Eltrox Włókniarz Częstochowa - Motor Lublin (4.06.2021 g. 20.30)
- Retrospeedway
- Senior
Re: Eltrox Włókniarz Częstochowa - Motor Lublin (4.06.2021 g. 20.30)
Wiecie jaki jest przepis na sukces w tym meczu? Jacek nie może pojechać do Częstochowy.Czasami pewne rytuały się sprawdzają.
Ponoc go znasz, idz i mu to powiedz. Jak wygramy to wszyscy na forum beda wdzieczni :)
CKM1946 pisze:Mecz wagi ciężkiej dla Włókniarza. Tylko wygrana utrzyma nas w grze o coś więcej. Lublin może ale porażka w zasadzie nic im nie zrobi.
Już podczas poprzedniego meczu wrócił stary toromistrz i mam nadzieje że nie przekombinują. 46 pkt biore w ciemno.
Piszesz tu o nas w trzeciej osobie. Ogłady trochę...
- Łoptymista
- Trener
radonis wyluzuj.
- Retrospeedway
- Senior
Wiecie że Ekstraliga wyznaczyła na komisarza toru tego meczu naszego byłego zawodnika? Mamy komisarza po naszej stronie;)
radonis pisze:CKM1946 pisze:Mecz wagi ciężkiej dla Włókniarza. Tylko wygrana utrzyma nas w grze o coś więcej. Lublin może ale porażka w zasadzie nic im nie zrobi.
Już podczas poprzedniego meczu wrócił stary toromistrz i mam nadzieje że nie przekombinują. 46 pkt biore w ciemno.
komus sie w dupie poprzewracalo od tego liderowania w tabeli :D
METHANOL ADVENTURE TEAM
radonis pisze:Piszesz tu o nas w trzeciej osobie. Ogłady trochę...
O sobie przeciez tez, wiele osob tutaj tak robi. Nie wiem o co ci chodzi...
Oups, sorry "Nie wiem o co Ci chodzi..."
grzesieck pisze:radonis pisze:CKM1946 pisze:Mecz wagi ciężkiej dla Włókniarza. Tylko wygrana utrzyma nas w grze o coś więcej. Lublin może ale porażka w zasadzie nic im nie zrobi.
![]()
Może nie wszyscy jeszcze wytrzeźwieli. W końcu wczoraj było co świętować ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Nastepnym razem CKM pan Motor :D
:)grzesieck pisze:radonis pisze:CKM1946 pisze:Mecz wagi ciężkiej dla Włókniarza. Tylko wygrana utrzyma nas w grze o coś więcej. Lublin może ale porażka w zasadzie nic im nie zrobi.
![]()
Wysłane z mojego SM-G981B przy użyciu Tapatalka
-
FanatykMotoru
- Szkółkowicz
Włókniarz w ostatnich meczach złapał wiatr w żagle. Świetnie jedzie Madsen i przede wszystkim Miśkowiak.Wyznacznikiem formy nie może być jednak słaby na wyjazdach GKM.Na pewno łatwo nie będzie, ale oczywiście do Częstochowy trzeba jechać po pełną pulę. Mamy mocny zespół i jeśli nie będą przydarzały się głupie straty punktów typu taśma, defekty,pęknięta opona to możemy wygrać.Myślę ,że każdemu naszemu rajderowi nawierzchnia jaka jest w Częstochowie będzie pasować. Plan minimum to bonus, ale wierzę w interesujące widowisko i zwycięstwo.
Obawiam się, że Motor też coś musi wyszarpać, a mianowicie co najmniej bonus.
Po wygranych w Toruniu i Gorzowie oraz w obliczu perypetii sportowo-logistycznych Zielonki i GKMu, Czewa powinna wykręcić 20 punktów na tych 4 drużynach.
Tymczasem u nas najpewniej będzie 14 punktów za mecze domowe, do tego 5 za Zielonkę + GKM oraz to, co się uda wywieźć z Torunia (~ 1-3), Wrocławia (~ 0-1) i Leszna (~ 0-1).
Pomijając wyniki bezpośredniej rywalizacji, jak i wszelkie czarne łabędzie (np. wygrana Gorzowa przy Z5 czy pod Jasną Górą albo nie-porażki jednych czy drugich we Wrocławiu) najbardziej pachnie mi to 20 punktami dla jednych i drugich.
Czyli piątkowy mecz to prawie nieformalny, rozegrany awansem baraż o playoffy :D
Po wygranych w Toruniu i Gorzowie oraz w obliczu perypetii sportowo-logistycznych Zielonki i GKMu, Czewa powinna wykręcić 20 punktów na tych 4 drużynach.
Tymczasem u nas najpewniej będzie 14 punktów za mecze domowe, do tego 5 za Zielonkę + GKM oraz to, co się uda wywieźć z Torunia (~ 1-3), Wrocławia (~ 0-1) i Leszna (~ 0-1).
Pomijając wyniki bezpośredniej rywalizacji, jak i wszelkie czarne łabędzie (np. wygrana Gorzowa przy Z5 czy pod Jasną Górą albo nie-porażki jednych czy drugich we Wrocławiu) najbardziej pachnie mi to 20 punktami dla jednych i drugich.
Czyli piątkowy mecz to prawie nieformalny, rozegrany awansem baraż o playoffy :D
Dobrze by było zdobyć ten bonus. O wygraną będzie bardzo ciężko. Włókniarz już się z torem chyba oswoił i nasze wyjazdy a mecze domowe to jak dwa światy. Hurraoptymistom warto przypomnieć, że póki co na wyjeździe porażka w Gorzowie, remis w Grudziądzu i minimalna wygrana z outsiderem.
W Gorzowie bez Kubery, z beznadziejnym Lampartem, bez sparingów, bez treningów. Biorąc pod uwagę okoliczności to i tak się nieźle trzymaliśmy.
W Zielonej jakby nie kuriozalne wypadku losowe, to skończyłoby się 50+
Grudziądz po prostu naszym nie leży.
Na wszystko da się znaleźć wytłumaczenie :) a skupiając sie na faktach, te są takie, że na 3 wyjazdy przywieźliśmy 4 pkt. Calkiem fajny wynik.
Nie pisze tego żeby dmuchać w balonik. Ale my chyba tak do końca nie wiemy na co stać Motor na wyjazdach. Jutro się przekonamy
W Zielonej jakby nie kuriozalne wypadku losowe, to skończyłoby się 50+
Grudziądz po prostu naszym nie leży.
Na wszystko da się znaleźć wytłumaczenie :) a skupiając sie na faktach, te są takie, że na 3 wyjazdy przywieźliśmy 4 pkt. Calkiem fajny wynik.
Nie pisze tego żeby dmuchać w balonik. Ale my chyba tak do końca nie wiemy na co stać Motor na wyjazdach. Jutro się przekonamy
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Bonus to jest nasz cel w tym meczu. Tak się składa, że Częstochowa także pasuje Kuberze i Buczkowi., 42 pkty biorę w ciemno.
O wygraną będzie bardzo trudno, dla mnie wielkim sukcesem będzie punkt bonusowy.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Mam nadzieję, że zawodnicy tu nie zaglądają
ja rozumiem ,że łatwo nie będzie, bo w sumie w elidze te pojęcie nie istnieje, ale moim zdaniem trochę przeginacie z tym brakiem wiary. Jeśli ktoś z was oglądał zapowiedzi spotkań w magazynie elevena to według niezależnych dziennikarzy nie sposób wskazać zwycięzcę meczu. Chyba naszemu zespołowi się należy nieco więcej wiary. Ja wiem że mogę się rozczarować, ale szansę oceniam dość wysoko. To nie jest pierwszy sezon i wyjazd składem węgla i papy do Leszna.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
kibicLBN pisze:Mam nadzieję, że zawodnicy tu nie zaglądająja rozumiem ,że łatwo nie będzie, bo w sumie w elidze te pojęcie nie istnieje, ale moim zdaniem trochę przeginacie z tym brakiem wiary. Jeśli ktoś z was oglądał zapowiedzi spotkań w magazynie elevena to według niezależnych dziennikarzy nie sposób wskazać zwycięzcę meczu. Chyba naszemu zespołowi się należy nieco więcej wiary. Ja wiem że mogę się rozczarować, ale szansę oceniam dość wysoko. To nie jest pierwszy sezon i wyjazd składem węgla i papy do Leszna.
Wiara zawsze obecna. Zobacz co Grudziądzu odwalali. Zielona defekty Mikkela, można być optymistą życzeniowym, ale nie o to chodzi. Juniorka już nie będzie naszym handicapem. Madsen odzyskał szybkość. Kubera musi pojechać na poziomie bo Jeppesen nie będzie dłużny. Buczek czy Smektała , który będzie lepszy niech napisze bo nie wiem...
Ja to widzę tak, że Grisza z 12 pkt w 4 startach oddaje 15 bieg juniorowi, bo po 14 nasze zwycięstwo będzie przyklepane ;)
Ciężkie spotkanie do wytypowania tym bardziej patrząc na to co zrobiliśmy w tamtym roku tam i na to jak prezentuje się Włókniarz na własnym torze obecnie. Obstawiam wynik koło remisu, a w którą stronę to pójdzie to zadecydują szczegóły.
Ja na chłodno podchodzę do meczu. Bonus najważniejszy.
- niespokojny
- Trener
Tymczasem PS już po raz 8 w tym sezonie typuje naszą porażkę i zapowiada że Motor spadnie z hukiem z fotela lidera.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Mam przeczucie, że to będzie dobry mecz do oglądania.
Buczek, Hampel - Smektała, Woryna
Michelsen - Lindgren
Łaguta - Madsen
Kubera - Jeppesen
Lampart, Cierniak - Miśkowiak, Świdnicki
Mega wyrównane zespoły.
W drugim biegu pojedzie czterech najlepszych juniorów w Polsce.
Myślę, że Misiek znowu zdystansuje swoich młodzieżowych rywali, co powoduje, że Buczek, Jarek i Domin muszą być lepsi od swoich odpowiedników po drugiej stronie.
Nie widzę też przeszkód żeby Mikkel zdobył więcej oczek niż Fredka.
42:48, 5 dużych pkt na Włókniarzach i spokojna głowa do PO. Tak to widzę :)
MOTOR!
Buczek, Hampel - Smektała, Woryna
Michelsen - Lindgren
Łaguta - Madsen
Kubera - Jeppesen
Lampart, Cierniak - Miśkowiak, Świdnicki
Mega wyrównane zespoły.
W drugim biegu pojedzie czterech najlepszych juniorów w Polsce.
Myślę, że Misiek znowu zdystansuje swoich młodzieżowych rywali, co powoduje, że Buczek, Jarek i Domin muszą być lepsi od swoich odpowiedników po drugiej stronie.
Nie widzę też przeszkód żeby Mikkel zdobył więcej oczek niż Fredka.
42:48, 5 dużych pkt na Włókniarzach i spokojna głowa do PO. Tak to widzę :)
MOTOR!
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Ja tam tez jestem spokojny i naprawde bede zdziwiony, jesli nie zdobedziemy bonusa. Zwyciestwo tez by mnie w ogole nie zdziwilo. Mecz bedzie bardzo na styku.
Kluczowe beda punkty Jeppesen/ Woryna vs Kubera/ Buczek
Kluczowe beda punkty Jeppesen/ Woryna vs Kubera/ Buczek
47-43
jak miejscowi beda spasowani od poczatku,
43-47
jak znowu z torem sie pogubia
jak miejscowi beda spasowani od poczatku,
43-47
jak znowu z torem sie pogubia
never ride faster than your angel can fly