Stadion
Re: Stadion
Przez lata pozwalaliście by ratusz pomiatał kibicami żużla i wydawał grube miliony dla niemal wszystkich poza żużlem dyscyplin, co m.in. doprowadziło do fatalnej sytuacji budżetowej Lublina. Teraz gdy nadchodzi czas ostrego kryzysu nie ma już mowy o nowym obiekcie dla frajerów. Frajerzy zrobili swoje, a trybuny i tak są im niepotrzebne.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Ta "epidemia" to fajny czas. Widać kto jest kto. Maski (nomen omen) spadają.
- tezetomaniak
- Trener
Nikt normalny nie będzie finansował kolejnego stadionu w czasach globalnego kryzysu. Również nikt normalny nie będzie tego oczekiwał.
Ten kryzys, podobnie jak epidemia, to szopka mająca na celu wyłącznie niezbudowanie nowego stadionu dla żużlowców. Sprytnie to sobie Żuk wykombinował. Pomiatacz jeden.
Epidemia to szopka. Kryzys to niestety efekt tej szopki.
Ge(L)o pisze:Epidemia to szopka. Kryzys to niestety efekt tej szopki.
To chyba jasne, że SARS-CoV-2 spadł jak manna z nieba tym, którzy nie wiedzieli jak uniknąć nadchodzącego niebawem kryzysu, a w Lublinie tym, którzy stali pod murem po deklaracji o budowie stadionu. Rozdmuchanie do granic możliwości tej mini-zarazy tylko potwierdza, że ktoś tu kręci niezłe lody.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
tezetomaniak pisze:Nikt normalny nie będzie finansował kolejnego stadionu w czasach globalnego kryzysu. Również nikt normalny nie będzie tego oczekiwał.
Jeden Rabin powie "Tak", Drugi Rabin powie "Nie"
Historycznie patrząc przy większych kryzysach buduje się nawet więcej niż przed nimi.
Takie Keynsowskie rozruszanie gospodarki.
Oczywiście w większości przypadków dotyczy to infrastruktury takiej jak drogi, melioracja itd.
Ale jeśli pojawiłby się fundusz budowniczy na walkę z kryzysem to grzech by było nie skorzystać.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
Speedway Euphoria
2 godz. ·
Drodzy Kibice!
W związku z wieloma pytaniami odnośnie dopingu podczas jutrzejszego meczu, postanowiliśmy przekazać Wam jak wygląda sytuacja. Niestety nie udało nam się porozumieć z klubem, który to nie wykazał chęci, by atmosfera meczowa choć trochę przypominała tą z zeszłych lat. Rozumiejąc obecną sytuację zawnioskowaliśmy o umożliwienie nam zakupu 50 biletów. Jest to minimum niezbędne do prowadzenia zorganizowanego dopingu. 50 biletów za które zapłacimy pełną cenę, dla osób które od lat angażują się w ruch kibicowski, organizują wyjazdy, przygotowują oprawy...
Niestety, okazało się, że zeszłoroczne pochwały od klubu za świetną atmosferę na stadionie, czy też za oprawy są dziś niewiele warte. Zaoferowano nam 10 biletów (około 0,5% ograniczonej pojemności stadionu).
Według nas propozycja klubu jest śmieszna, obrazuje ich stosunek do naszych działań.
W związku z powyższym podjęliśmy decyzję, że do odwołania nie pojawimy się na trybunach Z5. Decyzję bardzo trudną, ale jedyną możliwą w przedstawionych okolicznościach. Liczymy na Waszą wyrozumiałość.
Pamiętajcie, że Motor to znacznie więcej niż oglądanie żużla na stadionie.
Bądźcie zdrowi!
Speedway Euphoria
2 godz. ·
Drodzy Kibice!
W związku z wieloma pytaniami odnośnie dopingu podczas jutrzejszego meczu, postanowiliśmy przekazać Wam jak wygląda sytuacja. Niestety nie udało nam się porozumieć z klubem, który to nie wykazał chęci, by atmosfera meczowa choć trochę przypominała tą z zeszłych lat. Rozumiejąc obecną sytuację zawnioskowaliśmy o umożliwienie nam zakupu 50 biletów. Jest to minimum niezbędne do prowadzenia zorganizowanego dopingu. 50 biletów za które zapłacimy pełną cenę, dla osób które od lat angażują się w ruch kibicowski, organizują wyjazdy, przygotowują oprawy...
Niestety, okazało się, że zeszłoroczne pochwały od klubu za świetną atmosferę na stadionie, czy też za oprawy są dziś niewiele warte. Zaoferowano nam 10 biletów (około 0,5% ograniczonej pojemności stadionu).
Według nas propozycja klubu jest śmieszna, obrazuje ich stosunek do naszych działań.
W związku z powyższym podjęliśmy decyzję, że do odwołania nie pojawimy się na trybunach Z5. Decyzję bardzo trudną, ale jedyną możliwą w przedstawionych okolicznościach. Liczymy na Waszą wyrozumiałość.
Pamiętajcie, że Motor to znacznie więcej niż oglądanie żużla na stadionie.
Bądźcie zdrowi!
Speedway Euphoria
- _piotrusss
- Kadrowicz
Jeśli w kontekście powyższego prawdą jest, że „żółte kapelusze” dostały swoją pulę biletów, to solidarnie z SE wybiorę ofertę nSport i nie będę się nawet starał o wejściówki. Wiele miałem do zarzucenia organizacji dopingu w ciągu kilku ostatnich lat, ale niepowtarzalna atmosfera w ubiegłym sezonie była w dużej części zasługą Speedway Euphorii.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
-
TreleMorele
- Senior
Klub rozdał ponad 300 wejściówek A niechciał dac 50szt euphorii co za prywatny folwark sobie chłopaki zrobili. Tracą coraz więcej w oczach prawdziwych kibiców .
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
- _piotrusss
- Kadrowicz
Stadion
Szczególnie w kontekście niezrozumiałej akceptacji przez klub zawłaszczania przez jedną z grup kibicowskich najlepszych miejsc na stadionie. Nic bardziej nie irytuje niż te taśmy na pierwszym łuku.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
-
mechanizator
- Junior
Obrażanie i zarzekanie się, że nie pojawia się na stadionie jest dla mnie dziecinnie i bardzo słabe. Zdecydowanie speedway euphoria poszła nie w tą stronę co powinna. Sam niejednokrotnie jeździłem na wyjazdy organizowane przez Meeshe gdzie poznałem wiele fajnych i wspaniałych osób. Kupiłem koszulkę x lat temu od kolegi Egona. Szaliki i inne tam rzeczy. Zawsze jak jestem na meczu to wrzucam do puszek na oprawy. Pamiętam karetkę w studzience i PO w składzie oszczędnościowym przez Sprawkę. Więc tak samo mogę stwierdzić że bilet mi się należy i juz. Przy sprzedaży karnetów jak SE dostała swoją pulę biletów nie było oświadczeń w internetach jaki to klub jest beee. A zwykły kibic musiał się obejść i swoją flustracje wylać.
Nastały czasy jakie nastały są obostrzenia i nie można dzielić, kategoryzować kibiców na lepszych czy gorszych.
Z tego co pamiętam to nagrodę za najlepszych kibiców za poprzedni sezon zgarnęła cała kibicowska rzesza motoru. Za oklaski względem przeciwników, za piątki po meczu i zachowanie na trybunach. A nie SE za oprawy bo odprawy były na każdym stadionie w E lidze.
Panowie nie bądźcie dziećmi i nie obrażajcie się bo na prawdę nie ma o co. Pozdrawiam
Nastały czasy jakie nastały są obostrzenia i nie można dzielić, kategoryzować kibiców na lepszych czy gorszych.
Z tego co pamiętam to nagrodę za najlepszych kibiców za poprzedni sezon zgarnęła cała kibicowska rzesza motoru. Za oklaski względem przeciwników, za piątki po meczu i zachowanie na trybunach. A nie SE za oprawy bo odprawy były na każdym stadionie w E lidze.
Panowie nie bądźcie dziećmi i nie obrażajcie się bo na prawdę nie ma o co. Pozdrawiam
Pula 50 biletów w zamian za zorganizowany doping to jednak śmieszna cena. Podejścia klubu nie rozumiem. Z tego co wiem Covid-19 nie atakuje zdrowego rozsądku... Tutaj go jednak ewidentnie brakuje po stronie klubu. To oczywiście moja prywatna opinia.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Mi się wydaje - zaznaczam - wydaje - że SE organizując doping i przyczyniając się nieco bardziej do atmosfery na stadionie niż pozostała część kibiców, oczekuje po prostu nieco priorytetowego traktowania.
Przyjmują, że skoro to co robią, jest ważne dla nich, jest równocześnie ważne także dla klubu.
Klub natomiast ewidentnie ma w dupie ten cały doping. Nie jest on klubowi do niczego potrzebny. Przynajmniej już nie jest.
Ogólnie nasz klub nie wykazuje od jakiegoś czasu żadnego przywiązania do kibica, nie buduje żadnej lojalności czy długotrwałej relacji.
Jesteś - to fajnie. Nie ma cię? To też zajebiście, bo na twoje miejsce mamy czterech innych.
Przyjmują, że skoro to co robią, jest ważne dla nich, jest równocześnie ważne także dla klubu.
Klub natomiast ewidentnie ma w dupie ten cały doping. Nie jest on klubowi do niczego potrzebny. Przynajmniej już nie jest.
Ogólnie nasz klub nie wykazuje od jakiegoś czasu żadnego przywiązania do kibica, nie buduje żadnej lojalności czy długotrwałej relacji.
Jesteś - to fajnie. Nie ma cię? To też zajebiście, bo na twoje miejsce mamy czterech innych.
Może w klubie bali się braku zachowania reżimu sanitarnego- ponoć mecze mają być monitorowane i zgoda może zostać cofnięta w przypadku naruszeń zasad. Wyobrażacie sobie doping z zachowaniem dystansu??
Oczywiście jest to do zrobienia.
2 ważne kwestie które mogły umknąć krytykom SE:
1) Euphoria chciała kupić bilety w regularnej cenie, chodziło o to żeby nie być rozsianym po stadionie.
2) Nie da się prowadzić dopingu w 10 osób. Musi być do tego skupiona odpowiednia ilość zjednoczonych gardeł i konkretny prowadzący.
2 ważne kwestie które mogły umknąć krytykom SE:
1) Euphoria chciała kupić bilety w regularnej cenie, chodziło o to żeby nie być rozsianym po stadionie.
2) Nie da się prowadzić dopingu w 10 osób. Musi być do tego skupiona odpowiednia ilość zjednoczonych gardeł i konkretny prowadzący.
Do tck
Wyobrażasz sobie dystans bez dopingu?
Wyobrażasz sobie dystans bez dopingu?
MOTOR LUBLIN
TreleMorele pisze:Klub rozdał ponad 300 wejściówek A niechciał dac 50szt euphorii co za prywatny folwark sobie chłopaki zrobili. Tracą coraz więcej w oczach prawdziwych kibiców .
Skąd posiadasz taką wiedzę, że klub rozdał 300 wejściówek A? Proszę o konkrety.
50wejściówek SE powinna dostać, jednakże tworzenie jakiś teorii spiskowych wg mnie jest nie na miejscu.
No cóż. Teraz przynajmniej wiadomo, że żółte kapelusze i ruskie flagi to kumple Kępy.
Obrażać się nie ma o co, sytuacja jest jaka jest. Liczne grono wieloletnich kibiców (dłuższych stażem od Euphorii o 20 lat) aktywnie uczestniczących w dopingu również biletów nie dostało / nie zdobyło. Mamy się wszyscy obrazić i nie pojawiać na stadionie "do odwołania" ?
Klimaty piłkarskie wjeżdżają widzę w kwestiach kibicowskich. Za parę lat po porażkach będzie: oddawać koszulki (plastrony). Raz chyba zdarzyło się euphorii stanąć tyłem do toru podczas wyścigu (wybaczcie, nie pamiętam o co chodziło, ale było to żenujące; lata temu).
Awans do Ekstraligi niestety ma swoje konsekwencje.
Obrażać się nie ma o co, sytuacja jest jaka jest. Liczne grono wieloletnich kibiców (dłuższych stażem od Euphorii o 20 lat) aktywnie uczestniczących w dopingu również biletów nie dostało / nie zdobyło. Mamy się wszyscy obrazić i nie pojawiać na stadionie "do odwołania" ?
Klimaty piłkarskie wjeżdżają widzę w kwestiach kibicowskich. Za parę lat po porażkach będzie: oddawać koszulki (plastrony). Raz chyba zdarzyło się euphorii stanąć tyłem do toru podczas wyścigu (wybaczcie, nie pamiętam o co chodziło, ale było to żenujące; lata temu).
Awans do Ekstraligi niestety ma swoje konsekwencje.
Tu nie chodzi o to kto się na kogo obrazi tylko o szacunek. O wzajemny szacunek.
MOTOR LUBLIN
Aha.
Niedługo zamkną stadiony (nawrót "pandemii") i będzie po kłopocie. Nie będziemy się pojawiać na stadionie do odwołania (póki Szumi albo grubsza szycha nie odwoła).
Niedługo zamkną stadiony (nawrót "pandemii") i będzie po kłopocie. Nie będziemy się pojawiać na stadionie do odwołania (póki Szumi albo grubsza szycha nie odwoła).
Żeby była jasność, tu nie chodzi o obrażanie się, focha na klub czy odwet za brak porozumienia w sprawie tych wejściówek, po prostu nie ma żadnej możliwości zorganizowania dopingu na jutrzejszym meczu, jeśli nie ma możliwości zajęcia miejsc na sektorze C3 przez osoby ten doping prowadzące, zainstalowania tam nagłośnienia, bębnów, wywieszenia i przypilnowania flag. Tu nie chodzi o to, że SE nie chce tego zrobić tylko o to, że w tym momencie, przy braku dobrej woli ze strony klubu, nie ma takiej fizycznej możliwości. Decyzja o braku dopingu jest spowodowana tylko i wyłącznie kwestiami czysto technicznymi.
Tak ? Z oświadczenia wynika co innego.
Trzeba było napisać, to co mikas w swoim poście, a mój odbiór tego oświadczenia byłby zgoła inny.
Trzeba było napisać, to co mikas w swoim poście, a mój odbiór tego oświadczenia byłby zgoła inny.
Znam intencje osób piszących to oświadczenie i kulisy rozmów z klubem, być może te intencje nie zostały w sposób dostateczny w tym oświadczeniu wyartykułowane. Ja dopiero po przeczytaniu komentarzy w internecie też zdałem sobie sprawę, że może powinna ta cała sytuacja być wyjaśniona w sposób bardziej przejrzysty, jednak wcześniej wydawało się z perspektywy osób z SE, że wszystko jest jasne i klarowne, a chodziło też w pewnym momencie o to, żeby za dużo niepotrzebnych rzeczy nie napisać i nie podgrzewać niepotrzebnie atmosfery.