Lubelski klub w sezonie 2015.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2015.

#876 Postautor: grzesieck » 5 stycznia 2015, o 14:25

wiemy, pisales juz o tym 50 razy
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#877 Postautor: KosaRKS » 5 stycznia 2015, o 14:31

Czarek pisze:, ale w Lublinie istnieje Speedway Euphoria personalnie powiązana z rządzącą miastem PO. Tym prostym sposobem pewna forma niewygodnej dla ratusza aktywności została sprytnie zablokowana,

Podaj imiona i nazwiska.

Z góry proszę o bana (co najmniej półrocznego) dla tego osobnika za to kłamstwo i wymysły oraz pisanie w tym temacie postów nie związanych z tematem.
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#878 Postautor: Cooper » 5 stycznia 2015, o 14:37

Czarek pisze:I jeszcze o pewnym micie. "Klub nie wykorzystał szansy jaką była przychylność Żuka i sponsoring Bogdanki". Bzdura. To były zbyt małe pieniądze bez perspektywy dalszej współpracy. Miasto już było zaangażowane w SPR, a budowa stadionu piłkarskiego oznaczała przeznaczenie ogromnych środków na piłkę nożną. I tak się stało. Poza tym do ratusza przytulił się prezes od koszykówki oraz środowisko lekkoatletyczne i "nieszczęście" gotowe. Co do Bogdanki: trafiliśmy na krótki okres kryzysu Górnika Łęczna. Wiadomo było, że gdy pojawi się perspektywa awansu do Ekstraklasy żużlowcy nie dostaną ani grosza. To nastąpiło szybko, bo klub z Łęcznej jest dobrze poukładany i przy słabej konkurencji musi się wywindować w górę. Akurat powyższy temat znam z bardzo bliska.

Kto broni prezesowi KMZ tulic sie do ratusza i poukladac dobrze klub, tak, by wywyzszal sie na tle innych? Do kogo pretensje? Caly czas mowimy o tym samym - zuzel nie oferuje nic, ani organizacji, ani prestizu, ani czystego krzeselka, ani nawet emocji ostatnio. Jest w czarnej dupie, za koszykowka i pilka reczna, ktore w ostatnim czasie wykonaly spora prace, moze i glownie PRowa, ale jak widac skutecznie. A zuzel stal sie wrzodem na dupie tego miasta - a to, ze droga miasta by go usunac jest moze i sluszna - patrzac chocby na to wiecznie sfrustrowane i obrazone forum.

SPR ma sukcesy i dobra hale, koszykowka ekstraklase, zdrowa atmosfere i nawet sporo kibicow (jeszcze :) ), a pilkarze stadion i tylko sukcesy przed soba (nizej juz nie zleca). Zuzel nie ma nic z tych rzeczy. Nic.
Ostatnio zmieniony 5 stycznia 2015, o 14:39 przez Cooper, łącznie zmieniany 1 raz.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Czarek
Trener

#879 Postautor: Czarek » 5 stycznia 2015, o 14:38

KosaRKS pisze:
Czarek pisze:, ale w Lublinie istnieje Speedway Euphoria personalnie powiązana z rządzącą miastem PO. Tym prostym sposobem pewna forma niewygodnej dla ratusza aktywności została sprytnie zablokowana,

Podaj imiona i nazwiska.

Z góry proszę o bana (co najmniej półrocznego) dla tego osobnika za to kłamstwo i wymysły oraz pisanie w tym temacie postów nie związanych z tematem.

Czy żaden z członków SE nie należy, bądź nie należał do PO, Młodych Demokratów, nie brał udziału w kampaniach wyborczych i aktywnie nie wspiera/wspierał tej partii? Odpowiedz!
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#880 Postautor: Cooper » 5 stycznia 2015, o 14:41

Czarek, a jakie to ma znaczenie? Naprawde uwazasz, ze wine za rozklad zuzla w Lublinie ponosza kibice? Grupka 15 osob, ktora zajmuje sie malowaniem transparentow? Znalazles winnych, odkryles spisek, brawo.

Czarek
Trener

#881 Postautor: Czarek » 5 stycznia 2015, o 14:45

Cooper pisze:Kto broni prezesowi KMZ tulic sie do ratusza i poukladac dobrze klub, tak, by wywyzszal sie na tle innych? Do kogo pretensje? Caly czas mowimy o tym samym - zuzel nie oferuje nic, ani organizacji, ani prestizu, ani czystego krzeselka, ani nawet emocji ostatnio. Jest w czarnej dupie, za koszykowka i pilka reczna, ktore w ostatnim czasie wykonaly spora prace, moze i glownie PRowa, ale jak widac skutecznie. A zuzel stal sie wrzodem na dupie tego miasta - a to, ze droga miasta by go usunac jest moze i sluszna - patrzac chocby na to wiecznie sfrustrowane i obrazone forum.

Żużel ma po swojej jeden zasadniczy argument: wyższą niż pozostałe kluby frekwencję, co oznacza dla miasta, że lubelscy podatnicy głosują na żużel nogami. Chce im się pójść, zapłacić za bilety, siedzieć na miejskim obiekcie. Tymczasem hala Globus na meczach najwyższej klasy rozgrywkowej (szczypiorniak i koszykówka) straszy pustymi miejscami. W innych miastach argument frekwencji jest decydujący. W Polsce C liczą się chore emocje i fałszywy obraz sytuacji.

Czarek
Trener

#882 Postautor: Czarek » 5 stycznia 2015, o 14:50

Cooper pisze:Czarek, a jakie to ma znaczenie? Naprawde uwazasz, ze wine za rozklad zuzla w Lublinie ponosza kibice? Grupka 15 osob, ktora zajmuje sie malowaniem transparentow? Znalazles winnych, odkryles spisek, brawo.

SE dla klubu nie zrobiła nic, a mogła, bo jedna demonstracja kibiców Motoru zrobiła dla klubu piłkarskiego więcej niż zakulisowe rozmowy. Wg informacji, które posiadam chodzi o to, że "ogon nie może merdać psem". Oczywiście nie podam żadnych nazwisk, bo to byłoby nie fair.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#883 Postautor: Cooper » 5 stycznia 2015, o 14:56

Jak to - w 2008 byla manifestacja kibicow (happening "Ratujmy lubelski zuzel") pod Ratuszem. Niedlugo potem zuzel zostal uratowany 8)

Aha - co do frekewnecji - od dwoch sezonow jest ona na zuzlu CH*JOWA (moze w koncu dotrze), na wielu meczach byla gorsza niz na pierwszych meczach Startu (gdzie porownywanie sportu halowego do stadionowego jest troche nie fair). I czyja to wina?

jerry78
Trener

#884 Postautor: jerry78 » 5 stycznia 2015, o 15:06

Może pójdziemy do ratusza z jajkami?

To tak apropos...
Sponsor klubu ma duże poparcie ze strony kibiców. Wystarczy przypomnieć, że już wcześniej Komitet Obywatelski Przyjaciół Żużla wystosował list do łódzkich polityków w sprawie stadionu żużlowego. Fani czarnego sportu domagali się w nim realizacji przedwyborczych deklaracji. - Apeluję, żeby fani sportu pojawili się 14 stycznia na sesji i zabrali ze sobą jajka. Co zrobię, jeśli pieniądze się nie znajdą? Trudno o tym mówić, ale może już czas, by wtedy w Łodzi zamiast żużla na stadionie odbywały się wyścigi psów. Mnie naprawdę nie można oszukiwać - zakończył Skrzydlewski.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#885 Postautor: Gelo » 5 stycznia 2015, o 15:08

jajem ich jajem - i na taczki

Czarek
Trener

#886 Postautor: Czarek » 5 stycznia 2015, o 15:09

Cooper pisze:Jak to - w 2008 byla manifestacja kibicow (happening "Ratujmy lubelski zuzel") pod Ratuszem. Niedlugo potem zuzel zostal uratowany 8)

Chyba śnię... W 2008 r. istniała Speedway Euphoria?

Aha - co do frekewnecji - od dwoch sezonow jest ona na zuzlu CH*JOWA (moze w koncu dotrze), na wielu meczach byla gorsza niz na pierwszych meczach Startu (gdzie porownywanie sportu halowego do stadionowego jest troche nie fair). I czyja to wina?[/quote]

Frekwencja jest zdecydowanie wyższa od piłki, a zwłaszcza szczypiorniaka, gdzie na I ligę i mistrza Polski przychodzi garstka lublinian.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#887 Postautor: Cooper » 5 stycznia 2015, o 15:14

Latwo sie takie zdania powtarza, a jak sie dobrze przyjrzec, to sie okaze, ze dwie imprezy pilkarskie na nowym stadionie (w tym mecz Motor-Lublinianka w 7 lidze) zgromadzily wiecej ludzi niz kilka spotkan zuzlowych ;] Reczna to troche inny temat - niemniej jednak z tego co wiem, na LM troche ludzie chodzili (byc moze nawet wiecej niz na ostatnie mecze KMZ).

Czarek pisze:Chyba śnię... W 2008 r. istniała Speedway Euphoria?

A jakie to ma znaczenie? Krytukujesz organizacje, czy aktywnosc kibicow? Pomijajc juz fakt, ze tamten happening organizowali (m.in.) ludzie tworzacy pozniej SE. A ja o tym wspomnialem troszke ironicznie - uwazam, ze taki sam skutek mial ten happening jak demonstracja kibicow Motoru - niewielki. Aczkolwiek warto zawsze akcentowac swoja obecnosc, jako kibicow. Czarku, tak dobrze idzie Ci pisanie żali, moze zbierzesz to do kupy na papier i wyslesz do Ratusza?:) Moze sie nawet podpisac jako "Kibice zuzla", mysle, ze sie nikt nie obrazi.

Odnosnie frekwencji, najgorsi w Nice lidze:

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/47557 ... rybunach/2

i cytat z relacji z ostatniego meczu:

Rozpoczyna się prezentacja. Kibice nie dopisali, bo na trybunach pojawiło się około trzystu osób.

i z przedostatniego:

koniec prezentacji. Na trybunach stadionu w Lublinie zasiadło zaledwie tysiąc osób. Zawody rozegrane zostaną według II zestawu startowego.

Tak, z meczow zuzlowych.

Czarek
Trener

#888 Postautor: Czarek » 5 stycznia 2015, o 15:25

Cooper pisze:Latwo sie takie zdania powtarza, a jak sie dobrze przyjrzec, to sie okaze, ze dwie imprezy pilkarskie na nowym stadionie (w tym mecz Motor-Lublinianka w 7 lidze) zgromadzily wiecej ludzi niz kilka spotkan zuzlowych ;] Reczna to troche inny temat - niemniej jednak z tego co wiem, na LM troche ludzie chodzili (byc moze nawet wiecej niz na ostatnie mecze KMZ).

Dobra. Skończ to autobiczowanie. W IV lidze, z której Motor nie zamierza awansować ustabilizuje się sytuacja z frekwencją na nowym stadionie, a dane SPR-u z meczów ligowych są rozpaczliwe. Posiadamy argument, z którego przez lata nie skorzystano. Politycy to tchórze i demonstracje robią na nich wrażenie. Kibice Motoru chcieli nowego stadionu dla siebie (pierwotnie miał być żużlowo-piłkarski) oraz większej kasy od ratusza i ją dostali. Środowisko żużlowe dokonuje aktów publicznej samokrytyki, a po sąsiedzku megaamtorzy ze Startu dostają w prezencie projekt nowego stadionu lekkoatletycznego... Niech to...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#889 Postautor: Cooper » 5 stycznia 2015, o 15:28

Masz racje, skonczylem. Skaczesz z tematu na temat, ja o frekwencji, Ty o lekkoatletach, nie odnosisz sie nic do argumentow, a w dodatku zyjesz w jakims micie wielkosci zuzla, a ten mit jest niczym nie poparty - ani lokalnie, ani w skali kraju, gdzie tez obserwowany jest gwaltowny upadek tej dyscypliny. I nie jest to zadne biczowanie, tylko ocena sytuacji.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#890 Postautor: niespokojny » 5 stycznia 2015, o 15:29

Nie rozumiem trochę Coopera. Owszem klub jest beznadziejnie zarządzany, ale czy to powód, żeby siedzieć na dupie i wyśmiewać każdą akcję, mającą na celu pokazaniu miastu, że ludzie chcą tu żużla? Czym takie podejście rózni się od podejścia Czarka. Tamten twierdzi, że Lublin to dno i bieda, a ty że musi być kupa, bo zarząd jest słaby, bo pikników dużo, bo żużel się przejadł itp frazesy. W Grudziądzu miasto daje 70% budżetu i tam nikt nie robi z tego afery. W Rybniku jeszcze lepiej. Nie twierdzę, że to jest zdrowy układ, ale w obliczu dużej groźby upadku tego sportu w Lublinie, chyba można żądać wsparcia od miasta? Chyba, że nie zależy ci na tym, i jak nic nie będzie powiesz jak Czarek - taki klimat, albo wina Zająca. Jeżeli Lublin nie wystartuje to może już nigdy nie wsytartować w żużlowej lidze. Podejrzewam, że miasto najchętniej opyliłoby działkę razem ze stadionem, bo piłkarze mają gdzie grać, a renowacja tego starocia to grube miliony. Problem z głowy, a jak będzie kolejna galeria to zarobi trochę miasto i urzędasy pod stołem. A teraz właśnie mają idealną okazję na wbicie gwoździa do trumny.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#891 Postautor: Cooper » 5 stycznia 2015, o 15:33

A to jest jakas akcja?! Kiedy i gdzie? Ktos juz wstal "z dupy"?

Jestem przeciwny finansowaniu zuzla z kasy miasta. Ale jesli inne dyscypliny dostaja jakas kase, to zuzel tez powinien ja dostawac - logiczne. Tylko ja chcialbym widziec cos wiecej na przyszlosc, niz tylko podtrzymowanie trupa na kroplowce z miasta.

Czarek
Trener

#892 Postautor: Czarek » 5 stycznia 2015, o 16:41

Cooper pisze:Jestem przeciwny finansowaniu zuzla z kasy miasta. Ale jesli inne dyscypliny dostaja jakas kase, to zuzel tez powinien ja dostawac - logiczne. Tylko ja chcialbym widziec cos wiecej na przyszlosc, niz tylko podtrzymowanie trupa na kroplowce z miasta.

Również jestem przeciwny dotowaniu sportu, bo podtrzymuje trupy, a taki SPR-u i Motor gniją bardziej od klubu żużlowego. Lekkiej atletyki praktycznie nie ma, a dostanie stadion. Jakie piękne zmartwychwstanie!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#893 Postautor: Gelo » 5 stycznia 2015, o 16:46

Upadająca Korona w 100!!!! procentach jest finansowana przez miasto.co prawda najlepiej radzą sobie Legia i Wisła podmioty prywatne ale jak się wczoraj dowiedziałem że zadłużonemu Realowi pomaga finansowo miasto Madryt to już nic mnie nie zdziwi.jak widać finansowanie klubów przez miasto jest praktyką dość powszechną.trudno działalność Realu,w którym obraca się miliardami nazwać patologią. co do żużla można oczywiście deprecjonować jego rolę w Lublinie ale frekwencyjnie ciągle jest to najchętniej oglądana dyscyplina sportu o potencjale nie do osiągnięcia dla żadnej innej dziedziny (zakładam nierealne granie piłkarzy w ekstraklasie)ps.na takie prowadzenie klubu ja na miejscu prezydenta nie dałbym złamanego grosza

Czarek
Trener

#894 Postautor: Czarek » 5 stycznia 2015, o 17:09

Gelo pisze:na takie prowadzenie klubu ja na miejscu prezydenta nie dałbym złamanego grosza

Dałbyś na tak prowadzony SPR (notoryczny mistrz Polski bez kibiców, z zadłużeniem, mimo prywatnych sponsorów) czy Motor (tu chyba sprawa skończy się w sądzie)?

Hrabia
Szkółkowicz

#895 Postautor: Hrabia » 5 stycznia 2015, o 17:10

Jedyne co może pomóc podnieść lubelski żużel z kolan to tajemnicza grupa od Harrego :lol:

Czarek
Trener

#896 Postautor: Czarek » 5 stycznia 2015, o 17:15

Hrabia pisze:Jedyne co może pomóc podnieść lubelski żużel z kolan to tajemnicza grupa od Harrego :lol:

Grupa, która chciała trzymać władzę lubelskiego żużla chyba była jednoosobowa i wycofała się z forum...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#897 Postautor: Gelo » 5 stycznia 2015, o 17:18

Na piłkę ręczną kobiet i piłkarzy nie dałbym również złamanego grosza - nawet jakby zdobywali wielokrotnie puchary ligi mistrzów. Jestem nieobiektywny - ale wolno mi. To pieniądze wyrzucone w błoto. To czy finansowanie z miasta klubów jest słuszne czy nie - nie mnie oceniać - nie znam się na tym i zapewne ilu ludzi tyle zdań. Ale szlag mnie trafia, że jak do połowy lat 90-tych kopacze niczym huba żerowali na zyskach żużlowców w ramach jednego klubu tak teraz płaci się za coś na co przychodzi garstka ludzi, coś co się opatrzyło i coś co nie wytrzymuje najmniejszej konkurencji na poziomie europejskim. Opłacanie kopania po autach w derbach ze Stalą Poniatowa też uważam za skandaliczne. Mam świadomość, że (skoro miasto finansuje sport) każda złotówka przeznaczona na inny cel odbiera ją mojej dyscyplinie.

henek1234
Szkółkowicz

#898 Postautor: henek1234 » 5 stycznia 2015, o 17:36

Czarek pisze:
Hrabia pisze:Jedyne co może pomóc podnieść lubelski żużel z kolan to tajemnicza grupa od Harrego :lol:

Grupa, która chciała trzymać władzę lubelskiego żużla chyba była jednoosobowa i wycofała się z forum...

nie znam osobiście harrego i nie wiem skąd miał takie info , ale o grupie osób słyszałem które chciały przejąć klub nie z forum tylko z miasta i to nie tylko przed sezonem 2014
ale i po nim jeszcze w pazdzierniku 2014 rozpoczęli działania aby przejąć klub na sezon 2015
dlaczego tak się nie stało może warto zapytać zarząd KMŻ ( przy okazji może dowiemy się od osób zainteresowanych kto był/jest zainteresowany klubem zwanym KMŻ )
jak wcześniej pisałem i oby to się nie sprawdziło że rządy sprawkowe będą się odbijały jeszcze długo ........
i obym się mylił , obym się mylił
bo inaczej zatęsknimy za LKŻ ............

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#899 Postautor: Hans » 5 stycznia 2015, o 18:23

Jak dla mnie komus zalezy na upadku zuzla a nie na przejeciu klubu. Oczywiscie sam slyszalem z kilku zrodel o tajemniczych zainteresowanych i o zawrotnych kwotach ktore moga przekazac na zuzel. Tylko ja nie wiem czy to przypadkiem nie sprezyna miasta. To jest jakas gra w ktorej nie wiem o co w sumie chodzi: czy o przejecie klubu czy po prostu o jego upadek. Ale to moze byc moja nadinterpretacja. Zobaczymy czy Zuk da kase i ile.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#900 Postautor: Cz@rek » 5 stycznia 2015, o 18:36

Przejmowanie klubu? Proszę Was...gdy była w nim Bogdanka i Miasto przychylne pewnie chętni by byli, ale teraz?
To mity i przedwyborcze gierki różnych karierowiczów którzy myśleli że na klubie mogli by się wybić...
Klub to jest zabawa dla naprawdę bogatych biznesmenów, ale póki co tacy się jeszcze u nas nie objawili...