Oprawa i doping na meczach

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Oprawa i doping na meczach

#3201 Postautor: istred » 28 lipca 2021, o 13:03

Myślę, że ta autorefleksja powinna przyjść już kilka lat temu. Nie przyszła i pewnie już nie przyjdzie.

Czarek
Trener

#3202 Postautor: Czarek » 28 lipca 2021, o 13:39

Saint pisze:To ja dodam do tego całego obrazu bandy palaczy, którym ciężko ruszyć 4 litery pod płot lub na koronę. Dmuchają dymem dzieciom i starszym osobom w twarz. W momencie zwrócenia uwagi pojawia się tylko kilka wyszukanych epitetów i informacja, że te kilka metrów różnicy nie ma znaczenia… zastanawiam się tylko gdzie jest ochrona i dlaczego nie egzekwuje wytycznych organizatora … ? po to chyba jest też monitoring ale może ja się nie znam. Ostatni mecz był pod tym względem tragiczny - poddałem się po drugim zwróceniu uwagi. Banda podchmielonych dorosłych facetów zlewała wszystkie rodziny dookoła dmuchając dzieciom w twarz z tępym uśmiechem … może to miało być w ich mniemaniu zabawne …?

Z tym g....m może sobie poradzić tylko Klub. Spiker zamiast zabijać uszy swoim nieznośnym piskiem mógłby podawać co 2-3 biegi stosowne komunikaty, a ochrona je egzekwować.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#3203 Postautor: Kshyhu » 28 lipca 2021, o 18:23

Pisałem o tym ostatnio bezpośrednio do Klubu. Dostałem odpowiedź, że nie mieli sygnałów, że jest problem z palaczami (sic!) i że zwrócą na tę kwestię uwagę. Widać średnio się przejęli... byłem na meczu z Falubazem z narzeczoną w ciąży i biedna dziewczyna naprawdę nie miała się gdzie schować, a czas, kiedy mogliśmy pooddychać świeżym powietrzem, wolnym od dymu, to jakby zebrać w kupę może z 5 minut w trakcie całego meczu...

Poniżej treść maila, wysłanego do Klubu:

Dzień dobry,

po ostatnim meczu naszej drużyny przy Z5 chciałbym poruszyć sprawę palenia na stadionie. Czy takowy zakaz jest, czy też go nie ma?

Wybrałem się na mecz z narzeczoną w ciąży (która dymu tytoniowego rzecz jasna wdychać nie powinna). Nawet przez kilka minut nie było możliwości pooddychania świeżym powietrzem, non-stop ktoś z którejś strony palił papierosy. Zwrócenie uwagi takiemu delikwentowi może spowodować wybuch agresji, więc wolałem tego nie robić. Ale przecież od czegoś zatrudniacie służby porządkowe?? Sam w trakcie tego meczu widziałem sytuację, w której ludzie palili tytoń w obecności osób w żółtych kamizelkach, z którymi wręcz stykali się ramionami, ale nie wywoływało to żadnej reakcji. Na moich oczach ochroniarz obściskiwał się z ochroniarką (korona, przy schodach pomiędzy sektorami C1 i C2, myślę, że jesteście w stanie ustalić, kto tam stał), oglądając z zaciekawieniem bieg. Czy ci ludzie przychodzą tam na randkę i oglądanie zawodów, czy jednak spełniają tam jakąś funkcję? Pomijam to, że spiker też powinien na bieżąco przypominać o zakazie. Są przecież wyznaczone miejsca, gdzie można w przerwie udać się na dymka.

Nie tak dawno byłem gościnnie na meczu Apatora Toruń z Unią Leszno, tam przez cały czas trwania zawodów o zakazie palenia przypominano, nie widziałem ani jednej osoby kopcącej papierosa.
Apeluję do klubu o przyjrzenie się sytuacji i wyciągnięcie konsekwencji od służb porządkowych. Nie chcę sprawy nagłaśniać dalej, ale jeśli będzie taka potrzeba, to tak uczynię.

Kocham żużel, oglądałem zawody na wielu stadionach, ale czegoś takiego, jak w Lublinie, nie widziałem nigdzie.

Pozdrawiam,
Krzysiek

Może trzeba byłoby wysłać takich maili więcej?
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#3204 Postautor: _piotrusss » 28 lipca 2021, o 18:30

Ja jeszcze za czasów pierwszej ligi się kontaktowałem z klubem w tej sprawie. Puścili kilka razy komunikat w trakcie meczu i na tym koniec. Nie traktują tematu poważnie, a szkoda bo pewnie wiele osób miedzy innymi z tego powodu nie zdecyduje się na zabranie dziecka na mecz.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Flagg
Trener

#3205 Postautor: Flagg » 28 lipca 2021, o 18:55

Torsen pisze:OAle kolejny raz widzę ludzi konsumujących na stadionie alkohol, wylewających z siebie potoki wulgaryzmów... Naprawdę nie lepiej napruć się gdzieś indziej, niż na imprezie, bądź co bądź, za parę złotych, i nie robić z siebie publicznie neandertalczyka?

Przecież ten typ "kibica" jest obecny na Z5 nie od dziś i był również wtedy, gdy dostawaliśmy nagrodę na Gali Elipy :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#3206 Postautor: Torsen » 28 lipca 2021, o 21:04

Ale teraz, nawet jak wchodzę z dzieckiem, na bramie krzywo patrzą na wnoszenie własnej WODY w butelce. Raz kazano mi wyrzucić nakrętkę. A jak takie rumiane oblicze wnosi otwartą colę, to nie budzi żadnych podejrzeń? Przecież w dzisiejszych czasach publiczne walenie gazu to patologia, a nasz klub chce uchodzić za nowoczesny i perfekcyjnie zarządzany.

Raczejjj

#3207 Postautor: Raczejjj » 28 lipca 2021, o 23:57

tezetomaniak pisze:
Raczejjj pisze:My mamy race, wy smartfony. Także tego.

Cyfrowe wykluczenie biednych dzielnic Lublina :-x

Przestań. Chciałeś być dowcipny a tu mowa o realnym świecie. Coś bym napisał ale się powstrzymam. Szkoda tych bogatych dzielnic(gdziekolwiek one są). Pełna kultura na żużlu haha Na piłce nikt się nie oszukuje, a tu hipokryzja pełną gębą.
Pyjta wyncyj.

Tylko no ofence, po prostu śmieszy mnie ta medialna narracja jacy to zajebiiści są kibice żużlowi a fani piłkarscy to zło.

Raczejjj

#3208 Postautor: Raczejjj » 29 lipca 2021, o 00:05

Torsen pisze:Ale teraz, nawet jak wchodzę z dzieckiem, na bramie krzywo patrzą na wnoszenie własnej WODY w butelce. Raz kazano mi wyrzucić nakrętkę. A jak takie rumiane oblicze wnosi otwartą colę, to nie budzi żadnych podejrzeń? Przecież w dzisiejszych czasach publiczne walenie gazu to patologia, a nasz klub chce uchodzić za nowoczesny i perfekcyjnie zarządzany.

Miej drugą nakrętkę w kieszeni czy gdzieś tam coby znowu zakręcić za bramą.

asid
Senior

#3209 Postautor: asid » 29 lipca 2021, o 00:12

I nigdy nie wnoś coli na żużel bo za patologię Cię wezmą

Raczejjj

#3210 Postautor: Raczejjj » 29 lipca 2021, o 00:17

No i od coli głowa boli :cool: Dobrej nocy.

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#3211 Postautor: Scibi » 6 sierpnia 2021, o 22:14

Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść.
2 lata temu na zebraniu stowarzyszenia zapadła decyzja o zamknięciu SE, której zresztą byłem zwolennikiem, bo już wtedy widziałem, że tracimy znacząco na mocy i zdecydowana większość ludzi, którzy są inteligentni i stanowili o sile tego stowarzyszenia, już dawno przestała się w to bawić. Decyzja zapadła, ale mimo to znalazło się kilka osób, które wbrew samym sobie nadal próbują na siłę ciągnąć ten wózek, a trzeba było jak w pierwszym zdaniu. Zrobiliśmy kawałek fajnej roboty i dziękujemy, niech przyjdą lepsi.

.

blajar
Trener

#3212 Postautor: blajar » 6 sierpnia 2021, o 23:10

Scibi pisze:Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść.
2 lata temu na zebraniu stowarzyszenia zapadła decyzja o zamknięciu SE, której zresztą byłem zwolennikiem, bo już wtedy widziałem, że tracimy znacząco na mocy i zdecydowana większość ludzi, którzy są inteligentni i stanowili o sile tego stowarzyszenia, już dawno przestała się w to bawić. Decyzja zapadła, ale mimo to znalazło się kilka osób, które wbrew samym sobie nadal próbują na siłę ciągnąć ten wózek, a trzeba było jak w pierwszym zdaniu. Zrobiliśmy kawałek fajnej roboty i dziękujemy, niech przyjdą lepsi.

.

Szacunek, oprawy były naprawdę mega.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

KrzyczącyK1b1c
Trener

#3213 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 6 sierpnia 2021, o 23:10

Co się stało?

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#3214 Postautor: Scibi » 7 sierpnia 2021, o 06:42

Czarek, ile razy ja Ciebie zapraszałem na zebranie SE? Miałeś wiele okazji by wytknąć nam nasze błędy bezpośrednio. Nigdy nie skorzystałeś z okazji.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#3215 Postautor: Perez » 7 sierpnia 2021, o 07:38

Scibi dzięki za wszystko oprawy były mega. Tak samo doping. Była kultura i na wyjazdach dużo osób. I że Wam się w ogóle chciało bo prosto na pewno nie było. Dużo czasu i wkładu własnego straconych pieniędzy. Dobrze że jakiś doping nadal jest bo reszta to mizeria. Czy jakieś zdjęcia z opraw da radę gdzieś zobaczyć? Nie jeden z nas chciałby sobie odświeżyc te piękne widoki.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#3216 Postautor: Scibi » 4 września 2021, o 15:45

Powiem Ci tak Kolego, mam wszystkie zdjęcia od początku SE i to od momentu jak zaczynaliśmy robić oprawę, do momentu gdy była już na sektorze, ale to są moje prywatne zdjęcia i ze względu na szacunek do koleżanek i kolegów z SE, nigdy nie udostępnie ich publicznie. Spotkamy się kiedyś na wyjeździe, to Ci pokaże .

Jako ciekawostkę podam, że kilka lat wstecz podczas malowania oprawy upamiętniającej "lubelski lipiec 80" podeszła do nas grupa kibiców piłkarskiego Motoru o to byli tacy chłopacy, których z widzenia znam i wiem, że na Arenie Lublin odgrywają kluczowe rolę.. Miejsce w którym te oprawę malowaliśmy, to był duży plac widoczny z daleka, bo takiego potrzebowaliśmy i oni przechodząc obok, to zauważyli. Podeszli do nas i wywiązała się ciekawa dyskusja, ale bardzo pozytywna. Chłopaki byli bardzo zaskoczeni tym, że u nas w stowarzynieszu oprawy malują też kobiety, bo płeć piękna odgrywała i nadal odgrywa bardzo znacząco rolę w kibicowaniu. Jak sami skwitowali, u nich kobiety nie malują .

Podobnych przygód mieliśmy mnóstwo i można by o tym książkę napisać, ale jw. Nie wszystko nadaje się do publicznej informacji ;)

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#3217 Postautor: Perez » 4 września 2021, o 19:17

Całe szczęście że byli dosyć normalni i nie było żadnych epitetów zuzlozjeby i chęć zabrania i zniszczenia oprawy?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Januszzuzla1234

#3218 Postautor: Januszzuzla1234 » 13 września 2021, o 16:46

Gdzie jest fala hejtu na "kibica" który wybiegł na płytę boiska?
Gdzie jest fala henry na pijaństwo na trybunach?
Gdzie jest fala hejtu na osoby pokazujące środkowy palec?
Gdzie jest fala hejtu na palenie papierosów na trybunach

A nie ma bo nie zrobił tego nikt że Stowarzyszenie kibiców,więc temat jest pase

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

#3219 Postautor: mundzio » 13 września 2021, o 18:26

Ale czytasz równolegle inne tematy? W nich były poruszone conajmiej dwa z powyższych...

Czarek
Trener

#3220 Postautor: Czarek » 15 września 2021, o 09:41

Ktoś mi może wyjaśnić o co chodzi z tym rzucaniem zawodnikom szalików po meczu przez kibiców? Po co zawodnikom te szaliki i dlaczego są już niepotrzebne kibicom?

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#3221 Postautor: _piotrusss » 15 września 2021, o 10:20

Może to taki sam mechanizm, jak w przypadku rzucania przez fanki bielizny na scenę podczas koncertów ;)
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Kaman
Kadrowicz

#3222 Postautor: Kaman » 15 września 2021, o 10:28

_piotrusss pisze:Może to taki sam mechanizm, jak w przypadku rzucania przez fanki bielizny na scenę podczas koncertów ;)

Z tą różnicą, że szaliki nie pachną śledziem :)))

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#3223 Postautor: Saeyl » 15 września 2021, o 10:49

Kaman pisze:
_piotrusss pisze:Może to taki sam mechanizm, jak w przypadku rzucania przez fanki bielizny na scenę podczas koncertów ;)

Z tą różnicą, że szaliki nie pachną śledziem :)))

Dariuszem? :mrgreen: :mrgreen:

Czarek
Trener

#3224 Postautor: Czarek » 15 września 2021, o 11:35

Może. Tym bardziej powstrzymajmy to SZALeństwo.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#3225 Postautor: Kargolo » 15 września 2021, o 13:00

Krzycho Buczkowski nawet taką czapeczkę wędkarską ostatnio dostał. Wyglądał na zadowolonego. Akurat na ryby będzie.

Szale też się przydadzą, ostatnia zima była cholernie mroźna.

Genezy doszukiwałbym się w złotym medalu IME Mikkela, kiedy po zawodach dostał szal Motoru od jakiegoś kibica i podniósł go w górę. Część kibiców widocznie uznała, że można tak robić w każdych zawodach.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!