZ jechała 4 biegi w meczu, a Holder 6 xD

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#365 Postautor: Cooper » 4 listopada 2022, o 12:09

Retrospeedway pisze:Największy ból to te taśmowe 5-1 w juniorskim,jak nie dołączy ktoś z Ostrowa to będziemy ciency w tej kategorii i modły o chociaż 3-3 w juniorskim.

Weź chociaż Cierniaka nie obrażaj, co?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Haron90
Kadrowicz

#366 Postautor: Haron90 » 4 listopada 2022, o 12:49

Cooper pisze:
Retrospeedway pisze:Największy ból to te taśmowe 5-1 w juniorskim,jak nie dołączy ktoś z Ostrowa to będziemy ciency w tej kategorii i modły o chociaż 3-3 w juniorskim.

Weź chociaż Cierniaka nie obrażaj, co?

No przecież wiadomo, że IMŚJ nic nie znaczy, nie?

Karamba
Kadrowicz

#367 Postautor: Karamba » 4 listopada 2022, o 13:05

Retrospeedway pisze:Za Michelsena przyszedł Zmarzlik czyli pierwszy zawodnik ligi za szóstego zawodnika ligi. +
Za Drabika przyszedł Lindgren czyli za 22 zawodnika ligi przyszedł 14 zawodnik ligi. +
Za ZZ przyszedł Holder który miał średnią meczową 8,20 pkt. Nasza ZZ miał ok 8 punktów średnią.
Największy ból to te taśmowe 5-1 w juniorskim,jak nie dołączy ktoś z Ostrowa to będziemy ciency w tej kategorii i modły o chociaż 3-3 w juniorskim.

jak uczy historia nie trzeba wygrywać biegów juniorskich ,żeby odrobić 12 pkt i wygrać finał

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#368 Postautor: kibicLBN » 6 listopada 2022, o 09:06

Tak z ciekawości zapytam. Czy dobrze pamiętam, że Wiktor Przyjemski mówił, przed sezonem 2022, że poczeka na awans Polonii 2 lata zanim podejmie decyzję o zmianie klubu? Wychodziło by na to, że jeśli w tym roku Bydgoszczy znów nie pyknie awans, to byłby do wzięcia. A konkurencja ostra Fallusy i nie wiem jak z Ostrowem.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Dragon_Juventino
Junior

#369 Postautor: Dragon_Juventino » 6 listopada 2022, o 10:09

Dokładnie tak powiedział jego menadżer. Jak w przyszłym sezonie Bydgoszcz nie awansuje, to Wiktor zostanie milionerem.
Moim zdaniem i tak zrobił błąd z tym pozostaniem. Już teraz byłby w top 3 według mnie.
Obrazek

Sebekmotor
Kadrowicz

#370 Postautor: Sebekmotor » 6 listopada 2022, o 11:56

Jak patrzę na jazdę Przyjemskiego to zastanawiam sie zawsze jak on to robi, że klepie tyle pkt. Klon Holty na motocyklu. Mam nadzieję, że za rok któryś z naszych wskoczy na juniorke i nie będziemy się zabijać o Przyjemskiego.

Karamba
Kadrowicz

#371 Postautor: Karamba » 6 listopada 2022, o 15:44

Po prezentacji nowych zawodników Motoru Lublin większość skupiła się na tym, że show było słabe. Bo król żużla Bartosz Zmarzlik zasłużył na lepsze widowisko niż to, z którym mieliśmy do czynienia na lotnisku w Świdniku. Prawda jest jednak taka, że Motor dzięki transferom będzie mocniejszy niż w mistrzowskim sezonie 2022

Jak sobie dodamy średnie meczowe nowej trójki (Zmarzlik 13,90, Lindgren 8,44, Holder 8,20) i zestawimy je z tymi, którzy odeszli (Michelsen 11,42, Drabik 8,70, zz-tka w kluczowej fazie play-off 6,80), to wychodzi na to, że Motor będzie o 3,62 punktu mocniejszy.

Czytaj więcej na https://sport.interia.pl/zuzel/news-ter ... ign=chrome

PS. Jak Flagg widzisz wyliczenia tego zacnego dziennikarza ?

Awatar użytkownika
papi
Trener

#372 Postautor: papi » 6 listopada 2022, o 16:17

a dlaczego zz-tka jest tylko z kluczowej fazy PO? Bo pasowało do artykułu? A jak Michelsen i Drabik jechali z z/z to w tych danych są i jako oni sami i jako z/z?
Ile biegów średnio w meczu jeździł Jack? Pewnie w okolicach 6, u nas strzelam że będzie ~4,5, a jak Mati odpali to może i mniej.
No i odpadają punkty Wiktora, raczej poza Cierniakiem ciężko będzie liczyć na sensowne punkty młodzieżowców.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#373 Postautor: Perez » 6 listopada 2022, o 16:25

"Także można kpić z prezentacji Motoru, ale na torze ta drużyna będzie robić spustoszenie. Jak się spojrzy na składy drużyn, to w zasadzie tylko Betard Sparta Wrocław ma zespół, który może się postawić Motorowi, a nawet go pokonać."

Dariusz jaki optymistyczny jak nigdy, nawet ja nie jestem aż takim optymistą. Jestem ciekawy ile stracimy na braku Wiktora na juniorce, jak to się odbije w poszczególnych spotkaniach. Wiktor miał te starty ogolnie lepsze niż Cierniak (średnia, wiem ze to nie byla duza roznica). Sparta na papierze wygląda mocniej niż my. Częstochowa też nie wygląda głupio.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
papi
Trener

#374 Postautor: papi » 6 listopada 2022, o 16:30

też myślę, że cała trójka wygląda podobnie.

Dariusz jako znany kibic Motoru znalazł optymalne wyjście. Jak będziemy wygrywać wyjdzie na znawce, jak będzie szło poniżej oczekiwań - znajdzie powód do krytyki.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#375 Postautor: ravajas » 6 listopada 2022, o 18:06

- matko, chwalą nas!
- kto?
- wy mnie, a ja was
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks