Motor Lublin w sezonie 2019

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Motor Lublin w sezonie 2019

#2451 Postautor: Gelo » 2 listopada 2018, o 14:37

O Boże - jakie marudzenie :) Oczywiście - przyjadą ekstraligowcy i cała piątka seniorów drużyny przeciwnej zrobi komplety. Bo przecież u nas jadą sami kelnerzy z pierwszej ligi, zakontraktowani przez nieudolny zarząd. Ludzie ogarnijcie się - mamy jeszcze 13 dni na złapanie jakiegoś lidera. Jak się nie uda - to też trzeba będzie jechać i Wasze marudzenie na forum nic nie zmieni. Nie poprawi naszej sytuacji. Nasi zawodnicy wielokrotnie pokazywali, że potrafią jeździć jak równy z równym z czołówką światową. Wystarczy siedem "dni konia" w sezonie zasadniczym i mamy to.

bartollo
Senior

#2452 Postautor: bartollo » 2 listopada 2018, o 14:47

Marudzenie pod plaszczem realnej oceny? To jaka jest twoja ocena? DMP? W Krakowie tez byli niepoprawni optymisci a jak sie skonczylo to kazdy wie. Niestety spojrzmy na sklady przeciwnikow. Najgorsze kluby z zeszlego sezonu sie wzmocnily. A my za zawodnika ktory jezdzil w ostatnim sezonie w e-lidze mamy Zengote ze srednia 1.575. Po co sie na sile oszukiwac. Gniezno tez kilkanascie lat bylo be ekstraligi. A jak awansowali to dostali 30:60 na dzien dobry u siebie i z pelnego stadionu zostalo 2 tys. boje sie zeby u nas tak nie bylo.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2453 Postautor: boxing » 2 listopada 2018, o 14:52

Ja też jeszcze liczę że to nie koniec składu. Ale jeżeli tak jednak będzie - to chciałbym, aby z Wiktorem i Robertem podpisać kilkuletnie kontrakty. I niezaleznie od ligi - żeby to z nimi w składzie zaczynać kolejne sezony.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

blajar
Trener

#2454 Postautor: blajar » 2 listopada 2018, o 14:56

Nie ma jeszcze ogłoszonego trenera, nic nie wiadomo jaki jest plan, jest dobry tuner.

Ja rozumiem, że na papierze to wygląda tak, a nie inaczej tylko nawet na tym papierze ciężko zestawić zawodników, którzy zrobili w zeszłym sezonie średnią X w PGE do zawodników, którzy jeździli w Nice ze średnią Y. Jak by się kilka razy w roku pościgali to można próbować wyciągnąć jakieś wnioski, choć i te w nowym sezonie mogą wziąć w łeb. Reasumując dlaczego nie ma sensu wylewanie żali.
1. Okno trwa do 15.11.
2. Sezon sezonowi nie równy (kontuzje, trafienie ze sprzętem, progres vs spadek formy, itp.)
3. Mamy w składzie perspektywicznych zawodników.
4. BIADOLENIE NIC NIE POMOŻE. Będzie, co będzie.
5. Warto zacząć od Ich wsparcia, a nie marudzenia.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

mateuszm

#2455 Postautor: mateuszm » 2 listopada 2018, o 14:57

$korzen$,

teraz kiedy nie macie żadnych armat - a kilka się przecież zapowiadało ;) - to będzie wszystkim dookoła tłumaczyć, że celem jest utrzymanie się w lidze :) Proszę nie niszczyć logiki :) W ogóle dziwi mnie, że działacze nie ruszyli po Jamroga i Lebiodę?

Odnośnie GZ nie podam żadnych dokładnych szczegółów :) Nikt przy zdrowych zmysłach nigdy by czegoś podobnego, na żadnym Forum by nie podał - aczkolwiek jakiekolwiek szczegóły nie są teraz istotne, liczy się efekt i nic więcej. Poza tym zresztą Grzesia tak spetowano w ZG, że ten raczej bardzo długo tam nie wróci a przy dobrych wiatrach możecie mieć nader średniego ligowca.

Tak samo kiedy czytam, że ,,Lambert wejdzie na wyższy poziom" :) - tylko się uśmiecham - czy możesz mi wyjaśnić co to jest ten wyższy poziom? O zielonce, która napisała, że ,,prześcignie Woffindena" :) wspominać nie będę - kolejny uśmiech z mojej strony :) Robert jest gościem, który boi się ścigać w ekstralidze i dał to właściwym osobom do zrozumienia, został ze względów finansowych ale gdyby miał takie same pieniądze w niższej lidze - to nie byłoby tematu :)

W ogóle skąd pomysł, że jestem z Leszna? :)

Na koniec jeszcze raz proponuję abyście troszkę spuścili z tonu i wrócili na Ziemię :) - skąd w ogóle przekonanie, że macie najpotężniejszych sponsorów? Od takiego Grudziądza jesteście lata świetlne do tyłu

blajar
Trener

#2456 Postautor: blajar » 2 listopada 2018, o 14:57

bartollo pisze:Marudzenie pod plaszczem realnej oceny? To jaka jest twoja ocena? DMP? W Krakowie tez byli niepoprawni optymisci a jak sie skonczylo to kazdy wie. Niestety spojrzmy na sklady przeciwnikow. Najgorsze kluby z zeszlego sezonu sie wzmocnily. A my za zawodnika ktory jezdzil w ostatnim sezonie w e-lidze mamy Zengote ze srednia 1.575. Po co sie na sile oszukiwac. Gniezno tez kilkanascie lat bylo be ekstraligi. A jak awansowali to dostali 30:60 na dzien dobry u siebie i z pelnego stadionu zostalo 2 tys. boje sie zeby u nas tak nie bylo.

Ja jestem w stanie zrozumieć obawy, nie potrafię natomiast braku wsparcia dla Klubu, któremu się kibicuje.
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Vaginator
Senior

#2457 Postautor: Vaginator » 2 listopada 2018, o 15:02

A mnie się transfery podobają. Nikt nie ma tak perspektywicznych stranieri, jak nasi MM i RL :) Zengota wydaje się błyskotliwym gościem - fajnie byłoby, gdyby odzyskał formę z sezonów w Lesznie.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#2458 Postautor: $korzen$ » 2 listopada 2018, o 15:02

Hancock
Walasek
Baran :cool:
Mroczka
Gomolski
Peron
Kurumonow

Jak sami widzicie, moglo byc duzo gorzej.... :-P

bartollo
Senior

#2459 Postautor: bartollo » 2 listopada 2018, o 15:07

blajar pisze:
bartollo pisze:
Ja jestem w stanie zrozumieć obawy, nie potrafię natomiast braku wsparcia dla Klubu, któremu się kibicuje.

Ja temu klubowi bardzo kibicuje, przychodzilem na druga lige na spotkania z Rawiczem, Rownem zlozone w polowie z amatorow.

Nie udalo sie ze skladem to trzeba cisnac miasto zeby do kwietnia dograc wszystkie szczegoly ze stadionem. Boje sie ze ten temat w polowie sezonu zostanie zapomniany albo przeciagniety... przez co nigdy nie wskoczymy na wyzszy poziom.

Flagg
Trener

#2460 Postautor: Flagg » 2 listopada 2018, o 15:08

bartollo pisze:Marudzenie pod plaszczem realnej oceny? To jaka jest twoja ocena? DMP? W Krakowie tez byli niepoprawni optymisci a jak sie skonczylo to kazdy wie. Niestety spojrzmy na sklady przeciwnikow. Najgorsze kluby z zeszlego sezonu sie wzmocnily. A my za zawodnika ktory jezdzil w ostatnim sezonie w e-lidze mamy Zengote ze srednia 1.575. Po co sie na sile oszukiwac. Gniezno tez kilkanascie lat bylo be ekstraligi. A jak awansowali to dostali 30:60 na dzien dobry u siebie i z pelnego stadionu zostalo 2 tys. boje sie zeby u nas tak nie bylo.

Ale co rozumiesz przez oszukiwanie siebie? Jak ktoś uważa, ze nie skończymy sezonu z bilansem 0-0-14 to od razu jest niepoprawnym optymistą? Przed 2018 to samo mówiono o Tarnowie. Nikt się nie jarał połamanym Pedersenem i tym, ze chłop będzie robił 2.4. To były tak samo pobożne życzenia jak 2.0 Michelsena. I popatrz jakoś dali radę, choć jeździli praktycznie bez juniorki i asiorami pokroju Mroczki i Kildemanda. Spadli, ale wstydu nie przynieśli. We wszystkich meczach przekroczyli 30 pkt. Najmniej, we Wroclawiu - 33. U siebie najmniej z Gorzowem - 38. My nie mamy Pedersena, ale mamy dużo równiejsza resztę składu. I o niebo lepszych juniorów. Jasne, rywale na papierze są mocniejsi, ale dlaczego zakładamy z góry, że u nich też każdy wypali.

Zeby nie było, jesteśmy głównym kandydatem do spadku i najpewniej za rok wrócimy do 1 ligi. Ale w żadnym wypadku nie zgodzę się, że zrobimy to w stylu pierwszoligowej Wandy. Porównywanie naszego składu do Krakowa, to jest w ogóle jak splunięcie w twarz zawodnikom, którzy przez 2 sezony wprowadzili nas o dwie ligi wyżej.

A co do ewentualnej przyszłości żużla w Lublinie, to w dużej mierze będzie zależeć właśnie od kibiców. Hasło: "Lublin to żużel" fajnie wygląda na banerach. Ale jeśli po kilku porażkach w Elidze na stadionie zostanie 2 tys widzów, to można sobie nim tyłek podetrzeć, skoro na dostającą w ciry Piłę w 1 lidze chodziło średnio 4 tys ludzi, a na Tarnów 7 tys. Przynajmniej upadnie mit, ze nasze miasto jest zakochane w tym sporcie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

blajar
Trener

#2461 Postautor: blajar » 2 listopada 2018, o 15:10

bartollo pisze:
blajar pisze:
bartollo pisze:

Ja temu klubowi bardzo kibicuje, przychodzilem na druga lige na spotkania z Rawiczem, Rownem zlozone w polowie z amatorow.

Nie udalo sie ze skladem to trzeba cisnac miasto zeby do kwietnia dograc wszystkie szczegoly ze stadionem. Boje sie ze ten temat w polowie sezonu zostanie zapomniany albo przeciagniety... przez co nigdy nie wskoczymy na wyzszy poziom.

No to na Ekstraligę, przecież, tym bardziej przyjdziesz.
W ogóle wiadomo coś czy tor będzie przebudowywany przed sezonem?
Czytał Łukasz Benz

jerry78
Trener

#2462 Postautor: jerry78 » 2 listopada 2018, o 15:13

Proponuję oceniać skład po zakończeniu okienka, bo potem może być głupio czytać swoje posty. A trole z innych miast niech dobrze pilnują swoich zawodników. To jeszcze nie koniec transferów.

ps. zbliżamy się do 100 strony. O to chodziło :)

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#2463 Postautor: RadeKas » 2 listopada 2018, o 15:18

blajar pisze:No to na Ekstraligę, przecież, tym bardziej przyjdziesz.
W ogóle wiadomo coś czy tor będzie przebudowywany przed sezonem?

Wszyscy, którzy tutaj piszą czy jak wolisz "marudzą" przyjdą na każdy mecz w przyszłym sezonie niezależnie od składu i wyników. Problemem są tzw "janusze żużla". Ludzie, którzy zaczęli chodzić rok temu i nie mieli jeszcze styczności ze słabym sezonem swojej drużyny. Tacy ludzie łatwo będą rezygnować z wyjścia na stadion. A jest ich baaardzo dużo w tym mieście w tej chwili.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#2464 Postautor: grzesieck » 2 listopada 2018, o 15:21

jerry78 pisze:Proponuję oceniać skład po zakończeniu okienka, bo potem może być głupio czytać swoje posty. A trole z innych miast niech dobrze pilnują swoich zawodników. To jeszcze nie koniec transferów.

do Taia potrzebne #108 stron jakby co
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#2465 Postautor: dannie » 2 listopada 2018, o 15:22

Spoko, przed 14 listopada zdążymy ;)

Obrazek
Ostatnio zmieniony 2 listopada 2018, o 15:25 przez dannie, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2466 Postautor: Gelo » 2 listopada 2018, o 15:23

jerry78 pisze:Proponuję oceniać skład po zakończeniu okienka, bo potem może być głupio czytać swoje posty. A trole z innych miast niech dobrze pilnują swoich zawodników. To jeszcze nie koniec transferów.

Tak naprawdę to powinniśmy oceniać skład w październiku 2019

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#2467 Postautor: Perez » 2 listopada 2018, o 15:28

Ale się sracie, dalej nie macie zaufania do zarządu mimo tego co zrobili przez te dwa lata i robią dalej, trochę pokory i szacunku naprawdę. Według nie których to już spadamy z ligi mimo tego że dopiero co zaczęło się okienko transferowe. Zenada. :roll: :-|
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

blajar
Trener

#2468 Postautor: blajar » 2 listopada 2018, o 15:30

RadeKas pisze:
Wszyscy, którzy tutaj piszą czy jak wolisz "marudzą" przyjdą na każdy mecz w przyszłym sezonie niezależnie od składu i wyników. Problemem są tzw "janusze żużla". Ludzie, którzy zaczęli chodzić rok temu i nie mieli jeszcze styczności ze słabym sezonem swojej drużyny. Tacy ludzie łatwo będą rezygnować z wyjścia na stadion. A jest ich baaardzo dużo w tym mieście w tej chwili.

Patrząc w ten sposób to ja też jestem Januszem bo mieszkając dość długo poza Lublinem, mam okazję regularnie chodzić na stadion dopiero od czasu reaktywacji żużla. Nie ma dwóch zdań, że jakiś słaby sezon kiedyś przyjdzie bo to czysta statystyka ale akurat tego, że nie zmienię nastawienia do tak zarządzanego i prowadzonego Klubu jestem pewien. Dolary przeciw orzechom.
Szczerze mówiąc, zamiast tych "prognoz" dotyczących ilości punktów w sezonie 2019 i już pewnego spadku, chętnie poznałbym zdanie ludzi, którzy całe życie kibicują i wiedzą znacznie więcej, na temat tego, jak i dlaczego poustawialiby tak skonstruowany zespół.
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#2469 Postautor: mustafa » 2 listopada 2018, o 15:40

RadeKas pisze: Problemem są tzw "janusze żużla". Ludzie, którzy zaczęli chodzić rok temu i nie mieli jeszcze styczności ze słabym sezonem swojej drużyny.

Dokładnie, dla "januszy", czy tzw. kibiców piknikowych w przypadku porażek małe znaczenie będzie miało, że to "wielka ekstraliga". Zniechęcą się tak samo jak w kiepskich sezonach w 1 lidze. Przyzwyczailiśmy się do pełnych stadionów, braku biletów, ale w przypadku 2 porażek na naszym stadionie szybko o takim obrazku zapomnimy.

Ja tam na mecze będę chodził nie zależnie od wyników, zarząd wspieram, bo to konkretni ludzie, a teraz pewnie zrobili wszystko co mogli. Nie zmienia to jednak faktu że mogę realnie ocenić tą drużynę, którą mamy po prostu słabą i ja się nie łudzę. Jeżeli nie będzie żadnego wzmocnienia to będzie to kiepski sezon. I już nawet nie chodzi o utrzymanie, a o przegrane na naszym torze, które niestety znaczną większość zniechęcą.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#2470 Postautor: Torsen » 2 listopada 2018, o 15:47

Ja masochistą nie jestem, jak będzie bolało oczy, to je z pewnością oszczędzę. I wcale nie czuję się z tego powodu gorszy :)
(trolling z myślą o #108 i Taiu)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2471 Postautor: istred » 2 listopada 2018, o 15:53

Tak samo kiedy czytam, że ,,Lambert wejdzie na wyższy poziom" :) - tylko się uśmiecham - czy możesz mi wyjaśnić co to jest ten wyższy poziom? O zielonce, która napisała, że ,,prześcignie Woffindena" :) wspominać nie będę - kolejny uśmiech z mojej strony :) Robert jest gościem, który boi się ścigać w ekstralidze i dał to właściwym osobom do zrozumienia, został ze względów finansowych ale gdyby miał takie same pieniądze w niższej lidze - to nie byłoby tematu :)

To pokazuje jak małe masz pojęcie o żużlu.
Widzisz, mamy w Lublinie szczęście obserwować karierę Lamberta w zasadzie od początku. I każdy kibic z Lublina może się tylko uśmiechnąć z politowaniem czytając wpisy takich "ekspertów".

Niech już ten długi weekend się skończy, a gimbaza wróci do podstawówek :-P ...będzie miała okazję zapytać się nauczycieli co to jest "wyższy poziom".

PS. Dokładnie, dla "januszy", czy tzw. kibiców piknikowych w przypadku porażek małe znaczenie będzie miało, że to "wielka ekstraliga". Zniechęcą się tak samo jak w kiepskich sezonach w 1 lidze. Przyzwyczailiśmy się do pełnych stadionów, braku biletów, ale w przypadku 2 porażek na naszym stadionie szybko o takim obrazku zapomnimy.
A ja uważam, że stadion będzie pełny albo prawie pełny. Mieliśmy już sezony, w których seryjnie wygrywaliśmy u siebie i nie było takiej frekwencji jak chociażby sezon temu w II lidze. Zwycięstwa pomagają, ale frekwencję zrobił PR i marketing.
Nie porównujcie do nas Wandy Kraków... litości. Lambert czy AJ to nie Łogaczow czy Jędrzejewski, a Motor nie ma takich kłopotów finansowych i organizacyjnych jakie miała Wanda Kraków.

O ile każdy ma prawo do realnej oceny składu, o tyle wizje o przegranych w Lublinie do 30 i frekwencyjnym krachu są zwykłym lubelskim malkontenctwem. Przez 2 lata sukcesów nie uwierzyliście, że w Lublinie jednak się da?
Ostatnio zmieniony 2 listopada 2018, o 16:02 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#2472 Postautor: Fantys » 2 listopada 2018, o 15:54

blajar pisze:
RadeKas pisze:

Patrząc w ten sposób to ja też jestem Januszem bo mieszkając dość długo poza Lublinem, mam okazję regularnie chodzić na stadion dopiero od czasu reaktywacji żużla. Nie ma dwóch zdań, że jakiś słaby sezon kiedyś przyjdzie bo to czysta statystyka ale akurat tego, że nie zmienię nastawienia do tak zarządzanego i prowadzonego Klubu jestem pewien. Dolary przeciw orzechom.
Szczerze mówiąc, zamiast tych "prognoz" dotyczących ilości punktów w sezonie 2019 i już pewnego spadku, chętnie poznałbym zdanie ludzi, którzy całe życie kibicują i wiedzą znacznie więcej, na temat tego, jak i dlaczego poustawialiby tak skonstruowany zespół.

Co kolwiek to znaczy sektor 76 Was dojedzie ! Bójcie się :lol:

mechanizator
Junior

#2473 Postautor: mechanizator » 2 listopada 2018, o 15:55

"Tak prezentuje się kadra naszego zespołu w dniu otwarcia okienka transferowego" To własnie zdanie daje nadzieję ze na koniec okienka prezentować się będzie inaczej. Ja jestem nadal dobrej myśli.

blajar
Trener

#2474 Postautor: blajar » 2 listopada 2018, o 15:56

Fantys pisze:

Co kolwiek to znaczy sektor 76 Was dojedzie ! Bójcie się :lol:

Weź, bo się zamknę w sobie i nie wyjdę :shock: :lol:
Czytał Łukasz Benz

Robson
Senior

#2475 Postautor: Robson » 2 listopada 2018, o 15:56

Mysle , ze ktos kto przeszedł przez to całe dziadostwo od '95 roku to marudził nie będzie. Jeszcze niedawno szczytem marzeń był powrót Jelenia. Ja doceniam to co jest. :)

Łaguta jeszcze nie zdecydował :lol:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2 listopada 2018, o 16:02 przez Robson, łącznie zmieniany 1 raz.