Lubelski klub w sezonie 2015.
Re: Lubelski klub w sezonie 2015.
Na logikę to nie wiem komu oprócz działaczy nieżuzlowych mogloby zależeć na upadku żużla. A i tak jako stowarzyszenie w ktorym miasto nie jest akcjonariuszem nie stanowimy żadnej konkurencji do miejskiego koryta bo srodki na żużel są przecież po przesunięciach
Gelo pisze:Na logikę to nie wiem komu oprócz działaczy nieżuzlowych mogloby zależeć na upadku żużla.
Deweloperom.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Czarek - co za różnica czy w 2008r organizując happening "Ratujmy lubelski żużel" robiliśmy to jako SE czy nie ? To w dużej mierze ci sami ludzie, wtedy jeszcze niestowarzyszeni.
Co do tego, że nic nie robimy... Dzięki, zawsze miło poczytać takie słowa od kogoś kto tylko siedzi na dupie i klepie w klawiaturę
Twój wkład w rozwój lubelskiego żużla jest wręcz nieoceniony.
I trzecia rzecz, nigdy nie mieliśmy problemu z pisaniem listu otwartego do miasta czy niedawno np. MOSiRu. Z tą jednak różnicą, że robiliśmy to gdy były ku temu powody, a takim z pewnością nie jest post jakiegoś czarka na forum. Klub obecnie dąży do uniezależnienia się od miasta i jego pieniędzy. W pełni to popieramy, a już z pewnością podoba nam się fakt, że nie będziemy musieli czytać co tydzień na SF wywiadów z żebraniem o kase od prezydenta. Jeśli z klubu doszłaby do nas informacja, że jest taki problem, to poczynilibyśmy odpowiednie kroki.
Na razie klub zmierza w dobrą stronę, czeka nas ciekawy sezon, miejmy nadzieję zakończony awansem. Mniej nerwów panowie, a jeszcze odrobina cierpliwości i zaufania dla klubu.
Co do tego, że nic nie robimy... Dzięki, zawsze miło poczytać takie słowa od kogoś kto tylko siedzi na dupie i klepie w klawiaturę
I trzecia rzecz, nigdy nie mieliśmy problemu z pisaniem listu otwartego do miasta czy niedawno np. MOSiRu. Z tą jednak różnicą, że robiliśmy to gdy były ku temu powody, a takim z pewnością nie jest post jakiegoś czarka na forum. Klub obecnie dąży do uniezależnienia się od miasta i jego pieniędzy. W pełni to popieramy, a już z pewnością podoba nam się fakt, że nie będziemy musieli czytać co tydzień na SF wywiadów z żebraniem o kase od prezydenta. Jeśli z klubu doszłaby do nas informacja, że jest taki problem, to poczynilibyśmy odpowiednie kroki.
Na razie klub zmierza w dobrą stronę, czeka nas ciekawy sezon, miejmy nadzieję zakończony awansem. Mniej nerwów panowie, a jeszcze odrobina cierpliwości i zaufania dla klubu.
Naczelny obrońca Karola Barana.
Przecież tam wszystko sie zawali (to do tych deweloperów)
KosaRKS pisze:Klub obecnie dąży do uniezależnienia się od miasta i jego pieniędzy. W pełni to popieramy, a już z pewnością podoba nam się fakt, że nie będziemy musieli czytać co tydzień na SF wywiadów z żebraniem o kase od prezydenta. Jeśli z klubu doszłaby do nas informacja, że jest taki problem, to poczynilibyśmy odpowiednie kroki.
Oby tak było. Czego Wam i sobie życzę.
Gelo pisze:Przecież tam wszystko sie zawali (to do tych deweloperów)
Nie wiesz jakie zakusy były na podobny teren po cukrowni.
KosaRKS pisze: Klub obecnie dąży do uniezależnienia się od miasta i jego pieniędzy. W pełni to popieramy, a już z pewnością podoba nam się fakt, że nie będziemy musieli czytać co tydzień na SF wywiadów z żebraniem o kase od prezydenta.
Nie wiem, powiedzcie...przespałem coś? Czy może jednak istnieje alternatywna rzeczywistość? Jakiś kolejny wymiar czasoprzestrzeni?
O jakim uniezależnieniu od miejskich środków rozmawiamy skoro parę/parenaście dni temu Prezes Zając w wywiadzie dla TVP bez zająknięcia upierał się, że budżet klubu właśnie na miejskich środkach oparty będzie? Z uporem maniaka powtarzając, że o dużego sponsora jest niezwykle trudno.
Przesłyszałem się? Omamy mam?
A może to była sprytna wizerunkowa mistyfikacja i Prezes zaskoczy nas sponsorem tytularnym, kilkoma mniejszymi, bo o przyjęciu zaproszenia do Nice nie śmiem wspominać.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.
Czarek pisze:KosaRKS pisze:Klub obecnie dąży do uniezależnienia się od miasta i jego pieniędzy. W pełni to popieramy, a już z pewnością podoba nam się fakt, że nie będziemy musieli czytać co tydzień na SF wywiadów z żebraniem o kase od prezydenta. Jeśli z klubu doszłaby do nas informacja, że jest taki problem, to poczynilibyśmy odpowiednie kroki.
Oby tak było. Czego Wam i sobie życzę.Gelo pisze:Przecież tam wszystko sie zawali (to do tych deweloperów)
Nie wiesz jakie zakusy były na podobny teren po cukrowni.
To robią juz takie pale które sięgną do jądra ziemi?ależ ta technika poszła do przodu
Gelo pisze:To robią juz takie pale które sięgną do jądra ziemi?ależ ta technika poszła do przodu
Robią. Nowy stadion na nich stoi. Parę innych budynków w mieście również.
Na wszelki wypadek na mecz bez dachu to jeszcze pójdę ale mieszkania to bym tam nie kupił
Stabilizacja finansowa Victorii nie byłaby możliwa bez wsparcia Henryka Stokłosy. Prezes Victorii podkreśla to na każdym kroku. - Senator Stokłosa jest dla nas ogromnym wsparciem. Nie tylko przekazuje swoje pieniądze, ale też pozyskuje dla nas sponsorów i pomaga w wielu sprawach, których sami nie bylibyśmy w stanie rozwiązać. Każdemu klubowi życzę takiego wsparcia, bo to zdecydowanie więcej niż sponsoring.
a my mamy polityka honorowego od lat w klubie
Jakby miał takie biznesy i pieniądze jak Stokłosa, to pewnie też by wspierał.
klops pisze:Z uporem maniaka powtarzając, że o dużego sponsora jest niezwykle trudno.
Dlatego obecnie postawili mocno na mniejszych sponsorów, ale większą ilość. Łatwiej będzie znaleźć 50 firm, które dadzą po 10tys na rok, niż jedną co da 500tys.
Naczelny obrońca Karola Barana.
Czarek pisze:Gelo pisze:Na logikę to nie wiem komu oprócz działaczy nieżuzlowych mogloby zależeć na upadku żużla.
Deweloperom.
Musieli by chyba parterowe domy stawiać bo konserwator na wyższe nie pozwoli
na miejscu "dwóch władców", którzy byli najbliżej pierścienia już dzisiaj miałbym pełne pory i czasem się zastanowił czy warto było. Prezes Przedpełski (zbieżność z żużlem jest przypadkowa) też czuł się nietykalny, a teraz pewnie oczy łzawią i dupsko piecze. padło hasło "ratujmy lubelski żużel", pamiętam jak byłem jednym z organizatorów turnieju pod tą samą nazwą i jakbym wiedział jak będzie wyglądał ten ratunek to pewnie inaczej spożytkowałbym ten czas. obecny zarząd Braci mimo tego, że pewnie nie do końca czuje speedway przynajmniej wydaje się, że gra fair. dobrą informacją jest to, że sprawami organizacyjnymi zajmuje się i tutaj dodam: SPOŁECZNIE facet taki sam jak Ty czy ja czyli pasjonat tego sportu. ja osobiście widzę światełko w tunelu i ta stajnia augiasza jeszcze zapachnie przykładowym ambi purem.
carpe diem!
KosaRKS pisze:Klub obecnie dąży do uniezależnienia się od miasta i jego pieniędzy. W pełni to popieramy, a już z pewnością podoba nam się fakt, że nie będziemy musieli czytać co tydzień na SF wywiadów z żebraniem o kase od prezydenta. Jeśli z klubu doszłaby do nas informacja, że jest taki problem, to poczynilibyśmy odpowiednie kroki.
jak dąży do uniezależnienia od miasta jak w wywiadach ciągle słychać że wszystko zależy od Żuka
co z torem ? wiadomo teraz zgoni się na mróz , zimę
a jeszcze jak zatrudnią znowu M.W jako trenera z jego super mega juniorami z miasta Tarnowa to ta cierpliwość i zaufanie kibiców wzrośnie na pewno
-
Zaratustra
- Kadrowicz
KosaRKS pisze:klops pisze:Z uporem maniaka powtarzając, że o dużego sponsora jest niezwykle trudno.
Dlatego obecnie postawili mocno na mniejszych sponsorów, ale większą ilość. Łatwiej będzie znaleźć 50 firm, które dadzą po 10tys na rok, niż jedną co da 500tys.
Brzmi obiecująco, szczególnie sformułowanie "mocno". Pod warunkiem, że nie jest to "hasło reklamowe", tylko konkretne działanie przynoszące już wymierne korzyści.
Stała ilość mniejszych firm (które się szanuje) i kibice (których się szanuje) mogą pozwolić na stabilność funkcjonowania klubu, a wtedy nawet odejście takiej Bogdanki nie oznacza katastrofy, tylko po prostu (czasowe) zweryfikowanie planów.
Wszystko to oczywiście pod warunkiem, że się tych wszystkich działań nie pozoruje...
Czarek pisze:Gelo pisze:Na logikę to nie wiem komu oprócz działaczy nieżuzlowych mogloby zależeć na upadku żużla.
Deweloperom.
Wiadomo, spisek. Może jednak łatwiej będzie przejąć ogródki działkowe obok, albo tereny na Unii Lubelskiej.
Ja jestem za tym, by stadion powstał w nowej lokalizacji, najlepiej połączony z torem kartingowym i krossowym.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Malitowski podpisał w Lublinie.
Ostatnio zmieniony 6 stycznia 2015, o 17:08 przez Bialko, łącznie zmieniany 1 raz.
30 grudnia 2014
Mam dla Was bardzo dobrą wiadomość!
Wiem gdzie będę startować w sezonie 2015!!!
Nie mogę jeszcze ujawnić jaki to klub ale zachęcam do zgadywania! na fb malita napisal
Mam dla Was bardzo dobrą wiadomość!
Wiem gdzie będę startować w sezonie 2015!!!
Nie mogę jeszcze ujawnić jaki to klub ale zachęcam do zgadywania! na fb malita napisal
No to lidera już mamy w naszym Caritasie!
Moze wszyscy siedzieli cicho i teraz worek z kontraktami sie rozwiaze?
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Już kiedyś chyba Sprawka się tak bawił. Długo nic, a potem przez kilka dni tylko o Lublinie słychać było 
Na poważnie. Bardzo się cieszę z tego kontraktu. Pierwszy z mojej układanki już jest z nami. Miałem sentyment do tego chłopaka od samego początku, kiedy pojechał kilka meczów w naszych barwach. Niewiadomą jest sprzęt, którym będzie dysponował, ale wierzę, że któryś ze sponsorów weźmie go pod swoją "opiekę", bo ambicji Patrykowi nie brakuje..
Przydałby się jeszcze jeden młody do naszego składu
Po cichu liczę, że tak będzie..
Na poważnie. Bardzo się cieszę z tego kontraktu. Pierwszy z mojej układanki już jest z nami. Miałem sentyment do tego chłopaka od samego początku, kiedy pojechał kilka meczów w naszych barwach. Niewiadomą jest sprzęt, którym będzie dysponował, ale wierzę, że któryś ze sponsorów weźmie go pod swoją "opiekę", bo ambicji Patrykowi nie brakuje..
Przydałby się jeszcze jeden młody do naszego składu
Bardzo dobry ruch - Malita daje jakies nadzieje na teraz i na przyszlosc. Moze byc strzalem w 10, albo i drugoligowym sredniakiem - niemniej jest to zdecydowanie bardziej sensowny ruch niz np. podpisywanie z Siwym Jackiem
Mam nadzieje, ze to zapowiedz budowy fajnego skladu, ktory bedzie druzyna, ambitna i ciekawa do ogladania.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
- niespokojny
- Trener
Wole jego niz Rempalow, ale przy tych co maja w Gdansku - Gafurov, Krcmar, Zorro - to bym sie za bardzo z awansem nie podniecal po tym transferze:P
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Ja się wstrzymam od radykalnych komentarzy na temat tego transferu.miał chłopak przebłyski geniuszu (na turniejach zwłaszcza) ale jak się przeanalizuje wyniki ligowe w roku 2014 to było kiepsko.jakoś Patryk nigdy nie kojarzył mi się z szaleńczą walką na dystansie,jak twierdzą niektórzy po dzwonie jeszcze się uwstecznił.oczywiście życzę mu jak najlepiej bo sprawia wrażenie sympatycznego i poukładanego młodego człowieka