Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
Dodam tylko, że "pożegnalna" Msza Św. w niedzielę o godz. 18.
Moze ktos z lepsza pamiecia rozwieje moje watpliwosci. Bo cos mi tak swita we lbie , ze za czasow wczesno LKZtowych w jakims meczu startowano na choragiewke... A moze tylko mi sie snilo? 
Robson pisze:Moze ktos z lepsza pamiecia rozwieje moje watpliwosci. Bo cos mi tak swita we lbie , ze za czasow wczesno LKZtowych w jakims meczu startowano na choragiewke... A moze tylko mi sie snilo?
był taki mecz.
zdaje się że p. Jacek Ziółkowski stał przy linii 30m. podniesiona chorągiewka do poziomu to było zielone światło natomiast opuszczenie oznaczało start. ale nie pamiętam co to za zawody.
mg
A mi się wydawało, że to było jeszcze ze czasów ekstraligowych... Po tylu latach pamięć jednak szwankuje.
Każdemu jego Everest...
Czy aby nie pomyliło wam się z meczem extraligowym z Polonia Bydgoszcz w biegu z Gollobami jak Jackowi pomyliły się chorągiewki kończące bieg po 3?
Wydaje mi się że wtedy machał Tanikowski a nie Ziółkowski
Z Polonią Bydgoszcz chorągiewkami machał Tanikowski i w 13 lub 14 biegu machnął szachownicą po trzech okrążeniach. Ale czy to była pomyłka.......Gollobowie jechali na 5:1 dla Polonii. W powtórce Tomek z Jackiem przywieźli zwycięstwo (chyba 4:2) i Polonia wygrała mecz.
Z tego co pamiętam to na chorągiewkę puszczał juniorów ze szkółki Ś.P. Rysiu Bielecki 
Mi sie z tym startem na chorogiewke kojarzy jakis mecz ligowy...
Tanikowski to tam niezle czarowal jako kierownik startu, w meczu ze Stala Gorzow w '94 Hamilla zlapal za nadgarstek podczas startu 
METHANOL ADVENTURE TEAM
A rok pozniej Slaczka plakal w Polsacie, ze "podprowadzajacy zlapal mnie za reke" 
https://www.youtube.com/watch?v=s-_LuiSxuek
to byl moj jedyny zuzel ogladany w Lublinie przy padajacym sniegu oraz spod dachu
to byl moj jedyny zuzel ogladany w Lublinie przy padajacym sniegu oraz spod dachu
METHANOL ADVENTURE TEAM
zapraszamy wszystkich na Grand Prix na torze przy al. Zygmuntowskich. 8 lipca (środa) godz. 16:30 odbędą się zawody w ramach Olimpijskiego Dziesięcioboju Lubelskiego pod nazwą ODL Diament Grand Prix Jubileusz Waldemara Wilkołka (Ani Mru Mru) wstęp wolny
co się wydarzy tym razem tego nie wie nikt ale tak było rok temu:
https://www.youtube.com/watch?v=7dkbBIugi20&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=7dkbBIugi20&feature=youtu.be
carpe diem!
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
-
Zaratustra
- Kadrowicz
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/53146 ... ak-najleps
Wychodzi na to, że pomiędzy Lahtim, a naszym Szwedem zaczyna się przepaść..
Wychodzi na to, że pomiędzy Lahtim, a naszym Szwedem zaczyna się przepaść..
Trzeba się bardzo starać, aby nie widzieć, że Mathias ma znaczną obniżkę formy. Próbowałem to już sygnalizować w innym wątku. Na szczęście po słabym początku sezonu świetny rytm złapał Timo i na razie powrót Mathiasa do składu nie jest chyba uzasadniony.
Każdemu jego Everest...
- MikeMistrz
- Senior
Póki co na najsłabsze ogniwo wychodzi Masters, ale wierzę że słabsza postawa w meczu z Gdańskiem była spowodowana przemęczeniem. Zresztą nawet gdyby Sam jechał w podobnej dyspozycji jak z Gdańśkiem i tak na ten moment jest lepszym kandydatem do składu niż T-Blom.
Najsłabsze ogniwa to dwójka krajowych seniorów i ewentualnie brakujący junior.
Pisanie, że Masters to najsłabsze ogniwo jest nieporozumieniem. Mamy trzech obcokrajowców na wysokim poziomie jak na drugą ligę i nie ma co drążyć tematu.
Przypomnę tylko, że przed meczem z Gdańskiem, według niektórych, "najsłabszym ogniwem" miał być Dryml, pojawiały się głosy, że powinien być nawet zastąpiony Szwedem.
Teraz przyszła pora na Mastersa...
Pisanie, że Masters to najsłabsze ogniwo jest nieporozumieniem. Mamy trzech obcokrajowców na wysokim poziomie jak na drugą ligę i nie ma co drążyć tematu.
Przypomnę tylko, że przed meczem z Gdańskiem, według niektórych, "najsłabszym ogniwem" miał być Dryml, pojawiały się głosy, że powinien być nawet zastąpiony Szwedem.
Teraz przyszła pora na Mastersa...
Jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz 
Pogodzę was: dla mnie Thornbloom jest podstawowym seniorem na wypadek (odpukać) kontuzji i innych przygód "wielkiej trójki". Fakt, że jego jazda to nie jazda lidera, ale swoje robi i dorzuca ważne punkty. W tym sporcie wszystko możliwe.
A korzystając z okazji zapytam czy wiadomo już kto z naszych juniorów wystąpi za tydzień w MDMP? Wiem, że większość kibiców olewa te zawody ale żeby to powoli zmienić, albo poprawić frekwencje o powiedzmy 10% to najpierw musi je przestać olewać klub.
A korzystając z okazji zapytam czy wiadomo już kto z naszych juniorów wystąpi za tydzień w MDMP? Wiem, że większość kibiców olewa te zawody ale żeby to powoli zmienić, albo poprawić frekwencje o powiedzmy 10% to najpierw musi je przestać olewać klub.
Moim zdaniem u Mastersa to nie przemęczenie czy jakiś spadek formy a raczej problemy ze sprzętem, który rozleciał się we Włoszech i Kangur najzwyczajniej nie miał na czym jechać.
ze sprzętem Sama jest wszystko w porządku. Poza tym we Włoszech startował na innych motorach.
carpe diem!
Czyli jednak słaby jest a myślałem, że to tylko sprzęt nawala;) Powodzenia w następnych meczach.
Tymczasem wczoraj w Krakowie