Motor Lublin w sezonie 2021
Re: Motor Lublin w sezonie 2021
Rzeszow chyba rok później, jak już wzięli od nas Stachyre i Śledzia.
Pierwsze albo jedne z pierwszych kevlarow Unii L. też były paskudne :)
Każdy swój strój to było coś. Robert Jucha i jego żarówa rządzili! Aż oczy trzeba było mrużyć zanim się trochę sprał.
A pamiętacie KMŻetowe dresiki z sezonu 2011 ?
To było arcydzieło w barwach bogdankowo-niewiadomojakich.
Aczkolwiek jakoś brakuje tych "osobistych" kevlarów . Każdy miał swoją charakterystyczną kolorystykę - Leigh Adams na czerwono, Tomasz Gollob na na zielono-niebiesko czy tylko na niebiesko, Jacek Gollob na czerwono, Tony Rickardsson na niebiesko-srebrno czy nawet nasz lubelski Jurek Mordel na czerwono-jasnozółto a i do tego Jeleniewski w niebiesko-różowym Zdzichtexie. A zresztą długo by wymieniać. Teraz tylko takie rzeczy na imprezach indywidualnych czy słabszych rozgrywkach drużynowych typu liga czeska gdzie nie ma obowiązku jednolitych kevlarów.
Aczkolwiek jakoś brakuje tych "osobistych" kevlarów . Każdy miał swoją charakterystyczną kolorystykę - Leigh Adams na czerwono, Tomasz Gollob na na zielono-niebiesko czy tylko na niebiesko, Jacek Gollob na czerwono, Tony Rickardsson na niebiesko-srebrno czy nawet nasz lubelski Jurek Mordel na czerwono-jasnozółto a i do tego Jeleniewski w niebiesko-różowym Zdzichtexie. A zresztą długo by wymieniać. Teraz tylko takie rzeczy na imprezach indywidualnych czy słabszych rozgrywkach drużynowych typu liga czeska gdzie nie ma obowiązku jednolitych kevlarów.
Ten niebiesko-różowo-biało-jaskrawo żółty Zdzichtex Jelenia też mi zapadł w pamięć.
Tomek Gollob z zielonymi nogami i napisem Lech. Biało-czarno-czerwony Franków, crossowy kombinezon Śledzia, Klimka i Hancocka. I Kylmaekorpi cały na czerwono.
Kiedyś to było :D
Tomek Gollob z zielonymi nogami i napisem Lech. Biało-czarno-czerwony Franków, crossowy kombinezon Śledzia, Klimka i Hancocka. I Kylmaekorpi cały na czerwono.
Kiedyś to było :D
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Messing chyba też miał crossowy.
No, a najbardziej oczojebny to Bjerre
No, a najbardziej oczojebny to Bjerre
Jeszcze nie można zapomnieć o Skórnickim i jego frędzlach ;)
Flagg pisze:Mi sie te białe kevlary podobają. Coś nowego w porównaniu do lat poprzednich, choć wolałbym, żeby miały trochę bardziej kontrastujące wstawki. Tak czy siak, to tylko kevlary, kwestia gustu i tyle. Po pierwszych meczach ludzie się przyzwyczają.
Natomiast co do okienka, to wreszcie, po 3 latach można odtrąbić sukces niemal pełną gębą. Niektórzy będą psioczyć na Buczka, ale biorąc pod uwagę kogo wyjęliśmy na U24 i juniorkę (2 najbardziej rozchwytywanych w tej kategorii zawodników w lidze) oraz fakt, że mamy czasy pandemii, obcięte dotacje z miasta, perspektywę braku wpływów za bilety w 2021, to naprawdę nie ma co wybrzydzać.
Ciekawe na ile podpisał Cierniak. Jeśli na dluzej niż rok, to juniorkę mamy zabezpieczoną na przynajmniej dwa sezony (wątpię, by Lampart ruszył się gdzieś na ostatni swój juniorski sezon), a do tego mamy naturalnych kandydatów na U24 na wypadek, gdyby ten przepis się utrzymał. Szkoda trochę, że Dominika nie udało się przekonać do choćby 2-letniej umowy.
Buczek jak to Buczek. W tej chwili nie ma mądrego, który powie, czy wypali, czy nie. Trzeba czekać na sezon.
Na papierze jesteśmy chyba 5 siłą ligi, ale papier na szczęście nie jedzie
Dobra, niech to w końcu wybrzmi głośno. Co robimy z tą ligą??? :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Mnie nigdy nie jaraly jednakowe kombinezony, czy to Lotosu, czy nawet teamu Exite. Zuzel to sport srednio druzynowy, indywidualnosc i styl zawodnika powinny miec mozliwosc ekspozycji. Tesknie za kolorami Adamsa, Lorama, jeszcze fioletowym Rickardssonem czy oczojebnym Danielem Lipniackim. A teraz wyjezdzaja na probe toru a ja ni uj nie wiem kto jak nie zerkne w program. 6-letni mi mowi "no jak tato, przeciez to Miskowiak!" Poznaje po reklamach i cholera wie czym, ja takich szczegolow nigdy nie ogarnialem :)
Kiedy sport indywidualny to indywidualny - w GP czy SEC jeżdżą w swoich. Jasne, że żużel to sport z natury rzeczy indywidualny. Ale jeżeli polska liga ma być produktem najwyższej próby to ja się już przyzwyczaiłem, że jeżdżą ubrani drużynowo. Można rozróżnić po kaskach, sylwetce i logotypach na tyłku czy numerach
Albo po wstawkach jak grisza różowych czy Mikkel pomarańczowych czy Dudek zielonych.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
blajar pisze:Dobra, niech to w końcu wybrzmi głośno. Co robimy z tą ligą??? :)
Miażdżymy przeokrutnie.
Ciekawi mnie, co będzie z karnetami tym razem. Bo chyba nikt się nie łudzi, że przy tym cyrku, co nam kręcą bez przerwy, pozwolą nam na obecność na stadionie.
I jak to wpłynie na sytuację w poszczególnych klubach. Jak konstruowano kontrakty, bo ich renegocjacja będzie jeszcze trudniejsza niż w tym roku.
Biorąc pod uwagę, że pewnie większość zdecydowała się na opcję z zachowaniem karnetu to i tak do sprzedaży prawie nic nie trafi. Ja tam nadziei nie mam.
Pytanie, co z Covidem. Tu na przestrzeni pół roku może się zmienić wszystko naście razy o 180 stopni.
Pytanie, co z Covidem. Tu na przestrzeni pół roku może się zmienić wszystko naście razy o 180 stopni.
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Z tą miazgą przeokrutną to bym się wstrzymał. Tylko my i Grudziądz nie mamy w składzie zawodników z GP. Zysk w juniorach +4 pkt. Cztery drużyny bardzo mocne - oczywiście na papierze. Bedzie bardzo trudno z nimi nawiązać walkę.
blajar pisze:Biorąc pod uwagę, że pewnie większość zdecydowała się na opcję z zachowaniem karnetu to i tak do sprzedaży prawie nic nie trafi. Ja tam nadziei nie mam.
Nie zmieni się.
Miałem na myśli właśnie te karnety z tego sezonu. Przejdą na jeszcze kolejny w nadziei, że nie wymyślą wirusa covid 21 ?
Gelo pisze:Z tą miazgą przeokrutną to bym się wstrzymał. Tylko my i Grudziądz nie mamy w składzie zawodników z GP. Zysk w juniorach +4 pkt. Cztery drużyny bardzo mocne - oczywiście na papierze. Bedzie bardzo trudno z nimi nawiązać walkę.
Z tym Gp to akurat na plus. Juz Zagar znow pokazal ze laczenie obowiazkow odbija sie na lidze. Oczywiscie wiadomo, nie mamy liderow i to moze nieraz, szczegolnie w nominowanych, zabolec.
Ogolnie sklad podobny jak w 2020. Rowny z jedna niewiadoma na seniorze i teoretycznie mocni juniorzy. Teraz nie wypalilo, zabraklo... punktu. Miejmy nadzieje ze teraz dorzucimy cos ekstra
Ge(L)o pisze:Nie zmieni się.
Miałem na myśli właśnie te karnety z tego sezonu. Przejdą na jeszcze kolejny w nadziei, że nie wymyślą wirusa covid 21 ?
Moim zdaniem dużo zależy od tego, jak mroźna będzie zima. Przy wysokich minusach pewnie będzie jakiś odwrót pandemii. Przy "jesiennej zimie" pewnie faktycznie niewiele się zmieni ale i tak ciężko to przewidzieć w tak długim okresie.
Pewnie przejdą z kolejnym produktem "po kosztach" od klubu bo niby co innego robić?
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Ge(L)o pisze:Przejdą na jeszcze kolejny w nadziei, że nie wymyślą wirusa covid 21 ?
Nie trzeba wymyślać, bo przecież ,,wirus cały czas mutuje " i ,,odkrywane są nowe nietypowe objawy choroby ".
A Ty człowieku nie potrzebujesz uciech jak chodzenie na mecze. Masz chodzić do roboty i generować PKB i podatki. Reszta nie jest ,,niezbędna do życia " czyli w sumie zbędna.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
- niespokojny
- Trener
Gelo pisze:Tylko my i Grudziądz nie mamy w składzie zawodników z GP
Chyba tylko my bo Grudziadz ma Krzysia Kasprzaka ktory zostal uczestnikiem GP 2021
A co do pkt juniorow to nie +4 tylko plus 6 bo w 4 i 12 biegu jedzie junior na juniora. A z takimi asiorami jak Krakowiak, Karczmarz, Kvech, Bewley, Jeppesen tez maja szanse cos dolozyc.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Dokładnie, nasz skład może być czarnym koniem i na to liczę. Walczaków w składzie mamy kilku oby tylko każdy z nich popracował mocno nad refleksem w zimie bo u Griszy to potrafi zawodzić :-)
Ostatnio zmieniony 7 listopada 2020, o 16:03 przez Perez, łącznie zmieniany 1 raz.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Mamy trzech młodych super zdolnych zawodników w składzie. Ciekawe czy ktoś będzie aby im pomóc i poprowadzić tak aby szli odpowiednimi torami, bo zarówno Wiktor jak i Mateusz mają potencjał na bycie najlepszym juniorem w kraju. Domin nie raz i nie dwa udowadniał na arenie międzynarodowej że może zjeść Lambo czy Czugunowa. Oby tylko ktoś to teraz pchał w dobrym kierunku aby był progres, a będzie naprawdę dobrze. To ostatni transfer który mi się marzy, bo Maciek w kwestii toru robi naprawdę dobrą robotę. Czapki z głów. Tylko czy ma dość charakteru i tego czegoś aby być dla młodych mentorem.
KrzysiekS pisze:Mamy trzech młodych super zdolnych zawodników w składzie. Ciekawe czy ktoś będzie aby im pomóc i poprowadzić tak aby szli odpowiednimi torami, bo zarówno Wiktor jak i Mateusz mają potencjał na bycie najlepszym juniorem w kraju. Domin nie raz i nie dwa udowadniał na arenie międzynarodowej że może zjeść Lambo czy Czugunowa. Oby tylko ktoś to teraz pchał w dobrym kierunku aby był progres, a będzie naprawdę dobrze. To ostatni transfer który mi się marzy, bo Maciek w kwestii toru robi naprawdę dobrą robotę. Czapki z głów. Tylko czy ma dość charakteru i tego czegoś aby być dla młodych mentorem.
Mentorem może być Jarek Hampel. I chyba będzie, bo był jednym z argumentów za Lublinem dla Dominika.
Skład już prawie znany... wiadomo, że niektórzy liczyli na większe petardy ale co roku wydaje się, że jest progres...
Oceniać będziemy po sezonie 2021...
Myślę, że budowa zespołu w oparciu o mieszankę młodości z doświadczeniem oraz spokoju z zadziornością jest dobrym prognostykiem dla klubu Jakuba Kępy i Piotra Więckowskiego.
1) Gwiazda: Grigorij Łaguta - ktoś może się nie zgadzać ale taka jest prawda - oczekiwania co roku te same, widowiskowa i efektywna jazda lecz to nie jest TOP PGGE - cieszę się, że jest u nas bo to kolejny zawodnik, z którym kibice się zżyli i miło się jego jazdę ogląda.
2) Napieracz: Mikkel Michelsen - w dalszym ciągu widać w nim talent i chęć rozwoju poparty tytaniczną pracą. Zawodnik na lata - przy systematycznym rozwoju może być mega kocurem
3) Polak Numero Uno: Jarosław Hampel - stary nie stary / zawodnik swojego toru / odcinacz kuponów - wiem, że Mały nie będzie już tym samym zawodnikiem co jeszcze 10lat temu lecz to jeden z niewielu Polaków na runku PGEE, który może przeważyć na korzyść zespołu, w którym jedzie - dodatkowo wzór dla młodzieży i marketingowy plus dla klubu.
4) U24: Dominik Kubera - talent, talent i jeszcze raz talent. Przy w pełni profesjonalnym podejściu, odpowiednich inwestycjach w sprzęt jest w stanie pokonać każdego. Przyszłość polskiego speedway'a. Jeżeli spodoba mu się w LBN, a klub będzie się rozwijał - liczę, że przez kilka lat będzie naszym ulubieńcem.
5) Polak Numero Due: Krzysztof Buczkowski - mega ambitny chłopak, jazda widowiskowa, przy założeniu, że przygotowania zimowe pójdą bez "atrakcji" jestem w stanie założyć, że będzie miał średnią zbliżoną do Hampela.
6) Junior Namber Łan: Wiktor Lampart - to jest utalentowany chłopak lecz wydaje się, że nikt (Rafał T.), ani on sam nad nim nie panuje. Jeżeli włoży w zabawę żużlem więcej pracy i konsekwencji będzie z niego bardzo dobry żużlowiec. Jeżeli nie spoważnieje blado to widzę...
7) Junior Namber Tu: Mateusz Cierniak - zawodnik równie utalentowany co wyżej wymieniony kolega, jednakże inny pod każdym względem... pociecha z niego będzie na pewno. Ojciec jest blisko, uczy go i nadzoruje karierę... profesjonalizm w tym sporcie to podstawa... "pażyjem - owidim".
8) WYCHOWANKOWIE: Perspektywy są... jakie są! Nie widzę w innych ośrodkach żeby się "przelewało" od jakości narybku. Klub tak na prawdę istnieje od 4/5 lat więc kupowanie gotowych juniorów z zewnątrz nie dziwi - tym bardziej, że to Eliga!!
Wierzyć trzeba, że któryś nagle odpali lub pojawi się jakiś brylancik... profesjonalizm tego klubu widać we wszelakich mediach więc opieką młodzieży bym się nie martwił... kadra trenerska jest dobra / sprzętu też im raczej nie powinno brakować... pozostaje wyłącznie czekać.
Sezon 2021
1) Sponsor tytularny!
2) Dość pompowania balonika, że mamy najlepszych juniorów - jeżeli są to to udowodnią!
3) Klub własnego podwórka - nie przegrać meczu u siebie!
4) Atmosfera - w klubie / wśród zawodników / wśród kibiców - jesteśmy najlepsi i to udowadniamy!
5) Speedway Motor Lublin - budowanie klubu na lata - ewolucja nie rewolucja... inwestycja w przyszłość.
Dziękuję :-0
PS. Fantyś - jak mam odzyskać dostęp do starego konta??
Oceniać będziemy po sezonie 2021...
Myślę, że budowa zespołu w oparciu o mieszankę młodości z doświadczeniem oraz spokoju z zadziornością jest dobrym prognostykiem dla klubu Jakuba Kępy i Piotra Więckowskiego.
1) Gwiazda: Grigorij Łaguta - ktoś może się nie zgadzać ale taka jest prawda - oczekiwania co roku te same, widowiskowa i efektywna jazda lecz to nie jest TOP PGGE - cieszę się, że jest u nas bo to kolejny zawodnik, z którym kibice się zżyli i miło się jego jazdę ogląda.
2) Napieracz: Mikkel Michelsen - w dalszym ciągu widać w nim talent i chęć rozwoju poparty tytaniczną pracą. Zawodnik na lata - przy systematycznym rozwoju może być mega kocurem
3) Polak Numero Uno: Jarosław Hampel - stary nie stary / zawodnik swojego toru / odcinacz kuponów - wiem, że Mały nie będzie już tym samym zawodnikiem co jeszcze 10lat temu lecz to jeden z niewielu Polaków na runku PGEE, który może przeważyć na korzyść zespołu, w którym jedzie - dodatkowo wzór dla młodzieży i marketingowy plus dla klubu.
4) U24: Dominik Kubera - talent, talent i jeszcze raz talent. Przy w pełni profesjonalnym podejściu, odpowiednich inwestycjach w sprzęt jest w stanie pokonać każdego. Przyszłość polskiego speedway'a. Jeżeli spodoba mu się w LBN, a klub będzie się rozwijał - liczę, że przez kilka lat będzie naszym ulubieńcem.
5) Polak Numero Due: Krzysztof Buczkowski - mega ambitny chłopak, jazda widowiskowa, przy założeniu, że przygotowania zimowe pójdą bez "atrakcji" jestem w stanie założyć, że będzie miał średnią zbliżoną do Hampela.
6) Junior Namber Łan: Wiktor Lampart - to jest utalentowany chłopak lecz wydaje się, że nikt (Rafał T.), ani on sam nad nim nie panuje. Jeżeli włoży w zabawę żużlem więcej pracy i konsekwencji będzie z niego bardzo dobry żużlowiec. Jeżeli nie spoważnieje blado to widzę...
7) Junior Namber Tu: Mateusz Cierniak - zawodnik równie utalentowany co wyżej wymieniony kolega, jednakże inny pod każdym względem... pociecha z niego będzie na pewno. Ojciec jest blisko, uczy go i nadzoruje karierę... profesjonalizm w tym sporcie to podstawa... "pażyjem - owidim".
8) WYCHOWANKOWIE: Perspektywy są... jakie są! Nie widzę w innych ośrodkach żeby się "przelewało" od jakości narybku. Klub tak na prawdę istnieje od 4/5 lat więc kupowanie gotowych juniorów z zewnątrz nie dziwi - tym bardziej, że to Eliga!!
Wierzyć trzeba, że któryś nagle odpali lub pojawi się jakiś brylancik... profesjonalizm tego klubu widać we wszelakich mediach więc opieką młodzieży bym się nie martwił... kadra trenerska jest dobra / sprzętu też im raczej nie powinno brakować... pozostaje wyłącznie czekać.
Sezon 2021
1) Sponsor tytularny!
2) Dość pompowania balonika, że mamy najlepszych juniorów - jeżeli są to to udowodnią!
3) Klub własnego podwórka - nie przegrać meczu u siebie!
4) Atmosfera - w klubie / wśród zawodników / wśród kibiców - jesteśmy najlepsi i to udowadniamy!
5) Speedway Motor Lublin - budowanie klubu na lata - ewolucja nie rewolucja... inwestycja w przyszłość.
Dziękuję :-0
PS. Fantyś - jak mam odzyskać dostęp do starego konta??
Witam,
Taka moja wizja średnich zdobyczy naszych chłopaków. DOM/WYJAZD
Grisza 12/8
Mikkel 10/6
Hampel 12/9
Buczek 7/4
Kubera 10/6
Lampart 7/3
Cierniak 7/4
max = 65 pkt :-)
min = 40 pkt
Bardzo optymistycznie patrzę na przyszły sezon :-)
Coś mam przeczucie, że Hampel odpali w tym sezonie i będzie "rakieta" szczególnie w Lublinie. Dla mnie to największą zagadką jest młody Lampart... Cierniak ma dobry kontrakt i mocno chce sie wybić w lidze, szczególnie, że sezon 2021 będzie łatwy dla dobrych juniorów. Kubera podobnie...ma na pozycji U24 tylko Lamberta, choć uważam, że ambicja i umiejętności pozwolą mu "zrobić" nie tylko angola. Buczek to zagadka, albo...albo. Chciałbym, żeby się odbudował i zaszokował całą żużlową ligę. Szczerze to bezpiecznie daje mu średnią 1,375. Reszta jest wg mnie dość stabilna i przewidywalna.
Kończąc uważam, że mamy znacznie większą szansę na play-off niz w zeszłym sezonie. Wrocław i Gorzów w tym sezonie będzie mocny...No i ta Unia L. ->ciekawe co pokażą nowi wychowankowie.
My powalczymy z Czewą, choć oni na "papiórze" wyglądają lepiej.
Pozdr
Grisza 12/8
Mikkel 10/6
Hampel 12/9
Buczek 7/4
Kubera 10/6
Lampart 7/3
Cierniak 7/4
min = 40 pkt
Bardzo optymistycznie patrzę na przyszły sezon :-)
Coś mam przeczucie, że Hampel odpali w tym sezonie i będzie "rakieta" szczególnie w Lublinie. Dla mnie to największą zagadką jest młody Lampart... Cierniak ma dobry kontrakt i mocno chce sie wybić w lidze, szczególnie, że sezon 2021 będzie łatwy dla dobrych juniorów. Kubera podobnie...ma na pozycji U24 tylko Lamberta, choć uważam, że ambicja i umiejętności pozwolą mu "zrobić" nie tylko angola. Buczek to zagadka, albo...albo. Chciałbym, żeby się odbudował i zaszokował całą żużlową ligę. Szczerze to bezpiecznie daje mu średnią 1,375. Reszta jest wg mnie dość stabilna i przewidywalna.
Kończąc uważam, że mamy znacznie większą szansę na play-off niz w zeszłym sezonie. Wrocław i Gorzów w tym sezonie będzie mocny...No i ta Unia L. ->ciekawe co pokażą nowi wychowankowie.
My powalczymy z Czewą, choć oni na "papiórze" wyglądają lepiej.
Pozdr
...
-
mOrphe1078
Krzysztof pisze:Witam,
Grisza 12/8
Mikkel 10/6
Hampel 12/9
Buczek 7/4
Kubera 10/6
Lampart 7/3
Cierniak 7/4
min = 40 pkt
No z tymi 9 punktami Hampela na wyjeździe bym polemizował, jak i z 14 punktami młodzieżowców w Lublinie - raczej jak obaj razem zdobędą 10 punktów to już będzie sukces. To pierwszy sezon Cierniaka w elidze i może spotkać się ze ścianą jeżeli chodzi o biegi inne niż 2. Mikkel na wyjeździe też bliżej 8-9 podobnie Grisza bliżej 10