Lublin czy Rzeszów ???

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Jasiek_Sydney
Kontakt:

#426 Postautor: Jasiek_Sydney » 2 września 2004, o 00:08

Zapodaj jakiegoÅ› linka

http://unia-tarnow.star.net.pl - po prostu przeszukaj to forum, a
znajdziesz.

Jestem przekonany, ze Proboszcz, gloszac prawde, opowie nam takze
i o tym. :D
Regards from Sydney
Jasiek

Awatar użytkownika
Miras

#427 Postautor: Miras » 2 września 2004, o 01:06

Jasiek_Sydney pisze:
Jestem przekonany, ze Proboszcz, gloszac prawde, opowie nam takze
i o tym. :D

Mam nadzieje że właśnie tak się stanie. Połączyć wszystkie jego wpisy w jedną całość i powstaje nam bardzo ciekawa książka,którą czytano by w co drugim polskim domu, a także za granicą np. w Australii czy USA. :D
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#428 Postautor: Prymus » 2 września 2004, o 09:11

Ten Dobrodziej to jakis poeta! Obczajcie co napisał na tarnowskim forum:

"Juz lepiej wylać prąciem kamień nerkowy
niz z Driverem sie wybierać na wyjazd do Częstochowy

wole już w szambo na banie dać nura
niz z Driverem do Częstochowy odwalic ON TOUR-a

trzeba mieć w głowie naprawde nasrane
by na wyjazd sie wybierać z Drajwim i Kasztanem"

Ja sie tez chyba zaczne z niego smiac... :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Proboszcz_Dobrodziej

#429 Postautor: Proboszcz_Dobrodziej » 2 września 2004, o 09:12

Podczas wczorajszych obchodów 65 rocznicy wybuchu II wojny swiatowej telewizja Polonia nadała bardzo ciekawy program,na temat sojuszu radziecko-niemieckiego, i w ogóle przebiegu całej wojny. Bardzo zainteresował mnie pewnien szczegół historyczny, który zauwazyłem na podanej mapie. Mianowicie,, Józef stalin obszar rzeszowszczyzny zaliczył,jako zachodnią ukrainę, i chciał wcielić to do zsrr. Oczywiscie miał chłopina rację,gdyz dośc powszechnie jest wiadomo,jakie nacje zamieszkują tereny mojrzeszowa. W zasadzie 100% to są ukraińcy, tyle,że dzielą sie oni na ukraińców pochodzenia żydowskiego (40%), ukraińców pochodzenia niemieckiego (20%- to ci potomkowie fryców,jak hitler szedł na moskwe- rudzi) oraz ukraińców rdzennych (40%) .Spoglądając więc na te odsetki, Stalin miał jak najbardziej rację,uważając te ziemie za rdzennie ukraińskie.Właśnie przez tych mojrzeszowskich ukraińców Polska straciła Lwów,który byl miastem Polskim,mimo,że bardziej na wschód, gdyz Stalin nie mógł robić enklawy dla polaków na środku swojego terytorium,gdyz miał chrapke na mojrzeszów. Bierut widząc,co sie święci, postanowił ratować ten obszar dla Polski.Lud zamieszkujący te tereny był potrzebny odbudowującej sie polsce,gdyz zamieszkiwali go sami chłoporobole,którzy wiecznie byli kopani w dupę i wykorzystywani, i stanowili jakoby magazyn taniej siły roboczej dla miast bardziej cywilizowanych i z tardycjami pierwszych piastów (Tarnów,Kraków). Tak więc Bierut wymysli,ze zrobi z mojrzeszowa polską kolebkę socjalizmu. Stalinowi głupio juz było zabierać mojrzeszowa,bo straciłby twarz prawdziwego komunisty. Tak więc w mojrzeszowie zaczęto budować fabryki,zakłady pracy, zaczęto budowac równiez domy (typowa architektura socrealistyczna) dla nadciągających wciąż młodych chłopów i roboli.Budowano bardzo szerokie ulice,żeby zawsze pochód 1-majowy mógł spokojnie sie przetochyc przez miasto. Zapomniano raczej o szkołach,ale nikt sie tym nie przejął, gdyz potomkowie chłoporoboli zazwyczaj kończyli edukacje w OHP-ie, więc szli ścieżką wydeptana juz przez ich ojców i dziadów. Na koniec na środku mojrzeszowa wybudowano pomnik Wielkiej Kuciapy, dla podkreslenia równości wszystkich warstw społecznych. Wielka Kuciapa ma taka wymowę,że "czy żeś król,czy żeś cham- z jednej rodzisz sie kuciapy" Na małej tabliczce pod pomnikiem anonimowy poeta napisał prorocze słowa,będące mottem życiowym kolejnych pokojeń mojrzeszowskich cwoków:
"Rude mamy głowy
Pryszczy mamy w brud
pryszczyce mają też nasze krowy
lecz my wydzielamy większy smród

To my,mojrzeszowskie buce
każdy nas dobrze zna
jesteśmy kopani w dupe
I każdy na nas sra!
Moi drodzy parafianie
Dajcie hojnÄ… dziÅ› ofiare
Bym mógł wozić czarną dupe
moim nowym JAGUAREM

UNIA TARNÓW- DRUŻYNOWY MISTRZ POLSKI 2004 i 2005!!!

harry
Trener

#430 Postautor: harry » 2 września 2004, o 10:36

ACHTUNG! UWAGA! ZMIANA SĘDZIEGO!

ZA FYDĘ - BRYŁA Z ZIELONKI!!! :lol: :lol: :lol: :D :D :D

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#431 Postautor: Lublin_Fan » 2 września 2004, o 10:55

harry pisze:ACHTUNG! UWAGA! ZMIANA SĘDZIEGO!

ZA FYDĘ - BRYŁA Z ZIELONKI!!! :lol: :lol: :lol: :D :D :D

Harry jedno słowo a "smutni panowie" ze starej kaliny nie wpuszczą do miasta obesrwatora ;)

Pozdr.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#432 Postautor: Gelo » 2 września 2004, o 11:03

tak tak - panowie z kaliny, z posiłkami z Tatarów - da siena flaszke i obserwatora nie będzie, żeby nie wiem co. Tylko jakos nie mogę sobie wyobrazić wspolnej ekipy z tych dzielnic.

woocash
Szkółkowicz

#433 Postautor: woocash » 2 września 2004, o 11:19

Gelo napisal :
Tylko jakos nie mogę sobie wyobrazić wspolnej ekipy z tych dzielnic

dla dobra lubelskiej druzyny mysle ze wszelkie zatargi zostalyby zawieszone a ewentualny topor wojenny na ten czas zakopany :-) , bo tu chodzi o dobro wspolne :-) zeby i tym razem ktos nie probowal robic nas w balona i zeby mecz rozegral sie w czystej sportowej walce

Awatar użytkownika
Sewer

#434 Postautor: Sewer » 2 września 2004, o 11:38

Urzekł mnie twój tekst, masz chłopie talent, na miarę nowej Wisi Szymborskiej :P

-------------------------------------------------------------------------------------

Po co tyle cytujesz zeby napisac jedno zdanie ???????????
Gawrzyk.

Sewer: sorry ,masz racjÄ™ :) pozdr
Ostatnio zmieniony 2 września 2004, o 15:41 przez Sewer, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#435 Postautor: Talib » 2 września 2004, o 11:44

A mnie urzeka Twoja ortografia Sewer. Trenuj chłopie bo matury nie zdasz!

Awatar użytkownika
Mrucky

#436 Postautor: Mrucky » 2 września 2004, o 12:21

Uff troche mnie nie było bo po ostatnim meczu u Was dostałem banika :P Przy okazji mam prośbę jeżeli któryś z adminów znów postanoi zrobić mi "niespodziankę" to z łaski swojej proszę banować albo na nick albo na IP pojedynczego usera, a nie zbiorcze bo mój admin też jest kibicem żużla i się denerwuje że nie może poczytać forum ;)

Udało mi się przeczytać ten wątek od początku i powiem że odechciało mi się jechać na ten mecz :/ Wzajemne wyzwiska, mowa o "niespodziankach" w drodze czy na samym stadionie. To naprwde jest bez sensu. Po ostatnim meczu u Was byłem pod olbrzymim wrażeniem kibiców którzy potrafili normalnie rozmawiać z nami. Podobnie było w Rzeszowie, tyle że tam na przeszkodzie stoją czasem półgłówki z ochrony.

Chciałbym że by na tym meczu było podobnie (ale chyba nie będzie :roll: ), przecież na przegranej Stali dla mnie (czy TŻ-u dla Was) świat się nie kończy. Jasne że fajnie byłoby mieć jeden mecz więcej, ale co by się nie stało, jedna drużyna musi być trzecia. Nie czarujmy się jeśli w barażach będzie ZKŻ to i taq Stal czy Lublin dostana u siebie powiedzmy do 40 a na wyjeździ może 30 uda się "uzbierać". W przypadku Bydzi u siebie można już powalczyć o wygraną, ale u nich także wysoka przegrana.

Chyba czas torche zluzować bo inaczej trwać będzie nie dyskusja, ale pyskówka któa nie ma sensu.

P.S. Sorki za orty bo widze że częśc zwraca na to uwagę ale nie chce mi się sprawdzać błędów ;)

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#437 Postautor: mikas » 2 września 2004, o 12:29

Mrucky pisze:Chciałbym że by na tym meczu było podobnie (ale chyba nie będzie :roll: )

Nic się nie bój, będzie będzie podobnie.Już nasi kibice jak ich znam się o to postarają, Wy tylko pilnujcie tych swoich krzykaczy z przedszkola a atmosfera napewno będzie taka jak zawsze :D
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#438 Postautor: Gelo » 2 września 2004, o 12:32

Dokładnie jeżeli są jakiekolwiek groźby z lubelskiej strony to raczej w formie żartów i bynajmniej nie dotyczą rzeszowskich kibiców. Będzie na pewno spokojnie, bo akurat nasi kibice są w ścisłej czołówce kultury.

Awatar użytkownika
Proboszcz_Dobrodziej

#439 Postautor: Proboszcz_Dobrodziej » 2 września 2004, o 12:55

Jesli ja mógłbym cos poradzić, to proponuje taki scenariusz "przyjęcia" ukraińców w Lublinie. Proponuje od razu na dobry poczatek,jeszcze przed meczem wyłapać ich co do jednego.Następnie zebrać ich w jednym pomieszczeniu i pojedynczo wzywać na przesłuchanie.podczas przesłuchania dozwolone tortury to: nakłuwanie,przypalanie,zrywanie paznokci oraz bicie z plaskacza. Nastepnie,jak juz wszystko wyspiewaja,radzę zabrać im wszystkie hrywny, i zamienić na złotówki. Za kase kupić sztychy od łapat (jesli macie NOMI, to sa po ok 6-8zł) i z owymi sztychami dojechac józków na meczu.Regularnie wpieprzać im po co trzecim biegu, a po kazdym biegu dozwolone jest ublizanie,plucie rzucanie jajami w strone józków. Po meczu wpieprzyc im bardzo mocno,tak,zeby sobie nie myśleli, i zeby odechciało im sie przyjeźdzać raz na zawsze, a następnie wypuścić w stronę powrotną.następnie dogonić na wysokości Kraśnika, i znów wpierdzielić.Znów wypuscić,ale pod Stalową Wolą,kiedy sie już nie będą spodziewać,znów złapać i wpierdzielić.Podczas tego wpierdolu mozna równiez powybijac szyby w ukraińskim Ikrausie,co by mieli klimę aż do mojrzeszowa. Na koniec,juz przed samym mojrzeszowem,przez wybite okno wrzucic im do środka gaz łzawiacy, i kiedy będą wyłazić kaszlając z autobusu, czekac koniecznie przed wejściem i bić po plecach sztychami. Następnie trzeba ich wszystkich wytruć, zawieść otrutych pod pomnik wielkiej kuciapy, i ułożyć z nich napis: MARNY MOJRZESZÓW
Moi drodzy parafianie

Dajcie hojnÄ… dziÅ› ofiare

Bym mógł wozić czarną dupe

moim nowym JAGUAREM

UNIA TARNÓW- DRUŻYNOWY MISTRZ POLSKI 2004 i 2005!!!

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#440 Postautor: Jinxsior » 2 września 2004, o 13:05

Dobre qrwa ja nie moge ale sie usmialem.Najbardziej podobal mi sie pomysl z doganianiem ich kolo Krasnika i Stalowej.
Ale macie mase chlopaki co to bedzie jak ta stal wejdzie kiedys (nie w tym roku)do eligi.
Prosze ksiedza skad sie wziela ta straszna nienawisc do Mojrzeszowa,Prezes Ojciec Dyrektor Rydzyk kazal ich tak nie lubic. :lol:
Wybacz im ojcze bo nie wiedza co czynia.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#441 Postautor: Gelo » 2 września 2004, o 13:11

Proboszcz jest niesamowity - nieźle się uśmiałem Oprócz tego że niezwykle konsekwentny, to jeszcze bardzo płodny. Chłopak się rozkręca. Czekam na kolejne poematy. Niezłe jaja gość daje.

Awatar użytkownika
ozzyman

#443 Postautor: ozzyman » 2 września 2004, o 14:09

Takiego Proboszcza to bym z chęcią widział w mojej parafii :D Może bym wtedy częściej do Kościoła chodził :D

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#444 Postautor: Prymus » 2 września 2004, o 14:16

Boj sie Boga proboszczu i startuj na prezydenta- juz masz moj głos! :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Sewer

#445 Postautor: Sewer » 2 września 2004, o 14:20

Talib pisze:A mnie urzeka Twoja ortografia Sewer. Trenuj chłopie bo matury nie zdasz!

To się kolego zdziwisz bo mature to ja już dawno zdałem, a co do ortografii to masz rację, się człowiekowi z rozpędu źle napisało, ale w końcu ja fizyk to chyba można wybaczyć :P

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#446 Postautor: Gelo » 2 września 2004, o 14:32

Sewer pisze:
Talib pisze:A mnie urzeka Twoja ortografia Sewer. Trenuj chłopie bo matury nie zdasz!

To się kolego zdziwisz bo mature to ja już dawno zdałem, a co do ortografii to masz rację, się człowiekowi z rozpędu źle napisało, ale w końcu ja fizyk to chyba można wybaczyć :P

Jądrowy mam nadzieję - miałbyś już fuchę w Tarnobylu.;)

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#447 Postautor: grzesieck » 2 września 2004, o 15:21

Ja po tych tekstach Proboszcza to chyba normalnie do kosciola zaczne chodzic :lol: :lol: :lol: Zieja nieprzecietna - naprawde usmialem sie do lez! Czekam z niecierpliwoscia na nastepne posty naszego Proboszcza...
METHANOL ADVENTURE TEAM

Zulu
Junior

#448 Postautor: Zulu » 2 września 2004, o 15:58

Mam pytanie do księdza Proboszcza. Czy można by było się wyspowiadać na gg ? Jakoś nie mam czasu pójść do kościoła, a w związku z postawą naszych niektórych pseudo - żużlowców nagrzeszyłem ostatnio myślą i mową, a zwłaszcza mową. Choć jak jeździli dobrze to też grzeszyłem, głównie nieumiarkowaniem - ale to chyba mniejszy grzech jak się wraca po pijanemu z meczu wyjazdowego. :?

strongu

#449 Postautor: strongu » 2 września 2004, o 18:14

Dziekuje, ze ktoś usunął mojego wczorajszego posta. Jak widać na tym forum są równi i równiejsi. Proboszcz moze bluzgać i kady sie śmieje, natomiast ja napisałe odpowiedz do jego urzekającej historyjki i od razu została usunięta.
Prosze sie pózniej nie dziwic, ze w taki a nie inny sposób jesteście traktowani na naszym forum.

P.S Bardzo bym prosił, aby admin/moderator który usunął mojego posta wysłał mi PW lub przysłał wiadomosc na gg (4140248) dlaczego mój post został usunięty.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#450 Postautor: mikas » 2 września 2004, o 18:51

Może napisz jeszcze do Rzecznika Praw Dziecka?? :twisted:
Masz numery gg pod kazdym z postów naszych administratorów to sam do niech napisz a nie robisz syf na forum. A jak już musisz publicznie ich o to pytać to jest taki dział "Uwagi do forum" i tam pisz swoje wypociny.
Pozdrawiam 8)
MOTOR LUBLIN
Obrazek