Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
asoibar

Re: Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

#801 Postautor: asoibar » 16 stycznia 2015, o 14:36

Cooper pisze: Po prostu - II liga 20zł, I - 30 zł, Extra - 40

Przecież niedawno jak proponowałem start w 1 lidze za cenę biletu nor. w cenie 30 zł
to było wielkie oburzenie że za dużo , teraz pała zmiękła jak za dziadostwo w II lidze trzeba zapłacić 20 ?
<dyskusja z wami nie trzyma żadnego poziomu> można tu się poczuć jak w jakimś betonowym kręgu bądź sekcie.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#802 Postautor: $korzen$ » 16 stycznia 2015, o 14:37

Uwazaj, bo Ciebie tez zwyzywa od Dziadow 8)

meesha
Trener
Kontakt:

#803 Postautor: meesha » 16 stycznia 2015, o 14:40

Dla mnie dziadostwem jest koncert disco polo. nie pójdę na niego ani za 50, ani za 20, ani za 1 zł. Jeśli dla kogoś dziadostwem jest mecz żużlowy w Lublinie to zrobi podobnie. I o czym tu k***a dyskutować?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

go!
Trener

#804 Postautor: go! » 16 stycznia 2015, o 14:43

A gdybym meesha odwrocil pytanie do Ciebie?
Ile max jestes w stanie zaplacic za mecz KMZ w 2 lidze?
PS. Juz mnie irytuja te wasze bezowocne przepychanki i chybione argumenty :)

meesha
Trener
Kontakt:

#805 Postautor: meesha » 16 stycznia 2015, o 14:49

Hmm, nie wiem. Myślę, że gdybym miał zapłacić 3 dychy to bym poszedł, a jakbym miał zapłacić więcej to bym został wirażowym i nie płacił ;)
Ale "piniondze to nie fszystko" - w końcówce poprzedniego sezonu kupowałem sobie bilet mimo, że mogłem wejść "służbowo", żeby w ten sposób choć symbolicznie podratować wątłe finanse klubu ;p
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#806 Postautor: niespokojny » 16 stycznia 2015, o 14:55

Proponuje płatne za mijanki :lol: . Jak będzie beton to 5 zł od mijanki, przyczepnie - 2 zł. I viatole przy bramach, żeby się nie korkowało.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

go!
Trener

#807 Postautor: go! » 16 stycznia 2015, o 15:09

No ja rozumiem meesha, tylko widzisz korzen sobie to precyzyjnie obliczyl :)
A ty mimo ze takich wyliczen nie posiadasz, to zalozmy, ze te 99 zl bys zaplacil.
Wiec w Twoim przypadku mozna by pogadac, ze bilety moga smialo byc po 80, bo tak czy siak to przyjdziesz i 1499 podobnych Tobie tez. I nie ma znaczenia czy bilet jest po 40 czy po 80 bo i tak przyjdziesz.
PS. Prosze sobie cyfry dopasowac do siebie, meeshowe oczywiscie przejaskrawilem (chociaz kto go tam wie - moze i by zaplacil) :)

meesha
Trener
Kontakt:

#808 Postautor: meesha » 16 stycznia 2015, o 15:24

Nie mogę tego wiedzieć dopóki nie stanę przed takim wyborem. To jest jak uczestnictwo w licytacji. Dysponujesz jakąś kwotą, którą jesteś skłonny wydać na jakąś rzecz i wiadomo, że fajnie by było zapłacić mniej i ją zgarnąć. Ale jak licytacja dojdzie do tej granicznej kwoty, a zależy ci żeby wygrać to myślisz sobie - a, co tam, pięć złotych więcej mnie nie zbawi, albo dziesięć. A jak ci nie zależy to machasz ręką i mówisz sobie - e, ta rzecz wcale nie była tyle warta, a w ogóle to do niczego mi nie potrzebna.
Ogólnie ja jestem słabym przykładem do dyskusji o cenach biletów, na swoje hobby, którym jest żużel wydaję miesięcznie z 5, albo 10 razy więcej niż kosztuje ten nieszczęsny bilet na mecz. Więc gdyby bilet kosztował więcej to po prostu bym zrezygnował z czegoś innego...

go!
Trener

#809 Postautor: go! » 16 stycznia 2015, o 15:33

Otoz to wlasnie!
Zarzucacie korzeniowi, ze czy bilet bedzie po 10 czy po 20 to on i tak nie przyjdzie, bo poziom sportowy od ceny biletow sie nie zmieni i bedzie "dziadostwo"
A ja mowie, ze czy bilet bedzie po 30 czy po 40 to meesha i tak pojdzie, bo go nie tyle widowisko samo w sobie interesuje, co zuzel jako wieksza calosc i placi nie dlatego, ze musi, tylko ze chce, bo chce pomoc, chce byc sponsorem. Wiec nie rownajcie wszystkich do tego samego poziomu, bo "klient nasz pan". Ma wyznaczona jakas granice oplacalnosci zakupu danego produktu i ja mu sie nie dziwie, ze ma ja obliczona tak dokladnie (na 2, 3 zlote). Wszak granica to granica, a nie na 2 km szeroki pas demarkacyjny :D
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2015, o 15:43 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#810 Postautor: Cooper » 16 stycznia 2015, o 15:34

$korzen$ pisze:Cooper, to ja Ci odpowiem w ten sposob, jak ktos placi 20zl za cos co nie jest warte 15zl to dla mnie jest frajer i tyle. Wiec spoko, ja jestem dziad... ale wole byc dziadem niz frajerem i wole ekstralige w Rzeszowie niz gowno w Lublinie. Tyle w temacie.

Odpowiedzia bedzie frekwencja w trakcie sezonu, wroce do tematu badzcie tego pewni.

A jak chcesz to porownac i udowdnic "wracajac w trakcie sezonu" (z Rzeszowa jak rozumiem)?

Ja naprawde nie rozumiem tego problemu z cena w kwocie 20 zł. Chodzi wam o to, ze 15 zł (czy 17 zł) to juz bylo by ok i na tyle wyceniacie to drugoligowe dziadostwo? Jak to w ogole wycenic? Jak wycenic dziadostwo? Dobrze Meesha napisal - na koncert discopolo nie pojde ani za 1 zł ani za 25 zł, bo to dla mnie bedzie zawsze dziadostwo i nagle cena mnie do tego nei zacheci. Wiec nie rozumiem bulwesrow. Zwlaszcza, ze kwota 15, 17 czy 20 zł to jest ten sam RZAD WIELKOSCI, i piszac o robieniu z siebie dziada mialem na mysli wlasnie te roznice 3 zl w skali miesiaca. Jak mowia to pieknie w reklamie - juz od 10 groszy dziennie...mozesz zostac dziadem zuzlowym :)

Druga liga (czy pierwsza), jest obarczona ryzykiem dziurawych skladow, watpliwej jakosci zawodow itp. itd. Nie wiem jaki jest sposob, zeby zagwarantowac cos czego sie nie da zagwarantowac. Nawet w GP czy Extralidze mozna solidnie przeplacic za nedzne zawody. A co mowic w II lidze...

Poza tym - klub jest w trudnej sytaucji i zakladam, ze cena biletow kalkulowana jest "bezpiecznie" - tj. pod tzw. zelazny elektorat. Sztywne zalozenie 800-1000 osob na kazdym meczu po 20 zl, jest lepsze niz fatazjowanie, ze jak:

a) beda nazwiska
b) bedzie walka
c) beda wyniki
d) bedzie pogoda (ale nie za dobra, bo wtedy wszyscy nad jeziorami)

to jak zrobimy bilety po 15 czy 17 zl to moze wtedy bedzie 1500-2000 osob. A jak warunki nie beda spelnione, to przyjde ja i Meesha i paru jeszcze innych zuzlozjebow i damy tak czy siak po 20 zl, a nie po 15. Uklonem w celu zwiekszenia frekwencji jest wprowadzenie biletow rodzinnych - 4 dyszki dla 4 osobowej rodziny to nie jest juz taki kosmos - wejscie na 45 minut na miejskie lodowisko kosztuje wiecej, nie mowiac o kinie czy teatrze.

Podziwiam optymizm wszystkich znawcow, ale to naprawde nie jest tak, ze recepta jest prosta: nawierzchnia+Baran = tlumy pod kasami i nagle wszystkim ceny pasuja.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

meesha
Trener
Kontakt:

#811 Postautor: meesha » 16 stycznia 2015, o 15:40

Grzegorz, troche nadinterpretujesz :) Moja postawa to jedno, ale patrze tez przez pryzmat moich kolegow z pracy, ktorzy czasem chodza na mecze. Oni ida "na zuzel" (a nie "na II czy I lige") jak maja wolne niedzielne popoludnie. I cena nie ma znaczenia. Oczywiscie w tym przedziale. w ktorym sie tu poruszamy...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#812 Postautor: Cooper » 16 stycznia 2015, o 15:41

go! pisze::)

Ja jeszcze od siebie dodam, ze proponuje brac pieniadze po meczu :D
Jak byl emocjonujacy to po 2 dychy, jak slaby to po 15, jak deszcz przerwie przed nominowanymi to po dychu.
Jak ktorys z naszych sprzeda, to doplacac kibicom po 7 zl (zeby na 1 piwo chociaz bylo)

To samo zaproponowalem - jeszcze rozszerzylbym to o cennik "co laska" - czyli sam wycen zawody. Jestem pewien, ze po dobrym meczu posypalyby sie stowki...lubelski kibic hojny przeciez i umie docenic jakosc... 8)

Jest w Niemczech taka restauracja - placisz tyle ile uwazasz po zjedzeniu - gosc mowi, ze wychodzi lepiej niz jak mial normalne menu. Czas na KMZ i wspaniala lubelska publike :)

meesha
Trener
Kontakt:

#813 Postautor: meesha » 16 stycznia 2015, o 15:45

A u nas by sie kazdy nawpier...dzielal, rzucil zlotowke i narzekal, ze drogo :)

go!
Trener

#814 Postautor: go! » 16 stycznia 2015, o 15:48

Dla mnie oczywiscie czy 17 czy 20 zl to zadna roznica, ale rozumiem, ze dla kogos moze miec znaczenie i nie potrafilbym sie z jego spojrzenia na ta sprawe smiac, robic z tego powodu z niego glupka, albo na chama przekonywac do swojej madrosci. Nie chce, nie lubi, nie stac go, nie lubi przeplacac, a takie ma poczucie to nie przyjdzie... tyle
Oczywiscie to samo sie ma w druga strone.

meesha
Trener
Kontakt:

#815 Postautor: meesha » 16 stycznia 2015, o 15:56

Ja jestem daleki od tego. Sam mialem w zyciu taki okres kiedy nawet 10 zl na bilet pozyczalem od znajomych jak mecz byl pod koniec miesiaca ;) Ale po coz to sie o tym rozpisywac? Jesli nie mam albo mam i uwazam, ze to nie jest tyle warte to wybieram inna rozrywke albo zostaje w domu i ogladam telewizor. Co niby ta dyskusja ma przyniesc???

Pirat

#816 Postautor: Pirat » 16 stycznia 2015, o 16:00

Jeśli uważacie że ceny biletów sa za duże to zawsze możecie wejść za free , tzn za roznoszenie reklam na murawie stadionu.

go!
Trener

#817 Postautor: go! » 16 stycznia 2015, o 16:15

Jakich reklam? :lol:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#818 Postautor: Cooper » 16 stycznia 2015, o 17:09

Ja nie dyskutuje o tym czy 20 zl to duzo czy malo dla kogos. Porownujac z innymi rozrywkami - wydaje sie ok. Bardziej chodzilo mi o dyskusje narzucona przez Korzenia - ze 20 zl za dziadostwo to skandal, a 17 to juz spoko :)

Hrabia
Szkółkowicz

#819 Postautor: Hrabia » 16 stycznia 2015, o 17:15

Dyskusja czy zapłacę 2-3 zł mniej lub więcej za 2-3 godziny rozrywki pokazuje jak biedne i mentalnie spaczone jest nasze społeczeństwo. To jest na prawdę bardzo smutne. Środek Europy, a takie dziadostwo. Cena biletu 5 euro/4 funty - dla zachodniego społeczeństwa to drobniaki w portfelu, a dla nas poważny wydatek.

PS. Napisałem to jako ogólną refleksję, więc proszę nie brać tego posta personalnie.

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#820 Postautor: Scibi » 16 stycznia 2015, o 18:29

$korzen$ pisze:Baran z Vissingiem nie sa warci 20zl za normalny.

$korzen$ pisze:Jezeli dojdzie Baran + Dryml/Karlsson/Nilsson to zmienie zdanie.

Ja to rozumieć? Baran z Vissingiem nie są Twoim zdaniem warci 20 zł, ale już Baran w zestawie z jednym z trzech Dryml/Karlsson/Nilsson tak, skoro jesteś gotowy zmienić zdanie?
-Przecież Vissing nie odbiega poziomem sportowym od żadnego z w/w przez Ciebie trzech zawodników i jego łączna wartość z Karolem jest taka sama jak z Peterem/Alesem czy Nilssonem.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#821 Postautor: niespokojny » 16 stycznia 2015, o 19:07

go! pisze:Dla mnie oczywiscie czy 17 czy 20 zl to zadna roznica, ale rozumiem, ze dla kogos moze miec znaczenie i nie potrafilbym sie z jego spojrzenia na ta sprawe smiac, robic z tego powodu z niego glupka, albo na chama przekonywac do swojej madrosci. Nie chce, nie lubi, nie stac go, nie lubi przeplacac, a takie ma poczucie to nie przyjdzie... tyle
Oczywiscie to samo sie ma w druga strone.

Jestem bardzo daleki o szydzenia i śmiania się z czyjegoś ubóstwa. Natomiast cebulactwo trzeba tępić. Korzeń uroił sobie, że II liga to bagno, obraził się że klub nie chciał wystartować w I, więc na złość nie będzie płacił 20 zł, bo on bilet wycenia na 17. No to skoro tak to szerokiej drogi do Rzeszowa i smacznego słonecznika. To jest właśnie typowa cebula. Nie jesteśmy korzeniu frajerami. Po prostu chcemy wspomóc klub. Masz wymagania, a co zrobiłeś dla tego klubu? Kłócisz się o 2-3 zeta jakby to miało jakieś uzasadnienie ekonomiczne. To sobie policz. Załóżmy, że te 3 zeta przyciągnie aż 500 osób więcej na stadion. 17 * 3 tyś = 51000zł. Zakładam, że średnia frekwencja będzie na poziomie 2,5 tyś(troszkę więcej było wg SF jak jeździliśmy w II lidze). Czyli 2,5 tyś *20= 50 tyś. Czyli wychodzi, że lepiej obniżyć cenę biletów. Ale to jest tylko teoria. Mało realne jest aby 3 złote przekonały 500 osób do przyjścia na stadion. Przy biletach za 15 zł, musiałoby przyjść prawie 1000 osób więcej.

Tylko, że tu nie chodzi o ekonomię. Chodzi o to, że ja płacąc za bilet na II ligę, wspierając przy tym klub z mojego miasta, żeby z żużlem było coraz lepiej jestem frajerem. Jestem frajerem bo II liga to dziadostwo. A dla mnie dziadostwem jest wyrywanie każdego grosza, z kieszenie biednego(klubu) i grożenie, że jak nie da to pojadę do Rzeszowa. Polska mentalność, czyli cebulactwo. Niczym chytra baba z Radomia i reszta ludzi, których było stać, ale zabierali bezdomnym napoje ze stołu Wigilijnego za 2-3 zł. No bo skoro inni biorą, to przecież frajerstwem będzie jak i ja nie wezmę co nie? Każdy myśli tylko jak drugiego wydymać, zamiast zbudować coś wspólnymi siłami. Każdy chce być cwaniakiem, wepchać się w korku, wejść na mecz przez bramę, znalezioną komórkę opierdzielić na allegro. A ci co płacą, stoją grzecznie w kolejkach itd to frajerzy. Taki piękny mój kraj. Skoro masz korzeń wysokie wymagania wobec klubu, to powinieneś być ostatni do narzekania na ceny biletów. Te są i tak niższe niż w 2011 roku(22zł). Niech każdy potraktuje bilet, jak cegiełkę, żeby ten sport z tego miast nie zniknął. I tak to jedna z najlepszych sportowych atrakcji w tym mieście. Zamiast Żywca kupisz dwie Perły export i już będziesz miał różnicę na bilet. Czasami trzeba się poświęcić w dobrej sprawie 8)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Deri
Senior

#822 Postautor: Deri » 16 stycznia 2015, o 19:38

Nic dodać nic ująć Niespokojny :-D pięknie napisane.
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#823 Postautor: InDorka » 16 stycznia 2015, o 20:20

W/g mnie Cooper, Meesha, Istred i Niespokojny to najbardziej rzeczowe, logiczne, rozsądne rozumowanie i pełne sensownych argumentów wypowiedzi.

Tyle, ze Wasze argumenty nie trafią nigdy do kogoś, kto sie uparł na Rzeszów /i partykułę NAPRADĘ z uporem maniaka pisaną rozdzielnie :D /.

On jak sie uprze, to nic go nie przekona, nawet słownik :lol: , no i skoro mu z tym dobrze, niech tak ma.

A tak przy okazji, przypomina mi się nieco podobna dyskusja sprzed lat, którą sprowokowało podniesienie ceny programu o całą jedną złotówkę :?
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Czarek
Trener

#824 Postautor: Czarek » 16 stycznia 2015, o 21:23

Wróćmy do tematu. Cena karnetu to 100 zł czyli prawdopodobnie 20 x 5 spotkań (niepewny start Opola) + jakieś inne zawody?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Vibe

#825 Postautor: Vibe » 16 stycznia 2015, o 21:43

Nie za bardzo lubię takie 'polityczne' dyskusje aaale argument, że ktoś jest 'typowym polakiem' bo nie chce dać na klub 20zł, to moim zdaniem krzywdzące uproszczenie. Weźcie proszę pod uwagę, że nie każdy jest klientem firmy z Zygmuntowskich na dobre i na złe. Każdy ma jednak w głowie pewną psychologiczną barierę powyżej której włącza się mu pytanie się czy warto. I tu pojawia się problem. Jeśli klient płacił za bilet na I ligę określone pieniądze, to po spadku ma w głowie poziom, przy którym kupi bilet na II ligę. Gorzej, jeśli koszt biletu jest nieco powyżej tej podświadomej granicy. I tu zdecydowanie nie chodzi o te hipotetyczne 3 zł (bo to każdy może poświęcić), ale o pewien rodzaj dyskomfortu. Pracuję w handlu i wiem, że każdy z nas bezwiednie podejmuje codziennie takie decyzje. Dlatego też boję się, że 20zł to niestety o te 2-3-4-5zł za dużo. Ile? Nie wiem. Być może właśnie o te 3zł. Nie bez znaczenia jest również cena biletów na inne drugoligowe stadiony w kraju.

Weźcie również pod uwagę sytuację, w której na żużel idzie grupa znajomych o różnej zasobności portfela, i różnym poziomie wciągnięcia się w tę zabawę. Żużel to taki sport do stadnego kibicowania - zwłaszcza dla mniej wkręconych. Z tego powodu również wolałbym mieć cenę nieco poniżej 20zł.
Wrócę do tego tematu za rok. Nie będę jednak zaskoczony, jeśli frekwencja będzie oscylować w granicy 2000 osób max. Oczywiście jeśli klub będzie prał po pysku całą ligę powyższe farmazony możecie wyrzucić do kosza :-)