Motor Lublin w sezonie 2022

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
papi
Trener

Re: Motor Lublin w sezonie 2022

#1226 Postautor: papi » 15 lipca 2022, o 22:13

runda zasadnicza nasza, super robota :)

Kaman
Kadrowicz

#1227 Postautor: Kaman » 15 lipca 2022, o 22:41

Miażdżymy przeokrutnie, byle tak do końca sezonu :)

Awatar użytkownika
Dragon_Juventino
Junior

#1228 Postautor: Dragon_Juventino » 15 lipca 2022, o 22:59

bullq pisze:Ma ktoś jakieś informacje odnośnie stanu zdrowia Janka Młynarskiego?

Podobno 2 nogi złamane. Złamanie może być różne, wiaodmo. Nie chcę siać plotek, natomiast źródło raczej bardzo dobre. Niestety.
Obrazek

bullq

#1229 Postautor: bullq » 15 lipca 2022, o 23:07

Miałem nadzieję, że chłopak będzie się rozwijał jak Peroń, który początki miał średnie, ale systematycznie robił postęp. Teraz mam nadzieję, że nie pójdzie w jego ślady i kontuzja go nie skreśli, a powróci do zdrowia i pokaże charakter. Na ostatnich zawodach U-24 głośno krzyczałem brawo Janek, jak pod zegarem robił rywala, z nadzieją że każde kolejne zawody to będzie kolejny krok w jego rozwoju.

Ge(L)o
Trener

#1230 Postautor: Ge(L)o » 16 lipca 2022, o 10:36

Wymłóciliśmy rundę zasadniczą, że hej. To niedobrze. Ewentualny brak mistrzostwa będzie bolał bardziej. W tym sezonie liczy się tylko mistrzostwo.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1231 Postautor: Gelo » 18 lipca 2022, o 00:03

Nie chcę przesadzać ale dzisiejsza kuchnia meczu pokazuje jak Maks jest daleko od drużyny. Skoro Maciek siła spokoju jest wk... ony... Ja nie wiem co z tym zrobić

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#1232 Postautor: Perez » 18 lipca 2022, o 06:08

Nic.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1233 Postautor: kibicLBN » 18 lipca 2022, o 06:40

A czego się spodziewać po człowieku , który ma na pieńku z Wrocławiem, ojcem, Cieślakiem I nie wiadomo jeszcze z kim? U nas jest najlepsze podejście do zawodnika a i tak ma problem ze współpracą, to gdzie mu będzie dobrze? Na Marsie jedynie.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1234 Postautor: Gelo » 18 lipca 2022, o 08:10

Nie wiem czy da się tak dalej pracować. Dopóki są punkty nie ma problemu. Ale Maks znacznie obniżył loty. Z drugiej strony nawet jak jest ostatni to robi dużo wiatru i fajnie się to ogląda. Kuba będzie miał spory zgryz.
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2022, o 08:55 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Haron90
Kadrowicz

#1235 Postautor: Haron90 » 18 lipca 2022, o 08:21

Dużo zależy od samego Maksa, czy będzie chciał dalej jeździć dla nas. Jeśli tak, to jest szansa, że się zreflektuje.
Jest też kwestia tego, że TV szuka dramatów na siłę, i to co pokazała kuchnia, może nie być całym obrazkiem tego, jak Maks funkcjonuje w Motorze. Z osądami bym się wstrzymał.

Ale fajnie jest mieć Maćka za trenera.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1236 Postautor: kibicLBN » 18 lipca 2022, o 08:34

Miałem podobnie pisać. W klubie wiedzą najlepiej na ile problematyczny jest Maks i będą wiedzieć lepiej od nas kiedy reagować, rozmową czy transferem jeśli nie będzie dobrze.

Flagg
Trener

#1237 Postautor: Flagg » 18 lipca 2022, o 08:45

MIchelsen strzelajacy fochy, odmawiający startu w biegach, "pyskujący" Ziółkowskiemu. Forum: Dun taki jest, co zrobisz
Maks opuszczający jedną naradę drużynową w meczu, za co zresztą grzecznie przeprasza trenera: Forum: Dalsza współpraca z tym zawodnikiem jest niemożliwa.

A moze taka kontrowersyjna teza: Zamiast odpalać zawodnika, bo nie klepie sie po plecach z resztą drużyny, warto z nim...popracować? Michelsenowi zajęło kilka sezonów, żeby dojrzeć, a od Drabika wszyscy oczekują, że po kilku miesiącach będzie z usmiechniętą gębą latał przed kamerami i zbijał piątki ze wszystkimi. Maks nigdy nie będzie jak Dominik, bo to po prostu inny typ osobowości. Są pewne zachowania nad którymi powinnien pracować (np. kontakty z mediami czy kibicami), ale to naprawdę aż tak gigantyczny problem, ze trzeba pozbywać sie jednego z największych talentów w tej dyscyplinie? Sportowcy robili rzeczy 10 razy gorsze.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
papi
Trener

#1238 Postautor: papi » 18 lipca 2022, o 08:45

wydaje mi się, że nie ma co tego tematu roztrząsać. Pierwszy fragment puszczony przez C+ był niepokojący, ale okazało się, że to taki wideo click-bait. Uważam (jak i kilka już osób w innych tematach) że całościowo wyszło bardzo dobrze. Kuciapa pokazał, że dowodzi tym zespołem, Drabik nie tylko przeprosił, ale wytłumaczył z czego wynikała taka decyzja. Także mimo początkowego niepokoju, temat wygląda za profesjonalnie rozwiązany i zamknięty.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1239 Postautor: istred » 18 lipca 2022, o 09:03

Warto pamiętać, że to są warunki meczowe, dużo stresu, a to są mężczyźni i komunikują się konkretnie. Drabik nie przyszedł na naradę drużyny, dostał zjeby od Kuciapy i się wytłumaczył. Koniec tematu.

Mnie natomiast martwi zupełnie co innego. Jazda Drabika wygląda słabo. W Grudziądzu stawia go na łukach, ewidentnie za mocno kontruje w pierwszych swoich biegach, zwykle to właśnie on jest blokowany przez kolegów z drużyny (oczywiście nie specjalnie, ale wynika to z warunków meczowych), brakuje mu pewności w jeździe, szarpie zamiast spokojnie budować prędkość. Generalnie mi się źle patrzy na jego jazdę. Nie mam pojęcia co jest źródłem problemu, ale powinien się z tym uporać, bo jest potrzebny w play off.

Badzia
Szkółkowicz

#1240 Postautor: Badzia » 18 lipca 2022, o 11:10

Źródło jest bardzo często to samo. Brak prędkości, czyli albo brak dopasowania albo silniki nie jada tak jak powinny. Zobaczcie, ze prawie zawsze ‚powrót do formy’ zawodników wiąże się ze zmianą tunera lub przynajmniej zakupem nowym silników.

Flagg
Trener

#1241 Postautor: Flagg » 18 lipca 2022, o 11:11

Jeśli wierzyć Dominikowi, to Maks przesiadł się na Gravesena. Być może trzeba trochę czasu aż się się tymi silnikami dogada. On chyba całą karierę na Kowalskim jeździł.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#1242 Postautor: radonis » 18 lipca 2022, o 11:15

No tak - Mikkel i Jarek na tym jeżdżą z dobrym skutkiem - najprostsza droga do sukcesu - popytać, potestować kierunki.

Haron90
Kadrowicz

#1243 Postautor: Haron90 » 18 lipca 2022, o 11:33

Moim zdaniem nie ma potrzeby robienia nerwowych ruchów. Pierwszy sezon po zawieszeniu, nowe silniki. A przecież nie jedzie tragicznie. Początek kosmiczny, a teraz, nawet gdy jest w dołku, to przywozi przyzwoite punkty.
Dać mu się ze wszystkim oswoić, a jestem pewien że będzie z niego klasowy grajek na lata.

Awatar użytkownika
Lumpproletariacki
Szkółkowicz

#1244 Postautor: Lumpproletariacki » 18 lipca 2022, o 11:46

Flagg pisze:Jeśli wierzyć Dominikowi, to Maks przesiadł się na Gravesena. Być może trzeba trochę czasu aż się się tymi silnikami dogada. On chyba całą karierę na Kowalskim jeździł.

Od meczu z Ostrowem jeździ na FGM

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1245 Postautor: kibicLBN » 18 lipca 2022, o 11:52

istred pisze:Warto pamiętać, że to są warunki meczowe, dużo stresu, a to są mężczyźni i komunikują się konkretnie. Drabik nie przyszedł na naradę drużyny, dostał zjeby od Kuciapy i się wytłumaczył. Koniec tematu.

Niby racja, wszystko w porządku.
Zawodnik nie dojeżdża do mety i odpuszcza 70m przed końcem wyścigu.
Zawodnik nie wychodzi do kibiców po meczu kilkukrotnie.
Zawodnik nie uczestniczy w naradzie w trakcie meczu.
Pierdoły co nie? Pierdoły, tylko wszystko dotyczy jednego człowieka na przestrzeni miesiąca. Szczególnie te nie dojechanie do mety, wśród kibiców w Polsce było odebrane bardzo negatywnie. Serio. Nie mam zastrzeżeń do zdobyczy, bo chcieliśmy żeby go nie obciążać presją to niech jedzie. Tragedii jak i szału nie ma. Nie liczę że po pół roku będzie się czuł jakby w Lublinie jeździł od Kajtka, ale mógłby się nieco postarać, bo poza swoim nadwyrężonym wizerunkiem, psuje ten solidnie wypracowany wizerunek Motoru Lublin. Klubu uchodzącego za profesjonalny, dobrze poukładany ze wspaniałym klimatem wewnątrz.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1246 Postautor: istred » 18 lipca 2022, o 11:57

Odniosłem się jedynie do sytuacji z ostatniego meczu. Na temat innych sytuacji w cytowanym wpisie się nie wypowiadałem.
Opinię na temat całokształtu zachowania Drabika wyrażałem kilka tygodniu temu.
W kontekście obecnej sytuacji nie ma ona większego znaczenia, jest do dokończenia sezon, a w nim walka o złoto, do czego potrzebny jest Drabik w formie z początku sezonu.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#1247 Postautor: InDorka » 18 lipca 2022, o 11:58

Jak robił po 16 pkt nikomu ńie przeszkadzało, że unika kontaktu wzrokowego, nikt go z tego powodu nie wysyłał na Marsa, nie sugerował zamiany kapelusza na sombrero czy kominiarkę.A przecież to jest ten sam zawodnik, tyle, że robiący kilka pkt mniej.
Kilka, nie naście.
Gdyby Tai u nas jeździł w tym roku, niechybnie oglądałby już angielskie czy australijskie obiekty z poleceniem zrobienia tatuażu na nosie.
Wybitnie brak cierpliwości i wyrozumiałości lubelskim kibicom.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Flagg
Trener

#1248 Postautor: Flagg » 18 lipca 2022, o 12:07

Troche chyba nam zaczyna od tego dobrobytu odwalać. Przypominam, że ten "kryształowy" wizerunek Motoru przeżył już "na chuj mam jechac" Dawida Lamparta czy fochy Michelsena, które kilka razy na kamerze też zostały uwiecznione. No ale to nikomu nie przeszkadzało i nie psuło wizerunku klubu, bo Mikkel po meczu zbijał piatki z kibicami. Ba! Niektórym nie przeszkadzało nawet, żeby w naszych barwach jeździł gościu z mózgiem wypranym przez Putinowska propagandę. No ale Drabik to już nie, to juz za duzo, bo zjechał z toru i nie chodzi z kolegami na obiady.

NIedługo żeby jeździć w Motorze, to poza oczywiście 10 pkt na mecz, trzeba będzie jescze przechodzić testy osobowościowe.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#1249 Postautor: _piotrusss » 18 lipca 2022, o 12:52

Chyba po prostu nie ma na co narzekać, więc siłą rzeczy Maksym stał się pożywką. Ja osobiście wielkiego problemu nie widzę. W tworzeniu dobrze współpracujących zespołów nie chodzi o to, by zebrać grupę podobnych do siebie osób, ale by tak zorganizować pracę by osiągali swoje cele, niezależnie od własnych charakterów. To zdaje się rozumieć Maciek i jasno wyraził swoje oczekiwania względem Maksyma, biorąc pod uwagę dobro drużyny. Nie wiemy jakie Drabik ma doświadczenia we współpracy w ramach swoich poprzednich zespołów, może po prostu nigdy nie czuł że tego typu kooperacja jest dla niego wartościowa, a może do tego się zraził? Stąd brak wyjścia do kibiców wcale nie musi być jego złą wolą, tylko przykładowo nie znalazł lepszego sposobu na poradzenie sobie po słabym występie jak odcięcie się od meczowej otoczki. To młody człowiek, który ma za sobą trudne doświadczenia związane z zawieszeniem, medialnym zamieszaniem i z niewiadomych mi powodów (więc nie mam zamiaru tego oceniać) pozbawiony wsparcia ze strony ojca. Dajmy mu czas, po jego późniejszej reakcji, na to co mu powiedział Kuciapa można wyciągnąć wniosek, że nie ma złych intencji i nie robił tego na złość komukolwiek. Jego występy medialne też wyglądają tak, jakby budował wokół siebie barierę, by drugi raz nikt mu nie wszedł w życie z butami w takim stopniu, jak to miało miejsce w przeszłości. Jeśli spotka się ze zrozumieniem oraz nauczy się rozumieć priorytety drużyny, to nie widzę powodu dla którego nie miałby stać się nie tylko świetnym żużlowcem ale i wartościowym członkiem drużyny.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Ge(L)o
Trener

#1250 Postautor: Ge(L)o » 18 lipca 2022, o 13:00

Flagg pisze:NIedługo żeby jeździć w Motorze, to poza oczywiście 10 pkt na mecz, trzeba będzie jescze przechodzić testy osobowościowe.

Testy jak testy, ale jakiś podstawowy wywiad środowiskowy by się przydał. Wiadomo, że posucha na rynku, więc Kępa musiał zaryzykować i zatrudnić kosmitę. Jesteśmy już jako Speedway Motor na takim etapie, że pewnych rzeczy nie powinniśmy tolerować. Gdybyśmy nie bili się o mistrza ani utrzymanie to Drabik by wyleciał już po spotkaniu z Ostrowem. Niech po prostu dołoży punkty do mistrzostwa i spada. Tak, nikt inny na forum nie odważy się tego napisać. Można mnie zhejtować, leję na to.