Lubelski klub w sezonie 2016
Re: Lubelski klub w sezonie 2016
Bez zgody miasta na korzystanie ze stadionu, które jak do tej pory skutecznie się broni przed jej wydaniem argumentując to brakiem pieniędzy na nowe bandy itp. niezbędne inwestycje, które z kolei jeszcze niedawno dla Żuka podczas konferencji w Ratuszu problemem nie były i zapewniał, że kasa na to się znajdzie, można zapomnieć o jakiejkolwiek lidze. Cel w tym jest jasny i czytelny-dobić ten klub. Pytanie, czy chodzi tylko o ten klub, czy też o pozamiatanie całkowicie żużla w Lublinie, ale o tym przekonamy się za kilka miesięcy.
Nas by tez dopuscili, chociaz biedni jestesmy, ale mamy podobno za daleko do Opola i Rawicza.
Jest ponoc jeszcze taka opcja, zeby nas jednak dopuscic do rozgrywek, ale zabronic jezdzic, zebysmy sie jeszcze bardziej nie zadluzyli.
Wogole po wczorajszych pomyslach, to worek z podobnymi rozwiazuje sie sam i przy okazji wszystkie problemy.
Jest ponoc jeszcze taka opcja, zeby nas jednak dopuscic do rozgrywek, ale zabronic jezdzic, zebysmy sie jeszcze bardziej nie zadluzyli.
Wogole po wczorajszych pomyslach, to worek z podobnymi rozwiazuje sie sam i przy okazji wszystkie problemy.
16.04 ładny mecz w Tarnowie rok można sobie odpuścić tego dziadostwa w Lublinie
.
Fantys pisze:16.04 ładny mecz w Tarnowie rok można sobie odpuścić tego dziadostwa w Lublinie.
W Tarnowie zwykle zawody są bardzo nudne.
PS. Fajnie się posługujesz językiem polskim.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Czarek z wielkim bólem serca to piszę , wolę nudne zawody w Tarnowie niż dziadostwo w Lublinie. Oczywiście wolałbym chodzić na zawody w Lublinie , niż włóczyć się po Polsce. Lepiej z moim Polskim "tato" ?
Fantys pisze:Czarek z wielkim bólem serca to piszę , wolę nudne zawody w Tarnowie niż dziadostwo w Lublinie. Oczywiście wolałbym chodzić na zawody w Lublinie , niż włóczyć się po Polsce. Lepiej z moim Polskim "tato" ?
Dziadostwo w Lublinie zaczęło się od nudnych zawodów czyli ubijania toru.
PS. Z polskim lepiej, ale lepiej pisać ten przymiotnik z małej litery:)
grzesieck pisze:Małą literą, Czarku
"Konstrukcja z małej (wielkiej) litery jest dość częsta, ale językoznawcy uważają ją za zbyteczny rusycyzm." Przepraszam. Lubię rusycyzmy.
Fantys pisze:16.04 ładny mecz w Tarnowie rok można sobie odpuścić tego dziadostwa w Lublinie.
Dziadostwo było zawsze z przebłyskami na lepszą przyszłość która szybko gasła. Ale ludzie i tak przychodzili. Znawców i koneserów jest naprawdę mało. Większość przychodzi popatrzeć jak warczą i czy się nie powywracają. Czasem bierze się dalekich znajomych, żeby im gały na wierzch wyszły jak 4 wariatów składa się w łuk jeden na drugiego. Dopóki nie usłyszą opinii o dziadostwie, myślą że tak ma po prostu być. Ja rozumiem frustracje. Wielu jest umęczonych życiem, ale żeby sobie od razu odbijać na tym sporcie? Już Rzymianie w starożytności rozumieli, że ludziom potrzeba chleba i igrzysk. Chcą nas pozbawić igrzysk. Może niedługo chleba. Prawdziwy kibic musi to rozumieć i być z klubem. Na dzień dzisiejszy brakuje mi informacji o jakichkolwiek rozmowach bądź porozumieniu z KM Cross. Przypomnę: jeśli nie pojedziemy w lidze, ma być na naszym stadionie nie mniej imprez żużlowych jak w roku ubiegłym!
Czarek chlopie ja sie znowu pytam, kiedy Ty ostatnio byles w Tarnowie? przeciez u nich od 2 lat szeroka lata jak szalona. To co Kolodziej z Madsenem potrafili tam robic to jest zuzlowa poezja. W porownaniu do naszego podworka to oni tam maja zuzlowa premier league.
Pewne jest już, że proces licencyjny dla ekip z Ostrowa, Gniezna i Lublina nie zostanie wznowiony.
Pozostaje czekać na lepsze czasy
.
Pozostaje czekać na lepsze czasy
To było wiadome od początku.markowanie działań żeby potem powiedzieć - ja chciałem inni zawalili. Terminów trzeba dotrzymywać a regulamin jest selekcją dla nieudaczników.i bardzo dobrze.jak miałoby to wyglądać tak ze remisujemy w Krośnie a w półfinale mając najlepszy skład w lidze dostajemy walkowera bo ktoś zabalował dzien wcześniej to ja dziękuję za taką amatorkę.lepiej nie bawić się w to wcale.
To nie mogło się udać. Zresztą rozmowy na tweeterze ludzi związanych z GKSŻ i generalnie z żużlem świadczą o tym, że nie traktują poważnie p. Zająca.
7 stycznia pojawił się artykuł http://m.sportowefakty.wp.pl/zuzel/5710 ... cencyjnego, w którym
p. Zając mówi:
Tweeter na to:
7 stycznia pojawił się artykuł http://m.sportowefakty.wp.pl/zuzel/5710 ... cencyjnego, w którym
p. Zając mówi:
- Obecnie jesteśmy w stałym kontakcie z Główną Komisją Sportu Żużlowego. Rozmawiałem zarówno z panem Piotrem Szymańskim, jak i Zbigniewem Fiałkowskim. Mamy szansę otrzymać licencję, pod warunkiem, że przedstawimy harmonogram spłat naszych wierzycieli, w tym zawodników. Będziemy na dniach ubiegać się o wznowienie procesu licencyjnego. Wiele powinno wyjaśnić się do 12 stycznia, bo wtedy mam rozmawiać z przewodniczącym Szymańskim - wyjaśnił prezes Andrzej Zając.
Tweeter na to:
Piotr Szymanski @PiotrGksz Ja nic nie wiem o moim spotkaniu z panem prezesem Zającem . Nie rozmawiałem z nim od miesiąca.
Dariusz Cieslak @DariuszCieslak @PiotrGksz No to jak? Jesteście umówieni na 12 stycznia!!!
Piotr Szymanski @PiotrGksz @DariuszCieslak 12 stycznia to ja raczej spotkania nigdzie nie planowałem Jestem bardzo zaskoczony
Dariusz Cieslak @DariuszCieslak @PiotrGksz Nie rozumiem! To po co ktoś się wypowiada w takim tonie?
Piotr Szymanski @PiotrGksz @DariuszCieslak nie mam pojęcia
Krystian Plech @SpeedwayCrime @PiotrGksz @DariuszCieslak podobnie prezes Zając wypowiada się o ugodach, a z tego co wiem jeden zawodnik z 2014 nie zamierza jej podpisać.
Dariusz Cieslak @DariuszCieslak @SpeedwayCrime @PiotrGksz 2014???
Krystian Plech @SpeedwayCrime @DariuszCieslak @PiotrGksz tak, klub zalega jeszcze pieniądze zawodnikom z sezonu 2014.
Dariusz Cieslak @DariuszCieslak @SpeedwayCrime @PiotrGksz:(:(:(:(
Slawek Kryjom @SlawekKryjom @DariuszCieslak @SpeedwayCrime @PiotrGksz Pan Zajac opowiada ze w czerwcu bedzie mial pieniadze, a w czerwcu powie ze w grudniu
Krystian Plech @SpeedwayCrime @SlawekKryjom @DariuszCieslak @PiotrGksz miały być do kwietnia 2015, potem po finale ZK, potem po finale IMSJ..
Dariusz Cieslak @DariuszCieslak @SlawekKryjom @SpeedwayCrime @PiotrGksz:(
Krystian Plech @SpeedwayCrime @DariuszCieslak @SlawekKryjom @PiotrGksz a to, ze ktos nie umie sprzedac imprezy i naklonic sponsorow...
Krystian Plech @SpeedwayCrime @DariuszCieslak @SlawekKryjom @PiotrGksz mysle ze GKSZ dalo klubowi tyle imprez, ze dawno mozna bylo na tym zarobic...
A gdzie się podział wielki krzykacz stadionowy Wojciechowski ??? Zawsze chłop miał dużo do gadania.
Dużo do powiedzenia to nie miał, ale głośno na pewno 
ciekawe czy chociaż jakieś zawody będziemy mieli organizowane, czy po zimie stadion całkiem się rozpadnie a z toru zrobią bieżnie na okres remontu stadionu startu
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
"Informujemy, że jutro tj. 20 stycznia br. o godzinie 17.00 w sali konferencyjnej PZM mieszczącej się przy ulicy B. Prusa 8, odbędzie się konferencja prasowa dotycząca podsumowania sezonu 2015 oraz działalności naszego Klubu.
Na konferencji prasowej poinformujemy również o dalszych planach Stowarzyszenia KMŻ Motor Lublin.
Serdecznie Zapraszamy."
Na konferencji prasowej poinformujemy również o dalszych planach Stowarzyszenia KMŻ Motor Lublin.
Serdecznie Zapraszamy."
-
Mateusz111
- Junior
No i co była ta konferencja? Mówili coś ciekawego?
Była. W dzisiejszej panoramie lubelskiej od 8 min. ukazał się jej fragment.
http://lublin.tvp.pl/23671920/20-stycznia-2016-g-1830
http://lublin.tvp.pl/23671920/20-stycznia-2016-g-1830
Godzinna retransmisja z konferencji
http://www.lubelska.tv/wiadomosci/1116,konferencja-kmz
http://www.lubelska.tv/wiadomosci/1116,konferencja-kmz
Co tak wszystko ucichło po konferencji. Już i forum zaorane jak nasz żużel przez miasto?
a o czym tu i w tym watku pisac, zuzla w 2016 nie bedzie, jest juz nowy temat na 2017 
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2016, o 09:30 przez mundzio, łącznie zmieniany 1 raz.
mundzio pisze:a o czym tu i w tym watku pisac, zuzla w 2016 nie bedzie, jest juz nowy temat na 20117
No to chyba, raczej nie inaczej, żużla w Lublinie nie doczekamy....
Każdemu jego Everest...
keram pisze:Co tak wszystko ucichło po konferencji. Już i forum zaorane jak nasz żużel przez miasto?
Kibice żużla w Lublinie pokazują, że są g... warci. Ucichli nawet na forach. Bierność i rezygnacja. Gdzie im do kibiców piłkarskiego Motoru.