Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Speedway Fan
Senior

Re: Żużel w TV

#11976 Postautor: Speedway Fan » 1 sierpnia 2021, o 20:42

Grisza za spowalnianie dostał ostrzeżenie, a Janowski jedzie na kapciu i spowalnia Karczmarza żadnego ostrzeżenia nie ma. Sędziowie obrzydzają ten sport przez nierówne traktowanie.

Leniu
Szkółkowicz

#11977 Postautor: Leniu » 1 sierpnia 2021, o 20:55

Speedway Fan pisze:Grisza za spowalnianie dostał ostrzeżenie, a Janowski jedzie na kapciu i spowalnia Karczmarza żadnego ostrzeżenia nie ma. Sędziowie obrzydzają ten sport przez nierówne traktowanie.

A nie upomnienie, które nie ma żadnych konsekwencji?

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#11978 Postautor: Kargolo » 1 sierpnia 2021, o 21:04

Sebekmotor pisze:Nie wyjechać do niego, chociaż...

Poczekaliby :P

Nie wiem czy bardziej żałosna była próba dowiezienia punktu na kapciu przez Janowskiego czy wielkie problemy Karczmarza z wyprzedzeniem rywala na kapciu.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

asid
Senior

#11979 Postautor: asid » 1 sierpnia 2021, o 21:23

Ja nie rozumiem skąd ten Majewski się tam wziął i dlaczego nadal tam jest. Jego komentarze, wnioski i wszystko co ma do powiedzenia to jest dramat jakiś.

Sebekmotor
Kadrowicz

#11980 Postautor: Sebekmotor » 1 sierpnia 2021, o 21:47

Co ten Demski bredzi dziś to jest odlot, no odlot. Cholera jasna tak po prostu nie można!!! Czy sędziowie plus telewizje chcą żeby wszędzie poza Gorzowem nie lubiano Zmarzlika? Przepraszam za wulgaryzm ale wjebal się Zimny w Karczmarza, wyrżnął klina i wina czyja? Defektu, kurwa dramat

Speedway Fan
Senior

#11981 Postautor: Speedway Fan » 1 sierpnia 2021, o 21:57

Można gdybać co by było gdyby nie Zmarzlik, a np. Grisza był na jego miejscu i czy we czterech powtórzył. :-) Demski i jego podwładni to dno i rak tego sportu.

Sebekmotor
Kadrowicz

#11982 Postautor: Sebekmotor » 1 sierpnia 2021, o 22:02

Zmarzlik jest świetny, on nie potrzebuje pomocy jakiś luzusów, takie historie jak dziś czy nawet na meczu u nas powodują, że Zmarzlik będzie wygwizdywany, po prostu

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#11983 Postautor: Hayden » 1 sierpnia 2021, o 22:30

Perez pisze:I nie skandowales nigdy? Nawet jak trójki dla Motoru przywoził?

Może skandował ale się nie cieszył :D
Motor mocny

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#11984 Postautor: GIGI » 1 sierpnia 2021, o 22:43

Jak dla mnie to Karczmarz bardziej do prawej jechal niz Zmarzlik do lewej. Nie bylem nigdy wielkim fanem Bartka ale tu decyzja o jezdzie w 4 jak najbardziej( dla mnie) prawidlowa.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#11985 Postautor: Perez » 1 sierpnia 2021, o 22:44

Jeśli powtarzamy w 4 to dlaczego Vaculika wykluczyli w starciu z Zimnym w Lublinie? Czego Mikkel był ostatnio wykluczony? Mnie te argumentacje Demskiego ani trochę
nie przekonują za to zazwyczaj w 100% zgadzam się z tym co mówi Cegielski. Mnie najbardziej zainteresowało to co powiedział Jabłoński że Cierniaki znaleźli coś w sprzęcie i powinno być tylko lepiej. Regulacje sprzętu.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#11986 Postautor: Perez » 1 sierpnia 2021, o 22:46

asid pisze:Ja nie rozumiem skąd ten Majewski się tam wziął i dlaczego nadal tam jest. Jego komentarze, wnioski i wszystko co ma do powiedzenia to jest dramat jakiś.

Yyyyyyyyyyyyy Majewski. Zanim on coś powie to się z 5 razy zatnie. Za mało ramu.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#11987 Postautor: GIGI » 1 sierpnia 2021, o 22:50

Perez pisze:Mnie najbardziej zainteresowało to co powiedział Jabłoński że Cierniaki znaleźli coś w sprzęcie i powinno być tylko lepiej. Regulacje sprzętu.

Nie przywiazywalbym do tego az tak duzej uwagi. Wczesniej z Wiktorem po 15 tez robili w mlodziezowkach.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#11988 Postautor: kibicLBN » 2 sierpnia 2021, o 08:40

Hayden pisze:

Nie wiem jaki w tym macie problem, że nie pałam sympatią do G.Łaguty? Ja nikomu nie bronię być jego fanem, można nawet nosić czapkę jego teamu, albo mieć plakat na ścianie, każdy robi jak uważa. Dla mnie jest jedną z ostatnich osób które widziałem po awansie w naszym składzie, ale szanuję decyzję jaką podjął klub i skoro dla nas jeździ, to niech to robi skutecznie. A co złego w przemilczeniu okrzyków : ,,Grisza Łaguta" nie mam pojęcia?
A opinii na temat wspomnianego nie będę rozwijać, bo po prostu nie służy to niczemu dobremu.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#11989 Postautor: tezetomaniak » 2 sierpnia 2021, o 09:38

Sebekmotor pisze:Co ten Demski bredzi dziś to jest odlot, no odlot. Cholera jasna tak po prostu nie można!!! Czy sędziowie plus telewizje chcą żeby wszędzie poza Gorzowem nie lubiano Zmarzlika? Przepraszam za wulgaryzm ale wjebal się Zimny w Karczmarza, wyrżnął klina i wina czyja? Defektu, kurwa dramat

Ogarnij się. Jeżeli zamierzasz gwizdać na zawodnika dlatego, że nie zgadzasz się z decyzjami sędziów to pora odstawić NFZ :)

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#11990 Postautor: kdsz » 2 sierpnia 2021, o 10:16

kibicLBN pisze:Nie wiem jaki w tym macie problem, że nie pałam sympatią do G.Łaguty?

Łaguta bardzo dużo zrobił dla Motoru w ostatnich sezonach i w dużej mierze to dzięki jego postawie udało nam się utrzymać w ekstralidze w sezonie 2019. Można zaryzykować tezę, że Grisza zapisał się złotymi zgłoskami w historii klubu. Ale kibicować mu w rozgrywkach międzynarodowych, jeśli jakimś cudem by w nich wystąpił? Nie wyobrażam sobie. Wiem, że jest bardzo popularny wśród lubelskich fanów, a ludzie lubią te jego cyrkowe zagrywki (np. palenie gumy po meczu), ale żużel to jednak sport, nie cyrk. Gdyby Kępa wymienił Griszę na lepszy model, nawet na brata (że tak prowokacyjnie napiszę), to chętnie powiem spasiba i do swidanja nawsegda, ale raczej głos ze wzruszenia drżał mi nie będzie.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#11991 Postautor: Gelo » 2 sierpnia 2021, o 11:38

Żużel to przede wszystkim widowisko dla kibiców. I w tym znaczeniu Grisza jest jednym z najlepszych aktorów na świecie. Ma to "coś" co się albo kocha albo nienawidzi. Umięjętnościami jeździeckimi wciąga Artioma nosem. Zapewniam Cie, że ludzie na dłużej zapamiętają "motor mocny juhu" czy dziewięć odwróceń głowy do Nickiego niż kolejne 12 punktów Artioma. Artiom to bardzo sympatyczny gość, niezmanierowany jak Zmarzlik, skuteczna maszynka do robienia punktów - ale jako zawodnik kompletnie bezbarwny. Ja nie cierpię takich żużlowców. Oni odzierają żużel z resztek atrakcyjności.

Sebekmotor
Kadrowicz

#11992 Postautor: Sebekmotor » 2 sierpnia 2021, o 11:53

tezetomaniak pisze:
Sebekmotor pisze:Co ten Demski bredzi dziś to jest odlot, no odlot. Cholera jasna tak po prostu nie można!!! Czy sędziowie plus telewizje chcą żeby wszędzie poza Gorzowem nie lubiano Zmarzlika? Przepraszam za wulgaryzm ale wjebal się Zimny w Karczmarza, wyrżnął klina i wina czyja? Defektu, kurwa dramat

Ogarnij się. Jeżeli zamierzasz gwizdać na zawodnika dlatego, że nie zgadzasz się z decyzjami sędziów to pora odstawić NFZ :)

Ja na zawodników nie gwizdam. Chodziło mi o to, że kibic nie lubi gdy ktoś z racji tego, że jest mistrzem jest faworyzowany. Pisałem, że Zmarzlik jest na tyle dobry, że tego nie potrzebuje, a mam wrażenie, że sędziowie mimo wszystko to robią. To o czym wyżej napisałem może się odbić na Zmarzliku, po prostu

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#11993 Postautor: kdsz » 2 sierpnia 2021, o 12:12

Gelo pisze:Żużel to przede wszystkim widowisko dla kibiców.
A moim zdaniem żużel to sport. Wyniki bronią Artioma w znacznie większym stopniu niż Griszę. Profesjonalne podejście do zawodu również. O ambicjach sportowych nawet nie ma co gadać. Artiom to rzemieślnik, ale Grisza w tym pokrowcu na kasku i silnikach od łotewskiego kowala bardziej przypomina ulicznego grajka, połykacza ognia czy innego linoskoczka, niż artystę w żużlowej profesji.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#11994 Postautor: Gelo » 2 sierpnia 2021, o 12:32

I o to właśnie tu chodzi - o emocje. Oczywiście to mój pogląd z kibicowskiego punktu widzenia, a działacz sportowy, który odpowiada za klub zapewne patrzy na wyniki. Dlatego jako kibic upatrzyłem sobie Józka Jarmułę - można go porównać do Griszy. Miał wywalone na medale, na starty w reprezentacji, a cała Częstochowa nie tyle chodziła na Włókniarz co na Jarmułę. Na torze robił co chciał, machał nogami na boki i bawił siebie i widzów jazdą. Artysta. Wolę gorszego artystę od wybitnego nawet wyrobnika.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#11995 Postautor: kibicLBN » 2 sierpnia 2021, o 14:19

Artioma porównał bym trochę do Hancocka jeśli chodzi o styl jazdy i atuty, jednak on w przeciwieństwie do Amerykanina szanuje swoich pracodawców i nie robi pośmiewiska z naszych rozgrywek.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#11996 Postautor: Rusek » 2 sierpnia 2021, o 17:11

A co ciekawego wczoraj mówili w magazynie o naszym meczu z GKM? Czy było coś o ostrzeżeniu dla Griszy? Niestety musiałem iść spać aby o 3 wstać do pracy ;-)
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#11997 Postautor: RadeKas » 2 sierpnia 2021, o 17:16

Generalnie teraz w nsport obowiązuje wersja, że każdy powinien bać się jechać z Motorem w półfinale, bo MOTOR MOCNYJ u siebie. O Griszy mówił Demski. Nawet zrobili pikny filmik gdzie wyliczyli każde odwrócenie się Griszy na przestrzeni ostatniego kółka. Ogólnie "mógł stworzyć niebezpieczną sytuację". Nie to co Janowski jadąc na kapciu i blokując rywala.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#11998 Postautor: Rusek » 2 sierpnia 2021, o 17:23

To ile razy się odwrócił?
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#11999 Postautor: RadeKas » 2 sierpnia 2021, o 17:29

9 chyba.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#12000 Postautor: Perez » 2 sierpnia 2021, o 18:18

kibicLBN pisze:
Hayden pisze:

Nie wiem jaki w tym macie problem, że nie pałam sympatią do G.Łaguty? Ja nikomu nie bronię być jego fanem, można nawet nosić czapkę jego teamu, albo mieć plakat na ścianie, każdy robi jak uważa. Dla mnie jest jedną z ostatnich osób które widziałem po awansie w naszym składzie, ale szanuję decyzję jaką podjął klub i skoro dla nas jeździ, to niech to robi skutecznie. A co złego w przemilczeniu okrzyków : ,,Grisza Łaguta" nie mam pojęcia?
A opinii na temat wspomnianego nie będę rozwijać, bo po prostu nie służy to niczemu dobremu.

Kibice z SE życie by oddali za naszych zawodników, ja tego nie słyszałem tylko czytałem tutaj od naocznych świadków. A Tobie nawet skandowować nazwiska po zwycięskim biegu się nie chce Ty Warszawski Januszu a zakupy pewnie w Biedronce robisz. :lol: :-)