Lubelski klub w sezonie 2015.
Re: Lubelski klub w sezonie 2015.
Skoro kopacze lubelscy uparli sie ze sa Motor Lublin i nie oddadza nazwy, to moze zuzlowcy powinni sie nazwac Piłka Lublin? Ma to sens? Byla by w tym jakas prawidlowosc 
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Dobromir pisze:Przecież to oczywiste, bo KMŻ to kompletnie anonimowy nic nie znaczący skrót. W Zielonej górze wrócili do Falubazu, w Rybniku do ROW, nawet w Grudziądzu zmienili na GKM, tylko u nas muszą być jakieś dziwadła typu TŻ, LKŻ, KMŻ.
Nie wszystko wymieniłeś:
we Wrocławiu wróciła Sparta
w Gorzowie wróciła Stal
w Opolu wrócił Kolejarz
w Gdańsku wróciło Wybrzeże
w Bydgoszczy pomimo zmiany klubu utrzymano nazwę Polonia
w Gnieźnie pomimo zmiany klubu utrzymano nazwę Start
w Lesznie stale pozostaje Unia opatrzona od roku nazwą sponsora
w Częstochowie jest Włókniarz opatrzony nazwami sponsorów
w Krakowie jest Wanda opatrzona nazwą sponsora
w Rawiczu jest Kolejarz opatrzony nazwą sponsora
w Tarnowie wróciła nazwa Unia (w pewnym momencie były tylko Azoty Tauron)
w Ostrowie niezależnie od dodawanych nazw sposnrów jest utrzymywana nazwa Ostrovia
podsumowując: zdecydowana większość klubów posługuje się obecnie swoimi nazwami historycznymi, co umożliwia prowadzenie marketingu klubowego, sprzedaż pamiątek pod nazwami z którymi identyfikują się kibice poszczególnych drużyn.
Ostatnio zmieniony 23 października 2014, o 11:53 przez Koper, łącznie zmieniany 2 razy.
LPŻ LPŻ!!! Ogniwo też jest cool 
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Ogniwo Lublin podobnie jak Budowlani Lublin, nie startowało w lidze żużlowej, a LPŻ Lublin to klub, który startował w lidze przez 3 lata, czyli połowę okresu jaki w lidze zanotował kaemżecik
W tym kontekście jedynie słuszny pozostaje Motor (zdecydowanie najdłuższy staż w lidze, największe sukcesy żużla w Lublinie) 
Pod koniec lat 40-tych Gdańsk jeździł jako GKM, a Grudziądz jako Olimpia (czyli GKS Olimpia). Trudno sobie dziś wyobrazić aby gdańszczanie krzyczeli GKM a grudziądzanie GKS 
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Podobnie trudno sobie wyobrazić aby obecnie lublinianie krzyczeli KMŻ 
To dziwne, bo nie jechaliśmy w Play Offach a na ten megaturniej z ukraińcami którego organizaca kosztowała grosze, miasto sypnęło parę złotych więc klub powinien być mniej więcej na zero. Mam nadzieje, że to taka zasłona dymna, mająca na celu zwrócenie uwagi na klub i jego potrzeby.
Sypnęło ni mniej ni więcej tylko 130 tys zł.
Zaslona zaslona, ale z dlugiem nie dostaniemy licencji, beda musieli podpisac jakies porozumienia. Najgorsze jest to, ze trzeba czekac do polowy lub konca listopada na decyzje z góry odnosnie kto, gdzie i w jakiej lidze jedzie, a to komplikuje jeszcze bardziej nasza sytuacje.
- niespokojny
- Trener
Duży ten dług. A miało być mniej niż 200 tys.. Jeżeli pojedziemy w I lidze to pewnie odpadami, w II też o awans może być ciężko. Chyba, że znajdą się w końcu sponsorzy. No ale sami to się jednak nie znajdą.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Gdzieś czytałem że Włokniarz będzie chciał awansować,
składem złożonym z wychowanków a prowadzącym parę ma być Miturski.
Są tak naiwni i mają tak kiepskie rozeznanie ?
Ogniwo Lublin, jest ogień
Podoba mi się, myślę że mamy już taki rok że nazwy klubów
o socjalistycznym rodowodzie jak jakieś Spójnie, Ogniwa czy nawet Gwardie nie kojarzą się negatywnie.
Jestem przekonany że by się przyjęła, w przeciwieństwie do skrótów, LPŻ jest prawie tak samo niefortunne jak PSŻ,
jedno i drugie wygląda jak jakiś harcerski badziew, działacze z Poznania powinni wykorzystać nowy start żeby coś dorzucić to tego. Najważniejsze jest jednak co klub prezentuje czyli obecnie minus 350 tys.
Może się nazywać i Piłsudski Lublin.. Ile to Zając mówił przed Ukrainą że by było już nie do spłacenia ?
Coś mi się wydaje że jest blisko tej granicy
składem złożonym z wychowanków a prowadzącym parę ma być Miturski.
Są tak naiwni i mają tak kiepskie rozeznanie ?
Gelo pisze:LPŻ LPŻ!!! Ogniwo też jest cool
Ogniwo Lublin, jest ogień
o socjalistycznym rodowodzie jak jakieś Spójnie, Ogniwa czy nawet Gwardie nie kojarzą się negatywnie.
Jestem przekonany że by się przyjęła, w przeciwieństwie do skrótów, LPŻ jest prawie tak samo niefortunne jak PSŻ,
jedno i drugie wygląda jak jakiś harcerski badziew, działacze z Poznania powinni wykorzystać nowy start żeby coś dorzucić to tego. Najważniejsze jest jednak co klub prezentuje czyli obecnie minus 350 tys.
Może się nazywać i Piłsudski Lublin.. Ile to Zając mówił przed Ukrainą że by było już nie do spłacenia ?
Coś mi się wydaje że jest blisko tej granicy
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze
Nie to, ze wkladam kij w mrowisko ale skad w ogole dylemat czy my czy Krakow w 1 lidze. Splaty zadluzenia nie ma co porownywac, bo oczywiste jest ktorzy zawodnicy jezdzili lige wyzej i ktorzy sa drozsi. Rzecz w tym, ze Krakow nie ma stadionu na 1 lige.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
A to jest taki dylemat ? Nie ma być tak że i Kraków i Lublin i wówczas w Nice PLŻ jeździłyby kluby z następujących miast:
1. Łódź
2. Gniezno
3. Bydgoszcz
4. Daugavpils
5. Rybnik
6. Lublin
7. Ostrów Wlkp.
8. Kraków
1. Łódź
2. Gniezno
3. Bydgoszcz
4. Daugavpils
5. Rybnik
6. Lublin
7. Ostrów Wlkp.
8. Kraków
A Łódź ma taki stadion ? Mam na myśli regulaminowy wymóg oświetlenia na stadionie drużyny startującej w LPŻ.Gelo pisze:Rzecz w tym, ze Krakow nie ma stadionu na 1 lige.
Ja wiem, że w polskim żuzlu cuda się zdarzają. Witek mógł wodzić za nos centralę to i Kraków pewnie też by się prześliznął. Ale gdyby ktoś musiał wybierać zespół między nami a Krakowem i trzymał się przepisów (hihi) to na dziś z dwóch obiektów tylko nasz spełnia warunki pierwszoligowe.
W Krakowie ciezki sprzet na stadion już wjechal. Niedlugo ma się rozpoczac montaz krzeselek, a instalacja oswietlenia zapewne gdzies kolo Nowego Roku. Stadion warunki pierwszoligowe bedzie spelnial 
A skrzyp i łopian na zakręcie wykarczowany? 
mlody26 pisze:W Krakowie ciezki sprzet na stadion już wjechal. Niedlugo ma się rozpoczac montaz krzeselek, a instalacja oswietlenia zapewne gdzies kolo Nowego Roku. Stadion warunki pierwszoligowe bedzie spelnial
Światło? A po co takie koszta robić - nie lepiej przenośne, jak w Gnieźnie?
a krzesełka po co? Przyjdą bandyty z Wisły i zepsują
Tylko Perła liczy się
Podobno stoją przed stadionem w kolejce i czekają kiedy Sprawka ustąpi.niespokojny pisze: Chyba, że znajdą się w końcu sponsorzy. No ale sami to się jednak nie znajdą.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Masz nieaktualne informacje. Przekroczyli już bramę - połowa wchodzi drzwiami, a druga połowa oknami. Nie zapominajmy też o trzech poważnych ekipach, które przejmują stery w klubie po odejściu Sprawki. Na szczęście dobro lubelskiego żużla jest dla nich priorytetem i połączyli siły, by działać jeszcze lepiej.
Jak ja nienawidzę być sarkastyczny, ale co zrobić?
Jak ja nienawidzę być sarkastyczny, ale co zrobić?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Nie ma co się śmiać, bo w tym roku kończy się umowa z Tyskim. Na 2015 trzeba znowu ja podpisać, bo kolejny sponsor oleje nowego prezesa i odpuści sobie ten społecznie zarządzany klub. Oby Zając nie narobił wstydu i umowę załatwił. Inaczej mogiła.
- niespokojny
- Trener
A nie lepiej do Perly uderzyc?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
^^^Tyskie to tylko w przypadku I ligi,II ich nie interesuję.
A na moje oko Kraków ma większe szanse na start w tej lidze niż my,Centrala będzie wolała nowy ośrodek z ogromnym potencjałem także marketingowym. A my co możemy zaoferować? ...
Nie ma co się oszukiwać na dziś nie stać nas na I ligę, a i w II lekko nie będzie...
A na moje oko Kraków ma większe szanse na start w tej lidze niż my,Centrala będzie wolała nowy ośrodek z ogromnym potencjałem także marketingowym. A my co możemy zaoferować? ...
Nie ma co się oszukiwać na dziś nie stać nas na I ligę, a i w II lekko nie będzie...
Ale w 1 lidze przecież mozemy jechać my i Kraków jednocześnie, więc nie ma co tu centrala wybierać. Oczywiście zakładając, że GKSŻ zależy na utrzymaniu 8 zespołowej e-ligi i 1 ligi... albo nie wymyśli jakiegoś konkursu ofert i np. Krosno lub Piła nas przebiją.
szkoda liczylem po cichu na powrot nad bystrzyce
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/47726 ... taja-w-gkm
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/47726 ... taja-w-gkm