Speed Car MOTOR Lublin - FOGO Unia Leszno 03.05.2019 godz. 20:30
Re: Speed Car MOTOR Lublin - FOGO Unia Leszno 03.05.2019 godz. 20:30
Juniorzy Leszna - inna liga. I tyle w temacie rywala.
Michelsen i Miesiąc z drobnymi skazami, ale było dobrze. Lamparty coś próbowały. Lambert słabo. Jonsson też. Jednak przy dzisiejszej dyspozycji Unii mecz był do wygrania. Tylko zamiast kogoś z dwójki AJ/ RL musiałby jechać Grisza, bo gorzej jak oni razem wzięci by nie zapunktował. A, że dzisiaj 3 maja to Griszy nie było.
Michelsen i Miesiąc z drobnymi skazami, ale było dobrze. Lamparty coś próbowały. Lambert słabo. Jonsson też. Jednak przy dzisiejszej dyspozycji Unii mecz był do wygrania. Tylko zamiast kogoś z dwójki AJ/ RL musiałby jechać Grisza, bo gorzej jak oni razem wzięci by nie zapunktował. A, że dzisiaj 3 maja to Griszy nie było.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Jaimon Lidsey w 15-tym biegu. W sumie tym zdaniem można podsumować cały mecz...
Jeśli biegi potrafią wygrywać tylko dwaj żużlowcy, to całościowy obraz drużyny może być tylko jeden.
Leszno obierało dobre ścieżki i to wystarczyło.
Jonsson i Lambert nie jadą i tu jest pies pogrzebany. W ogóle Anglik pewnie powoli żałuje, że podpisał kontrakt w extralidze. Dawid Lampart jedzie swoje, ale oczekiwać od niego regularnie czegoś więcej nie można. To samo dotyczy juniorów.
Może przy okazji czwartej kolejki to zbyt śmiała teza, ale wydaje mi się, że jeśli nie uda nam się wygrać jakiegoś meczu na wyjeździe, to miejsce w elicie ciężko będzie zachować. Nawet po przyjściu Łaguty, do wysokich zwycięstw u siebie lub do ewentualnej wygranej na wyjeździe potrzeba będzie więcej punktów kogoś z dwójki Lambert - Jonsson, a na to póki co wielkich szans nie ma.
Jeśli biegi potrafią wygrywać tylko dwaj żużlowcy, to całościowy obraz drużyny może być tylko jeden.
Leszno obierało dobre ścieżki i to wystarczyło.
Jonsson i Lambert nie jadą i tu jest pies pogrzebany. W ogóle Anglik pewnie powoli żałuje, że podpisał kontrakt w extralidze. Dawid Lampart jedzie swoje, ale oczekiwać od niego regularnie czegoś więcej nie można. To samo dotyczy juniorów.
Może przy okazji czwartej kolejki to zbyt śmiała teza, ale wydaje mi się, że jeśli nie uda nam się wygrać jakiegoś meczu na wyjeździe, to miejsce w elicie ciężko będzie zachować. Nawet po przyjściu Łaguty, do wysokich zwycięstw u siebie lub do ewentualnej wygranej na wyjeździe potrzeba będzie więcej punktów kogoś z dwójki Lambert - Jonsson, a na to póki co wielkich szans nie ma.
ezbeg pisze:Juniorzy Leszna - inna liga. I tyle w temacie rywala.
Mecz był do wygrania? chyba spadł ci sufit na głowę.
Mad pisze:ezbeg pisze:Juniorzy Leszna - inna liga. I tyle w temacie rywala.
Mecz był do wygrania? chyba spadł ci sufit na głowę.
Już dawno spadł
- KarolinaCe
Wynik nie jest taki straszny, jak się zapowiadało po pierwszych biegach.. chociaż można gdybac, co by było gdyby jechał Hampel I Kołodziej... 3ci mecz z rzędu baty. Kolejny, który przed nami na wyjeździe...
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
Mecz w zadnym momencie nie byl do wygrania...
Smutno to wygladalo bo trybuny i cala otoczka byly super i na poziomie extraligowym to ani Lambo i AJ na ten poziom nie dojechali... AJ byl tak przerazliwie wolny, ze przecieralem oczy ze zdumienia.
Zapewne jeden i drugi wie, ze za tydzien maja mecz ostatniej szansy. Bo chyba nie ludzicie sie juz, ze jesli RL wskoczy pod 8 to nas zbawi.
Smutno to wygladalo bo trybuny i cala otoczka byly super i na poziomie extraligowym to ani Lambo i AJ na ten poziom nie dojechali... AJ byl tak przerazliwie wolny, ze przecieralem oczy ze zdumienia.
Zapewne jeden i drugi wie, ze za tydzien maja mecz ostatniej szansy. Bo chyba nie ludzicie sie juz, ze jesli RL wskoczy pod 8 to nas zbawi.
Lambert nie ma sprzętu na nasze twarde ekstraligowe tory, to na wyższy poziom nie da się wskoczyć. Widać, że jest problem, bo przegrywa po męczarniach z Bradym Kurtzem.
AJ niestety najlepsze swoje lata już ma za sobą. Przegrywać z Lidseyem nie przystoi.
AJ niestety najlepsze swoje lata już ma za sobą. Przegrywać z Lidseyem nie przystoi.
Ludzie jaki mecz do wygrania. Leszno odjechało mecz bez dwóch podstawowych zawodników. Drugoligowiec nas robił. Jakby mecz był na styku to LIndsey nie pojechałby 5 razy. Zostaliśmy dzisiaj brutalnie sprowadzeni na ziemię przez dwóćh gości, z których jeden miał być dostarczycielem punktów (Kubera), a drugi nie odjechac biegu (Lindsey). U nas pojechało dwóch zawodników - Michelsen i Miesiąc. Zaryzykuję stwierdzenie, ze tak słabego meczu nie pojechaliśmy w całym poprzednim sezonie. Daleki jestem od dramatyzownia, bo Grudziądz rok temu dostał u siebie do 29 z Lesznem, a mimo to się utrzymał. Ale mamy duży problem, który tylko częściowo rozwiąze Grisza. 7 punktów Lindsey-a - to powinno starczyć jako podsumowanie występu naszych.
P.S. Kibice dzisiaj na 6+. Jasne, czasami potrzebna była zachęta spikera, ale mimo wszystko, patrzac na to, jak się układał wynik, to stadion dał radę.
P.S. Kibice dzisiaj na 6+. Jasne, czasami potrzebna była zachęta spikera, ale mimo wszystko, patrzac na to, jak się układał wynik, to stadion dał radę.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Na pocieszenie jest, że na tle Unii większość drużyn wygląda jak półamatorzy. Druga część meczu w sumie wygrana przez nas. Różnice są dwie. Juniorzy Leszna i sprzęt. W biegu juniorskim po prostu odkręcili i przejechali obok Wiktora. Prawdopodobnie była to kwestia złego dopasowania bo początek meczu to był przykry widok. Generalnie powtórzył się scenariusz z Częstochowy. Bez punktów Jonssona i Lamberta niewiele da się zwojować.
tezetomaniak pisze:Pawlicki to ten co pozamiatał Lublin.
tezetomaniak pisze:Miesiąc na starcie nie wygląda nawet jak junior. To jest dramat :O
Zastanawiam się kto go uczył tego elementu żużlowego rzemiosła. Wygląda na sabotaż.
Dobra idź kibicuj Rybnikowi.
Przegraliśmy, zebraliśmy wp...rdol, ale po 7 biegu kiedy wynik był niemal ustalony, część świateł zgasła , cały stadion zapalił latarki w telefonach i śpiewał. MAGIA! Jeśli spadniemy to nie będzie koniec świata. Ale sezon się dopiero zaczyna, dojdzie Złotówa, Paweł już nie pozwoli sobie na wpadki i wydrzemy te ekstralige jak Twojemu Rybnikowi
ezbeg pisze:Przegrywać z Lidseyem nie przystoi.
Z Miesiącem też nie przystoi bo rok temu się w 1 lidze do składu nie łapał
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
niemampomyslunanick
Dobry wieczór wszystkim, szkoda tylko że w takich okolicznościach.
Przyjechał mistrz i pokazał mistrzowską jazdę nawet w osłabieniu. Na plus Michelsen z Łełkiem. Zawód po raz kolejny Lambert i Jonsson. AJ no niestety młodszy już nie będzie a powiedzenie że im wino starsze tym lepsze nie ma zastosowania. A szkoda. Lambert wolno. Czy tu silników brak czy złe dopasowanie. Czy jedno i drugie.
Przyjechał mistrz i pokazał mistrzowską jazdę nawet w osłabieniu. Na plus Michelsen z Łełkiem. Zawód po raz kolejny Lambert i Jonsson. AJ no niestety młodszy już nie będzie a powiedzenie że im wino starsze tym lepsze nie ma zastosowania. A szkoda. Lambert wolno. Czy tu silników brak czy złe dopasowanie. Czy jedno i drugie.
Ja się tylko zastanawiam czy nie taniej byłoby wylać asfalt zamiast ubijać tor na beton w myśl tego co wyrabia Ekstralipa i jej tak zwani komisarze (czytaj: betoniarze)... Jak zniszczyć ściganie wiedzą tylko oni...
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Nie bez przyczyny dopytywałem przed zawodami czy mecz ma status zagrożonego.
Każdemu jego Everest...
-
niemampomyslunanick
Maxx pisze:Ja się tylko zastanawiam czy nie taniej byłoby wylać asfalt zamiast ubijać tor na beton w myśl tego co wyrabia Ekstralipa i jej tak zwani komisarze (czytaj: betoniarze)... Jak zniszczyć ściganie wiedzą tylko oni...
Taniej, ale lepiej tworzyć kolejne funkcje by znajomi leśnych dziadków mieli zatrudnienie i szanse na wyższą emeryturę. Pozostaje jeszcze czekać na instytucje asystenta komisarza toru, żeby przypadkiem nie było za przyczepnie. W GKSŻ maja różne dziwne pomysły więc myślę że to kwestia czasu.
Poważnie chcecie usprawiedliwiać porażkę torem? Kubera i Lindey wozili naszych jak worek gruzu. Chocby tam asfalt był wylany, to nie ma prawa się zdarzyć.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Abstrahujac od sportowego wyniku: zawiedli mnie kibice z Leszna. Potwierdzily sie glosy z innych miast ze ich wyjazdowicze to glownie bydlo (w sumie wszak Byki). Godzina do meczu a oni juz wyjezdzaja z "jazda z ku*wami", mimo ze nie rywalizowalismy ze soba ponad 20 lat. Trzeba sie przyzwyczajac, takie to uroki Ekstraligi :)
Wielka szkoda ze Zengiego nie ma w tym sezonie i raczej juz nie mozemy na niego liczyc. Spodziewalismy sie ze bedzie jechal zamiast jednego z polskich seniorow a wyszlo tak ze mamy tylko jednego lidera zagranicznego. Jak wskoczy Grisza to zostanie jedno puste miejsce w ktore pewnie Zengi idealnie by sie wpasowal bo jednak nawet ta „beznadziejna” srednia z falubazu 1,5 zdaniem niektorych ich kibicow pewnie by nas zadowalala
- KarolinaCe
Tu nie ma co gdybać I zwalać winy... składem z pierwszej ligi nie wygramy z mistrzem Polski. Emocje po dzisiejszym meczu opadną i zacznie się realne myślenie. Pomijając fakt, że za tydzień wyjazd. I tu należy postawić pytanie czy 3-4 zawodnikami wygramy mecz.. odpowiedź jest w poprzednich wyjazdowych meczach.. czekamy na Łagutę, albo na cud, jak kto woli.. ;)
-
niemampomyslunanick
Speedway pisze:Abstrahujac od sportowego wyniku: zawiedli mnie kibice z Leszna. Potwierdzily sie glosy z innych miast ze ich wyjazdowicze to glownie bydlo (w sumie wszak Byki). Godzina do meczu a oni juz wyjezdzaja z "jazda z ku*wami", mimo ze nie rywalizowalismy ze soba ponad 20 lat. Trzeba sie przyzwyczajac, takie to uroki Ekstraligi :)
Z Falubazu podobno podobni, jak nie gorsi. Zresztą maja zgodę z Zagłębiem Lubin. W miastach gdzie nie ma rozwiniętego ultrasu na nożnej wszelkie ich role przejmuje żużel zapożyczając zachowania z kopanej.
Wstydu nie było zarówno na torze, w parkingu (taktyczne) jak i na trybunach
Bez Hampela, Kołodziej z dwoma startami i młodym Lindseyem dostajemy do 40 u siebie.Pokazali nam miejsce w szeregu.Ale jak Jonsson z Lambertem razem robią 5 punktów to o czym mówimy.
Może włożę kij w mrowisko, ale dla mnie wstyd jednak był. Mieliśmy podane Leszno na tacy (brak Hampela, niedyspozycja Kołodzieja) i po frajersku tego nie wykorzystaliśmy. Nawet przy świetnej dyspozycji Pawlickiego i Kubery to z całym szacunkiem dla Lidseya i Kurtza to nie są zawodnicy którzy mieli prawo zrobić na naszym torze łącznie 10 punktów. Nie miałbym pretensji o taki wynik gdyby Unia jechała w optymalnym składzie czy nawet tylko ze zdrowym Kołodziejem, ale w tych okolicznościach to jest bardzo słabe. Śmiem twierdzić, że najgorsze spotkanie od reaktywacji żużla nad Bystrzycą.
I pretensje można mieć tylko do siebie, bo gołym okiem widać, że w głównej mierze przegraliśmy przez problemy ze spasowaniem na początku zawodów. Takie coś jest niedopuszczalne w ekstralidze i niestety zaczynam mieć wrażenie, że sztab trenerski przestaje panować nad sytuacją i obym się mylił, bo z Toruniem musimy wyrobić taką przewagę, żeby zgarnąć później na wyjeździe przynajmniej bonus.
Czas przestać mydlić sobie oczy pięknymi porażkami i wziąć się do roboty, bo tor nie był dziś naszym sprzymierzeńcem, a to źle wróży póki co na przyszłość.
I pretensje można mieć tylko do siebie, bo gołym okiem widać, że w głównej mierze przegraliśmy przez problemy ze spasowaniem na początku zawodów. Takie coś jest niedopuszczalne w ekstralidze i niestety zaczynam mieć wrażenie, że sztab trenerski przestaje panować nad sytuacją i obym się mylił, bo z Toruniem musimy wyrobić taką przewagę, żeby zgarnąć później na wyjeździe przynajmniej bonus.
Czas przestać mydlić sobie oczy pięknymi porażkami i wziąć się do roboty, bo tor nie był dziś naszym sprzymierzeńcem, a to źle wróży póki co na przyszłość.
Przegraliśmy z lepszą drużyną. Nie ma wątpliwości. Ale nie może być inaczej skoro skazywany na odsunięcie od składu Dawid Lampart robi tyle punktów co dwóch nominalnych liderów razem wziętych. Lambert i Jonsson - do roboty Panowie...
Nie ukrywam, że spodziewałem się nieco więcej po naszych, ale nie ma co dramatyzować, Unia to jednak inny poziom i to pod kilkoma względami,
- pomimo, że uważam nasz klub za bardzo profesjonalny to jednak wydaje mi się, że w pewnych kwestiach mamy jeszcze sporo do zrobienia: np. Baron przyjeżdża na stadion o 11 (jak mówił w wywiadzie) i obserwuje jak przygotowywany jest tor, aby podpowiedzieć chłopakom jakie ustawienia mają wybrać na pierwszą serię. Po wyniku widać, że byli mega spasowani. Wychodzi tutaj duże doświadczenie, umiejętność czytania toru. Czy nasi mogą liczyć na takie wskazówki od Ziółkowskiego czy Kuciapy? Raczej wątpię.
- czy mieli dużo lepszy sprzęt czy też lepiej spasowani, nie wiem. Jednak to jak w każdym biegu, jeden z zawodników Unii spoglądał na drugiego i próbował wypracować mu coś na torze dla mnie niesamowite. Dużo widzieli na torze. U nas niestety tego brakuje. Każdy jedzie tylko dla siebie.
Pokazali nam speedway na najwyższym światowym poziomie, mam nadzieję, że wyciągniemy wnioski. Jednak tak, jak już większość wspomniała, ciężko coś zdziałać jadąc trzema zawodnikami. Nie ma co jednak spuszczać głów, w końcu to Mistrz Polski. Szkoda tylko, że ich kibice nie dorośli, aby mieć taką drużynę.
- pomimo, że uważam nasz klub za bardzo profesjonalny to jednak wydaje mi się, że w pewnych kwestiach mamy jeszcze sporo do zrobienia: np. Baron przyjeżdża na stadion o 11 (jak mówił w wywiadzie) i obserwuje jak przygotowywany jest tor, aby podpowiedzieć chłopakom jakie ustawienia mają wybrać na pierwszą serię. Po wyniku widać, że byli mega spasowani. Wychodzi tutaj duże doświadczenie, umiejętność czytania toru. Czy nasi mogą liczyć na takie wskazówki od Ziółkowskiego czy Kuciapy? Raczej wątpię.
- czy mieli dużo lepszy sprzęt czy też lepiej spasowani, nie wiem. Jednak to jak w każdym biegu, jeden z zawodników Unii spoglądał na drugiego i próbował wypracować mu coś na torze dla mnie niesamowite. Dużo widzieli na torze. U nas niestety tego brakuje. Każdy jedzie tylko dla siebie.
Pokazali nam speedway na najwyższym światowym poziomie, mam nadzieję, że wyciągniemy wnioski. Jednak tak, jak już większość wspomniała, ciężko coś zdziałać jadąc trzema zawodnikami. Nie ma co jednak spuszczać głów, w końcu to Mistrz Polski. Szkoda tylko, że ich kibice nie dorośli, aby mieć taką drużynę.
Nasi od poczatku bladzili z ustawieniami i musialo byc mega twardo, bo widac to bylo po czasach ( w porownaniu do meczu z GKM nasi okolo SEKUNDE wolniejsi). Lelek poszedl nie w ta strone co trzeba bo strzelil 0, 1 w kolejnych startach. W tv bylo widac jak od razu po biegu podbiegl do mechanikow RL i DL, wiec raczej wskazowki nie pomogly.
AJ zrobil pkty na Pawle i 2 razy na slimaczym Kurtzie. Nad Lambo pastwic sie nie bede, ale jak tak dalej bedzie jechac to lepiej oddac starty w GP zawodnikom rezerwowym. Totalnie zagubiony.
Szkoda strzepic ryja na Wozniaka i to co zrobil. 9 zawodnik Unii, choc i bez niego Mistrza zdobeda
AJ zrobil pkty na Pawle i 2 razy na slimaczym Kurtzie. Nad Lambo pastwic sie nie bede, ale jak tak dalej bedzie jechac to lepiej oddac starty w GP zawodnikom rezerwowym. Totalnie zagubiony.
Szkoda strzepic ryja na Wozniaka i to co zrobil. 9 zawodnik Unii, choc i bez niego Mistrza zdobeda