Motor Lublin w sezonie 2019
Re: Motor Lublin w sezonie 2019
Skład marzenie to:
9.Hampel
10.Kołodziej
11.Jonsson
12.Lambert
13.Pedersen
14.Lampart
15.Miśkowiak
16.Nie wiem :)
Realnie :)
9.G.Laguta
10.Thomsen
11.Jonsson
12.Lambert
13.Hampel
14.Lampart
15.Peroń
Ale my to sobie możemy pogadać. Grunt że marzenia nie są zabronione. Mimo wszystko wiem że nie będziemy takim Gnieznem parę lat temu i z hukiem spadli do 1 ligi :)
9.Hampel
10.Kołodziej
11.Jonsson
12.Lambert
13.Pedersen
14.Lampart
15.Miśkowiak
Realnie :)
9.G.Laguta
10.Thomsen
11.Jonsson
12.Lambert
13.Hampel
14.Lampart
15.Peroń
Ale my to sobie możemy pogadać. Grunt że marzenia nie są zabronione. Mimo wszystko wiem że nie będziemy takim Gnieznem parę lat temu i z hukiem spadli do 1 ligi :)
Według mnie realny skład który uda się zbudować nie ze względu na to że nie będziemy mieli budżetu gdyż mówi się o prawdopodobnie 10 milionowym budżecie na następny sezon.
Tylko niestety ze względu na dostępność dobrych zawodników w PGE, wiadomo dużo zawodników zadeklarowała się że pozostaną w swoich klubach ale sytuacje były już takie w tym sporcie, że zaklepany zawodnik lądował gdzie indziej.
Najbardzie realny na chwilę obecną:
1.Kasprzak/Kołodziej/Hampel
2.Lambert
3.K.Woryna/J.Jamróg/D.Lampart
4.AJ
5.N.Pedersen/M.Vaculik/Michelsen
6.W.Lampart
7.E.Peroń/J.Miśkowiak/M.Kuromonow/P.Rolnicki
Realnie patrząc ciężko będzie kogoś wyrwać z Elipy w ogóle ale tak jak w tym sezoni zaskoczyli mnie pozytywnie składem tak samo czuje,że teraz Kuba i cały zarząd zrobie kolejną nam miłą niespodziankę skład nie będzie by walczyć o przetrwanie lecz o coś więcej spokojne utrzymanie plus zawalczyć o PO.
Nie każdy musi się zemną zgodzić ale tak brawa dla klubu, który w ciągu 2 lat zdobył takie wielkie sukcesy.
Tylko niestety ze względu na dostępność dobrych zawodników w PGE, wiadomo dużo zawodników zadeklarowała się że pozostaną w swoich klubach ale sytuacje były już takie w tym sporcie, że zaklepany zawodnik lądował gdzie indziej.
Najbardzie realny na chwilę obecną:
1.Kasprzak/Kołodziej/Hampel
2.Lambert
3.K.Woryna/J.Jamróg/D.Lampart
4.AJ
5.N.Pedersen/M.Vaculik/Michelsen
6.W.Lampart
7.E.Peroń/J.Miśkowiak/M.Kuromonow/P.Rolnicki
Realnie patrząc ciężko będzie kogoś wyrwać z Elipy w ogóle ale tak jak w tym sezoni zaskoczyli mnie pozytywnie składem tak samo czuje,że teraz Kuba i cały zarząd zrobie kolejną nam miłą niespodziankę skład nie będzie by walczyć o przetrwanie lecz o coś więcej spokojne utrzymanie plus zawalczyć o PO.
Nie każdy musi się zemną zgodzić ale tak brawa dla klubu, który w ciągu 2 lat zdobył takie wielkie sukcesy.
Przecież my z naszym budżetem jesteśmy w top 3 extraligi .
Z racji tego ze moze byc ciezko o dwoch dobrych Polakow to rozwazylbym kevlar w skladzie na wzor modelu Spartanskiego i wchodzacego z rezerwy Lamberta. Praktycznie mozna jechac 4 obco.
Koldi/KK/Hampel
Bober/Miesiac/Jamrog
AJ
Vaculik/MJJ/Michelsen/Thomsen
Dzik
Lampart
Miśkowiak
Lambert
Koldi/KK/Hampel
Bober/Miesiac/Jamrog
AJ
Vaculik/MJJ/Michelsen/Thomsen
Dzik
Lampart
Miśkowiak
Lambert
Jamróg to raczej nie kevlar. Nie przyjdzie do nas, po to, żeby był zmieniany po 1 biegu. No i nie wiem czy Robertowi odpowiadałaby rola rezerwowego w pierwszym sezonie w elidze, jeszcze w sytuacji, gdy wcale nie jest pewny, czy to coś dla niego (choć nie mam wątpliwości, ze go Kuba przekona). Jeśli ten budżet się potwierdzi, to kasa nie będzie problemem, ale niekoniecznie ona moze w tym sezonie być czynnikiem decydującym. Ja bym mimo wszystko szedł do Pedersena. Jest jaki jest, pewnie trzeba będzie przepłacić, ale to najpewniejszy zawodnik na rynku jeśli chodzi o punkty. Niech pomoże się utrzymać, a za rok powinno być łatwiej o innych. No chyba ze jednak uda się tego Vaculika wyrwać. Jesli nie wypali Kolodziej/Kasprzak/Hampel, a ROW przegra z Falubazem, to trzeba atakować Worynę. Łatwe to nie będzie, ale raz ze jest najbardziej perspektywiczny, a dwa mi się podoba jego podejście. Widać, ze chłopakowi zależy i wkłada masę serducha. Sprawia wrazenie lekko aroganckiego, ale to raczej efekt tego, ze mu naprawdę zależy i mocno przezywa słabsze występy i porażki.
Jeśli chodzi o drugiego juniora to Trofimov byłby fajny, ale nie wiem, czy jest do wyjęcia z Leszna. Jeśli nie, to dawać tego Kowalskiego z Wandy. Byłaby przynajmniej rywalizacja między nim a Emilem.
Jeśli chodzi o drugiego juniora to Trofimov byłby fajny, ale nie wiem, czy jest do wyjęcia z Leszna. Jeśli nie, to dawać tego Kowalskiego z Wandy. Byłaby przynajmniej rywalizacja między nim a Emilem.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Sledzio pisze:Realnie :)
9.G.Laguta
10.Thomsen
11.Jonsson
12.Lambert
13.Hampel
14.Lampart
15.Peroń
ten twoj 'realny' sklad jest akurat nierealny, bo pod 1-5/9-13 musi byc dwoch zawodnikow z polska licencja
METHANOL ADVENTURE TEAM
Ja się tak zastanawiam na jakiej podstawie stwierdzacie, że jakiś skład jest realny albo nierealny? ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Na podstawie wiekszych albo mniejszych kompleksow :) Ja na przestrzeni lat wpadlem w spore, wiec moim skladem nie bede rzucal. Kuba K. zaskocz mnie :)
Napisze tylko ze Jamrogow itp nam nie trzeba bo druga linie to my mamy wlasna.
Napisze tylko ze Jamrogow itp nam nie trzeba bo druga linie to my mamy wlasna.
GlacaLBN pisze:Ja to widzę tak
James Sarjeant
Davis Kurmis
Kyle Bickley
Mateusz Borowicz
Stanisław Burza
Mariusz Puszakowski
Krystian Stefanów
Marcel Studziński
Mateusz Jagła
Wyrwanie zawodników takiej klasy będzie łatwiejsze, niż jednego zawodnika z Elipy. O budżet nie będzie trzeba się martwić, medialnie zrobimy furorę i wywołamy niepokój wśród konkurencji. Tyle ode mnie pozdrawiam miłej dyskusji jak i weekendu :)
Puszakowski kończy karierę więc trzeba kogoś innego w to miejsce. Łopaczewski? tor zna....
Mike Tyson: "Każdy ma jakiś plan dopóki nie dostanie pięścią w mordę..."
Przecież to oczywiste, że jeśli nie Puzon, to Karol Baran Karol!

Motor mocnyj!
Staszek Burza zawsze chętnie wróci jeździć po lubelskiej orbicie.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Kostro, Łukaszewski...
A jakby Sierżant nie chciał podpisać to może Dżosz Oti?
A jakby Sierżant nie chciał podpisać to może Dżosz Oti?
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
RadeKas pisze:Staszek Burza zawsze chętnie wróci jeździć po lubelskiej orbicie.
Ale ze Staszka to się nie nabijamy ;))
Motor mocnyj!
Lenar Nigmatzianow i Richard Hall
A Kiril Filinov jeszcze zyje? :)
Kshyhu pisze:Ale ze Staszka to się nie nabijamy ;))
przecież się nie nabijam
Richie Faulkner:
Swoją drogą to trochę nie w stylu obecnego zarządu, żeby zdradzać skład na przyszły sezon tak wcześnie. Czyżby lekka zmiana w strategii? Teraz każdy dzień bez wiadomości o Robercie i Wiktorze będzie wzmagać niepokój :)Bo skoro ogłosili AJ-a, to dlaczego nie robią tego samego z pozostałymi.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
dzejmsblond007
1. Lambert
2. Miesiąc
3. Jonsson
4. Przedpełski
5. Pedersen
6. Smektała
7. Rolnicki (?)
Miłego okresu transferowego :)
2. Miesiąc
3. Jonsson
4. Przedpełski
5. Pedersen
6. Smektała
7. Rolnicki (?)
Miłego okresu transferowego :)
No, ten Smektala bardzo realny
Powtórzę za paroma osobami, ale priorytetem numer jeden powinien być Kołodziej. Ma blisko do Lublina, nasz tor mu zawsze leżał (mimo że będzie zapewne po przebudowie inny), a dodatkowym bonusem jeżeli zdecydowałby się reprezentować nasze barwy na dłużej może być jego szkółka.
Skład widziałbym mniej więcej taki:
1. Kołodziej (cel numer jeden)
2. Woryna
3. Jonsson
4. Lambert
5. Vaculik / M. J. Jensen
6. W.Lampart
7. Peroń
8. Miesiąc / D.Lampart do walki o jedno miejsce
2. Woryna
3. Jonsson
4. Lambert
6. W.Lampart
7. Peroń
Marczo pisze:8. Miesiąc / D.Lampart do walki o jedno miejsce
METHANOL ADVENTURE TEAM
-
dzejmsblond007
Marczo pisze:Powtórzę za paroma osobami, ale priorytetem numer jeden powinien być Kołodziej. Ma blisko do Lublina, nasz tor mu zawsze leżał (mimo że będzie zapewne po przebudowie inny), a dodatkowym bonusem jeżeli zdecydowałby się reprezentować nasze barwy na dłużej może być jego szkółka.
2. Woryna
3. Jonsson
4. Lambert
6. W.Lampart
7. Peroń
Skąd Kołodziej ma blisko do Lublina? Z Leszna jest 500 KM, przeprowadził się przed sezonem, nie po to by teraz gdzieś emigrować.
Ktoś tu się śmiał ze Smektały, ale on akurat jest dużo bardziej realny niż Kołodziej, Vaculik, i Kasprzak razem. A ptaszki ćwierkają, że celem numer 1, jest właśnie leszczyński junior.
nie wiem czy się przeprowadził, ale pod Tarnowem na swoją szkółkę