Motor Lublin w sezonie 2022
Re: Motor Lublin w sezonie 2022
Szkoda, że Mikiemu zabrakło jaj, by się pożegnać osobiście. Zyskałby w moich (i pewnie nie tylko moich) oczach. Zadanie wykonane, idę dalej, jesteście wspaniali itp. Wystarczyłoby. I byłoby wzruszająco. Maksio bardzo fajny. Chyba zostanę jego kibicem, mimo, że osobiście nie chcę go w drużynie. Jarosław klasa człowiek jak zawsze.
Obejrzałem tylko urywki. Momentami niestety zalatywało żenadą. Jeśli komuś się udało wyciągnąć jakiś smaczek albo pogadał z którymś z naszych asów, niech się pochwali.
Obejrzałem tylko urywki. Momentami niestety zalatywało żenadą. Jeśli komuś się udało wyciągnąć jakiś smaczek albo pogadał z którymś z naszych asów, niech się pochwali.
Przede wszystkim dziękujemy K.Kepie, że zawodnicy i kibice dostali możliwość pożegnania. Rozumiem, że w przyszłym sezonie jedziemy takim samym składem+Zmarzlik?
Fajnie, że dostaliśmy możliwość pożegnania i podziękowania Wiktorowi za 5 lat jazdy, awans i 2 medale.
Nie wiem czyja to była decyzja. Czy klubu, czy MM, czy może wspólna. Ale pożegnanie kapitana, idola i ulubieńca trybun poprzez post na FB, którego pewnie wrzuci z samolotu do Hjuston, to zajebisty pomysł. Taki kurwa na szóstkę z plusem. Szkoda, że el capitano zabrakło jaj, by stanąć przed nami twarzą w twarz gdy obie strony wiedzą oficjalnie o jego przyszłości. Jestem pewien, że dostałby wręcz owacje na stojąco i nikt nie miałby pretensji l, że odchodzi.
Dobrze, że chociaż ten teatrzyk potrwa do końca tygodnia, nie do pierwszego listopada.
Fajnie, że dostaliśmy możliwość pożegnania i podziękowania Wiktorowi za 5 lat jazdy, awans i 2 medale.
Nie wiem czyja to była decyzja. Czy klubu, czy MM, czy może wspólna. Ale pożegnanie kapitana, idola i ulubieńca trybun poprzez post na FB, którego pewnie wrzuci z samolotu do Hjuston, to zajebisty pomysł. Taki kurwa na szóstkę z plusem. Szkoda, że el capitano zabrakło jaj, by stanąć przed nami twarzą w twarz gdy obie strony wiedzą oficjalnie o jego przyszłości. Jestem pewien, że dostałby wręcz owacje na stojąco i nikt nie miałby pretensji l, że odchodzi.
Dobrze, że chociaż ten teatrzyk potrwa do końca tygodnia, nie do pierwszego listopada.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Ten współprowadzący z Jasiną, to spiker z meczów - Dominik Berwertz. Co do samego spotkania z zawodnikami, to Mikkel nie chciał zrobić stypy ze spotkania. Pewnie koło soboty czekając na przesiadkę na Schiphol wrzuci posta na fanpage w social media w stylu "było fajnie, to był niezapomniany okres, potrzebuję nowych wyzwań i trochę świeżości a zatem w 2023 nie będę reprezentować Motoru Lublin, do zobaczenia". Co nie zmienia faktu, że powinien dawno określić się a nie kręcić i zwodzić. Chyba, że wyszedł z założenia - po co mówić o czym wszyscy wiedzą. No właśnie nie wiedzą, bo jest spore grono osób wierzących w pozostanie MM.
Co do problemów technicznych trochę jednak wstyd. Chociaż wiadomo. Złośliwość rzeczy martwych. Na stadionie do tej pory nagłośnienie działa tak, że nic nie słychać (chociaż za muzycznym przeglądem Radia Eska itp. to nie tęsknię).
Gala takie maks 5/10. Najlepsza to chyba była prezentacja drużyny z 2019 r.
Co do problemów technicznych trochę jednak wstyd. Chociaż wiadomo. Złośliwość rzeczy martwych. Na stadionie do tej pory nagłośnienie działa tak, że nic nie słychać (chociaż za muzycznym przeglądem Radia Eska itp. to nie tęsknię).
Gala takie maks 5/10. Najlepsza to chyba była prezentacja drużyny z 2019 r.
Obejrzałem całą galę w necie i mam podobne odczucia.Szału nie było .Akcja z helikopterem zupełnie z d...y przed budynkiem prawie nikogo ...goście wyszli rozejrzeli się ,wokół kilku gapiów i ...tyle poszli do środka.
To w ogóle było mistrzostwo. Klub w komentarzach zaprasza na plac przed CSK na transmisję z telebimow, po czym... plac jest zamknięty :D
Dominik Berwertz uratował ta galę szczerze mówiąc. Wpadl bardzo dobrze. Nic nie mam to Tomka Jasiny, bo swoją rolę odegrał bardzo poprawnie (poza wstawkami z j.angielskim), ale tutaj aż się prosiło, jeśli nie o Tomek Dryła nie mógł, to chociaż o Marcina Wójcika z Ani-Mru-Mru. Było zdecydowanie zbyt galowo, zabrakło luzu. I na otwartym terenie wypadloby to 10 razy lepiej
Dominik Berwertz uratował ta galę szczerze mówiąc. Wpadl bardzo dobrze. Nic nie mam to Tomka Jasiny, bo swoją rolę odegrał bardzo poprawnie (poza wstawkami z j.angielskim), ale tutaj aż się prosiło, jeśli nie o Tomek Dryła nie mógł, to chociaż o Marcina Wójcika z Ani-Mru-Mru. Było zdecydowanie zbyt galowo, zabrakło luzu. I na otwartym terenie wypadloby to 10 razy lepiej
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Byłem na spotkaniu i powiem tak. Fajnie przygotowane, chociaż niedopracowane.
O niedziałających telebimach to już nie mówię, ale prowadzący Jasina mi do żużla nie pasuje.
Sam później przyznał, że to nie jest jego mocna strona, ale to chyba każdy wie, że on bardziej piłką nożną jest zainteresowany.
Jego angielski należy przemilczeć, bo pytania czytał z kartki i mało rozumiał, a tłumaczeniem zajmowała się jakaś dziewczyna.
Zabrakło mi na pewno pożegnania MM skoro odchodzi (chociaż ludzie w kolejce dawali znowu nadzieję, że próbują odkręcić ten kontrakt we Włókniarzu i info z pierwszej ręki oczywiście), bo Mikkel na pewno dostałby owacje na stojąco za lata spędzone u nas.
Co mnie zaskoczyło to to, że bardzo dobrze rozumie polski i nie trzeba mu tłumaczyć na angielski, chociaż sam jeszcze nie mówi w tym języku (ale i tak więcej niż Polak Holta).
Natomiast późniejsze autografy to jak co roku tragedia, bo nie jest jedna kolejka tylko cały tłum ludzi, który próbuje ustawić się w kolejkę, a reszta i tak wpycha się z boku (powinni ogrodzić takimi taśmami na słupkach i wyznaczyć przejście do sceny).
Stałem od 19 do 21:30, a za mną i tak było jeszcze ponad setkę osób, chociaż niektórzy byli za mną 3 metry, a później już 2 metry przede mną, bo się wpychali.
A no i tak na koniec to Maksym jest bardzo miły podczas takiej normalnej rozmowy i nie używa takich dziwnych sformułowań, które stosuje do telewizji albo większego zgromadzenia ludzi. Także miły, sympatyczny i nawet pokierował jak dobrze zdjęcie z nim zrobić żebyśmy dobrze wyszli
O niedziałających telebimach to już nie mówię, ale prowadzący Jasina mi do żużla nie pasuje.
Sam później przyznał, że to nie jest jego mocna strona, ale to chyba każdy wie, że on bardziej piłką nożną jest zainteresowany.
Jego angielski należy przemilczeć, bo pytania czytał z kartki i mało rozumiał, a tłumaczeniem zajmowała się jakaś dziewczyna.
Zabrakło mi na pewno pożegnania MM skoro odchodzi (chociaż ludzie w kolejce dawali znowu nadzieję, że próbują odkręcić ten kontrakt we Włókniarzu i info z pierwszej ręki oczywiście), bo Mikkel na pewno dostałby owacje na stojąco za lata spędzone u nas.
Co mnie zaskoczyło to to, że bardzo dobrze rozumie polski i nie trzeba mu tłumaczyć na angielski, chociaż sam jeszcze nie mówi w tym języku (ale i tak więcej niż Polak Holta).
Natomiast późniejsze autografy to jak co roku tragedia, bo nie jest jedna kolejka tylko cały tłum ludzi, który próbuje ustawić się w kolejkę, a reszta i tak wpycha się z boku (powinni ogrodzić takimi taśmami na słupkach i wyznaczyć przejście do sceny).
Stałem od 19 do 21:30, a za mną i tak było jeszcze ponad setkę osób, chociaż niektórzy byli za mną 3 metry, a później już 2 metry przede mną, bo się wpychali.
A no i tak na koniec to Maksym jest bardzo miły podczas takiej normalnej rozmowy i nie używa takich dziwnych sformułowań, które stosuje do telewizji albo większego zgromadzenia ludzi. Także miły, sympatyczny i nawet pokierował jak dobrze zdjęcie z nim zrobić żebyśmy dobrze wyszli
Nie pierwszy raz slyszę, że „prywatnie” gość MD zyskuje znacząco …
Spotkanie obejrzałem w necie. Zgadzam się, że Dominik Berwertz - którego do tej pory niespecjalnie lubiłem - uratował temat. Był naturalny, a nawet dowcipny. Kłopoty techniczne trochę zawstydzające, ale powiedzmy, że tu nie wszystko można przewidzieć. Natomiast można i trzeba przewidzieć, że osoba nie znająca ni w ząb angielskiego nie podoła z publicznym zadawaniem pytań w tym języku, szczególnie wielokrotnie złożonych. Nie była to dobra wizytówka miasta.
Pytania z sali w większości żenujące, na szczęście (i dla mnie nieoczekiwanie) żużlowcy potrafili je twórczo interpretować i coś na nie odpowiedzieć.
Głównym celem imprezy miało być umożliwienie odchodzącym zawodnikom pożegnania się z publicznością. Nikt się nie pożegnał, obawiam się jednak, że to nie oznacza, że nikt nie odchodzi. Tym bardziej, że prowadzący wyraźnie zastrzegli, że pytania nie mogą dotyczyć transferów. Skoro nie można rozmawiać o transferach, to jak odchodzący mają się pożegnać?
Jak dla mnie, wygrywa 8-letni Jasiu, który mimo wszystko spróbował szczęścia i całkowicie rozbrajająco zapytał, czy Mikkelsen zostaje. To i owacja i skandowanie było rozczulające. Naprawdę, Mikkel musiałby mieć serce z kamienia, by nie czuć tego, że dla Lublinian jest naprawdę kimś szczególnym.
Nie ogarniam, czego mu tu brakowało i nigdy nie zrozumiem tego odejścia.
Pytania z sali w większości żenujące, na szczęście (i dla mnie nieoczekiwanie) żużlowcy potrafili je twórczo interpretować i coś na nie odpowiedzieć.
Głównym celem imprezy miało być umożliwienie odchodzącym zawodnikom pożegnania się z publicznością. Nikt się nie pożegnał, obawiam się jednak, że to nie oznacza, że nikt nie odchodzi. Tym bardziej, że prowadzący wyraźnie zastrzegli, że pytania nie mogą dotyczyć transferów. Skoro nie można rozmawiać o transferach, to jak odchodzący mają się pożegnać?
Jak dla mnie, wygrywa 8-letni Jasiu, który mimo wszystko spróbował szczęścia i całkowicie rozbrajająco zapytał, czy Mikkelsen zostaje. To i owacja i skandowanie było rozczulające. Naprawdę, Mikkel musiałby mieć serce z kamienia, by nie czuć tego, że dla Lublinian jest naprawdę kimś szczególnym.
Biorąc pod uwagę jak cale środowisko żużlowe, z mediami na czele, przeczołgało Maksa po aferze z wlewką, nic dziwnego że ma dystans do mediów. Nie wiem czemu wszyscy założyli z góry, że on poza kamerami też taki jest. Szkoda i MM i jego, zespół był na lata..
Pytania z … nie powiem skąd .. bo z całym szacunkiem pytano non stop dzieci… Czego można oczekiwać od 8 latków. Jakaś dziwna konwencja powstała pytań albo 5-6 latków albo nastolatek nad którymi władzę przejęły hormony .. Pana od pytania „z góry” pominę bo mimo że sam jestem wierzącą osobą nie wiem co miał na myśli .. kompletnie
Przesadzacie. Mówiąc slangiem młodzieżowym było mega cringe'owo, ale te pytania od publiczności uratowały "galę" od katastrofy. Gdyby nie one, to byłoby po prostu do bólu nudno.
Flagg pisze:Przesadzacie. Mówiąc slangiem młodzieżowym było mega cringe'owo, ale te pytania od publiczności uratowały "galę" od katastrofy. Gdyby nie one, to byłoby po prostu do bólu nudno.
Flagg człowiek zagadka.. analitycznie absolutny top tego forum. Dojrzałość emocjonalna na poziomie mojej 17 letniej córki ;) … no offence ;) Pytania były … infantylne … i to określenie to komplemnt. A te dzieci nie były same ;)
Saint pisze:Flagg pisze:Przesadzacie. Mówiąc slangiem młodzieżowym było mega cringe'owo, ale te pytania od publiczności uratowały "galę" od katastrofy. Gdyby nie one, to byłoby po prostu do bólu nudno.
Flagg człowiek zagadka.. analitycznie absolutny top tego forum. Dojrzałość emocjonalna na poziomie mojej 17 letniej córki ;) … no offence ;) Pytania były … infantylne … i to określenie to komplemnt. A te dzieci nie były same ;)
Oczywiście, że były infantylne. Oczywiście, że były cringe'owe. I dlatego było śmiesznie. Ja ogólnie mam bardzo "rozbudowane" poczucie humoru i potrafię śmiac się z wielu rzeczy. Mówiąc o pytaniach ratujących ta galę miałem na myśli fakt, że to było chyba jedyna rzecz, która w jakikolwiek sposób ruszała publikę, a nie że były one autentycznie śmieszne. Nie, były żenujące do tego stopnia, że były śmieszne :)
Saint pisze:Flagg pisze:Przesadzacie. Mówiąc slangiem młodzieżowym było mega cringe'owo, ale te pytania od publiczności uratowały "galę" od katastrofy. Gdyby nie one, to byłoby po prostu do bólu nudno.
Flagg - kwintesencja "nie wiem jakiego jesteś zdania - ja jestem przeciwnego". Są tacy ludzie. A Flagg chyba rzeczywiście młody ;) co to jest "cringe" tudzież "mrozi" dowiedziałem się 3 tygodnie temu. To jakiś debilzm...
Ostatnio zmieniony 12 października 2022, o 23:43 przez Gelo, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja zakończyłem oglądanie jak jakieś dziecko spytało Kubere jak mu się jeździło w tym sezonie. Nie czekałem na odpowiedź. Sorry, ale w całym wydarzeniu interesowała mnie informacja od Mikkela. Jak chce głupich pytań i jeszcze głupszych wniosków, to mogę posluchac Romana w 5-1.
Flagg pisze:Saint pisze:Flagg pisze:Przesadzacie. Mówiąc slangiem młodzieżowym było mega cringe'owo, ale te pytania od publiczności uratowały "galę" od katastrofy. Gdyby nie one, to byłoby po prostu do bólu nudno.
Oczywiście, że były infantylne. Oczywiście, że były cringe'owe. I dlatego było śmiesznie. Ja ogólnie mam bardzo "rozbudowane" poczucie humoru i potrafię śmiac się z wielu rzeczy. Mówiąc o pytaniach ratujących ta galę miałem na myśli fakt, że to było chyba jedyna rzecz, która w jakikolwiek sposób ruszała publikę, a nie że były one autentycznie śmieszne. Nie, były żenujące do tego stopnia, że były śmieszne :)
True ;) pod tym względem - zgoda.. Wniosły „świeżość” .. tylko nie tego oczekiwałem osobiście :)
Gelo pisze:Flagg - kwintesencja "nie wiem jakiego jesteś zdania - ja jestem przeciwnego". Są tacy ludzie. A Flagg chyba rzeczywiście młody ;) co to jest "cringe" tudzież "mrozi" dowiedziałem się 3 tygodnie temu. To jakiś debilzm...
A tak Cię wspierałem w kwestii Drabika :(
Nie mam Ci za złe :) no offense. Zawsze warto mieć swoje zdanie i mieć argumenty na uzasadnienie. Ja na przykład w wielu przypadkach zgadzam się z Twoimi wpisami
None taken :)
W sumie dziwne, że będąc na forum z jednego miasta, wspierając jeden klub nie organizujemy żadnych spotkań forumowiczów. Okazji jest mnóstwo.
A jednych z najfajniejszych kibiców Motoru poznałem poprzez forum komentarzy na SyFach. I po dziś dzień większość spotkań oglądamy wspólnie :)
W sumie dziwne, że będąc na forum z jednego miasta, wspierając jeden klub nie organizujemy żadnych spotkań forumowiczów. Okazji jest mnóstwo.
A jednych z najfajniejszych kibiców Motoru poznałem poprzez forum komentarzy na SyFach. I po dziś dzień większość spotkań oglądamy wspólnie :)
Flagg pisze:None taken :)
Dokładnie to samo pomyślałem … miałem okazję więcej osób (choć nadal znikomo) poznać w „edycji warszawskiej” niż tu ..
chetnie bym wymienił opinie osobiscie bo słowo „pisane” jest dość ubogie i surowe
- Retrospeedway
- Senior
Obejrzałem na youtubie Motoru ten event.Bardzo słaby,poziom jakby z drugoligowego Rzeszowa.
Wiktor Lampart to mentalny poziom 14 latka.Drabol jedynie fajnie wypadl.
Retrospeedway pisze:Obejrzałem na youtubie Motoru ten event.Bardzo słaby,poziom jakby z drugoligowego Rzeszowa.
Ty chyba na prawdę lubisz prowokować i wk .. a Domin? Oglądałeś calość? Jak na 19 latka Mati też świetnie. Mkkel - powściągliwie ale z klasą - pomijam na chwilę kwestie odejścia. Wiktor może nie jest erudytą - ale też pytania nie były zbytnim wyzwaniem. Często w pytaniu była sugestia odpowiedzi .. to chyba nasza narodowa cecha, żeby się przyp….. To sportowcy a nie naukowcy
Jarek też na poziomie …
Torsen pisze:Spotkanie obejrzałem w necie. Zgadzam się, że Dominik Berwertz - którego do tej pory niespecjalnie lubiłem - uratował temat. Był naturalny, a nawet dowcipny. Kłopoty techniczne trochę zawstydzające, ale powiedzmy, że tu nie wszystko można przewidzieć. Natomiast można i trzeba przewidzieć, że osoba nie znająca ni w ząb angielskiego nie podoła z publicznym zadawaniem pytań w tym języku, szczególnie wielokrotnie złożonych. Nie była to dobra wizytówka miasta.
Jak mało kto ogarnia o co chodzi to zwykle chodzi o kasę. Swiacik przebił ofertę to się Michelsen szybko zdecydował bez oglądania się na sentymenty kibiców i swoje o ile je miał. Pozostając w sferze tylko moich przypuszczeń ( bo z branży piekarskiej znajomych u mnie brak) podstaw jego późniejszego frasunku, faktycznego lub istniejącego tylko w wyobraźni kibiców lubelskich, też należałoby szukać w ekonomii. Tak jak Cooper w bajce opowiadał zapewne pojawiła się szansa na podwyżkę, zapewne z puli sponsorskiej to i ten Lublin jakis taki znów bardziej fajny się stał. Nie widziałem gali więc zapytam , czy kapitan wciąż taki zamyślony?
Postawił nas w sytuacji analogicznej jak Doyle Leszno tyle tylko że odrobinę wcześniej to i Kępa więcej czasu na reakcję miał.
Trzeba podsumować 4 lata które jeździł w Lublinie . On wykorzystał swoją szansę , Lublin skorzystał na jego rozwoju, a skoro strony rozliczone to wypada życzyć świętego spokoju.

Ale jakby nie patrzeć Mikkel zawsze mógł zasiąść z Kubą do stołu. Zasiadł, dogadali się po czym Panu się odmieniło. Nie rozumiem tego odejścia.
- niespokojny
- Trener
Poszedl bo dostal wiecej siana i blizej do domu. Czego tu nie rozumiec? Przeciez nie odszedl zeby nie byc w cieniu Zmarzlika zeby byc w cieniu Madsena. Atmosfera i owocowe czwartki wazna rzecz ale jakbyscie dostali wiecej kasy 4 razy blizej od domu to tez byscie rozwazyli zmiany. No i do tego nowy market na czapeczki i koszulki. A kibice? W Czestochowie tez potrafia zapewne klaskac. Ten Michelsen to co roku nie w pierwszym rzucie podpisywal. Niczym Karol Baran. Trzeba sie bylo liczyc z takim scenariuszem.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych