Lubelski klub w sezonie 2015.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Talmai
Junior

Re: Lubelski klub w sezonie 2015.

#1601 Postautor: Talmai » 1 maja 2015, o 23:46

Przeczytałem bo mi na forum żużlowym wywiesiłeś taką szmatę.
Scibi pisze:wczoraj jak rozwieszałem plakaty promujące, zbliżające się wydarzenia żużlowe, ale jakoś trudno było mi je dostrzec.

jest sporo tych "okrąglaków" do lepienia, nie trzeba oszpecać miasta dodatkowo
Scibi pisze:Ta w tym momencie odgrywa tu drugoplanową role.

Niby dlaczego ? Bo jakiś klubik gra z innymi pseudokopaczami z Radzynia ?
Estetyka jest bardzo ważna, "łagodzi obyczaje" jak muzyka, miasto jest bardziej przyjazne do życia, nie mam nic przeciwko "dekorowaniu" miasta zielenią, kwiatami, muralami itd itd ale z wyczuciem, pomyłem i umiarem, natomiast jestem zażenowany wiejskimi banerami, szmatami i wszelkim innym dziadostwem reklamującym usługi czy wydarzenia. Gdy widzę taką szmatę na moście to pierwsza myśl jaka mi przychodzi to "gdzie jest straż miejska" a druga "hmm, jednak bez błędu ortograficznego". Wiele osób jest w coś zaangażowanych, np w tęczę na placu, szmatę na moście czy jakiś inny syf "kulturalny", nie znaczy to że należy podziwiać coś co wygląda fatalnie i nie pasuje.
Zauważyłem że jesteś bardzo zauroczony kibicami klubów piłkarskich.
Od lat widzę sporo plakatów reklamujących zawody żużlowe, przy stadionie, okolice lotniczej, słupy skrzyżowanie z krańcową, dwa na skrzyżowaniu lipowej, plażowa, głęboka, racławickie, chyba nie przypomnę sobie słupa na którym nie widziałem plakatu żużlowego (i dobrze, skoro już są to niech i żużel się reklamuje), nie ma najmniejszego powodu by wywieszać jeszcze prześcieradła,
wywieszajcie je sobie na wsiach w regionie na traktorze. Most na Bystrzycy nie po to był remontowany by obwieszać go szmatami żeby wyglądał jak reszta syfu na zamojskiej

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1602 Postautor: istred » 2 maja 2015, o 12:27

SpeedwayEuphoria pisze: (odpadają przystanki, słupy, drzewa).

Nie wiem co miałeś na myśli pisząc słupy, ale jeśli chodzi o słupy ogłoszeniowe to jak najbardziej wskazane jest ich zaklejanie, bo właśnie do tego one służą.
Każdy może sobie nakleić na nich co chce i kiedy chce, oczywiście o ile nie jest to jakaś treść niezgodna z prawem.
Dla ułatwienia, oto lista słupów ogłoszeniowych na terenie Lublina, które spokojnie można obklejać - aktualna na luty 2010, ale nie powinno być najmniejszych problemów żeby uzyskać aktualną na dziś - wystarczy zadzwonić do urzędu miasta (jakiś wydział zajmujący się oczyszczaniem miasta itp.).
Wykaz słupów ogłoszeniowych znajdujących się na terenie miasta Lublin:
1. Al. Racławickie nr 24 (ul. Sowińskiego)
2. Al. Racławickie nr 22 (ul. Sowińskiego)
3. Al. Racławickie (ul. Długosza)
4. Al. Racławickie nr 1 (Grottgera)
5. ul. Lipowa nr 2 A (“Koziołek”)
6. ul. Narutowicza 63/65 (ul. Lipowa)
7. ul. Narutowicza nr 80 A (ul. Muzyczna)
8. ul. Krakowskie Przedmieście nr 74 (Sąd Rejonowy) - użyczony
9. ul. Krakowskie Przedmieście nr 43 (Sąd Wojewódzki)
10. Plac Litewski (ul. 3-go Maja)
11. ul. Peowiaków nr 12 – użyczony Centrum Kultury
12. ul. Okopowa nr 5 (PKP)
13. ul. Chopina nr 34 (ul. Narutowicza)
14. ul. Królewska
15. Al. Kompozytorów Polskich (ul. Skrzypcowa)
16. ul. Zana (przy E. Leclerc – przystanek MPK)- użyczony Teatrowi im. Juliusza Osterwy
17. ul. Bernardyńska nr 28
18. ul. 1-go Maja nr 35 (odcinek zamknięty)
19. ul. 1-go Maja nr 4 (Trasa Zielona)
20. Bohaterów Monte Cassino (przystanek autobusowy – ul. Jutrzenki)
21. Al. Tysiąclecia nr 5 (Plac Zamkowy)
22. Al. Tysiąclecia (naprzeciwko wlotu w ul. Wodopojną)
23. ul. Ogrodowa nr 2
24. ul. Peowiaków nr 13 – użyczony Centrum Kultury
25. ul. Peowiaków nr 17 - użyczony Teatrowi im. Juliusza Osterwy
26. ul. Kunickiego nr 139 (pawilon LUX)
27. ul. Nałkowskich nr 112
28. Al. Kraśnicka (przy skrzyżowaniu z ul. Zagłoby, przystanek MPK)
29. ul. Zamojska (wlot ul. Rusałka, most rz. Bystrzyca)
30. ul. Fabryczna (chodnik przy zbiegu ulic Fabrycznej i ul. Wolskiej)
31. ul. Szeligowskiego (przystanek MPK – naprzeciwko REAL)
32. Al. Kraśnicka (przystanek MPK przy stacji Statoil)
33. ul. Andersa (przystanek MPK)
34. ul. Medalionów (przystanek MPK)
35. ul. Radziszewskiego (skrzyżowanie przy ul. Łopacińskiego)
36. ul. Plac Litewski nr 1
37. ul. M.C. Skłodowskiej 5 – użyczony Teatrowi Muzycznemu i Filharmonii Lubelskiej
38. ul. Wertera
39. ul. Głuska (dawny Dom Kultury)
40. ul. Lipowa nr 1 (Pizza Hut)
41. ul. Kruczkowskiego (przystanek MPK)
42.Al. Racławickie (przystanek MPK przy ul. Łopacińskiego)
43. ul. Chodźki (ul. Hirszfelda – ul. Obywatelska)
44. Al. Kraśnicka (przystanek MPK – przy szpitalu)
45. ul. Droga Męczenników Majdanka (sąsiedztwo targu przy ul. Krańcowej)
46. ul. Langiewicza (obok przychodni studenckiej)
47. ul. Raabego (Centrum Kongresowe Akademii Rolniczej)
48. ul. Andersa (Champion)
49. ul. Jana Pawła II (przy przystanku)
50. ul. Zana (Zakład Ubezpieczeń Społecznych)
51. ul. Filaretów (przystanek MPK przy Globusie)
52. ul. Niepodległości (na wysokości posesji nr 5)
53. ul. Królowej Jadwigi (końcowy MPK na Felinie)
54. ul. Władysława Orkana (przystanek MPK)
55. ul. Paderewskiego (pętla)

Słupy mają taką wadę, że są bardzo szybko zaklejane przez inne wydarzenia (przynajmniej te słupy w centrum), więc trzeba przychodzić kilka razy w ciągu dnia i obklejać na nowo. Warto się zatroszczyć o te słupy na peryferiach - pętla Paderewskiego, Orkana, Zana - obok ZUS i Leclerca, Kruczkowskiego, Medalionów itp. Tam plakaty wiszą od kilku dni do kilku tygodni.

Najlepszym pomysłem według mnie jest wizyta w osiedlowym sklepem i zapytanie się czy można nakleić plakat. Zwykle się zgadzają. Tylko trzeba pamiętać, żeby po pierwsze nakleić taśmą, która jest łatwa do odklejenia i nie pozostawia śladów, a po drugie żeby po meczu zjawić się w sklepie i zdjąć plakat. Wtedy jest pewność, że plakat będzie wisiał i że zobaczy go duża liczba osób.
Swoją drogą, gdyby klub dogadał się z właścicielami sklepów, albo sieci np. Lewiatan, Żabki czy Feshmarket dogadać się i w ramach zgody na wieszanie plakatów dawać właścicielom jakąś pulę biletów dla pracowników.

PS. Jakby ktoś chciał, to mam listę słupów z podziałem na rejony miasta.

Hrabia
Szkółkowicz

#1603 Postautor: Hrabia » 2 maja 2015, o 13:45

Z tymi słupami to trzeba uważać bo bardzo duża część jest na wyłączność dla teatru i filharmonii i na nich jest zakaz naklejania.

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#1604 Postautor: MikeMistrz » 2 maja 2015, o 14:19

To prawda, tyle że taka informacja jest zawarta na takim słupie. Wystarczy czytać ;)

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#1605 Postautor: Scibi » 2 maja 2015, o 15:54

Na dzisiejszym treningu zostały rozdane wszystkie plakaty, które zrobił klub. Większość obecnych na nim kibiców, wzięła po kilka sztuk i zobowiązała się do ich przyklejenia. Dzięki wszystkim tym, którzy włączyli się w akcję i wierzę, że w przyszłości będziemy w stanie ją powtórzyć na większą skalę :).

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1606 Postautor: istred » 2 maja 2015, o 17:11

Hrabia pisze:Z tymi słupami to trzeba uważać bo bardzo duża część jest na wyłączność dla teatru i filharmonii i na nich jest zakaz naklejania.

Jeśli chodzi o listę słupów, którą wkleiłem to są to słupy miejskie, na których można swobodnie naklejać. Nie uwzględnia ona słupów filharmonii czy teatrów - a przynajmniej nie uwzględniała na luty 2010.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1607 Postautor: Gelo » 2 maja 2015, o 17:49

Ten na Skrzypcowej juz ma teatr na wyłączność.to samo racławickie wiec od pięciu lat trochę się zmieniło.podejrzewam ze takich przypadków jest więcej

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#1608 Postautor: dannie » 2 maja 2015, o 18:00

istred pisze:
Hrabia pisze:Z tymi słupami to trzeba uważać bo bardzo duża część jest na wyłączność dla teatru i filharmonii i na nich jest zakaz naklejania.

Jeśli chodzi o listę słupów, którą wkleiłem to są to słupy miejskie, na których można swobodnie naklejać. Nie uwzględnia ona słupów filharmonii czy teatrów - a przynajmniej nie uwzględniała na luty 2010.

To, że słup jest miejski nie oznacza, że niektóre z nich nie mogą być przekazana na wyłączny użytek którejś z instytucji.

Nie mam teraz za bardzo czasu, żeby to weryfikować, ale niedawno zasady korzystania ze słupów ulegały zmianie. Miasto ogłaszało jakieś przetargi związane z ich "obsługą".
Obrazek

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1609 Postautor: istred » 2 maja 2015, o 19:10

W 2010 r. też toczył się przetarg dotyczący słupów. Przetarg dotyczył umowy na 48 miesięcy, która kończyła się... na początku 2015 r.

Wówczas sprawą zajmowali się:
P. Beata Gita - Wydział Gospodarki Komunalnej Urzędu Miasta Lublin, ul. Zana 38/707, telefon (081) 466-3130
P. Iwona Marchel - Wydział Gospodarki Komunalnej Urzędu Miasta Lublin, ul. Zana 38/707, telefon (081) 466-3131

Ja ten wykaz dostałem od:
Katarzyna Jaremek
Wydział Gospodarki Komunalnej
Urząd Miasta Lublin

Jeśli ktoś będzie zainteresowany maila mogę podać na PW.

janek
Kadrowicz

#1610 Postautor: janek » 16 maja 2015, o 11:44

No i szopki lubelskiej ciąg dalszy...
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/52166 ... -na-to-pzm

Czarek
Trener

#1611 Postautor: Czarek » 16 maja 2015, o 12:54

Projekt chyba się nie udał. Pogoda nas nie rozpieszcza, mało spotkań. Żużel nie ma racji bytu w biednym mieście biednych ludzi i bogatego Urzędu Miejskiego, który postawił na inne dyscypliny sportowe.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#1612 Postautor: Cz@rek » 16 maja 2015, o 13:53

Przypomnę tylko ze nie odjechaliśmy jeszcze ani jednego meczu ligowego na własnym torze ,i to jest pewnie główna przyczyna opóźnień.
Niestety imprezy poza ligowe również nam nie pomogły ,ale to akurat było do przewidzenia kiedy ZK został przeniesiony z soboty na dzień w tygodniu, a godziny ustalane przez klub wręcz zniechęcały do pokazania się na stadionie (szczególnie ostatnie zawody juniorów).
Jutrzejsze zawody również są zagrożone a to też generuje nam koszty (ryzyko odwołania zawodów ,mniej kibiców etc.)
Na marginesie jestem ciekaw jak klub rozliczy z Finem 15.000 które trzeba było zapłacić za jego starty?
Oby nie odbiło nam się to czkawką bo nie wiadomo jak dług PZM będzie czekał na wypełnienie warunków licencji nadzorowanej...

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#1613 Postautor: bartosch » 16 maja 2015, o 15:59

Cz@rek pisze:(...) Na marginesie jestem ciekaw jak klub rozliczy z Finem 15.000 które trzeba było zapłacić za jego starty?
Oby nie odbiło nam się to czkawką bo nie wiadomo jak dług PZM będzie czekał na wypełnienie warunków licencji nadzorowanej...

po występie w Gdańsku powinien przelać tą kasę na konto klubowe...
carpe diem!

Talmai
Junior

#1614 Postautor: Talmai » 16 maja 2015, o 16:58

Albo od razu na konto Mastersa :lol:
Cz@rek pisze:Na marginesie jestem ciekaw jak klub rozliczy z Finem 15.000 które trzeba było zapłacić za jego starty?

No a co tu jest do rozliczania, przedstawi fakturę że ma zapłacone i tyle. Przecież kontraktując zawodnika wiedział o karze. Skoro klub zapłacił to tak było w umowie. Bez znaczenie, gdyby miał płacić zawodnik to przystałby na propozycję o tę odrobinę lepszą. Lahti nie jest takim biedakiem przecież żeby umawiać się z klubem że wy zapłacicie a ja oddam po sezonie jak zarobię.
To nie są duże pieniądze, bardziej martwi mnie że Lahti na nowych tłumikach nic nie jedzie, coś jak Iversen.
Cz@rek pisze:Oby nie odbiło nam się to czkawką bo nie wiadomo jak dług PZM będzie czekał na wypełnienie warunków licencji nadzorowanej...

W ogóle nie powinien czekać, tylko wezwać do wyjaśnienia. Po to jest termin i to odległy by go respektować.
Dobrze by było gdyby już teraz można było zgłosić jakiś rezerwowy twór do przyszłorocznych rozgrywek, na wszelki wypadek

Jan

#1615 Postautor: Jan » 16 maja 2015, o 18:24

No to chyba czas po tym sezonie gasić światło.
Wszyscy nam poszli na rękę a my ich mamy gdzieś - brak słów...

mema
Senior

#1616 Postautor: mema » 16 maja 2015, o 22:21

Ewidentnie widac ze w klubie nie ma kasy.Złoty Kask nie przyniósł chyba wielkich korzyści,eliminacje młodziezowe napewno straty.Za punkty w Gdańsku trzeba było zapłacic jak i za karę Lahtiego.Na długi zabrakło z poprzedniego sezonu.Łatwo oddac nie będzie bo liga kadłubowa i mało meczów u siebie.

luckylbn
Szkółkowicz

#1617 Postautor: luckylbn » 19 maja 2015, o 21:33

A co wy na Edwarda Mazura w naszych barwach???? Bat na Jamrożego i Malite w sam raz.... Poza tym będzie miał sponsora z Lublina....

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1618 Postautor: Gelo » 19 maja 2015, o 21:42

Tak wlasnie myślałem że to o niego chodzi jak go zobaczyłem na treningu.jezeli o mnie chodzi jeżeli będzie lepszy od Mality i Ronka niech jedzie ale ja jestem na NIE.chociażby dlatego ze nas wystawił do wiatru dzieki czemu byc może dzisiaj jestesmy w 3 lidze.a poza tym Mazur jako senior... Nie widzę tego

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#1619 Postautor: Dobromir » 19 maja 2015, o 22:16

Dajcie spokój z tym Mazurem, przecież to ogórek dużo większego pokroju niż Malitowski czy Pulczyński. Trzeb było gadać z Burzą zanim go Krosno zwinie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1620 Postautor: Gelo » 19 maja 2015, o 23:17

Staszek sprzedal swój sprzęt zdaje sie poddał temat

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1621 Postautor: $korzen$ » 20 maja 2015, o 09:46

Z tym Mazurem to jest ciezki temat. Wiadomo, ze niezly z niego przekret ale prawda jest tez taka, ze jak ma na czym jechac to ciezko mu cokolwiek zarzucic. W Lublinie zrobil 8pkt i zaprezentowal sie niezle. Oprocz tego widzialem go na zywo w Lodzi na meczu z Grudziadzem i w Rzeszowie na finale z Lodzia. Zawsze pozostawial po sobie bardzo dobre wrazenie. Niezle starty, jazda na pelnych obrotach bez kalkulowania. Witek tez chcial go zostawic w Lodzi co tez dobrze o nim swiadczy. Jezeli ma na czym jechac to nie ma na co czekac - ja jestem na tak. Gorzej niz Jamrozy czy Malita moim zdaniem nie pojedzie. Niestety nigdy nie wiadomo czy nie wywinie jakiegos glupiego numeru - ciezki charakter i podobno ludzi przybalowac. Ale do stracenia wiele, moim zdaniem, nie mamy.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1622 Postautor: niespokojny » 20 maja 2015, o 09:49

Chyba lepiej Adamczaka próbować z Gniezna wyprowadzić.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

#1623 Postautor: mundzio » 21 maja 2015, o 12:28

rozumiem że skoro kontraktujemy mazura i szukamy wzmocnien to w kasie klubu nie jest tak zle? 8)

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#1624 Postautor: Piocze » 21 maja 2015, o 16:09

A skąd pomysł, że jakaś kasa musiała pójść na zakontraktowanie Mazura?
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#1625 Postautor: Cz@rek » 21 maja 2015, o 16:22

mundzio pisze:rozumiem że skoro kontraktujemy mazura i szukamy wzmocnien to w kasie klubu nie jest tak zle? 8)

Wręcz przeciwnie,szukamy osób które przyjdą do nas za darmo i z własnym sprzetem.
Z tego co pamietam to jeszcze niedawno kibice z Łodzi zbierali pieniądze dla Mazura zeby mógł złozyć jakiś sprzęt...
I chyba sie udało bo sam zawodnik mówił ze ma dwa kompletne motocylke na których...można trenować 8)