Motor Lublin w sezonie 2019
Re: Motor Lublin w sezonie 2019
Tu się nie ma co podniecać tym , że Grisza wykiwał Mrozka. Jeśli ktoś nie startuje w GP chociaż mógłby być w jego czołówce, nigdy nie jeździł w Anglii to nie robił tego dlatego że się bał, że sobie nie poradzi... Tylko to mało dochodowe imprezy , A Griszka to klasyczna złotówa bez ambicji, ale jest nam bardzo potrzebny
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Może i bez ambicji medalowych, ale za to na torze wykazujący się ambicją graniczącą z autodestrukcją. I jak dla mnie taki układ jest w sam raz.
https://www.youtube.com/watch?v=JQrMD-6rfOQ
https://www.youtube.com/watch?v=JQrMD-6rfOQ
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Znaczy ja myślę że jak jest Grisza to Grega nie będzie bo wtedy mamy problem AJ,Michelsen,Lambert,Grisza i Greg jak ich wszystkich w składzie zmieścić jeden musi grzać ławę a myślę że taki AJ,Miechelsen nie będą chcieli grzać ławy bo biorąc pod uwagę Lambert na rezerwę wiadomo to dwóch Polaków będzie i coś czuje że w tej całej sytuacji walka Dawid/Paweł o skład bo Grzesiek myślę że będzie mieć skład w końcu w E-lidze jeździ od wielu sezonów.
5 grudnia rybnicki magazyn zuzlowy wrzucil wywiad z Laguta. Musieli sie tam ostro popstrykac o kase, skoro zmienil zdanie i przyjal nasza oferte. Wygladal na przekonanego na zostanie.
Teraz moje kilka groszy odnośnie całej sytuacji. Od razu zaznaczam, że zakładam tutaj, że Mrożek został "wydymany" i nie ma żadnej nieoficjalnej ugody na linii Kepa - Mrozek - Łaguta. Jeśli jest, to zmienia to całą sytuację o 180 stopni.
Jeżeli plotki Ostafy o 800 tys + punktówka i zwrot kosztów podroży są prawdziwe, to raczej nie poszło o to, że Rybnik dawał za mało, ale dostał ofertę z gatunku tych "nie do odrzucenia". Pamiętajmy, że Grisza młodzieniaszkiem nie jest, a do tego od dwóch lat jest pozbawiony swojego głównego źródła dochodów. Gość po prostu wziął kalkulator, policzył i stwierdził, że bycie wygwizdanym na jednym stadionie + "trochę" hejtu w necie jest niewielką ceną za kontrakt życia.
Kuba zagrał tutaj va banque. Podpisanie Łaguty pokazuję, że wbrew temu co pisał tutaj nasz naczelny zwolennik teorii spiskowych, kasa na Grega była (może i dalej jest), bo nie chce mi się wierzyć, że Grisza złamałby słowo dane Rybnikowi za niewiele większe pieniądze. Wiec za rekordowy kontrakt dostaje zawodnika, który od 2 lat się praktycznie nie ścigał, nikt nie wie, jak się będzie prezentować po powrocie, a do tego nie będzie go przez pierwszych 5 kolejek ligi. Co więcej, Kuba zachował się w sprzeczności z zasadami o których sam głośno mówił. Jasne, można powiedzieć, ze Kępy żadna umowa z Mrozkiem czy Łaguta nie wiązała, po prostu złożył ofertę wolnemu zawodnikowi. Ale ten zawodnik okazał się być takim samym typem człowieka, o którym Kuba publicznie mówił, ze nie chce mieć nic wspólnego. To się trochę kłóci. Ale jeśli to wypali, to wszyscy (no może poza fanami ROWu) szybko o tym zapomną, a Kępa zostanie okrzyknięty działaczem roku. I tego mu życzę :)
Jeżeli plotki Ostafy o 800 tys + punktówka i zwrot kosztów podroży są prawdziwe, to raczej nie poszło o to, że Rybnik dawał za mało, ale dostał ofertę z gatunku tych "nie do odrzucenia". Pamiętajmy, że Grisza młodzieniaszkiem nie jest, a do tego od dwóch lat jest pozbawiony swojego głównego źródła dochodów. Gość po prostu wziął kalkulator, policzył i stwierdził, że bycie wygwizdanym na jednym stadionie + "trochę" hejtu w necie jest niewielką ceną za kontrakt życia.
Kuba zagrał tutaj va banque. Podpisanie Łaguty pokazuję, że wbrew temu co pisał tutaj nasz naczelny zwolennik teorii spiskowych, kasa na Grega była (może i dalej jest), bo nie chce mi się wierzyć, że Grisza złamałby słowo dane Rybnikowi za niewiele większe pieniądze. Wiec za rekordowy kontrakt dostaje zawodnika, który od 2 lat się praktycznie nie ścigał, nikt nie wie, jak się będzie prezentować po powrocie, a do tego nie będzie go przez pierwszych 5 kolejek ligi. Co więcej, Kuba zachował się w sprzeczności z zasadami o których sam głośno mówił. Jasne, można powiedzieć, ze Kępy żadna umowa z Mrozkiem czy Łaguta nie wiązała, po prostu złożył ofertę wolnemu zawodnikowi. Ale ten zawodnik okazał się być takim samym typem człowieka, o którym Kuba publicznie mówił, ze nie chce mieć nic wspólnego. To się trochę kłóci. Ale jeśli to wypali, to wszyscy (no może poza fanami ROWu) szybko o tym zapomną, a Kępa zostanie okrzyknięty działaczem roku. I tego mu życzę :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Dlatego utrzymać się a potem Griszy podziękować. Z naszej perspektywy ten kontrakt wygląda wybornie. Patrząc neutralnie to już niekoniecznie tak super
3/4 Polski sie z nas smialo po okienku a teraz jak wyrwalismy Grisze to wielkie halo. To jest wielki sport i wielka kasa. A honor? A kto bedzie pamietac za rok o tym co zrobil ?
Nasze szanse na utrzymanie diametralnie wzrosly. A Mrozek? Niech pokreci sie na quadzie. Takie zycie.
Nasze szanse na utrzymanie diametralnie wzrosly. A Mrozek? Niech pokreci sie na quadzie. Takie zycie.
istred pisze:O co to afera? Grisza był wolny to go Motor zakontraktował. Miał jeździć w Rybniku w ramach podziękowania? Bądźcie poważni, to jest zawodowy sport i duże pieniądze.
O co była ta afera z Gregiem? W zeszłym roku był wolnym zawodnikiem,niczego z Motorem nie podpisywał i wybrał Rzeszów...
Łaguta nie miał jeździć w ramach podziękowania w Rybniku,ale miał spłacić dług wdzięczności prezesowi,ponieważ przez niego Rybnik wyleciał w 2017 roku z ekstraligi. Klub stracił wizerunkowo i finansowo na jego aferze dopingowej. Mrozek walczył po sądach żeby skrócili dyskwalifikacje z 24 do 21 miesięcy. Grisza obiecywał, że będzie jeździł w Rybniku i tylko w Rybniku.
Zresztą to nie pierwszy raz Grisza oszukał swój były klub. Swego czasu wykonywał przyśpiewkę z kibicami Włókniarza "Kto nie skacze ten z Torunia" by w kolejnym sezonie występować w barwach drużyny z kujawsko-pomorskiego.Te sytuacje tylko pokazują,że nie ma sentymentów.Liczy się tylko kasa.Wszystkie zachowania Griszy były tylko pod publiczkę i TYLKO dla pieniędzy.Szkoda ,że Motor będzie reprezentował typ który nie ma za grosz przyzwoitości i honoru, nie szanuje kibiców klubu dla którego jeździ,a jego jedyną motywacją są pieniądze.W dodatku fałszywy.Uśmiecha się udaje,że wszystko jest Ok,a później perfidnie zmienia front nie licząc się z nikim i niczym. Znacie większą złotówę w dzisiejszym speedwayu? Wg mnie Grisza przebił wszystko i wszystkich.Szczyt hipokryzji.
Lublin wg Ostafy rozmawial z Laguta juz w czerwcu ubieglego roku. Nie rozmawialismy z Laguta w listopadzie? Jakos nie wierze. Musialo cos sie stac przez te dwa miesiace w Rybniku, czytaj dopiero teraz zaczeli rozmawiac o kasie, a obie strony inaczej te kwestie sobie wyobrazaly. Laguta stracil dwa sezony. Jezdzac w Rybniku zarobilby pewnie maks. polowe tego co w ekstralidze. Czyli 3 sezon strat w stosunku do tego co mial wczesniej. Mrozek moze liczyl ze w ramach pokuty Laguta pojedzie za duzo nizsze pieniadze? Bardzo zaskoczony jestem tym transferem, dlatego nie sadze ze 500 zl wiecej przekonalo Grisze. Tym bardziej ze dwa tygodnie temu podpisali w Rybniku Sundstroema.
Mam prośbę, żeby skończyć już pierdzielenie o honorach i "jazdach tylko dla piniędzy". Honory w żużlu skończyły się w latach 90. Ja mam nadzieję, że Grisza uratuje nam eligę, wyrobi średnią kozacką i zostanie na 5 lat. Czemu nie?
Richie Faulkner:
Jaki kolejny cud przed nami?
https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... ek/4cvlypc
https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... ek/4cvlypc
-
CKM1946
- Zawodowiec
RadeKas pisze:Mam prośbę, żeby skończyć już pierdzielenie o honorach i "jazdach tylko dla piniędzy". Honory w żużlu skończyły się w latach 90. Ja mam nadzieję, że Grisza uratuje nam eligę, wyrobi średnią kozacką i zostanie na 5 lat. Czemu nie?
Czemu nie? Bo to jest kawał mendy i jak zobaczy u kogoś złotówkę wiecej to tam idzie. To nie jest typ zawodnika na którym można opierać przyszłość.
Na dalsze transfery to ja bym się nie napalał. Hancock na dziś nie musi nic podpisywać żeby zarobić. Ktoś w połowie maja będzie w potrzebie i będzie można wydoić kogoś mocniej. A jakby już przyszedł to jak Kępa powie Michelsenowi sory przyszedłeś jako lider a teraz zmykaj na ławkę?
mtgo pisze:A Kępa mówi, że to nie koniec ;O
Ale w żadnym momencie nie mówi, że chodzi o kolejne transfery, to już chyba nasza nadinterpretacja ;)
Mówi o kolejnych cudach, a w kategorii takowego jeszcze miesiąc temu większość rozpatrywała utrzymanie, czyż nie? :)
Motor mocnyj!
Może i kawał mendy - ale szybkiej i efektownie jeżdżącej mendy. A to oznacza, że zawsze znajdzie się ktoś kto da mu kasę do łapy. Nie on jeden pod przykrywką uśmieszku ma w głowie tylko cyferki. Ja za Łagutą nigdy specjalnie nie przepadałem, ale mimo braku spektakularnych sukcesów na poziomie światowym - to kawał żużlowca. A że nasz klub był w potrzebie zakontraktowania kogoś mocnego - to stało się jak się stało. Wypada się tylko cieszyć, bo nasze szanse na utrzymanie wzrosły. Jeżeli tylko te kwoty okażą się prawdziwe - to jest to przerażające,
-
CKM1946
- Zawodowiec
Co do szybkiej i efektownej jazdy to nie ma co nawet polemizować. Doświadczyłem tego przez kilka sezonów na "własnej skórze".
Jeśli chodzi o kwoty to mogą być prawdziwe. Słowo djengi to podstawa u tego pana, strasznie łasy na kase typ. Pamiętam sytuacje kiedy już miał odchodzić do Zielonej Góry a ówczesny sponsor klubu Ś.P Sukiennik musiał mu kupić Chevroleta Camaro żeby został :D
Życze żeby wam pomógł choć ja osobiście postawił bym na Hancocka a po sezonie kop w dupe. To zwykły pajacyk który w każdym momencie coś może odwalić.
Jeśli chodzi o kwoty to mogą być prawdziwe. Słowo djengi to podstawa u tego pana, strasznie łasy na kase typ. Pamiętam sytuacje kiedy już miał odchodzić do Zielonej Góry a ówczesny sponsor klubu Ś.P Sukiennik musiał mu kupić Chevroleta Camaro żeby został :D
Życze żeby wam pomógł choć ja osobiście postawił bym na Hancocka a po sezonie kop w dupe. To zwykły pajacyk który w każdym momencie coś może odwalić.
Ten "cud" to może być złagodzenie kary i start od początku sezonu .
never ride faster than your angel can fly
maestro76 pisze:Ten "cud" to może być złagodzenie kary i start od początku sezonu .
i wtedy Greg wcale nie jest potrzebny :)
Witam.
Nie sądziłem, że coś się jednak zmieni w klubie w tym roku. I się zmieniło!!! Pan Kępa w moich oczach stracił bardzo dużo.
Konkretnie napiszę o co mi chodzi w punktach od najbardziej mnie wkur!@#$:
1.https://pl.wikipedia.org/wiki/Hipokryzja - głównie cyt. "oficjalne głoszenie przestrzegania określonych zasad moralnych i jednoczesne ich „ciche” łamanie, gdy nikt ważny tego nie widzi (np. głoszenie przez polityka, że walczy z korupcją i jednoczesne branie przez tego polityka po cichu łapówek)"
2. Pan Mrozek nie jest moim "faworytem", ale przytyki w wywiadzie przez tatę Kępę, są bardzo nieprofesjonalne i wg mnie świadczące o braku szacunku do innej osoby i ewidentnym podejściem do całej sprawy w stylu "no i co teraz cwaniaczku ?"
3. Łaguta to po takiej przerwie przysłowiowy "kot w worku". Obawiam się, że przytuli 800k, sponsora i przejedzie ten sezon. On wie, że po takim numerze jest praktycznie stracony w PL lidze. Najpierw doping, a teraz kontrakt w Motorze.
4. Ja rozumiem kibica, że najważniejsza drużyna, ale wkurza mnie jedno. Po ogłoszeniu składu "lipy" większość twierdziła, że lepiej spaść ale dumnie... Bronili Kępy za twarde stanowisko i konsekwencje... TERAZ ? no comments...
Pozdrawiam
Nie sądziłem, że coś się jednak zmieni w klubie w tym roku. I się zmieniło!!! Pan Kępa w moich oczach stracił bardzo dużo.
Konkretnie napiszę o co mi chodzi w punktach od najbardziej mnie wkur!@#$:
1.https://pl.wikipedia.org/wiki/Hipokryzja - głównie cyt. "oficjalne głoszenie przestrzegania określonych zasad moralnych i jednoczesne ich „ciche” łamanie, gdy nikt ważny tego nie widzi (np. głoszenie przez polityka, że walczy z korupcją i jednoczesne branie przez tego polityka po cichu łapówek)"
2. Pan Mrozek nie jest moim "faworytem", ale przytyki w wywiadzie przez tatę Kępę, są bardzo nieprofesjonalne i wg mnie świadczące o braku szacunku do innej osoby i ewidentnym podejściem do całej sprawy w stylu "no i co teraz cwaniaczku ?"
3. Łaguta to po takiej przerwie przysłowiowy "kot w worku". Obawiam się, że przytuli 800k, sponsora i przejedzie ten sezon. On wie, że po takim numerze jest praktycznie stracony w PL lidze. Najpierw doping, a teraz kontrakt w Motorze.
4. Ja rozumiem kibica, że najważniejsza drużyna, ale wkurza mnie jedno. Po ogłoszeniu składu "lipy" większość twierdziła, że lepiej spaść ale dumnie... Bronili Kępy za twarde stanowisko i konsekwencje... TERAZ ? no comments...
Pozdrawiam
...
Przerzuc się na inny sport
never ride faster than your angel can fly
@Krzysztof zmien dyscypline , nie chódź na żużel . Sentymenty w żużlu się dawno skończyły , gdzie większa kasa tam będzie ktoś jeździł .Ty też bys poszedł za większą kasą , i nawet nie mów że nie . Chyba że jesteś taki honorowy i za 1500 całe życie bys pracował .
Czy ja napisałem coś złego o Łagucie ?
Facet wybrał opcję lepszej kasy i okey.
Ja pisałem o postępowaniu Kępów...
Czytać nie umiecie ?????
Czytać nie umiecie ?????
...
Afera z Gregiem była o to, że uzgodnił warunki kontraktu, uścisnął dłoń i potem nie było z nim kontaktu. I przy tym nikt do Stali Rzeszów czy Nawrockiego pretensji nie miał, tylko do Hancocka.Grand pisze:O co była ta afera z Gregiem? W zeszłym roku był wolnym zawodnikiem,niczego z Motorem nie podpisywał i wybrał Rzeszów...
Łaguta nie miał jeździć w ramach podziękowania w Rybniku,ale miał spłacić dług wdzięczności prezesowi,ponieważ przez niego Rybnik wyleciał w 2017 roku z ekstraligi. Klub stracił wizerunkowo i finansowo na jego aferze dopingowej. Mrozek walczył po sądach żeby skrócili dyskwalifikacje z 24 do 21 miesięcy. Grisza obiecywał, że będzie jeździł w Rybniku i tylko w Rybniku.
Zresztą to nie pierwszy raz Grisza oszukał swój były klub. Swego czasu wykonywał przyśpiewkę z kibicami Włókniarza "Kto nie skacze ten z Torunia" by w kolejnym sezonie występować w barwach drużyny z kujawsko-pomorskiego.Te sytuacje tylko pokazują,że nie ma sentymentów.Liczy się tylko kasa.Wszystkie zachowania Griszy były tylko pod publiczkę i TYLKO dla pieniędzy.Szkoda ,że Motor będzie reprezentował typ który nie ma za grosz przyzwoitości i honoru, nie szanuje kibiców klubu dla którego jeździ,a jego jedyną motywacją są pieniądze.W dodatku fałszywy.Uśmiecha się udaje,że wszystko jest Ok,a później perfidnie zmienia front nie licząc się z nikim i niczym. Znacie większą złotówę w dzisiejszym speedwayu? Wg mnie Grisza przebił wszystko i wszystkich.Szczyt hipokryzji.
Tutaj zakładam, że Grisza jednak nie dogadał się z Rybnikiem i z Mrozkiem nie uścisnął sobie dłonie. Przecież mogliby podpisać jakąś umowę przedwstępną - tak jak ma to pewnie miejsce u nas.
Ponadto piszesz...
Czyli właśnie za "dziękuję".Łaguta nie miał jeździć w ramach podziękowania w Rybniku,ale miał spłacić dług wdzięczności prezesowi
Oczywiście, wdzięczność się liczy i myślę, że w przyszłości Rybnik będzie miał pierwszeństwo u Laguty, jednak nie oznacza to, że staje się on zakładnikiem tego klubu. Facet naraża własne życie, poza tym to jego zawód i z tego się utrzymuje - pieniądze muszą się zgadzać i nikogo to nie powinno dziwić. Doszukiwanie się tutaj nielojalności jest nieporozumieniem.
Już widzę jak ktokolwiek na tym forum dostaje propozycję lepszej pracy, za choćby 1 tys. czy 2 tys. więcej niż obecnie i odmawia tłumacząc, że tu ma kolegów, szefa który zatrudnił go w momencie jak nie miał grosza przy duszy i klepał po plecach jak pokłócił się z żoną. Bądźmy dorośli. Tak działa cały świat, nie tylko żużel.
Rybnik jeździ ligę niżej, myślę że nie był w stanie spełnić nawet połowy tego co zaoferował mu Lublin. Laguta jeszcze zdąży się Rybnikowi odwdzięczyć.
Poza tym, a może przede wszystkim, rozliczenia Laguty z Rybnikiem to naprawdę nie problem Lublina. Problem Lublina to utrzymanie się w ekstralidze.
Co do "cudu" to właśnie oczekiwałbym zrobienia dla Laguty wyjątku i zezwolenie mu na starty od I kolejki. Przecież zawieszenie kończy mu się w połowie marca, a nie maja. Jak ustalano "okienka transferowe" to nie brano pod uwagę takiej sytuacji i nikt nie miał na celu sztucznego przedłużania zawieszenia. Moim zdaniem nikt by nie ucierpiał na tym, a w szczególności nie ucierpiała by na tym rywalizacja sportowa, i władze powinny zrobić wyjątek i dopuścić Lagutę możliwość podpisania przez Lagutę kontraktu poza okienkiem transferowym.
Co do Hancocka, to cieszę się, że tu nie podpisał. I mam nadzieję, że nie podpisze nigdzie.
Krzysztof pisze:Czy ja napisałem coś złego o Łagucie ?
Czytać nie umiecie ?????
Kępa - Kuba, bo Marek mówił coś przeciwnego - wypowiadał się w mediach, że nie chce Hancocka - personalnie. Tyle.
Nie przedstawiał się jako rycerz na białym koniu, który proponuje kontrakty tylko tym zawodnikom, których nikt inny nie chce, bo niehonorowo jest dla niego przebijać oferty innych klubów. To już nadinterpretacja niektórych kibiców.
istred pisze:Krzysztof pisze:Czy ja napisałem coś złego o Łagucie ?
Czytać nie umiecie ?????
Kępa - Kuba, bo Marek mówił coś przeciwnego - wypowiadał się w mediach, że nie chce Hancocka - personalnie. Tyle.
Nie przedstawiał się jako rycerz na białym koniu, który proponuje kontrakty tylko tym zawodnikom, których nikt inny nie chce, bo niehonorowo jest dla niego przebijać oferty innych klubów. To już nadinterpretacja niektórych kibiców.
Kto jest prezesem klubu ? Imię i nazwisko proszę.
...