Treningi

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
janek
Kadrowicz

Re: Treningi

#8051 Postautor: janek » 7 maja 2015, o 11:48

Panowie, o której dzisiejszy trening?

GLORIAN

#8052 Postautor: GLORIAN » 7 maja 2015, o 12:30

0 16,00

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#8053 Postautor: $korzen$ » 7 maja 2015, o 12:41

istred pisze:1,9 czy nawet 2,0 to nie jest jakaś kosmiczna średnia jak na II ligę.
Podobną notował Chromik czy Tomasz Rempała.
W I lidze by się na szprycę nie łapał.

Widze, ze jestes nie tylko mecenasem ale i jasnowidzem. Kildemand wedlug Ciebie tez mial byc totalnym przecietniakiem :)

K***a no wrecz zaczne sie zaraz modlic, zeby Lahti powymiatal na treningach i zebysmy w niedziele mieli i Lahtiego i kozaka Mastersa w skladzie. Skonczy sie takie pierdzenie jak to co napisales powyzej. Klimek tez byl matadorem i mistrzem jazdy w pojedynke, a jak przyszlo startowac spod tasmy wyszlo, ze jest totalnym ogorasem. W zyciu bym tego Mastersa nie puscil w meczu bez jazd spod tasmy a tym bardziej pod 9-tke. A jeszcze bardziej czekam, zeby obaj pojechali spod tasmy albo w 1 spotkaniu.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#8054 Postautor: Cooper » 7 maja 2015, o 12:47

$korzen$ pisze: niz Mastersa, ktory [...] jedyne czym zaslynal to pelnymi gaciami na mysl o meczu w Gdansku :)

O, to tak jak Lahti :)

W zyciu bym tego Mastersa nie puscil w meczu bez jazd spod tasmy a tym bardziej pod 9-tke.

Ale Lahtiego z juniorem w Gdansku juz tak? Co okazalo sie najwiekszym bledem i przyczyna naszej porazki.

Dla mnie Lahti=Masters i to raczej nie w kwestii bycia "kozakiem", tylko "niepewniakiem".

Licze, ze juz w niedziele przynajmniej jeden z nich zrobi wiele, by udowodnic, ze jest inaczej :)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#8055 Postautor: $korzen$ » 7 maja 2015, o 13:20

No wlasnie nie jak Lahti drogi Cooperze, Lahti przyjechal na mecz i walczyl. Gdansk jak na II lige to nie sa ogorki, a z tego co tam sie dowiedzialem to jednak Fin troche szczypal na dystansie. Kozak Masters natomiast potrzebowal ilus tam godzin przed meczem, pewnie potrzebowal sie dobrze wysrac :lol: to raz.

Dwa, jak zapewne sie domyslasz, to nie ja jestem trenerem i nie ja wystawiam sklad na spotkania. Nie rozumiem wiec aluzji/pytania. Oprocz tego jak ty bys ten sklad wystawil co? pod 9/1 daje sie z reguly lidera. Tutaj wybor byl oczywisty. Z juniorami z reguly wystawia sie 2 najlepszego zawodnika... kto zatem przed spotkaniem w Gdansku byl takowym z ponizszej czworki: Lahti,Malita,Thoernblom,Pulczas... no wybor dla mnie rowniez oczywisty. Kompletnie zatem nie rozumiem twojego problemu i co probujesz mi udowodnic. Sranie sie na punkcie goscia, ktory w polskiej lidze nie zdobyl jeszcze punktu tylko dlatego, ze jego menago robi mu mega pr jest dla mnie mocno ryzykowne. Zaznaczam, niech robi tego kotleta i na pewno wowczas go przeprosze... ale jakos mi sie to nie widzi. Kij tez wie czego sie spodziewac po Pile. Maja lepszych juniorow, Puplet z Kingiem sa w gazie a ze Swistem i tym ogorkiem Jensenem to kompletnie nic nie wiadomo. Tak samo nie wiadomo jak pojedzie Dolny. To wcale nie musi byc latwe spotkanie. Przesledz zwlaszcza wyniki pupleta oraz Kinga.

Przyczyna naszej porazki byl MALITOWSKI ORAZ JUNIORZY! a nie Lahti.

Najchetniej zobaczylbym w akcji ich obu, szkoda, ze mamy taki poroniony regulamin wowczas Malita na lawke i wszystko bylo by jasne.

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

#8056 Postautor: mundzio » 7 maja 2015, o 13:26

widze zapowiada sie niezle drugie danie w niedziele, jakies kotlety i mizeria z ogorkow

ja to tam mam nadzieje ze tym sezonie nie polozymy kazdego meczu w Lublinie

trzymam kciuki

Awatar użytkownika
istred
Trener

#8057 Postautor: istred » 7 maja 2015, o 13:27

$korzen$ pisze:Widze, ze jestes nie tylko mecenasem ale i jasnowidzem. Kildemand wedlug Ciebie tez mial byc totalnym przecietniakiem :)

K***a no wrecz zaczne sie zaraz modlic, zeby Lahti powymiatal na treningach i zebysmy w niedziele mieli i Lahtiego i kozaka Mastersa w skladzie. Skonczy sie takie pierdzenie jak to co napisales powyzej. Klimek tez byl matadorem i mistrzem jazdy w pojedynke, a jak przyszlo startowac spod tasmy wyszlo, ze jest totalnym ogorasem. W zyciu bym tego Mastersa nie puscil w meczu bez jazd spod tasmy a tym bardziej pod 9-tke. A jeszcze bardziej czekam, zeby obaj pojechali spod tasmy albo w 1 spotkaniu.

Zluzuj troszeczkę, bo popuścisz ;)

Lahti to w tym momencie przeciętniak jakich zdecydowana większość w II lidze - jeszcze do niedawna się żaliłeś z tego powodu na forum :D . Gdyby było inaczej to by nie jeździł w Lublinie. To samo Masters.

Widzisz korzen, właśnie w przeciwieństwie do Ciebie nie jestem jasnowidzem i nie wiem kto jak pojedzie w następnym meczu. Oceniam zawodników wyłącznie po tym jak prezentowali się w przeszłości (w tej bliższej i dalszej) i ewentualnie według własnych spostrzeżeń.
Tak jak napisałem - średnie 2.0 czy 1.9 w drugiej lidze dupy nie urywają, a na pewno nie czynią z zawodnika pewniaka, od którego można oczekiwać kompletów w każdym meczu.

Generalnie w tej kwestii zgadzam się z Cooperem. Chciałbym żeby zarówno Lahti jak i Masters robili komplety i zrobią karierę co najmniej taką jak Kildemand, ale że się tak stanie złamanego grosza bym nie postawił.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#8058 Postautor: Cooper » 7 maja 2015, o 13:49

$korzen$ pisze:No wlasnie nie jak Lahti drogi Cooperze, Lahti przyjechal na mecz i walczyl.

Przyczyna naszej porazki byl MALITOWSKI ORAZ JUNIORZY! a nie Lahti.

Odniose sie tylko do tego co powyzej:

4. (63:00) Zetterstroem, Lahti, Kossakowski, Bober 4:2 (17:7)
7. (64,90) Gafurow, Szymko, Lahti, Wieczorek 5:1 (29:13)
10. (63,62) Brzozowski, Lahti, Krcmar, Bober 4:2 (39:21)
13. (64,31) Krcmar, Gafurow, Lahti, Pulczyński (w/u3) 5:1 (48:30)
14. (64,02) Thoernblom, Krcmar, Lahti, Zetterstroem (d4) 2:4 (50:34)

Od goscia, ktorego uwazasz za jednego z najlepszych (o ile nie najlepszego) w naszej druzynie oczekuje troche wiecej niz 5 punktow z urzedu i jednej "2" na Krcmarze oraz ogladania plecow Szymki. I co mi z tego, ze "walczyl". Miesiac cala kariere walczy. Oczywiscie Malita dal pupki, ale Lahtiego kreowales i kreujesz na meganapieracza na II lige, a gosc w Gdansku zrobil popeline rowna Malicie (5 z 7 punktow za frajer). Nie jest problemem wygrac mecz, gdy jeden senior cieniuje (i nawet juniorzy), natomiast ciezko jest gdy cieniuje dwoch. Po Malicie nikt kompletu nie oczekiwal, natomiast Lahtiego Twoj PR wykreowal na Drymla II. Rzezcywistosc szybko to zweryfikowala. Nie widze nic kontrowersyjnego w odstawieniu go od skladu po takim "wystepie" - co wiecej wstawienie Mastersa to jest ten sam kaliber ryzyka - jak pokazuje wynik Lahtiego, Sam w Gdansku tez jest pewniakiem na 7 punktow. Szanse jeszcze kazdy z nich bedzie pewnie mial w tym sezonie, oby z pozytywnym skutkiem dla druzyny. W meczu z Gdanskiem okazalo sie, ze zuzel to wciaz sport i dobry wystep T-bloma sprawil, ze Lahti i Masters walcza o jedno miejsce w skladzie. Na chwile obecna nie mam faworyta. 50/50.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#8059 Postautor: $korzen$ » 7 maja 2015, o 14:11

Ja natomiast uwazam za bardzo ryzykowne, jak nie glupie, odstawianie zawodnika z jakims tam bagazem doswiadczen w II lidze, ktory juz jezdzil na torach II-o ligowych i ktory juz troche na naszym torze potrenowal po 1 kiepskim wystepie na torze faworyta ligi. Pamietaj, ze wrocily przelotowe tlumiki, zawodnicy duzo lepsi od Lahtiego maja z tym problem. Ja jestem przekonany, ze jego kiepski wystep to tylko wina sprzetu i jego spasowania. Odstawianie go w ciemno na rzecz goscia bez zadnego doswiadczenia, ktory jest matadorem podwiejskich torow na wyspach i ktory z nikim nie wystartowal na naszym torze spod tasmy to dla mnie ryzyko ocierajace sie o idiotyzm. I to jeszcze Glogowski awizuje go pod 9-tke. Gdyby on te kotlety walil w EL to spoko, ale PL to sa rozgrywki tak samo smieszne jak i ta nasza II liga. No ale coz, nadal licze, ze Lahti pojawi sie na treningu, orznie Thornbloema i bedzie jasne rozeznanie kto ma jakie miejsce w szeregu 8)

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#8060 Postautor: Kargolo » 7 maja 2015, o 15:04

A Timo w tym roku pojedzie w Grand Prix z dziką kartą. I co? Szach mat.
Timo 1:0 Masters :D
A tak poważnie to sam piszesz, że PL to tak samo śmieszna liga jak PLŻ2, ale twierdzisz że wystawianie w PLŻ2 gościa, który wali w PL komplety to idiotyzm. Ale za to wystawienie faceta, który przywiózł w Gdańsku takie tuzy jak Kossakowski i Krcmar (ten drugi nawet mu się odegrał, i to dwukrotnie :O) oraz swoich juniorów, a w zamian dał się objechać Szymce i Brzozowskiemu to według Ciebie normalny ruch kadrowy i tak powinien postąpić trener, bo przecież Lahti w tamtym roku jeździł w PLŻ2 i osiągnął średnią podobną do Vissinga, Trojanowskiego, Berntzona, Śwista czy Biełousowa. Szalona argumentacja :D
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#8061 Postautor: Dobromir » 7 maja 2015, o 15:09

Nie wiem ale ja nie zastanawiałbym sie nad wstawieniem Mastersa ale raczej nad tym kto ma pojechać, czy Lahti czy Thornblom i tu mimodobrego występu w Gdańsku postawiłbym jednak na fina.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#8062 Postautor: Gelo » 7 maja 2015, o 15:19

jest dzisiaj ten trening i o której?

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#8063 Postautor: losiu » 7 maja 2015, o 15:24

Dobromir pisze:Nie wiem ale ja nie zastanawiałbym sie nad wstawieniem Mastersa ale raczej nad tym kto ma pojechać, czy Lahti czy Thornblom i tu mimodobrego występu w Gdańsku postawiłbym jednak na fina.

Oj tu się nie zgodzę, widziałem na żywo i powiem, że Matthias byl dużo, dużo lepszy i bardziej waleczny niż fin.
Karol Baran Karol!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#8064 Postautor: Gelo » 7 maja 2015, o 15:32

Zdecydowanie - może Lahti jest lepszym zawodnikiem (ogólnie) ale odsuwanie drugiego po Drymlu najlepiej punktującego zawodnika moim zdaniem byłoby nielogiczne i niemoralne. Za dobrą postawę i walkę na torze w Gdańsku Mathiasowi należy się nagroda w postaci miejsca w składzie. Jedynym uzasadnieniem dla odsunięcia go od składu na niedzielę byłoby przeprowadzenie dwóch pełnowymiarowych treningów w których ścigaliby się na taśmę trójkami: T-blom/Lahti/Masters oraz Pulczas/Malita/Ronek. Najsłabszy z każdej z trójki - nie jedzie. Co do Mathiasa zarówno w Grudziądzu jak i Gdańsku zauważyłem prawidłowość, że o ile pierwsze wyścigi są kiepskie to ostatnie - wyglądają bardzo porządnie. Chłopak się rozkręca. Może warto to wykorzystać i żeby wstrzelić się z początkiem meczu puszczać go na próbę toru (ta w Gdańsku została spierdaczona, bo trener puścił na nią Wieczorka, który zamiast uczyć się geometrii i nawierzchni przestał cały drugi wyjazd przy krawężniku. Próba toru poszła na zmarnowanie, a tak czy Dryml czy T-blom mogli się dopasować).

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#8065 Postautor: Kargolo » 7 maja 2015, o 16:18

Kto jest dzisiaj na treningu?

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#8066 Postautor: niespokojny » 7 maja 2015, o 17:36

Przeciez proba toru zawsze jest w tym klubie marnowana. Totalny brak myslenia. Na probe nie puszcza sie najwiekszych ogorkow, tylko najbardziej doswiadczonych zawodnikow, a juz przynajmniej jednego. U nas zawsze Dryml powinien brac udzial w probie toru bo najszybciej zalapie jakie ustawienia dobrac. Potem przekazuje reszcie druzyny i zamiast zbierac w dupe na poczatku meczu walczymy jak rowny z rownym. Chyba nie spodziwacie sie po Wieczorku, ze przekaze cos pomocnego po probie toru? U nas z uporem maniaka puszcza sie najslabszych, a pozniej rezultaty sa jak w Gdansku. Dostajemy 20 pkt w polowie meczu i na koniec mozolne odrabianie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#8067 Postautor: $korzen$ » 7 maja 2015, o 17:39

Kargolo pisze:A Timo w tym roku pojedzie w Grand Prix z dziką kartą. I co? Szach mat.
Timo 1:0 Masters :D
A tak poważnie to sam piszesz, że PL to tak samo śmieszna liga jak PLŻ2, ale twierdzisz że wystawianie w PLŻ2 gościa, który wali w PL komplety to idiotyzm. Ale za to wystawienie faceta, który przywiózł w Gdańsku takie tuzy jak Kossakowski i Krcmar (ten drugi nawet mu się odegrał, i to dwukrotnie :O) oraz swoich juniorów, a w zamian dał się objechać Szymce i Brzozowskiemu to według Ciebie normalny ruch kadrowy i tak powinien postąpić trener, bo przecież Lahti w tamtym roku jeździł w PLŻ2 i osiągnął średnią podobną do Vissinga, Trojanowskiego, Berntzona, Śwista czy Biełousowa. Szalona argumentacja :D

Nie widze nic szalonego w tym, ze wybieram bardziej doswiadczonego (moim zdaniem i lepszego) oraz bardziej roztrenowanego na naszym torze Fina? Masters w lidze polskiej nie zdobyl punktu, nie odjechal zadnego porzadnego treningu i nie startowal z nikim spod tasmy. Oprocz tego jedzie z 9-tka. Nie widze w swojej argumentacji nic szalonego.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#8068 Postautor: Kargolo » 7 maja 2015, o 17:47

Jeśli lepszy z tych dwóch zawodników potrafił w pierwszym meczu przywieźć tylko Dominika Kossakowskiego (Krcmara nie liczę, bo z tym raz wygrał, dwa razy przegrał) to w takim układzie jesteśmy w ciemnej dupie :) Ja jednak mam nadzieję, że Samuel zaprezentuje dużo lepszą dyspozycję.

bAsE

#8069 Postautor: bAsE » 7 maja 2015, o 20:02

Kargolo pisze:Kto jest dzisiaj na treningu?

Na treningu byli obecni - Pulczyński, Dryml, Malitowski, Bober, Jamroży, Nowiński i Wieczorek.

Lahtiego i Thoernbloma brak - mecz 2 ligi szwedzkiej

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#8070 Postautor: Gelo » 7 maja 2015, o 20:55

Właśnie oglądam mecz Gnistorna Masarna.Mathias na tle Timo wygląda jak profesor

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#8071 Postautor: Rusek » 7 maja 2015, o 21:00

a jak Lunna tyle punktów zastukał ??
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#8072 Postautor: bartosch » 7 maja 2015, o 21:17

Po tym co pokazał Lunna dzisiaj to on bardziej zasługuje na "dziką kartę" w Finlandii. W nieoficjalnych mistrzostwach fińskich zawodników Motoru Lublin na torze w Malmoe Nike wygrywa z Timo w stosunku 3:1, a jako, że punkty na wyjeździe liczą się podwójnie wygrywa 6:1.
carpe diem!

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#8073 Postautor: KosaRKS » 7 maja 2015, o 22:55

$korzen$ pisze: a z tego co tam sie dowiedzialem to jednak Fin troche szczypal na dystansie.

hahaha, a to dobre ! :lol: Było pojechać do Gdańska i zobaczyć na żywo jak wolny i słaby był Lahti. Decyzja w 100% prawidłowa.
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#8074 Postautor: Gelo » 7 maja 2015, o 23:12

Timo w Gdańsku pojechał tak jak dzisiaj - bezbarwnie.nie ma ani błysku ani wybitnego sprzętu.Z taką formą to 6-8 punktów w 2 lidze.a mysle że wszyscy liczyliśmy na przedział 9-12

Gecko
Szkółkowicz

#8075 Postautor: Gecko » 7 maja 2015, o 23:26

$korzen$ pisze:Ja jestem przekonany, ze jego kiepski wystep to tylko wina sprzetu i jego spasowania. Odstawianie go w ciemno na rzecz goscia bez zadnego doswiadczenia, ktory jest matadorem podwiejskich torow na wyspach i ktory z nikim nie wystartowal na naszym torze spod tasmy to dla mnie ryzyko ocierajace sie o idiotyzm. I to jeszcze Glogowski awizuje go pod 9-tke. Gdyby on te kotlety walil w EL to spoko, ale PL to sa rozgrywki tak samo smieszne jak i ta nasza II liga.

A jednak ryzyko czasami się opłaca - pamiętasz takiego zawodnika jak Cameron Woodward? Też był matadorem podwiejskich torów, nie walił kotletów w EL, prawie bez doświadczenia w lidze polskiej. Przyjechał na nasz tor i spasował motocykle nie jeżdżąc we 4 spod taśmy tylko tak samo jak Masters.
Efekt? Debiut w Lublinie w meczu z Ostrowią:

C. Woodward 13+1 (2*,2,3,3,3)