Motor Lublin w sezonie 2019
Re: Motor Lublin w sezonie 2019
w pierwszej połowie października pisałem że bedziecie mieli ciekawy skład i jako że Zengiego i Michelsena mogliście sie spodziewać to nikt wcześniej nie myslał o Wici Trofimovie :)
szkoda że nikt z PS nie odpalił mi jakiegos procenta ze klikalność bo po moim wpisie temat zaczeli drążyć a propos ciule z Was a nie dziennikarze bo praca obecnego dziennikarza to siedzenie na FB, twitterze, instagramie i forach
wracajac do Was Koziołki zdania nie zmieniam! z tym składem nie spadniecie jeśli pojedziecie bez kontuzji cały sezon oczywiście
śmiech mnie ogarnia jak czytam rozczarowanie GZ oraz MM a zawód że to nie Holta - tzw beka z takich
możliwe że jeszcze ktoś do Was dołączy ale to również nie jak wy to mówicie "pewniak" armata jedyny taki wg mnie to Zmarzlik a on zostaje w Gorzowie ;)
mała szansa jest na mocniejsze nazwisko ale trzeba czekać na "promocje" jak to będzie z procesem licencyjnym w innych klubach ale przez te śmieszne dziennikarstwo nie napisze więcej
co niektórzy tutaj przewijaja zdaniami że "nazwiska nie jeżdza" próbowałem Wam to wpoić około miesiaca temu ale skakaliście mi do gardła no i nawet dobrze ze narzekacie Koziołki bo większa później będzie radość jak w meczu zrobicie ponad 45 punktów niż rozczarowanie że jakiś Holta czy Łaguta nie robi ponad 10pkt
pozdr z Leszna i do góry rogi
PS. Grudziądz nie będzie taki słaby bo też ma równa ekipe
szkoda że nikt z PS nie odpalił mi jakiegos procenta ze klikalność bo po moim wpisie temat zaczeli drążyć a propos ciule z Was a nie dziennikarze bo praca obecnego dziennikarza to siedzenie na FB, twitterze, instagramie i forach
wracajac do Was Koziołki zdania nie zmieniam! z tym składem nie spadniecie jeśli pojedziecie bez kontuzji cały sezon oczywiście
śmiech mnie ogarnia jak czytam rozczarowanie GZ oraz MM a zawód że to nie Holta - tzw beka z takich
możliwe że jeszcze ktoś do Was dołączy ale to również nie jak wy to mówicie "pewniak" armata jedyny taki wg mnie to Zmarzlik a on zostaje w Gorzowie ;)
mała szansa jest na mocniejsze nazwisko ale trzeba czekać na "promocje" jak to będzie z procesem licencyjnym w innych klubach ale przez te śmieszne dziennikarstwo nie napisze więcej
co niektórzy tutaj przewijaja zdaniami że "nazwiska nie jeżdza" próbowałem Wam to wpoić około miesiaca temu ale skakaliście mi do gardła no i nawet dobrze ze narzekacie Koziołki bo większa później będzie radość jak w meczu zrobicie ponad 45 punktów niż rozczarowanie że jakiś Holta czy Łaguta nie robi ponad 10pkt
PS. Grudziądz nie będzie taki słaby bo też ma równa ekipe
Witajcie! :)
Przeczytałem sobie ten temat w zasadzie przez cały wczorajszy dzień i zasadniczo bardzo Wam współczuję :)
Pierwsza sprawa jest taka, że Motor trochę sam sobie jest winny :) - kto zabronił komukolwiek z działaczy rozmawiać z takim np. Pedersenem wcześniej i dogadać się szybciej, niż zrobił to z Falubazem? :)
Widoczna opieszałość Waszych działaczy, spowodowała niechęć sporej części środowiska żużlowego, a do tego kompletne niewypały w rozmowach z Vaculikiem czy właśnie Pedersenem, spowodowały to, że mało co nie straciliście Lamberta a takiemu Zengocie zgodzili się płacić jak zawodnikowi z TOP10 Ekstraligi. Sympatyczny to Motor wydoi zdrowo a za rok pójdzie ligę niżej, do Ostrowa bo nikt go nigdzie nie będzie miał i jeśli ciągle powtarzacie coś o ,,armacie" to właśnie, tą Waszą armatą jest Zengota - z poziomu kontraktu jaki wynegocjował.
Druga sprawa jest taka, że tą, rzekomą armatę, to sami sobie wmówiliście :) W sumie to się Wam nie dziwię, macie teraz bardzo dobrą koniunkturę na speedway, trochę więcej kasy, niż zwykle a jednak nikogo to do jazdy w Motorze nie przekonało - poza przedstawionym składem. Czy ktoś tam naprawdę uważał, że negocjacje prowadzi się chodząc od drzwi do drzwi i przedstawiając walizkę kasy? To już nie te same czasy, zawodnicy się nauczyli i wyciągnęli pewne lekcje i wnioski po tym co przerabiane było w Tarnowie, Rzeszowie czy nawet Częstochowie. Tego Woffindenda to sobie sami wmówiliście, ktoś wczoraj wrzucał jakieś screeny z SF z info, że ,,Woffinden w Lublinie" - serio? Poważnie? Przy Waszym budżecie kontakt takiego gościa jak Woffinden kosztowałby dobre 7-8 mln zł łącznie za cały rok, ze wszystkimi kosztami. Tak samo byłoby zresztą w przypadku każdej innej ,,armaty" a wystarczy, że sobie Sympatycznego już przepłacili. Pomijając już fakt, że tacy rajderzy jak Zmarzlik czy Woffinden, czy nawet taki Woryna, to w swoich klubach mają coś więcej, niż tylko pieniądze i pod tym względem Motor nie miał żadnej oferty :)
Trzecia sprawa jest taka, że trochę tej ekstraligi, tego klimatu to działacze jak i kibice - muszą się nauczyć :) Praktycznie wszystkiego od nowa :) To już nie te czasy kiedy beniaminek wchodził do ligi, kupował na potęgę pół ligi i robił tym medal - teraz sobie trzeba zapracować na markę, a jaką marką jest Motor jako klub ekstraligowy? :) Nie gwarantuje niczego, kompletnie niczego, także najbliższy sezon, od kwietnia to czas nauki dla Was i dla Waszych działaczy - inną rzeczą działającą na niekorzyść Motoru, jeszcze przed otwarciem oficjalnego, okienka jest strata trenera Dariusza Śledzia.
Ale do tego potrzebne jest utrzymanie w ekstralidze, z takimi zawodnikami, którzy - nie oszukując się - są zawodnikami drugiej a nawet trzeciej linii - będzie bardzo ciężko.
Liczyć musicie na dużo szczęścia, trochę na pecha rywali, na to, że ktoś odpali i będzie miał rok konia - a obecnie, nie mając już nic do stracenia, spróbować szczęścia z Hancockiem czy Kasprzakiem - zawsze to jakaś armata :) a czytając ten wątek mam wrażenie, że właśnie tego i tylko tego chcecie, bazując tylko i wyłącznie na krótkowzroczności, która w ekstralidze może Was pogrążyć.
Ale to wszystko najlepiej podsumowuje to, że taki biedny Tarnów był w stanie zachęcić do jazdy u siebie Pedersena a Motor, z takimi rzekomo milionami :) było stać tylko na Zengote :)
Pozdrawiam
Przeczytałem sobie ten temat w zasadzie przez cały wczorajszy dzień i zasadniczo bardzo Wam współczuję :)
Pierwsza sprawa jest taka, że Motor trochę sam sobie jest winny :) - kto zabronił komukolwiek z działaczy rozmawiać z takim np. Pedersenem wcześniej i dogadać się szybciej, niż zrobił to z Falubazem? :)
Widoczna opieszałość Waszych działaczy, spowodowała niechęć sporej części środowiska żużlowego, a do tego kompletne niewypały w rozmowach z Vaculikiem czy właśnie Pedersenem, spowodowały to, że mało co nie straciliście Lamberta a takiemu Zengocie zgodzili się płacić jak zawodnikowi z TOP10 Ekstraligi. Sympatyczny to Motor wydoi zdrowo a za rok pójdzie ligę niżej, do Ostrowa bo nikt go nigdzie nie będzie miał i jeśli ciągle powtarzacie coś o ,,armacie" to właśnie, tą Waszą armatą jest Zengota - z poziomu kontraktu jaki wynegocjował.
Druga sprawa jest taka, że tą, rzekomą armatę, to sami sobie wmówiliście :) W sumie to się Wam nie dziwię, macie teraz bardzo dobrą koniunkturę na speedway, trochę więcej kasy, niż zwykle a jednak nikogo to do jazdy w Motorze nie przekonało - poza przedstawionym składem. Czy ktoś tam naprawdę uważał, że negocjacje prowadzi się chodząc od drzwi do drzwi i przedstawiając walizkę kasy? To już nie te same czasy, zawodnicy się nauczyli i wyciągnęli pewne lekcje i wnioski po tym co przerabiane było w Tarnowie, Rzeszowie czy nawet Częstochowie. Tego Woffindenda to sobie sami wmówiliście, ktoś wczoraj wrzucał jakieś screeny z SF z info, że ,,Woffinden w Lublinie" - serio? Poważnie? Przy Waszym budżecie kontakt takiego gościa jak Woffinden kosztowałby dobre 7-8 mln zł łącznie za cały rok, ze wszystkimi kosztami. Tak samo byłoby zresztą w przypadku każdej innej ,,armaty" a wystarczy, że sobie Sympatycznego już przepłacili. Pomijając już fakt, że tacy rajderzy jak Zmarzlik czy Woffinden, czy nawet taki Woryna, to w swoich klubach mają coś więcej, niż tylko pieniądze i pod tym względem Motor nie miał żadnej oferty :)
Trzecia sprawa jest taka, że trochę tej ekstraligi, tego klimatu to działacze jak i kibice - muszą się nauczyć :) Praktycznie wszystkiego od nowa :) To już nie te czasy kiedy beniaminek wchodził do ligi, kupował na potęgę pół ligi i robił tym medal - teraz sobie trzeba zapracować na markę, a jaką marką jest Motor jako klub ekstraligowy? :) Nie gwarantuje niczego, kompletnie niczego, także najbliższy sezon, od kwietnia to czas nauki dla Was i dla Waszych działaczy - inną rzeczą działającą na niekorzyść Motoru, jeszcze przed otwarciem oficjalnego, okienka jest strata trenera Dariusza Śledzia.
Ale do tego potrzebne jest utrzymanie w ekstralidze, z takimi zawodnikami, którzy - nie oszukując się - są zawodnikami drugiej a nawet trzeciej linii - będzie bardzo ciężko.
Liczyć musicie na dużo szczęścia, trochę na pecha rywali, na to, że ktoś odpali i będzie miał rok konia - a obecnie, nie mając już nic do stracenia, spróbować szczęścia z Hancockiem czy Kasprzakiem - zawsze to jakaś armata :) a czytając ten wątek mam wrażenie, że właśnie tego i tylko tego chcecie, bazując tylko i wyłącznie na krótkowzroczności, która w ekstralidze może Was pogrążyć.
Ale to wszystko najlepiej podsumowuje to, że taki biedny Tarnów był w stanie zachęcić do jazdy u siebie Pedersena a Motor, z takimi rzekomo milionami :) było stać tylko na Zengote :)
Pozdrawiam
Jak to dobrze ze takie spece wchodza na nasze forum i nam rozwiewaja watpliwosci. Szkoda ze poza frazesami nie poszly konkrety, czego trzeba sie nauczyc.
Motor nie ma marki ale Azoty i Bogdanka to dla mnie powazniejsi partnerzy niz Cash Brokery, Mr Gardeny, czy Get Welle.
Motor nie ma marki ale Azoty i Bogdanka to dla mnie powazniejsi partnerzy niz Cash Brokery, Mr Gardeny, czy Get Welle.
mateuszm pisze:Ale to wszystko najlepiej podsumowuje to, że taki biedny Tarnów był w stanie zachęcić do jazdy u siebie Pedersena a Motor, z takimi rzekomo milionami :) było stać tylko na Zengote :)
... brednie opowiadasz i tylko sie kompromitujesz
Pedersen był kontraktowany jako najwiekszy odpad podobnie jak Kilde... do tego Dzika nie chcieli w zadnym innym klubie z Ekstraligi bo 2016 co chwile miał kontuzje i nie było pewne jak i kiedy wróci na tor! a to że po sezonie wypalił to teraz możesz sie chwalić bo sie udało
kto wie czy za rok o tej porze Lublin nie bedzie sie cieszyl z podobnych wyników Zengoty, Michelsena czy Lamberta? to tylko sport, sprzet i troche szczescia oby omijac urazy
Amen :)
Jeżeli dojdzie jeszcze jeden topowy zawodnik to wyraźnie jedziemy opcją toruńską z Lambertem pod 8 i kevlarem. Jeżeli to koniec kontraktowania to... moim zdaniem Kuba gra va banque i mocno ryzykuje ale...
Z jednej strony mamy bardzo równy skład bez wyraźnego lidera. W składzie mamy zawodników walecznych, wręcz nieobliczalnych, takich którzy mają coś do udowodnienia, oni będą tor gryźli i na dobrze przygotowanych motorach nie będą łatwymi przeciwnikami dla nikogo. Powiedzcie co oni mają do stracenia? NIC! Co mogą zyskać? WSZYSTKO! Dla Pawła Miesiąca i Dawida Lamparta to może być ostatnia szansa na pokazanie się i jadę w Elidze i jestem pewny, że zrobią wszystko, żeby w niej się dobrze zaprezentować i jeszcze trochę pojeździć. Łełek dostał właśnie motywacyjnego kopa z górnej półki. Dawid przy młodym wyraźnie sam odmłodniał. Któryś z nich napewno pojeździ - bo obu na ławie raczej nie będziemy oglądać.
Mikkelsen - zgadzam się od czterech lat idzie ciągle w górę, jeździ obłędnie, agresywnie i bardzo pewnie wyprzedza.
Lambo - a co tu więcej o nim pisać? Jak utrzyma się jego krzywa wznosząca to niedługo zdetronizuje Tajskiego. Najbliższy rok będzie dla niego kluczowy.
Juniorka - obstawiam, że na Z5 zrobi ogromna różnicę, ba uważam, że i na wyjazdach zrobi różnicę.
Tor - to też spory atut - niewielu rajderów z Eligi go zna, od kiedy robi go Marek Kępa jest jakiś taki inny - na finale zawodnicy ROWu nie mogli na nim znaleźć ustawień (widać na filmiku jak dywagują). Trzeba będzie z niego zrobić twierdzę innej możliwości NIE MA. Z braku możliwości wyprzedzania nie robię atutu bo to obosieczny miecz. Po gorszym starcie i rozegraniu łuku i nasi nic nie zwojują.
Z drugiej strony - szczerze - mamy nazwiska, które w Elidze niewiele znaczą i nic nie gwarantują no może poza spadkiem.
Z jednej strony mamy bardzo równy skład bez wyraźnego lidera. W składzie mamy zawodników walecznych, wręcz nieobliczalnych, takich którzy mają coś do udowodnienia, oni będą tor gryźli i na dobrze przygotowanych motorach nie będą łatwymi przeciwnikami dla nikogo. Powiedzcie co oni mają do stracenia? NIC! Co mogą zyskać? WSZYSTKO! Dla Pawła Miesiąca i Dawida Lamparta to może być ostatnia szansa na pokazanie się i jadę w Elidze i jestem pewny, że zrobią wszystko, żeby w niej się dobrze zaprezentować i jeszcze trochę pojeździć. Łełek dostał właśnie motywacyjnego kopa z górnej półki. Dawid przy młodym wyraźnie sam odmłodniał. Któryś z nich napewno pojeździ - bo obu na ławie raczej nie będziemy oglądać.
Mikkelsen - zgadzam się od czterech lat idzie ciągle w górę, jeździ obłędnie, agresywnie i bardzo pewnie wyprzedza.
Lambo - a co tu więcej o nim pisać? Jak utrzyma się jego krzywa wznosząca to niedługo zdetronizuje Tajskiego. Najbliższy rok będzie dla niego kluczowy.
Juniorka - obstawiam, że na Z5 zrobi ogromna różnicę, ba uważam, że i na wyjazdach zrobi różnicę.
Tor - to też spory atut - niewielu rajderów z Eligi go zna, od kiedy robi go Marek Kępa jest jakiś taki inny - na finale zawodnicy ROWu nie mogli na nim znaleźć ustawień (widać na filmiku jak dywagują). Trzeba będzie z niego zrobić twierdzę innej możliwości NIE MA. Z braku możliwości wyprzedzania nie robię atutu bo to obosieczny miecz. Po gorszym starcie i rozegraniu łuku i nasi nic nie zwojują.
Z drugiej strony - szczerze - mamy nazwiska, które w Elidze niewiele znaczą i nic nie gwarantują no może poza spadkiem.
DON'T THINK!!! DRINK!!!
bartollo pisze:Motor nie ma marki ale Azoty i Bogdanka to dla mnie powazniejsi partnerzy niz Cash Brokery, Mr Gardeny, czy Get Welle.
Ile sezonów przejeździł Motor w ekstralidze? :)
Jak Motor przejeździ kilka sezonów - powiedzmy 2/3 lata - bez problemów finansowych, bez ekscesów poza sportowych, problemów z licencją - to wtedy porozmawiamy, a teraz tak nie wypominając to nawet Motor porównując do Gorzowa czy Grudziądza, to jak porównanie błota do tortu :) A z Toruniem to już całkowite popłynięcie, proponuję wrócić na Ziemie.
Fell pisze:... brednie opowiadasz i tylko sie kompromitujesz Pedersen był kontraktowany jako najwiekszy odpad
Pierwsza sprawa jest taka, że Pedersen nigdzie za bardzo nie pasował a Tarnów złożył mu dobrą ofertę, poza tym na upartego mógł zostać w Lesznie bez gwarancji startów, dla Ciebie czy całej reszty teraz jest odpadem ale ile byście dali za taki odpad :)
Widzę, że rozumy już Wam pozjadało po tym awansie i jakiekolwiek uwagi odbieracie dość negatywnie, ale rzeczywistości nie da się zakłamać, tak samo jak nie da się bardziej kompromitować wrzucaniem jakiś podrobionych screenów ze SportowychFaktów czy poniżać barwy klubowe zamieszczając twarz pewnego, redaktora :)
Jeszcze raz proponuję zejść teraz na Ziemię, będzie mniej bolało.
Skoro Michelsen dostaje gwarancje startow to niestety. Slabo musialo byc z tymi transferami. Mam nadzieje ze nasza historia nie zakonczy sie spektakularnym tam i z powrotem. Aby nie do II ligi.
Fajny tu klimat macie, blokując posty :)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Widze ze wiekszosc dostała okresu. Najlepiej to sie obrazcie i zostancie kibicami sukcesu. Przynajmniej nie bedzie problemu z miejscem na stadionie. Przypominam ze dzis jest dopiero 2 listopad :)
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Mateuszm zamowiles juz trumny dla Motoru u Skrzydlewskiego? Naogladaliscie sie Hampelow, Piterow, Emilow ale to nie znaczy, ze w Lublinie sa sami idioci. My wiemy co mamy robic, nie musicie nas uczyc zuzla od podstaw. Placimy frycowe, wszyscy wiedza jak konczyl Gdansk, Czestochowa czy Gniezno. Jezeli odjedziemy sezon, utrzymamy sie i nie zlapiemy zadyszki finansowej to jestem wiecej niz pewien, ze za rok beda calkiem inne rozmowy. Udajesz kolego obeznanego w rynku i realiach, a kompletnie zapomniales, ze Nicki jezdzil w Tarnowie tylko dlatego, ze nikt go inny nie chcial. Nie bylo nawet pewnosci, czy Pedersen jest zdolny do sportowej-ekstraligowej rywalizacji. Zaryzykowali w Tarnowie, bo nie mieli wyjscia, nie mieli tez jednak zadnej konkurencji w drodze po dzika. Sytuacja kompletnie nieadekwatna do tej, w ktorej znajduje sie Motor. Vaculika-Taia-Dzika-kK chce miec dzisiaj kazdy, czujesz ta subtelna roznice? Bylbym w stanie zalozyc sie o dobra Szkocka, taka na prawde dobra, ze jakbysmy mieli juz 1 sezon w elidze za soba to KK czy Vaculik ogarniali by juz logistyke pod Lublin. My placimy frycowe, jestesmy w czyms co mozna porownac do "okresu probnego" w nowej robocie. Tyle. Koniec kropka. Trzeba byc oderanym od rzeczywistosci, zeby tego nie rozumiec. Osobiste wycieczki, dyskredytowanie dzialan zarzadu czy nazywanie ich "totalna porazka" to w moim odczuciu duze naduzycie. My w Lublinie (przynajmniej wiekszosc) cieszymy sie, ze zobaczymy po 23 latach ekstralige i najlpeszych riderow na swiecie. Nawet jak ma to byc tylko 1 sezon - nikt nam tego nie odbierze. Jeszcze 2 lata temu o ogladaniu Doyle'a czy WOffindena w Lublinie moglismy co najwyzej pomarzyc. Tak czy siak bedziemy w klubem. Oczywiscie, Kepa zapewne mogl dac na papierze KK czy Woffindenowi i 10mln. Jednak to by pociagnelo za soba okreslone konsekwencje, chyba niekoniecznie dobre dla Lublina.
Ostatnio zmieniony 2 listopada 2018, o 09:37 przez $korzen$, łącznie zmieniany 2 razy.
- tezetomaniak
- Trener
Ja jeszcze dodam, ze Unia Leszno to nie jest polski klub.
Może nie mamy(jeszcze) armaty ale życzył bym sobie aby u nas taki scenariusz się sprawdzał 6x8 to jest 48 :) Dlaczego nie?!
$korzen$ pisze:Fell zamowiliscie juz trumny dla Motoru u Skrzydlewskiego?
Wypowiedz Fella jest raczej pozytywna dla Motoru, wiec nie wiem do końca czegoś się go czepił :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
I napisał dokładnie to samo :)
Flagg pisze:$korzen$ pisze:Fell zamowiliscie juz trumny dla Motoru u Skrzydlewskiego?
Wypowiedz Fella jest raczej pozytywna dla Motoru, wiec nie wiem do końca czegoś się go czepił :)
dzieki Flagg! niektórzy maja problemy z czytaniem...
Ostatnio zmieniony 2 listopada 2018, o 10:16 przez Fell, łącznie zmieniany 1 raz.
tezetomaniak pisze:Ja jeszcze dodam, ze Unia Leszno to nie jest polski klub.
Tru story
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Dobra, dobijajmy szybciej do tych 100 stron, bom ciekawy kolejn(ego)ych nazwisk 
tezetomaniak pisze:Ja jeszcze dodam, ze Unia Leszno to nie jest polski klub.
Ja Unie Leszno bardzo szanuje, ale dziwie sie, ze kibice tak zasluzonego klubu opowiadaja takie herezje. Trzeba sie utrzymac i zrobic to tak, zeby nie narobic dlugow a za rok Kasprzaki czy Vaculiki sami przyjda po klubowe pieniadze. 6 ostatnich lat to chyba 5 spadkow beniaminka, spadkow z duzymi dlugami. Zawodnicy boja sie, ze historia zatoczy kolo rowniez w Lublinie. Jest to, jak sie czlowiek zastanowi, bardzo logiczne i pokazuje, ze zawodnicy zaczynaja myslec glowa a nie atramantem na papierze. Jak dobrze ogarniemy temat finansowo i marketingowo to za rok beda calkowicie inne rozmowy. Tak uwazam. Sklad szalu nie robi, ale to sa mlode-glodne sukcesu chlopaki. Lekko nie bedzie, ale utrzymanie jest do zrobienia. Nawet bez tej petardy. Tez myslalem, ze bedzie ciut lepiej, ale okienko trwa do 14.11 a my na prawde mamy kase, zeby zaopatrzyc naszych zawodnikow w konkretne furmanki. Nie wywieszajmy bialej flagi.
hej hej hej, długo zwlekałem z napisaniem tu czegokolwiek bo emocjonalny rollecoster jaki się wydarzył (i w sumie dzieje) w tym temacie to dobry materiał do badań ;D
ale wracając do rzeczy, chciałbym przypomnieć wszystkim, że jakby nie patrzeć to jest sport motorowy. A jak to w sportach motorowych bywa sukces w największym stopniu zależy od sprzętu. Umiejętności i doświadczenie są też mega ważne, ale w mojej opini napewno nie aż tak bardzo jak top'owy silnik. Jeżeli zadbamy o ten aspekt, a nie wierzę że będzie inaczej skoro mamy jeździć w najlepszej lidze świata to w połączeniu z młodymi i ambitnymi zawodnikami daje nam mieszankę wybuchową. Naprawdę wolę takiego MM z Lambertem niż Pedersena z Zagarem, a nie daj boże Hankocka.
Jeśli do tego dorzucimy bardzo dobrą parę juniorów, umiejętności Kępy zrobienia toru tak jak chcemy to na zygmuntowskich będą na 100% ciekawe i zacięte mecze.
Teoretycznie najsłabiej wygląda formacja polskich seniorów, ale to jest podobny case co z MM i Lambo. To sa zawodnicy, którzy mają coś do uwodnienia, a doświadczenie będzie tylko ich atutem. W ubiegłym sezonie widziałem wieluuu polskich grajków w EL, których Łełek (z playoffową formą) zjadłby na śniadanie.
Wiem, jestem może niepoprawnym optymistą, ale bardzo podoba mi się koncepcją, którą do tej pory stosował klub - ambitny, wyrówany team, który ma coś do pokazania. To jest w mojej opini klucz do sukcesu.
100% zgody
ale wracając do rzeczy, chciałbym przypomnieć wszystkim, że jakby nie patrzeć to jest sport motorowy. A jak to w sportach motorowych bywa sukces w największym stopniu zależy od sprzętu. Umiejętności i doświadczenie są też mega ważne, ale w mojej opini napewno nie aż tak bardzo jak top'owy silnik. Jeżeli zadbamy o ten aspekt, a nie wierzę że będzie inaczej skoro mamy jeździć w najlepszej lidze świata to w połączeniu z młodymi i ambitnymi zawodnikami daje nam mieszankę wybuchową. Naprawdę wolę takiego MM z Lambertem niż Pedersena z Zagarem, a nie daj boże Hankocka.
Jeśli do tego dorzucimy bardzo dobrą parę juniorów, umiejętności Kępy zrobienia toru tak jak chcemy to na zygmuntowskich będą na 100% ciekawe i zacięte mecze.
Teoretycznie najsłabiej wygląda formacja polskich seniorów, ale to jest podobny case co z MM i Lambo. To sa zawodnicy, którzy mają coś do uwodnienia, a doświadczenie będzie tylko ich atutem. W ubiegłym sezonie widziałem wieluuu polskich grajków w EL, których Łełek (z playoffową formą) zjadłby na śniadanie.
Wiem, jestem może niepoprawnym optymistą, ale bardzo podoba mi się koncepcją, którą do tej pory stosował klub - ambitny, wyrówany team, który ma coś do pokazania. To jest w mojej opini klucz do sukcesu.
Fell pisze:co niektórzy tutaj przewijaja zdaniami że "nazwiska nie jeżdza" próbowałem Wam to wpoić około miesiaca temu ale skakaliście mi do gardła no i nawet dobrze ze narzekacie Koziołki bo większa później będzie radość jak w meczu zrobicie ponad 45 punktów niż rozczarowanie że jakiś Holta czy Łaguta nie robi ponad 10pkt
100% zgody
Kto mlody? Lambert, Michelsen i juniorzy. Reszta po 30. To juz chyba nie tacy mlodzi...
$korzen$ ale gdzie pisałem te herezje? tego że jestem pewien że sie utrzymacie? powiem wiecej... na dzien dzisiejszy moim zdaniem Gorzów z liderem przez duze L Zmarzlikiem dostanie baty u Was bo nie wierze ze KK, Thomsen, Kilde i Wozniak beda objezdzac Zengiego i Michelsena! Miesiac i Lampcio beda ich rozstawiac...
ok spoko ;)
mam nadzieje że za rok już będziemy jak wyciagniecie od nas Emila a Smyk wtedy wskoczy na seniorke
Perez tezetomaniak bedziecie mieli lidera z nazwiskiem co i tak przepirdoli nie raz nie dwa i do tego za dwa razy tyle kasy co wzial Zengi
pozdro dla normalnych Koziołków!
znikam bo widac ze szkoły dzisiaj maja wolne i gimbaza wskoczyła na forum
Perez pisze:tezetomaniak pisze:Ja jeszcze dodam, ze Unia Leszno to nie jest polski klub.
Tru story![]()
ok spoko ;)
mam nadzieje że za rok już będziemy jak wyciagniecie od nas Emila a Smyk wtedy wskoczy na seniorke
Perez tezetomaniak bedziecie mieli lidera z nazwiskiem co i tak przepirdoli nie raz nie dwa i do tego za dwa razy tyle kasy co wzial Zengi
pozdro dla normalnych Koziołków!
znikam bo widac ze szkoły dzisiaj maja wolne i gimbaza wskoczyła na forum
bartollo pisze:Kto mlody? Lambert, Michelsen i juniorzy. Reszta po 30. To juz chyba nie tacy mlodzi...
dawid, zengi też chyba przed 30 jeszcze
-
rumburaque
- Szkółkowicz
No skład dupska nie urywa..... Jest nieobliczalny w każdą stronę.
9.Zengota 9 pkt
10.Lampart 7 pkt
11.Michelsen 8 pkt
12.Miesiac
13.Jonsson 8 pkt
14.Trofimow 4 pkt
15.Lampart 5 pkt
16.Lambert 8 pkt
Taką ilość pkt jest do zrobienia u nas przez każdego z zawodników, co daje nam 48 pkt.:)
Chłopaki młode, gniewne myślę że będzie dobrze i się utrzymamy. Ja osobiście wolę skład wyrównany niż armata i kevlary, skład wyrównany daję większą szansę na emocje.
9.Zengota 9 pkt
10.Lampart 7 pkt
11.Michelsen 8 pkt
12.Miesiac
13.Jonsson 8 pkt
14.Trofimow 4 pkt
15.Lampart 5 pkt
16.Lambert 8 pkt
Taką ilość pkt jest do zrobienia u nas przez każdego z zawodników, co daje nam 48 pkt.:)
Chłopaki młode, gniewne myślę że będzie dobrze i się utrzymamy. Ja osobiście wolę skład wyrównany niż armata i kevlary, skład wyrównany daję większą szansę na emocje.
Ok, skład może nie rzuca na kolana, ale jest bardzo logiczny - żadnych (wydaje się) kominów płacowych i związanego z nimi ryzyka (że "rakieta" nie odpali, złamie rękę, albo że budżet się nie domknie).
Zasadnicze ryzyko jest natomiast dwojakie, bo spadek to jedno, ale niektórzy już ochoczo wieszczą ciemne wieki dla żużla w Lublinie, jakie niechybnie mają nastać po serii łomotów, rzekomo nieuniknionych w 2019.
Co do tej drugiej kwestii, to odnoszę wrażenie, że tego typu wizje wynikają po części z mierzenia Lublina miarą innych ośrodków, gdzie Ekstraliga zdążyła spowszednieć, gdzie bywały ostatnio medale DMP i tak dalej. W Lublinie natomiast każdy mecz domowy może być atrakcją, zwłaszcza jeśli Motor przynajmniej będzie w stanie podjąć walkę. Na dziś nie mamy jeszcze ekstraligowego zaplecza czy infrastruktury i chyba gołym okiem widać, że lekko odstajemy. Rok temu nasz skład miał walczyć o play-off, ale chłopaki lekko przestrzelili :) Podobnie zresztą na pożarcie skazywano Gniezno. Ok, Ekstraliga to podobno co innego, ale cieszmy się chociaż możliwością sprawdzenia tych wszystkich tez.
Nie wiem jakie mamy szanse na utrzymanie, ale najważniejsze jest to, żeby za 2 lata, 3 czy 5 w Lublinie nadal był fajny żużel zamiast dogorywającego klubu, który kiedyś tam przeszarżował budując skład na Ekstraligę.
Zasadnicze ryzyko jest natomiast dwojakie, bo spadek to jedno, ale niektórzy już ochoczo wieszczą ciemne wieki dla żużla w Lublinie, jakie niechybnie mają nastać po serii łomotów, rzekomo nieuniknionych w 2019.
Co do tej drugiej kwestii, to odnoszę wrażenie, że tego typu wizje wynikają po części z mierzenia Lublina miarą innych ośrodków, gdzie Ekstraliga zdążyła spowszednieć, gdzie bywały ostatnio medale DMP i tak dalej. W Lublinie natomiast każdy mecz domowy może być atrakcją, zwłaszcza jeśli Motor przynajmniej będzie w stanie podjąć walkę. Na dziś nie mamy jeszcze ekstraligowego zaplecza czy infrastruktury i chyba gołym okiem widać, że lekko odstajemy. Rok temu nasz skład miał walczyć o play-off, ale chłopaki lekko przestrzelili :) Podobnie zresztą na pożarcie skazywano Gniezno. Ok, Ekstraliga to podobno co innego, ale cieszmy się chociaż możliwością sprawdzenia tych wszystkich tez.
Nie wiem jakie mamy szanse na utrzymanie, ale najważniejsze jest to, żeby za 2 lata, 3 czy 5 w Lublinie nadal był fajny żużel zamiast dogorywającego klubu, który kiedyś tam przeszarżował budując skład na Ekstraligę.