Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

#3376 Postautor: Gelo » 19 lutego 2022, o 19:36

Bardzo merytoryczne. Jak zwykle zresztą.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#3377 Postautor: Torsen » 19 lutego 2022, o 23:04

Merytorycznie to Poczta Polska jest państwowym molochem, który mimo zapewnionych monopoli i (co za tym idzie) kosmicznych cen, ledwo przędzie i ma marną ofertę, którą przez lata poszerzyła o książeczki z przepisami kulinarnymi siostry jakiejś tam. Jest to kompletny dramat i służyłby idealnie za metaforę całego państwa, gdyby nie to, że istnieją znacznie lepsze, jak np. szczecińska stępka.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3378 Postautor: Gelo » 20 lutego 2022, o 01:56

Haha. Prawnicy, ekonomiści, politolodzy i ogólni specjaliści od wszystkiego w jednym. Śmiech na sali. I ja tego człowieka miałem pod szablą i żywym go puściłem... A nie - chyba jednak nie puściłem :)

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#3379 Postautor: Torsen » 20 lutego 2022, o 09:29

Jak nie jesteś pewien, czy puściłeś, czy nie, to lepiej sprawdź, może to już ten wiek :)
A poważnie, to chyba nie do mnie ta mowa.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#3380 Postautor: kibicLBN » 20 lutego 2022, o 10:53

Gelo pisze:Kto zbudował tą "powszechną" opinię? I na jakich przesłankach ją oparł? Ja osobiście nie doświadczyłem przypadku zgubienia przesyłki lub nieterminowego dostarczenia. I nie znam nikogo takiego. A chociażby z racji wykonywanego zawodu z pocztą mam do czynienia praktycznie codziennie. Mam wrażenie, że to utyskiwanie na pocztę to zwykłe puszczenie bąka tylko dlatego, że to państwowa instytucja.

Sam miałem zostawiane awizo po paru dniach z datą wsteczną o przesyłce sądowej. Serio! O opóźnieniach nie wspomnę i to pomimo, że mają termin dostawy dłuższy od konkurencji.
A był przypadek, gdzie pewien samorząd stracił dotację, bo wniosek wysłano, ale poczta go zagubiła...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

BobTheMonter77

#3381 Postautor: BobTheMonter77 » 20 lutego 2022, o 10:59

Gelo pisze:Kto zbudował tą "powszechną" opinię? I na jakich przesłankach ją oparł? Ja osobiście nie doświadczyłem przypadku zgubienia przesyłki lub nieterminowego dostarczenia. I nie znam nikogo takiego. A chociażby z racji wykonywanego zawodu z pocztą mam do czynienia praktycznie codziennie. Mam wrażenie, że to utyskiwanie na pocztę to zwykłe puszczenie bąka tylko dlatego, że to państwowa instytucja.

A ja osobiście doświadczyłem, że list priorytetowy, który wysłałem, został dostarczony do adresata po 8 dniach. Zostawianie awizo w skrzynce, gdy jestem w domu to sytuacja nagminna.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3382 Postautor: Gelo » 20 lutego 2022, o 11:32

Być może nie chciało się komuś chodzić po schodach, może ktoś dostał wytyczne żeby nie chodzić po ludziach, bo covid. To się zdarza. Tylko nie w tym rzecz. Punktem wyjścia była krytyka instytucji państwowej w kontekście wysyłania karnetów. I tutaj nią na żadnego logicznego związku. Za dystrybucję karnetów odpowiedzialny jest eventim a nie poczta. Listonosz jest tylko narzędziem, które każdy kto zakupił karnet odhaczał na stronie eventimu.i jestem może naiwnie spokojny że każdy swój karnet dostanie. A poza tym jak widzę osiem gwiazdek włącza mi się czerwona lampka ostrzegawcza co do deficytów intelektualnych. I przeważnie się sprawdza.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3383 Postautor: istred » 20 lutego 2022, o 12:09

O tym jak działa poczta polską krążą legendy i trzeba być Gelem żeby mieć takie wielkie klapki na oczach żeby tego nie widzieć.

W tym tygodniu sam sąsiadowi doreczalem urzędową! przesyłkę, bo listonosz zamiast jemu, wrzuć do mojej skrzynki. Pomógł Facebook i determinacja adresata. A obecnie mam bardzo solidnego listonosza.

Sam jakiś czas temu dzięki poczcie polskiej nie zakwalifikowałbym się na bardzo ważny egzamin, bo mi listonosz nie doręczył listu, w którym był wskazany termin na dostarczenie przeze mnie dokumentów. Pech chciał że go spotkałem na poczcie i zarzekał się, że absolutnie takiego listu nie było, a pamięć ma świetną... Tylko że w systemie poczty widniało że właśnie tego dnia ponoć wrzucił mi do skrzynki awizo powtórne... A o tym że listy zostały rozesłane dowiedziałem się z jakiegoś internetowego forum, gdzie inni pisali, że już dostali.

Mimo, że zmuszony jestem korzystać z monopolisty to zawsze gdy mam wybór to korzystam z innych firm. Tak jak praktycznie wszystkie osoby które znam.

Tyle dramatycznych historii ode mnie w ten smutny, nieżużlowy czas ;)

I żeby nie było totalnie off top, to jeden z portali napisał że będziemy mieli nowego trenera w Lublinie.

Ajde!

BobTheMonter77

#3384 Postautor: BobTheMonter77 » 20 lutego 2022, o 13:15

Gelo pisze:Być może nie chciało się komuś chodzić po schodach, może ktoś dostał wytyczne żeby nie chodzić po ludziach, bo covid. To się zdarza. Tylko nie w tym rzecz. Punktem wyjścia była krytyka instytucji państwowej w kontekście wysyłania karnetów. I tutaj nią na żadnego logicznego związku. Za dystrybucję karnetów odpowiedzialny jest eventim a nie poczta. Listonosz jest tylko narzędziem, które każdy kto zakupił karnet odhaczał na stronie eventimu.i jestem może naiwnie spokojny że każdy swój karnet dostanie. A poza tym jak widzę osiem gwiazdek włącza mi się czerwona lampka ostrzegawcza co do deficytów intelektualnych. I przeważnie się sprawdza.

W bloku mam windę, a awizo w skrzynce lądowały również przed erą covidową. Jako klient nie jestem zadowolony z poziomu usług PP i jeśli jest tylko taka możliwość to korzystam z usług innych podmiotów bo jest to dla mnie wygodniejsze i z reguły szybsze. W przypadku braku wyboru, użycie słowa "niestety" jest jak najbardziej na miejscu
Od momentu nadania przesyłki odpowiedzialna, za nią (uszkodzenie, zagubienie) jak i termin dostarczenia, jest poczta.

A 8 gwiazdek to zdecydowanie nie moja bajka

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#3385 Postautor: niespokojny » 20 lutego 2022, o 13:50

Tutaj juz widac spranie przez tvp info i krytyka instytucji panstwowej jest odbierana jako atak na pis. Bo w ich bance zyjemy w utopii.

Doplacilem 10 zl za kuriera i zobaczymy. No chyba ze to pocztex bo info nie bylo :lol:
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
papi
Trener

#3386 Postautor: papi » 20 lutego 2022, o 16:08

z ich strony wynika, że kurier to DHL
https://www.eventim.pl/help/?affiliate=APL&help_id=9508

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#3387 Postautor: Kshyhu » 21 lutego 2022, o 07:36

Z tymi 8 gwiazdkami to chyba chodziło o mnie i mój podpis. Skoro jestem wywołany do tablicy, to odpowiem, chociaż może nie powinienem, bo to nie forum polityczne:

Otóż, nie zgadzam się z polityką rządu i tego, co partia rządząca robi w kraju, ale nie jestem żadnym oszołomem, który nie pójdzie i w związku z tym nie kupi znaczka pocztowego, czy nie zatankuje paliwa na stacji spod znaku orła. Bądźmy poważni. Oceniłem tylko poziom usług danej firmy, zauważ, że kompletnie bez odnoszenia się do tego, że to firma państwowa, a nie prywatna. Inni podali swoje przykłady.

Nie zmienia to faktu, że żałuję, że rozpętałem tę dyskusję. Przepraszam.
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#3388 Postautor: Perez » 21 lutego 2022, o 09:30

Btw. I gdzie ten nowy trener?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#3389 Postautor: grzesieck » 21 lutego 2022, o 11:01

Kshyhu pisze:Nie zmienia to faktu, że żałuję, że rozpętałem tę dyskusję. Przepraszam.

skad mogles wiedziec, ze Gelo, oraz wszyscy jego znajomi, dostaja listy i paczki zawsze na czas
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#3390 Postautor: InDorka » 21 lutego 2022, o 12:32

O nowym trenerze w Motorze gdzieś czytałam, nie pamiętam gdzie.
Chodzi o Pawła Barana z Tarnowa, który ma poprowadzić chłopaków u- 24.

https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/z ... in/x8yx6bs
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#3391 Postautor: Saeyl » 22 lutego 2022, o 11:07

InDorka pisze:O nowym trenerze w Motorze gdzieś czytałam, nie pamiętam gdzie.
Chodzi o Pawła Barana z Tarnowa, który ma poprowadzić chłopaków u- 24.

https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/z ... in/x8yx6bs

Kuciapa zaprzeczył o takich pogłoskach. Będą sami ze sztabem prowadzić U24.

Step

#3392 Postautor: Step » 23 lutego 2022, o 13:40

Dzisiaj na Eventim zmienił się status moich karnetów na "przygotowane do wysyłki" , a było wcześniej "ładowanie" :)

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#3393 Postautor: Bozena » 2 marca 2022, o 14:10

Nie wiem jak Wy, ale ja już dzisiaj otrzymałam karnety na 2022 rok

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#3394 Postautor: Fantys » 2 marca 2022, o 15:03

Ja zamówione mam dwa, w poniedziałek dostałem jeden a drugiego jeszcze nie ma :roll: :roll: :shock:

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#3395 Postautor: Perez » 2 marca 2022, o 15:35

Fantys pisze:Ja zamówione mam dwa, w poniedziałek dostałem jeden a drugiego jeszcze nie ma :roll: :roll: :shock:

Mam tak samo a więc czekam na przesyłkę numer dwa.

tck
Senior

#3396 Postautor: tck » 2 marca 2022, o 23:38

A ja dostałem maila:

Drogi Kliencie,

Miło nam poinformować, że Twoje zamówienie o numerze 120949809 zostało w dniu dzisiejszym przekazane do wysyłki.

Wybrana forma dostawy:
List polecony priorytet

Przewidywany czas dostawy:
Od 3 do 10 dni roboczych

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3397 Postautor: Gelo » 2 marca 2022, o 23:48

Ja zgodnie z przypuszczeniami otrzymałem wszystkie karnety które kupilem

Awatar użytkownika
Rusek
Zawodowiec

#3398 Postautor: Rusek » 3 marca 2022, o 05:06

Ja również otrzymałem karnety w ilości której zamawiałem. Przesyłka doszła we wtorek.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#3399 Postautor: boxing » 23 marca 2022, o 18:27

Czy ktoś jeszcze oprócz mnie nie dostał zamówionych karnetów?
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#3400 Postautor: Perez » 23 marca 2022, o 19:04

Pisz do nich maila. Odpisują w przeciagu dwoch dni sprawdza Ci co sie z nimi stalo tzn. Czy zostaly wysłane. Ja zamawiałem dwa karnety normalny i ulgowy. Najpierw przyszedł tylko normalny na poczatku marca a na zamówieniu w kopercie wyraźnie jest napisane że zamawiałem dwa więc napisałem maila z zapytaniem czy to pomyłka czy drugi karnet przyjdzie poprostu oddzielnie? Odpisali mi tak: "Uprzejmie informuję, że brakujący karnet będzie wysłany do Pana w dniu jutrzejszym" I za kilka dni był drugi.